• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רכישת דירה לגרוש הטרי

• פותח הנושא פותח הנושא whoCares?
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

whoCares?

משתמש רשום
דירוג
9
שלום לכם,

לצערי אני בתהליך גירושין מתקדם ובקרוב אצא מהבית ואצטרך לקבל החלטה אם להשכיר או לרכוש דירה.

קצת על עצמי,
בן 41 הייטקיסט עם 3 ילדים
שכר נטו 22,000 ש"ח,
הון עצמי לאחר החלוקה כ-240,000ש"ח.
קרן השתלמות שתהייה נזילה בעוד שלוש שנים, כרגע עומדת על כ 80,000ש"ח.

כיום אני מתגורר במרכז הארץ ואני מעוניין להישאר באזור הזה כדי לא להתרחק מילדיי.
האפשרויות שאני לוקח בחשבון הם לקנות דירה להשקעה (ככל הנראה לא במרכז ) במטרה להשכירה ולגור בשכירות קרוב לילדיי. כמובן שההון העצמי נמוך מידי ולכן האופציות לא גדולות.

אשמח לשמוע דעות וטיפים במיוחד מאנשים שהיו במצב שלי, מה כדאי לקחת בחשבון ובכלל איך נראים החיים מעכשיו והלאה

תודה רבה.

שכר נטו 22,000 ש"ח,
הון עצמי לאחר החלוקה כ-240,000ש"ח
מותר לשאול בעדינות למה עם שכר כזה (שעם נסיון יכול להיות שמגיע לך הרבה יותר) אתה עם הון עצמי נמוך כל כך?
והאם לקחת בחשבון את תשלום המזונות שיהיה מעכשיו?

כמובן, אני עם 6 שנות ניסיון בהייטק, לפי כן עבדתי במשרות עם שכר קצת מתחת לממוצע במשק. השכר הנוכחי שלי הוא מלפני שנה , לפני כן הוא היה הרבה יותר נמוך.
ההון העצמי שנותר לי הוא לאחר חלוקה שווה עם הגרושה וההוצאות היו גדולות כיוון שהשקענו בחינוך הילדים עם מסגרות פרטיות.
לגבי המזונות, זה לא סופי אבל הוא צפוי להיות באזור ה 4000 שח.

שלום לכם,

לצערי אני בתהליך גירושין מתקדם ובקרוב אצא מהבית ואצטרך לקבל החלטה אם להשכיר או לרכוש דירה.

קצת על עצמי,
שכר נטו 22,000 ש"ח,

האפשרויות שאני לוקח בחשבון הם לקנות דירה להשקעה (ככל הנראה לא במרכז ) במטרה להשכירה ולגור בשכירות קרוב לילדיי. כמובן שההון העצמי נמוך מידי ולכן האופציות לא גדולות.

אשמח לשמוע דעות וטיפים במיוחד מאנשים שהיו במצב שלי, מה כדאי לקחת בחשבון ובכלל איך נראים החיים מעכשיו והלאה

תודה רבה.
אין לי ממש תשובה טובה לתת לך האם לקנות עכשיו דירה או לא, אבל רק רציתי להגיד שאני בטוח שזה תהליך לא פשוט ואני ממש מקווה שתצליח לעבור אותו בהצלחה. אנחנו כאן בפורום מאחוריך ומחזקים אותך

שמעתי שברחובות מוכרים דירות על הנייר 2 חדרים חדשות, זה לא נפוץ ולא יודע מה המחיר.
אם תוכל קצת לחסוך תוך כדי שבונים את הדירה, אולי זה יצליח להיכנס בתקציב.

לדעתי, קנה דירה על הנייר מקבלן, התשלום הסופי יהיה לקראת סיום הבניה, אז יש לך כמה שנים לחסוך, נסה להתמקח ולנסות לבטל את ההצמדה לתשומות הבניה, אם הקבלן לחוץ הוא יעשה מבצעי מימון והנחות/הטבות.
עם ההון העצמי שלך, יהיה לך קשה לרכוש דירה יד שניה במרכז, אלא אם כן היא קטנה, ישנה, ללא ממד, באיזור גרוע (בשילובים שונים).

אני מניח שכזוג נשוי לא היתה לכם דירה בבעלותכם, לא הזכרת זאת.

יש לי מספר חברים גרושים, מבחינה כלכלית היה קשה בהתחלה, הרבה הוצאות שעד אז היתה חלוקה בין בני הזוג פתאום כל אחד בנפרד מנהל משק בית לבד, הגרושים שרכשו דירה מיד לאחר הגירושין נמצאים היום במצב הרבה יותר טוב מבחינה אישית וכלכלית.

מה שכולם אמרו, זה בשבועות הראשונים, השקט בבית כשמגיעים מהעבודה. צריך להתרגל.
שמור על יחסים טובים עם הגרושה, עד כמה שאפשר, אפילו וותר קצת על עקרונות, זה ישתלם לך בעתיד כשהכל ישקע.

אחותי התגרשה לפני 15 שנה, היו קצת חריקות עם הגרוש כמה שנים אבל היום הוא מגיע אל ההורים שלי (ההורים של גרושתו) בחגים כדי לחגוג יחד עם הילדים (שכבר בצבא), כל אחד עם בן הזוג החדש שלו.

:POV
תשכור דירת שני חדרי שינה באחת מערי הלווין הפחות יקרות של ת"א, ותתחיל לחסוך במרץ רב (בקרן כספית למשל) כדי להגדיל בהרבה את ההון העצמי שלך במשך כמה שנים ואז תחליט אם לקנות דירה להשקעה או לא.
יצאת מזוגיות כרגע, תן לעצמך זמן לעכל ולהתארגן על שיגרה חדשה. בינתיים המשכורת החדשה תייצר לך גם סכום גבוה בקה"ש שתוכל להיעזר בו להון העצמי.
הון ראשוני של 240K בגילך (או 500K לשניכם עד כה) הוא די נמוך אבל הגיוני אם לא השתכרתם הרבה עד לפני שנה והיו מסגרות חינוך יקרות.
אל תשקע במינופים עכשיו, זה יכול להביא סטרס נוסף לחייך.

אל תשקע במינופים עכשיו, זה יכול להביא סטרס נוסף לחייך
זה כל כך נכון....
אתה עומד לעשות כל כך הרבה שינויים בזמן הקרוב, ואת כל האנרגיה שלך אתה צריך להקצות לעצמך/ לילדים ולא להיכנס לאטרף של קניית דירה ומשכנתאות, תחסוך כמה שתוכל, ותסכם עם עצמך שעוד 12 חודשים אתה עוצר ומחליט האם אתה בשל/ רוצה לקנות דירה או לא.
עד אז, תשכור דירה קטנה וחמודה, אולי תחליט שאתה רוצה אחרי תקופה לשכור דירה באיזור אחר, או שתתחיל זוגיות חדשה ויהיו לך החלטות אחרות.
הייתי שם דגש במקומך על הגדלת הכנסה, אולי תשקול לחפש עבודה חדשה, או שזה העוגן היציב שלך כרגע בחיים הסוערים?.
הסכום שחשבנת שיש לך בצד, זה אחרי הוצאות הגירושין שכוללים עו''ד וכו' או ברוטו?
בהצלחה!

שיתפת את ההכנסות וההון, אך לא שיתפת הוצאות צפויות וזה מאוד רלוונטי לדיון...
בכל אופן, בהתחשב בהון, בסיטואציה (שינויים בחיים, תקופת הסתגלות וכד') ממש לא הייתי ממהר לרכוש דירה. עם ההון הזה ומשכנתא מקסימלית לא תוכל לקנות דירה שתהיה שווה את ההשקעה, ככל הנראה - ובטח שלא את הלחץ הנפשי.

יש לא מעט דיונים על דירות להשקעה בפורום (ובפריפריה בפרט), תוכל לעיין בהם.
מבחינתי: דירה להשקעה עדיפה על השקעות אחרות כאשר מנצלים את הטבות המס. עם דירה שתוכל לרכוש לא תנצל אותן היטב ככל הנראה.

במצבך הייתי משכיר דירה באזור קרוב מספיק לילדים, וחוסך במה שאפשר (כלכלית ונפשית).
מאחל לך נחת והצלחה.

:POV
תשכור דירת שני חדרי שינה באחת מערי הלווין הפחות יקרות של ת"א, ותתחיל לחסוך במרץ רב (בקרן כספית למשל) כדי להגדיל בהרבה את ההון העצמי שלך במשך כמה שנים ואז תחליט אם לקנות דירה להשקעה או לא.
יצאת מזוגיות כרגע, תן לעצמך זמן לעכל ולהתארגן על שיגרה חדשה. בינתיים המשכורת החדשה תייצר לך גם סכום גבוה בקה"ש שתוכל להיעזר בו להון העצמי.
הון ראשוני של 240K בגילך (או 500K לשניכם עד כה) הוא די נמוך אבל הגיוני אם לא השתכרתם הרבה עד לפני שנה והיו מסגרות חינוך יקרות.
קרן כספית רק שומרת על ערך הכסף!!! חנייה זמנית לכסף בלבד.

קרן כספית רק שומרת על ערך הכסף!!! חנייה זמנית לכסף בלבד.
אוקי ו?
עדיף שיהיה בעו"ש ויעשה כלום?
עדיף שישקיע במניות לטווח השקעה קצר ולא יוכל לקנות את הדירה בה הוא מעוניין בגלל שנבחר נשיא מטורלל (למשל) למעצה הכי גדולה בעולם והוא גורר את השוק למטה?

אם יש לך פתרונות קסם נשמח לשמוע :)

בדיוק מה שבאתי לרשום בת העמק...

לדעתי? - תנשום חבר.
תן רגע לאבק הדרכים לשקוע. לזמן לעשות את שלו.
ההון העצמי נמוך מדי...
תשכור איזו דירונת נחמדה באיזור שאתה מכוון אליו, קרוב לילדים, ואחרי שתתייצב קצת (מזונות, תשלומים, התמקמות בדירה ורכישת ריהוט, מגורים לבד, יציאות וחברים וכו') - תשקול צעדיך הלאה.
אל תמהר (לדעתי).
אתה לא מפספס שום דבר שלא אמור היה להיות גם ככה "שלך" (זו הגישה שלי בחיים, לכן מעולם לא חשבתי שפיספסתי "משהו" גם כ"שפיספסתי" אותו, ולכן לעולם לא התחרטתי ולא מתחרט על כלום).

הייתי שם דגש במקומך על הגדלת הכנסה, אולי תשקול לחפש עבודה חדשה, או שזה העוגן היציב שלך כרגע בחיים הסוערים?.
שכר נטו 22,000 ש"ח,
לא יודע... מרגיש לי שגם ככה הוא בבלבלות של כל מה שמתרחש לכיוונו כרגע (לפעמים ההלם מגיע הרבה יותר מאוחר ממה שחושבים או מרגישים - המוח משחק לנו משחקים)... הייתי משקיע את האנרגיה שלי דווקא בדברים אחרים לגמרי בהינתן יכולת השתכרות כזו מרשימה של מה שהוא ציין.
עוד 2,000 ש"ח או אפילו עוד 4,000 ש"ח לא יגרמו לו לעוף מהמיטה באורות לכיוון מקום העבודה החדש, לרוץ על החיים ולכבוש פסגות.
דווקא מכיוון העבודה הייתי רוצה עכשיו כמה שיותר יציבות. כמה שיותר קו ישר. כמה שיותר "פנאי" להתעסק בדברים האחרים של החיים עצמם.
בלסיים את זה יפה עם הגרושה. מכובד. ראוי. לא חייב חברי ומתק שפתיים, אבל בצורה שלא תפגע בעתיד, שתפגע כמה שפחות בילדים.
בלתחזק את הקשר עם הילדים שמתפצלים עתה ל- 2 בתים.
בלתחזק את הקשר עם ההורים, האחים/אחיות, המשפחה הקרובה (שחוזרים לתמונה יותר מאי-פעם).
בלשמור על השפיות שלי. בלדאוג לעצמי. בלעבוד להישאר שמח, מרוצה, מחייך, שפוי.
בלמצוא מה לעשות עם עצמי כשפתאום לבד אחרי כל כך הרבה שנים. יציאות. בילויים (לא מועדונים, פשוט בילויים - קלונוע, באולינג).
בללמד את עצמי איך להיות לבד. לעשות הליכות ברגל לבד בעיר ולשוטט. ללכת לקולנוע לבד. להנות לבד עם עצמי מקפה וקרואסון במאפייה כיפית לבד. לטייל בחו"ל לבד.
כמובן כל הלבד שהזכרתי יכול לשלב את הילדים.
זו דעתי.

אני מודה לכולכם על ההתייחסות, אכן תקופה לא פשוטה ומאתגרת.
אקח את הזמן לפני שאעשה משהו פזיז. שוב תודה!
הרבה בריאות. הגוף והנפש.
תהיה חזק. תשמור על עצמך.

אוקי ו?
עדיף שיהיה בעו"ש ויעשה כלום?
עדיף שישקיע במניות לטווח השקעה קצר ולא יוכל לקנות את הדירה בה הוא מעוניין בגלל שנבחר נשיא מטורלל (למשל) למעצה הכי גדולה בעולם והוא גורר את השוק למטה?

אם יש לך פתרונות קסם נשמח לשמוע :)
רק ציינתי עובדה לגבי קרן כספית.
לא זכור לי שציינתי שהאפשרות האחרת היא לשחוק ערך כספו בעו"ש.

שלום לכם,

קצת על עצמי,
שכר נטו 22,000 ש"ח,

תודה רבה.
עד היום היה לך דירה
לאן היא נעלמה למה לא התחלקתם בה אתה וגרושתך ?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שנה הקרובה או 5 שנים?!
שונה.
לדעתי לא שונה.
אם צריך להוציא בבת אחת את כל הכסף למטרה מסומנת קרובה אז לא להיכנס בכלל לשוק ההון. עדיף לחסוך היטב ולהימנע משחיקת אינפלציה ככל הניתן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אדריאן הלוואת גישור לצורך רכישת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 3
SolidAce חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים) נדל"ן 12
F התייעצות: רכישת דירה מקבלן לפני שהתקבל היתר בנייה נדל"ן 32
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
K רכישת דירה קומה 3.5 ללא מעלית ירושלים נדל"ן 38
C מחשבות לגבי רכישת דירה ראשונה נדל"ן 7
A רכישת דירה מקבלן - אישורי ביצוע ואישור מסירה נדל"ן 1
א רכישת 50% דירה עם משפחה נדל"ן 30
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 12
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
א אי דיווח רכישת דירה (לעניין מס רכישה) בעיסקה שלא מחוייבת.במס נדל"ן 22
א הקדמת תשלומים על רכישת דירה כדי לחסוך מע"מ נדל"ן 14
ט כדאיות רכישת דירה מכינוס נכסים נדל"ן 10
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 18
מומו הברווז רכישת דירה לפני היתר - האם פוגע בפטור מס שבח? נדל"ן 4
D השקעה בנדלן - רכישת דירה שניה/ השקעה אחרת? נדל"ן 4
D קרן כספית או פיקדון לאחר רכישת דירה מקבלן שוק ההון 3
Y רכישת דירה- מינוף בסביבת ריבית גבוהה נדל"ן 6
Itaigrin רכישת דירה לא משופצת, לשפץ ולמכור ברווח נדל"ן 16
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
V רכישת דירה למגורים בשותפות עם חברה בע''מ נדל"ן 6
N רכישת דירה בלוד גני רביב נדל"ן 13
S רכישת דירה דרך "חבר" ברחובות נדל"ן 3
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
kiza דילמה במימון רכישת דירה נדל"ן 13
ל רכישת דירה - עם הערה אזהרה, והשלמת העברת הרישום בעוד שנתיים וחצי נדל"ן 8
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
י [מס רכישה] הצהרה בעת רכישת דירה שניה מיסים 4
L רכישת דירה ראשונה מקבלן נדל"ן 4
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1
M רכישת דירה ראשונה נדל"ן 12
ש רכישת שליש דירה לאחר זכייה במחיר למשתכן. נדל"ן 3
Y לבטים לפני רכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
B רכישת מקרר - מעבר דירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
T רכישת דירה ראשונה באיזור חיפה ללא משכנתא נדל"ן 14
T האם חייב לקחת שמאי מקרקעין לפני רכישת דירה? נדל"ן 7
R פיקוח ממשלתי על מחירי הדיור בעת רכישת דירה נדל"ן 43
השועל רכישת דירה שנייה או שדרוג דירה נדל"ן 1
ל רכישת גג לצורך בניית דירה נוספת נדל"ן 4
י שכירות של 12,000 ש"ח או רכישת דירה נדל"ן 30