• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רכישת דירה קומה 3.5 ללא מעלית ירושלים

• פותח הנושא פותח הנושא Kingkong
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Kingkong

משתמש סולידי
דירוג
18
הייתי שמח להתייעצות בנוגע לרכישת דירה בקומה 3 ללא מעלית (בניין עם עמודים).

אנחנו זוג עם כסף שמושקע בשוק ההון שנמאס לו משכירויות ורוצה את הבית שלו. אנחנו מחפשים בבית הכרם (שכונה מאוד יוקרתית ויקרה בירושלים ). פשוט כי אנחנו כבר גרים פה ואחרי בדיקות לגבי מעבר למקום אחר בארץ הגענו למסקנה שאנחנו סה״כ אוהבים את השכונה.

הבעיה שהיא יקרה והיצע הדירות בה קטן ומכיל המון מלכודות (דירות אבן ישנות יפות מבחוץ עם רישומי טאבו קטנים בגודל - ״90 מטר בארנונה 65 בטאבו״…)

אחרי חיפושים נמשכים מצאנו דירה בבניין קטן (9 דירות) עם נוף מדהים, 3 כיוונים, 4 חדרים, מחולקת נהדר, מוארת ומשופצת עד ליסוד. המחיר שלה כרגע 2.95 מליון והיא רשומה כ77 מטר בטאבו (81 בארנונה) לא כולל המרפסת. המרפסת היא כזאת שאפשר גם לסגור ולהכניס אותה לשטח הדירה (אפשר לראות קומה מתחת שעשו ככה). הקאטץ׳ זה שמדובר בקומה 3 וחצי ללא מעלית. כן יש לה מחסן 7 מטר טאבו בקומה הראשונה

לצורך העניין באותו רחוב יש דירה בגודל 81 מטר שמבקשים עליה 3.6. רחובות ליד ראיתי דירות 75 מבקשים 3.3

בקיצור יש כאן הנחה מסוימת שמביאה אותנו לתקציב ואולי עם סבלנות ומיקוח אפשר לרדת.

השאלה היא מה הסיכון הכספי ברכישת דירה שכזאת? אנחנו מבחינתנו אפילו לא שמנו לב לעניין הקומות בהתחלה ואחרי שהתחלתי לחקור הבנתי שיש כאן בעייתיות ואנשים לא אוהבים לעלות מדרגות (55 במקרה של הדירה הזאת). זאת מתוך מחשבה שאנחנו קונים דירה לעצמנו ולא מתוך רצון למכור אותה. מצד שני החיים בלתי צפויים ואם נרצה למכור אותה עוד כמה שנים ונגלה שקשה מאוד במחיר שמאי אז יש כאן סיכון מסוים

אשמח לתובנות

אשמח לתובנות
שכנים דתיים? אם כן כמה דתיים?
הייתי בודק אפשרות להתקנת מעלית והאם יש שם התכנות כלשהי לפינוי בינוי/תמא38

אני גרתי בקומה שנייה ללא מעלית
עם ילדים קטנים ועגלה זה לא פשוט
אבל, להכול אפשר להתרגל
אם הדירה מוצאת חן בעינכם
אז התשובה פשוטה

זה המוןןןןן מדרגות ואתה לא הולך ונהיה יותר צעיר.
אחרי 3 קניות בסופר תקלל את הרגע שקנית בקומה 3.5 ללא מעלית. ואני לא על מדבר על היום שתחזור חולה מת עם שפעת מקופת חולים/ הוריך ירצו לבקר / אחר.

זה כמו לקנות נעליים חצי מידת פחות כי מחיר מבצע ושאר הדגמים במידתך יקרים. מעיק כל יום!!!

ובעתיד עת תרצה למכןר תתחננן לטלפונים וידך תהא על התחתונה במו"מ אפילו שמדובר בשכונה מעולה.

המלצתי: בזכות רווחיך הנעים חפש את הדירה הכי יפה בשכונה לחוזה ארוך טווח.

נערך לאחרונה ב:
אני גרתי בקומה שנייה ללא מעלית
עם ילדים קטנים ועגלה זה לא פשוט
אבל, להכול אפשר להתרגל
אם הדירה מוצאת חן בעינכם
אז התשובה פשוטה
קומה 2 וקומה 3.5 זה שני סיפורים שונים עם רמת כאב שונה.

אני גר קומה רביעית בלי מעלית. זה לא היה אידיאלי, אבל התפשרתי כי הדירה 120 מטר, עם מרפסת גג ורק שכן אחד בקומה. העדפתי את המאפיינים האלה על מעלית.
למי שאין ילדים קטנים, או מגבלה גופנית זה לא סוף העולם. מה גם שזו שכונה טובה מאוד ומכל שאר הבחינות מתאימה להם.

ואנשים לא אוהבים לעלות מדרגות
סבתי גרה עד גיל 92 בקומה רביעית בלי מעלית. אמרה שזה שומר עליה בכושר.

יש כאלה שזה בלתי נסבל עבורם.
בסופו של מדובר בהעדפה אישית, זוג בלי ילדים או עם ילדים גדולים (בלי עגלה) נשמע לי סביר.

הכל עניין של מחיר, היצע וביקוש. אולי חוסר המעלית כבר מתומחר, ואולי אפשר על זה להתמקח - ויום יבוא ותהיה בעמדת המוכר ותתמודד עם זה.

פרקטית, מעיק אך אפשרי. אין כלה מושלמת , אלא אם התקציב לא מוגבל.

גרתי בדירה בבעלות בקומה 4 ללא עמודים, ללא מחסן וגם ללא חניה ועם 2 פעוטות אבל בשכונה טובה - גם לזה יש מחיר.

הכל עניין של מחיר, היצע וביקוש. אולי חוסר המעלית כבר מתומחר, ואולי אפשר על זה להתמקח - ויום יבוא ותהיה בעמדת המוכר ותתמודד עם זה.

פרקטית, מעיק אך אפשרי. אין כלה מושלמת , אלא אם התקציב לא מוגבל.

גרתי בדירה בבעלות בקומה 4 ללא עמודים, ללא מחסן וגם ללא חניה ועם 2 פעוטות אבל בשכונה טובה - גם לזה יש מחיר.
יש דברים שאין להן מחיר. כמו נעל זולה במיוחד אך מעט לוחצת- לא לקנות!!
מה שאולי מעיק מעט כעת יעיק מאוד בהמשך ובימים ספציפיים - שכחת טלפון בדירה, הובלת משהו כבד, חזרה לבית חולה, ביקור הדודה ועוד.

יש במודיעין דירות זולות יותר ב20-25 % מדירה דומה עם מעלית והן תקועות חודשים ארוכים מאוד.
מעל 400000 ש"ח פחות ובכל זאת......
וקמה 3 ולא 3.5...

יש דברים שאין להן מחיר. כמו נעל זולה במיוחד אך מעט לוחצת- לא לקנות!!
מה שאולי מעיק מעט כעת יעיק מאוד בהמשך ובימים ספציפיים - שכחת טלפון בדירה, הובלת משהו כבד, חזרה לבית חולה, ביקור הדודה ועוד.
במקרה של פותח השרשור, זו נשמעת דירה מוצלחת בעיקר בזכות המיקום, הנוף ומצב הדירה (פחות היה משנה לי כמה מטרים בטאבו אלא איך זה מרגיש).
מעיק בלי מעלית? בוודאי. האם הכרחי? לדעתי לא בעבור אנשים צעירים ובריאים.

אני רואה הרבה תשובות, ואף אחד לא עונה ישירות על השאלה...
השאלה היא מה הסיכון הכספי ברכישת דירה שכזאת?
אין שום סיכון כספי בכך שאין מעלית. כלום. יש מחיר שוק לנתוני המפרט+מיקום, זו רק שאלה של כדאיות.

הערות נוספות:
יש לה מחסן 7 מטר טאבו בקומה הראשונה
עושה הבדל משמעותי.
המחיר שלה כרגע 2.95 מליון... באותו רחוב יש דירה בגודל 81 מטר שמבקשים עליה 3.6. רחובות ליד ראיתי דירות 75 מבקשים 3.3
במקרה שלכם הייתי מצפה ככלל אצבע למחיר דירה עם מעלית, פחות חלק הדירה בעלות ההתקנה של מעלית, פחות הנחה בגין נוחות מופחתת. בכל מקרה את ההשוואה תעשו מול אתר הנדלן הממשלתי ואתר רשות המיסים, לא לפי מה שמפרסמים מוכרים. כשבודקים עיסקאות קודמות שימו לב אם הן כוללות מחסן, זה לא בהכרח נכלל בשטח המדווח.

במקרה של פותח השרשור, זו נשמעת דירה מוצלחת בעיקר בזכות המיקום, הנוף ומצב הדירה (פחות היה משנה לי כמה מטרים בטאבו אלא איך זה מרגיש).
מעיק בלי מעלית? בוודאי. האם הכרחי? לדעתי לא בעבור אנשים צעירים ובריאים.
דירה זה לטווח הארוך.
צעיר זה לא לנצח.
ואמא וסבתא של הצעירים?
והצעיר שיחזור מחר עם שפעת ?

בבניין שלי צעירים רבים ויש מעלית וביום שהופסקה לחצי שעה לתחזוקה שוטפת גם הצעירים האתלטים עם שקיות מיוחננוף התפוצצו מכעס.

הייתי שמח להתייעצות בנוגע לרכישת דירה בקומה 3 ללא מעלית (בניין עם עמודים).

אנחנו זוג עם כסף שמושקע בשוק ההון שנמאס לו משכירויות ורוצה את הבית שלו. אנחנו מחפשים בבית הכרם (שכונה מאוד יוקרתית ויקרה בירושלים ). פשוט כי אנחנו כבר גרים פה ואחרי בדיקות לגבי מעבר למקום אחר בארץ הגענו למסקנה שאנחנו סה״כ אוהבים את השכונה.

הבעיה שהיא יקרה והיצע הדירות בה קטן ומכיל המון מלכודות (דירות אבן ישנות יפות מבחוץ עם רישומי טאבו קטנים בגודל - ״90 מטר בארנונה 65 בטאבו״…)

אחרי חיפושים נמשכים מצאנו דירה בבניין קטן (9 דירות) עם נוף מדהים, 3 כיוונים, 4 חדרים, מחולקת נהדר, מוארת ומשופצת עד ליסוד. המחיר שלה כרגע 2.95 מליון והיא רשומה כ77 מטר בטאבו (81 בארנונה) לא כולל המרפסת. המרפסת היא כזאת שאפשר גם לסגור ולהכניס אותה לשטח הדירה (אפשר לראות קומה מתחת שעשו ככה). הקאטץ׳ זה שמדובר בקומה 3 וחצי ללא מעלית. כן יש לה מחסן 7 מטר טאבו בקומה הראשונה

לצורך העניין באותו רחוב יש דירה בגודל 81 מטר שמבקשים עליה 3.6. רחובות ליד ראיתי דירות 75 מבקשים 3.3

בקיצור יש כאן הנחה מסוימת שמביאה אותנו לתקציב ואולי עם סבלנות ומיקוח אפשר לרדת.

השאלה היא מה הסיכון הכספי ברכישת דירה שכזאת? אנחנו מבחינתנו אפילו לא שמנו לב לעניין הקומות בהתחלה ואחרי שהתחלתי לחקור הבנתי שיש כאן בעייתיות ואנשים לא אוהבים לעלות מדרגות (55 במקרה של הדירה הזאת). זאת מתוך מחשבה שאנחנו קונים דירה לעצמנו ולא מתוך רצון למכור אותה. מצד שני החיים בלתי צפויים ואם נרצה למכור אותה עוד כמה שנים ונגלה שקשה מאוד במחיר שמאי אז יש כאן סיכון מסוים

אשמח לתובנות
כמה חודשים הדירה בשוק?
הרץ פרטיה ותמונה בגוגל ותגלה שלא מעט ואולי ניסו כבר בעבר הרחוק ואין שוק לנכס זה גם עם "הנחה" יפה.
כמה בעלים היו לה ב15 השנים האחרונות?

אם יש לכם אפשרות להמשיך לחפש, כמובן דירה עם מעלית עדיפה, או שתצליחו להוריד במחיר כך שמחיר הדירה יהיה מספיק אטרקטיבי בשבילכם.
גם כשאתה צעיר ובריא, יכול להיות מצב של מגבלה זמנית, לי עשו ניתוח קרסול פשוט, אבל במשך שבועות ארוכים עם רגל מגובסת לא היתה לי אפשרות קלה להשתמש במדרגות. כנ"ל לגבי טיפול רפואי לילדה שנאלצה להתנייד חודשים ארוכים עם כסא גלגלים, הסתדרנו בקושי עם ה5 מדרגות מקומת הרחוב לדירה שלנו, לא יודע מה היינו עושים עם 50 מדרגות.

עשרות מיליוני אנשים (וזו כנראה הערכת חסר), חיו וחיים בקומה 3 ללא מעלית. גם עם ילדים בעגלות.
לא פעם זה פחות נוח, לעיתים מגביל, אבל רובם שרדו בשביל לספר. זיהום אוויר הורג יותר.

כמה זה יפריע לפותה"ש - רק הוא יכול לענות על כך. אם רוצים עזרה יומיומית מהסבתא והיא מתקשה במדרגות - בעיה.

מבחינת בחירות עתידית? הכל שאלה של מחיר. במחיר המתאים, הטלפון לא יפסיק לצלצל ואנשים יתחננו שתמכור להם.

עשרות מיליוני אנשים (וזו כנראה הערכת חסר), חיו וחיים בקומה 3 ללא מעלית. גם עם ילדים בעגלות.
לא פעם זה פחות נוח, לעיתים מגביל, אבל רובם שרדו בשביל לספר. זיהום אוויר הורג יותר.

כמה זה יפריע לפותה"ש - רק הוא יכול לענות על כך. אם רוצים עזרה יומיומית מהסבתא והיא מתקשה במדרגות - בעיה.

מבחינת בחירות עתידית? הכל שאלה של מחיר. במחיר המתאים, הטלפון לא יפסיק לצלצל ואנשים יתחננו שתמכור להם.
גם עשרות מיליוני אנשים גרים ללא חיבור לביוב (ןזו כנראה הערכת חסר). אז?
לסבול כאשר יש אלטרנטיבה? שוחק את איכות החיים דק דק.....
זה לא שהוא במצב קומה 3.5 או לגור ברחוב.

מה שיודעים ומרגישים כעת לגבי קומה 3.5 ללא מעלית ישתנה לגמרי עם הזמן והגיל....

מאות מיליוני אנשים גרים בשכירות (וזו הערכת חסר)...חיו וחיים ככה...

לרשום תחנונים וקומה 3.5 באותה שורה זה כשל לוגי מנותק מציאות. יהיה טלפון 1 בחודש של מתווך או סתם משןעמם שינסה להוריד אותו עד העצם.
מנזילןת הוא יכול לשכוח. ...

גם עשרות מיליוני אנשים גרים ללא חיבור לביוב (ןזו כנראה הערכת חסר). אז?
פרט למדינות עולם שלישי (שגם בהן זה הולך ופוחת) ואזורי קרבות, אף אחד לא חי בלי ביוב ב-100 השנים האחרונות.
לסבול כאשר יש אלטרנטיבה? שוחק את איכות החיים דק דק.....
זה לא שהוא במצב קומה 3.5 או לגור ברחוב.
אני לא אומר שזה כיף, אני אומר שעד כמה שזה נורא זה לגמרי אינדיווידואלי.
מה שיודעים ומרגישים כעת לגבי קומה 3.5 ללא מעלית ישתנה לגמרי עם הזמן והגיל....
מישהו אמר שיחיו שם עד המוות? מישהו אמר שבעתיד לא תתווסף מעלית?
מאות מיליוני אנשים גרים בשכירות (וזו הערכת חסר)...חיו וחיים ככה...
מה הנקודה שלך? כל אחד עושה את העדפותיו. למה אתה חושב שיש לך אמת אוניברסלית שטובה לכולם?
לרשום תחנונים וקומה 3.5 באותה שורה זה כשל לוגי מנותק מציאות. יהיה טלפון 1 בחודש של מתווך או סתם משןעמם שינסה להוריד אותו עד העצם.
מנזילןת הוא יכול לשכוח. ...
גם אם הוא יציע את הדירה למכירה ב-100 אלף ש"ח? אתה כותב שטויות מוחלטות - ברור שיש מחיר בו רבים ירצו לקנות, ואתה בינהם. השאלה היא איפה המחיר הזה ביחס למחיר בו הוא קונה את הדירה.

פרט למדינות עולם שלישי (שגם בהן זה הולך ופוחת) ואזורי קרבות, אף אחד לא חי בלי ביוב ב-100 השנים האחרונות.

אני לא אומר שזה כיף, אני אומר שעד כמה שזה נורא זה לגמרי אינדיווידואלי.

מישהו אמר שיחיו שם עד המוות? מישהו אמר שבעתיד לא תתווסף מעלית?

מה הנקודה שלך? כל אחד עושה את העדפותיו. למה אתה חושב שיש לך אמת אוניברסלית שטובה לכולם?

גם אם הוא יציע את הדירה למכירה ב-100 אלף ש"ח? אתה כותב שטויות מוחלטות - ברור שיש מחיר בו רבים ירצו לקנות, ואתה בינהם. השאלה היא איפה המחיר הזה ביחס למחיר בו הוא קונה את הדירה.
ב100k ברור שאקנה וגם בחצי מחיר...ואמכור במחיר השוק פחות 30% או אשכיר ב5500₪. בשכירות שהינה זמנית מטבעה יש פחות רגישות למדרגות.
הבעיה שהם לא ימכרו במחיר כזה אך יצטרכו לחתוך מאוד ולהתייבש מול הטלפון חודשים ארוכים.
נזילות הון עצמי ורכוש זה מדד לביטחון ןשקט נפשי.
דירה עם 55 מדרגות זו תקיעות עמוקה....והתייבשות ביום שיצטרכו את הכסף.

יש רכבים מעולים לפי מדדים אובייקטיבים ובכל זאת אנשים לא קונים כי מדובר ברכב ללא שוק ןיהיה קשה למכורו אם לא יחתכו חזק במחיר וגם אז לא פשוט.
אז אם על רכב של 150k אנשים מוןתרים בגלל זה אז קל וחומר על נכס של 2 מיליון₪.
למה אנשים לא קןנים רכב ידני שזול יותר, חסכוני יותר ופחות בלאי ועלויות (כוונתי לאנשים שאוהבים ידני) כי חושבים קדימה ליום המכירה כמו נכס עם 55 מדרגות.

הדוגמה של הביוב לשם המחשה ואגב יש גם בשוליים החברתיים של מדינת ישראל.

אדם ממוצע עובר 2-4 דידות בחייו בבעלותו כך שטני מניח שלא ימכרו בעוד שנה וגם לא בעוד 5 שנים.
ככל שחולף הזמן התפיסה דל אנשים אנטי דירות ללא מעלית רק מתחזקת. בעבר היו שכונות שלמות של בנייני 3 קומות ללא מעלית וכיום זה נראה הזייה.

מה עם לקנות את הדירה ולבנות ברישיון מעלית ?
כמובן להתייעץ עם אדריכל\ית קודם שמתמחה בירושלים על ההיתכנות והעלות.
ישביח גם את ערך הנכס - כך שעוד תרוויח לכשתמכור..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C מחשבות לגבי רכישת דירה ראשונה נדל"ן 7
A רכישת דירה מקבלן - אישורי ביצוע ואישור מסירה נדל"ן 1
W רכישת דירה לגרוש הטרי נדל"ן 22
א רכישת 50% דירה עם משפחה נדל"ן 30
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 9
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
א אי דיווח רכישת דירה (לעניין מס רכישה) בעיסקה שלא מחוייבת.במס נדל"ן 22
א הקדמת תשלומים על רכישת דירה כדי לחסוך מע"מ נדל"ן 14
ט כדאיות רכישת דירה מכינוס נכסים נדל"ן 10
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 18
מומו הברווז רכישת דירה לפני היתר - האם פוגע בפטור מס שבח? נדל"ן 4
D השקעה בנדלן - רכישת דירה שניה/ השקעה אחרת? נדל"ן 4
D קרן כספית או פיקדון לאחר רכישת דירה מקבלן שוק ההון 3
Y רכישת דירה- מינוף בסביבת ריבית גבוהה נדל"ן 6
Itaigrin רכישת דירה לא משופצת, לשפץ ולמכור ברווח נדל"ן 16
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
V רכישת דירה למגורים בשותפות עם חברה בע''מ נדל"ן 6
N רכישת דירה בלוד גני רביב נדל"ן 13
S רכישת דירה דרך "חבר" ברחובות נדל"ן 3
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
kiza דילמה במימון רכישת דירה נדל"ן 13
ל רכישת דירה - עם הערה אזהרה, והשלמת העברת הרישום בעוד שנתיים וחצי נדל"ן 8
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
י [מס רכישה] הצהרה בעת רכישת דירה שניה מיסים 4
L רכישת דירה ראשונה מקבלן נדל"ן 4
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1
M רכישת דירה ראשונה נדל"ן 12
ש רכישת שליש דירה לאחר זכייה במחיר למשתכן. נדל"ן 3
Y לבטים לפני רכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
B רכישת מקרר - מעבר דירה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
T רכישת דירה ראשונה באיזור חיפה ללא משכנתא נדל"ן 14
T האם חייב לקחת שמאי מקרקעין לפני רכישת דירה? נדל"ן 7
R פיקוח ממשלתי על מחירי הדיור בעת רכישת דירה נדל"ן 43
השועל רכישת דירה שנייה או שדרוג דירה נדל"ן 1
ל רכישת גג לצורך בניית דירה נוספת נדל"ן 4
י שכירות של 12,000 ש"ח או רכישת דירה נדל"ן 30