תשכור דירת שני חדרי שינה באחת מערי הלווין הפחות יקרות של ת"א, ותתחיל לחסוך במרץ רב (בקרן כספית למשל) כדי להגדיל בהרבה את ההון העצמי שלך במשך כמה שנים ואז תחליט אם לקנות דירה להשקעה או לא.
יצאת מזוגיות כרגע, תן לעצמך זמן לעכל ולהתארגן על שיגרה חדשה. בינתיים המשכורת החדשה תייצר לך גם סכום גבוה בקה"ש שתוכל להיעזר בו להון העצמי.
הון ראשוני של 240K בגילך (או 500K לשניכם עד כה) הוא די נמוך אבל הגיוני אם לא השתכרתם הרבה עד לפני שנה והיו מסגרות חינוך יקרות.
אל תשקע במינופים עכשיו, זה יכול להביא סטרס נוסף לחייך.
בדיוק מה שבאתי לרשום בת העמק...
לצערי אני בתהליך גירושין מתקדם ובקרוב אצא מהבית ואצטרך לקבל החלטה אם להשכיר או לרכוש דירה.
הון עצמי לאחר החלוקה כ-240,000ש"ח.
לדעתי? - תנשום חבר.
תן רגע לאבק הדרכים לשקוע. לזמן לעשות את שלו.
ההון העצמי נמוך מדי...
תשכור איזו דירונת נחמדה באיזור שאתה מכוון אליו, קרוב לילדים, ואחרי שתתייצב קצת (מזונות, תשלומים, התמקמות בדירה ורכישת ריהוט, מגורים לבד, יציאות וחברים וכו') - תשקול צעדיך הלאה.
אל תמהר (לדעתי).
אתה לא מפספס שום דבר שלא אמור היה להיות גם ככה "שלך" (זו הגישה שלי בחיים, לכן מעולם לא חשבתי שפיספסתי "משהו" גם כ"שפיספסתי" אותו, ולכן לעולם לא התחרטתי ולא מתחרט על כלום).
הייתי שם דגש במקומך על הגדלת הכנסה, אולי תשקול לחפש עבודה חדשה, או שזה העוגן היציב שלך כרגע בחיים הסוערים?.
לא יודע... מרגיש לי שגם ככה הוא בבלבלות של כל מה שמתרחש לכיוונו כרגע (לפעמים ההלם מגיע הרבה יותר מאוחר ממה שחושבים או מרגישים - המוח משחק לנו משחקים)... הייתי משקיע את האנרגיה שלי דווקא בדברים אחרים
לגמרי בהינתן יכולת השתכרות כזו
מרשימה של מה שהוא ציין.
עוד 2,000 ש"ח או אפילו עוד 4,000 ש"ח לא יגרמו לו לעוף מהמיטה באורות לכיוון מקום העבודה החדש, לרוץ על החיים ולכבוש פסגות.
דווקא מכיוון העבודה הייתי רוצה עכשיו כמה שיותר יציבות. כמה שיותר קו ישר. כמה שיותר "פנאי" להתעסק בדברים האחרים של החיים עצמם.
בלסיים את זה יפה עם הגרושה. מכובד. ראוי. לא חייב חברי ומתק שפתיים, אבל בצורה שלא תפגע בעתיד, שתפגע כמה שפחות בילדים.
בלתחזק את הקשר עם הילדים שמתפצלים עתה ל- 2 בתים.
בלתחזק את הקשר עם ההורים, האחים/אחיות, המשפחה הקרובה (שחוזרים לתמונה יותר מאי-פעם).
בלשמור על השפיות שלי. בלדאוג לעצמי. בלעבוד להישאר שמח, מרוצה, מחייך, שפוי.
בלמצוא מה לעשות עם עצמי כשפתאום לבד אחרי כל כך הרבה שנים. יציאות. בילויים (לא מועדונים, פשוט בילויים - קלונוע, באולינג).
בללמד את עצמי איך להיות לבד. לעשות הליכות ברגל לבד בעיר ולשוטט. ללכת לקולנוע לבד. להנות לבד עם עצמי מקפה וקרואסון במאפייה כיפית לבד. לטייל בחו"ל לבד.
כמובן כל הלבד שהזכרתי יכול לשלב את הילדים.
זו דעתי.
אני מודה לכולכם על ההתייחסות, אכן תקופה לא פשוטה ומאתגרת.
אקח את הזמן לפני שאעשה משהו פזיז. שוב תודה!
הרבה בריאות. הגוף והנפש.
תהיה חזק. תשמור על עצמך.