שלום,
בבעלותי דירה יחידה.
רכשתי דירה שניה על הנייר, שתהיה מוכנה בעוד כשנתיים.
איני יודע אם אמכור את הדירה היחידה בעוד שנתיים, או לא, אבל רוב הסיכויים שאמכור.
מתלבט לגבי מס רכישה:
למרות שרוב הסיכויים שאמכור את הדירה הראשונה, אני חושב להצהיר שאין בכוונתי למכור את הדירה הראשונה, ולשלם 8% מס כחוק.
אם אכן לא אמכור את הדירה הראשונה- שילמתי מס כחוק.
אם בסוף כן אמכור אותה- אקבל את ה-8% בתוספת 4% (שנתי) והצמדה- שזו השקעה סולידית שאי-אפשר למצוא כיום.
התייעצתי עם העו"ד שמלווה אותי ברכישה, והוא אומר שזה אכן אפשרי, אך הזהיר אותי שגם אם אמכור בסוף- מס הכנסה עלול למצוא עילה לא להחזיר את הכסף כלל (כי הולכים לפי ההצהרה שלי), או להחזיר את הקרן בלבד (כי "השקעתי" אצלם שלא לצורך). הוא אומנם טוען שמדובר בסיכוי נמוך מאוד שהתרחישים האלה יתממשו, אך אין לדעת.
רציתי לדעת אם מישהו עשה משהו דומה, או אולי נתקל במקרה כזה, ויכול לספר.
תודה
בבעלותי דירה יחידה.
רכשתי דירה שניה על הנייר, שתהיה מוכנה בעוד כשנתיים.
איני יודע אם אמכור את הדירה היחידה בעוד שנתיים, או לא, אבל רוב הסיכויים שאמכור.
מתלבט לגבי מס רכישה:
למרות שרוב הסיכויים שאמכור את הדירה הראשונה, אני חושב להצהיר שאין בכוונתי למכור את הדירה הראשונה, ולשלם 8% מס כחוק.
אם אכן לא אמכור את הדירה הראשונה- שילמתי מס כחוק.
אם בסוף כן אמכור אותה- אקבל את ה-8% בתוספת 4% (שנתי) והצמדה- שזו השקעה סולידית שאי-אפשר למצוא כיום.
התייעצתי עם העו"ד שמלווה אותי ברכישה, והוא אומר שזה אכן אפשרי, אך הזהיר אותי שגם אם אמכור בסוף- מס הכנסה עלול למצוא עילה לא להחזיר את הכסף כלל (כי הולכים לפי ההצהרה שלי), או להחזיר את הקרן בלבד (כי "השקעתי" אצלם שלא לצורך). הוא אומנם טוען שמדובר בסיכוי נמוך מאוד שהתרחישים האלה יתממשו, אך אין לדעת.
רציתי לדעת אם מישהו עשה משהו דומה, או אולי נתקל במקרה כזה, ויכול לספר.
תודה