שלום לחברי הפורום!
יש לי הזדמנות להשתתף במרכז על דירה, ואשמח לשמוע את דעתכם.
הדירה:
נמצאת בשכונה די מבוקשת בשולי גוש דן (אחת מהערים יהוד, גני תקווה, קרית אונו, פתח תקווה).
בת 4 חדרים ונבנתה לפני כ5 שנים, עם שתי חניות, מחסן ושתי מרפסות בקומה מאוד גבוהה.
סביב ה-100-105 מ״ר ללא המרפסות, שהן עוד כ20 מ״ר.
הדירה פנויה ואין צורך להתעסק בפינוי דיירים.
העלות:
* שמאות: כ3.4, אך לא נמכרו דירות כאלו במחיר כזה.
* דירות למכירה בלוחות: זהה לחלוטין מפורסמת ב-3.1, דומות אך עם מפרט קצת נחות יותר (קומה נמוכה, פחות מרפסות/חניות) מפורסמות ב3.3-3.5.
* דירות למכירה עם layout קצת שונה, ו/או בבניינים ישנים יותר בכמה שנים מפורסמות גם הן סביב ה3.1-3.5.
* דירות שנמכרו לפי רשות המסים: 3.0 לדירה כמעט זהה, מתחילת השנה. יתר הדירות בשנתיים-שלוש האחרונות סביב ה2.9-3.2.
מניח שייסגר איפשהו בין 2.6 ל-3.1.
המחשבות:
כשחשבתי על לקנות נדל״ן קודם לכן, חשבתי על דירות קרובות יותר לת״א אבל קטנות, ישנות וזולות יותר, בסביבות ה-2 מ׳.
בדירה המדוברת אולי נוכל לגור אני ובת זוגי בעוד מספר שנים כשנרחיב את התא המשפחתי.
מה שמושך אותי כאן זה שיש לי סיכוי להזדמנות לקנות דירה מתחת למחיר השוק.
ממה שקראתי על מכירות מכינוס, ייתכן והדירה תימכר גם מעל מה שאני רואה כמחיר שוק (3.2-3.1), ובמקרה כזה כמובן שלא אקנה.
כיוון שאין הרבה משתתפים בהתמחרות, וההצעות שהוגשו יחסית נמוכות, וכי אין לי מה להפסיד מההשתתפות, אני מנסה.
1. מה דעתכם על ההרפתקה?
2. איך להעריך כמה העסקה טובה?
3. באיזה מחיר זה הופך לעסקה לא משתלמת, ועדיף ללכת לשוק החופשי?
4. על מה לא חשבתי, ואני צריך לחשוב?
תודה לכולם!
עריכה, תוספת שאולי משנה משהו:
* את מספר המשתתפים במרכז, ניתן למנות על יד אחת.
יש לי הזדמנות להשתתף במרכז על דירה, ואשמח לשמוע את דעתכם.
הדירה:
נמצאת בשכונה די מבוקשת בשולי גוש דן (אחת מהערים יהוד, גני תקווה, קרית אונו, פתח תקווה).
בת 4 חדרים ונבנתה לפני כ5 שנים, עם שתי חניות, מחסן ושתי מרפסות בקומה מאוד גבוהה.
סביב ה-100-105 מ״ר ללא המרפסות, שהן עוד כ20 מ״ר.
הדירה פנויה ואין צורך להתעסק בפינוי דיירים.
העלות:
* שמאות: כ3.4, אך לא נמכרו דירות כאלו במחיר כזה.
* דירות למכירה בלוחות: זהה לחלוטין מפורסמת ב-3.1, דומות אך עם מפרט קצת נחות יותר (קומה נמוכה, פחות מרפסות/חניות) מפורסמות ב3.3-3.5.
* דירות למכירה עם layout קצת שונה, ו/או בבניינים ישנים יותר בכמה שנים מפורסמות גם הן סביב ה3.1-3.5.
* דירות שנמכרו לפי רשות המסים: 3.0 לדירה כמעט זהה, מתחילת השנה. יתר הדירות בשנתיים-שלוש האחרונות סביב ה2.9-3.2.
מניח שייסגר איפשהו בין 2.6 ל-3.1.
המחשבות:
כשחשבתי על לקנות נדל״ן קודם לכן, חשבתי על דירות קרובות יותר לת״א אבל קטנות, ישנות וזולות יותר, בסביבות ה-2 מ׳.
בדירה המדוברת אולי נוכל לגור אני ובת זוגי בעוד מספר שנים כשנרחיב את התא המשפחתי.
מה שמושך אותי כאן זה שיש לי סיכוי להזדמנות לקנות דירה מתחת למחיר השוק.
ממה שקראתי על מכירות מכינוס, ייתכן והדירה תימכר גם מעל מה שאני רואה כמחיר שוק (3.2-3.1), ובמקרה כזה כמובן שלא אקנה.
כיוון שאין הרבה משתתפים בהתמחרות, וההצעות שהוגשו יחסית נמוכות, וכי אין לי מה להפסיד מההשתתפות, אני מנסה.
1. מה דעתכם על ההרפתקה?
2. איך להעריך כמה העסקה טובה?
3. באיזה מחיר זה הופך לעסקה לא משתלמת, ועדיף ללכת לשוק החופשי?
4. על מה לא חשבתי, ואני צריך לחשוב?
תודה לכולם!
עריכה, תוספת שאולי משנה משהו:
* את מספר המשתתפים במרכז, ניתן למנות על יד אחת.
נערך לאחרונה ב: