• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה

• פותח הנושא פותח הנושא Iron_man
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Iron_man

משתמש רגיל
דירוג
423
שלום לחברי הפורום,

תחילה מעט פרטים יבשים:
זוג באמצע שנות השלושים + 2 קטנים, גרים בשכירות במרכז, עובדים בעבודות טובות ובטוחות ומרווחים מעל הממוצע. שנינו חילונים, ליברלים ומעוניינים שילדינו יגדלו ככאלה.

עכשיו לענין עצמו, נקרתה בדרכנו הזדמנות לקניית דירה בשכונה טובה בתל אביב במחיר טוב, כנראה כ15-20% מתחת למחיר השוק. יש לנו הון עצמי מכובד והמשכנתא שניקח לא תהיה מפלצתית וכזאת שנוכל לעמוד בה מבלי לחנוק את עצמנו. מדובר בעסקה טובה לכל הדעות. הדירה תהיה מיועדת למגורים לטווח הארוך.
עכשיו איפה הקאץ'?
אצלי מאז ומתמיד קניית דירה נתפסה קודם כל כמחויבות למקום בו היא נמצאת וכהבעת אמון באותו מקום. סוג של נטיית שורשים ואמירה שכאן אני רואה את העתיד שלי. עכשיו ברור לי שזה אינדיבידואלי ושקניית דירה אינה חתונה קתולית, ובכל זאת, מבחינתי ככה זה מרגיש.

האופן שבו זה מתקשר לנושא הוא שאני לא מאמין בעתיד של המדינה, אני באמת חושב שפניה של המדינה בלונג ראן הם למקום לא טוב בלשון המעטה. יש לי ספק גדול באפשרות של המשך קיומה של המדינה כמדינה מערבית ודמוקרטית. וזה יקרה נטו בגלל הדמוגרפיה.
אישתי לא חושבת שאני טועה אבל היא יותר בכאן ועכשיו, פחות מעסיק אותה מה יקרה פה בעוד 10-20 שנים. כמו כן היא יותר מחוברת למדינה, יש לה גם משפחה גדולה שהיא נורא מחוברת אליה שחיה פה, וכולם בגדול פה כדי להישאר.
ועדיין החשש הזה מכרסם בשלמות ההחלטה של קניית הדירה. ברור לי שגם אם ישראל תידרדר מהר מאוד ותהפוך למדינה דתית ונחשלת אז תל אביב עדיין תישאר בועה של נורמליות ושפיות, אבל ברור שגם היא תיפגע מהמצב בשלב כלשהו והחיים יהפכו פה לבלתי נסבלים גם למי שחי בבועה הזאת.
אז בזה אני בעצם מתחבט, האם יש מצב שבמידה ואני צודק וכל ההון והמשאבים יברחו מפה לפני שנצליח לממש, נמצא את עצמינו עם ירידת ערך מפלצתית? כמה מהר לדעתכם זה יכול לקרות?
אשמח לכל תובנה.

נערך לאחרונה ב:
אז בזה אני בעצם מתחבט, האם יש מצב שבמידה ואני צודק וכל ההון והמשאבים יברחו מפה לפני שנצליח לממש, ונמצא את עצמינו עם ירידת ערך מפלצתית? כמה מהר לדעתכם זה יכול לקרות?
לדעתי הניתוח שלך נכון.
אישית אני מתכנן למכור את הדירה בשנה הקרובה וגם הנזלתי נכסים אחרים שלי.

נראה שאתה בעיקר שואל כמה תפסיד במכירה חפוזה. זה משהו כמו 200-300K, לא? אולי שווה לך בשביל שלום בית.

יש טענה שעם סיום שנת הלימודים יהיה גל גדול של עזיבה, אני מניח שנפילת המחיר תתחיל שם.

יש לכם תכנית שאתם מקדמים באופן פעיל כדי להגר מישראל?

יש לכם תכנית שאתם מקדמים באופן פעיל כדי להגר מישראל?
לצערי נאלץ להודות שלא. עשינו בדיקות מקיפות לגבי אופציה של דרכון זר ואין לנו שום סיכוי לזכאות.
מעבר לזה לא עושים שום דבר אופרטיבי בכיוון, ממש הצפרדע שבסיר.

לדעתי הניתוח שלך נכון.
אישית אני מתכנן למכור את הדירה בשנה הקרובה וגם הנזלתי נכסים אחרים שלי.

נראה שאתה בעיקר שואל כמה תפסיד במכירה חפוזה. זה משהו כמו 200-300K, לא? אולי שווה לך בשביל שלום בית.

יש טענה שעם סיום שנת הלימודים יהיה גל גדול של עזיבה, אני מניח שנפילת המחיר תתחיל שם.
לדעתי יהיה גל עזיבה ענק אחרי הבחירות הבאות, כשהמחנה הליברל דמוקרטי שוב פעם יפסיד. זה מה שיפיל את האסימון אצל רבים.

עשינו בדיקות מקיפות לגבי אופציה של דרכון זר ואין לנו שום סיכוי לזכאות.
לא חסרות מדינות שאפשר להגר אליהן ללא זכאות. קנדה להבנתי מאפשרת לך לבוא כ״פליט״ ובמדינות רבות אחרות אתה יכול להגיע או דרך השקעה או דרך מקצוע או ללכת ללמוד ולקבל ככה אשרת שהיה שקל מאוד להפוך לאשרת קבע ובסוף לדרכון.

קנדה להבנתי מאפשרת לך לבוא כ״פליט״
כלומר אני יכול לקחת מחר טיסה מתל אביב לונקובר ועם הנחיתה לטעון שאני פליט, ואשכרה מישהו שם יקבל את הטענה הזו?
יש איזה מקור ראשוני למידע הזה?

יש איזה מקור ראשוני למידע הזה?

אין לי שמץ אם המסלול קיים כיום אבל מי שחסר אופציות צריך להיות עם אצבע על הדופק ...

לצערי נאלץ להודות שלא.
אז מרגיש לי שזה החלק היותר חשוב מאשר ההחלטה אם לרכוש דירה או לא.
אני מאמין שגם ההחלטה להגר צריכה להיות מנוהלת ומתוכננת, וממנה ייגזרו לוחות זמנים להוצאת נכסים מישראל. אתם יכולים גם לא לקדם את זה, אבל בחירה באפשרות הזו מקטינה את הסיכוי שאכן תעזבו, ואז אולי כן יש מקום לרכישת דירה בישראל.

אין לי שמץ אם המסלול קיים כיום אבל מי שחסר אופציות צריך להיות עם אצבע על הדופק ...
כשאני בודק כיום מה מוצע שם, אחת הדרישות היא מגורים ברצועת עזה.
נשמע כאילו מישהו שם התכוון לתת מכסת פליטות לפלסטינים ובטעות הגדיר את התנאים בצורה שכוללת את ישראל, עד שזה תוקן.

כשאני בודק כיום מה מוצע שם, אחת הדרישות היא מגורים ברצועת עזה.
נשמע כאילו מישהו שם התכוון לתת מכסת פליטות לפלסטינים ובטעות הגדיר את התנאים בצורה שכוללת את ישראל, עד שזה תוקן.

יתכן אבל אפקטיבית היו ישראלים שעברו לקנדה כך ... שוב, לא חסרות מדינות שאפשר לעבור ואם צעירים ולאחד יש מקצוע טוב והשני יכול וללכת ללמוד שם שנה של תואר (גם אם הוא עולה כסף) ואז מכח זה יש ויזה שאח״כ מאפשרת להישאר, גם מעולה. אפשר להרים ידיים ואפשר לעבוד על דברים. זה לוקח זמן ומשאבים והתעקשות.

יש המון ישראלים שעברו לקנדה, אני מכיר אישית מספר דו סיפרתי של כאלה. קנדה זאת אכן אחת המדינות שיותר קל להגר אליהן אבל היא פחות מדברת אלינו כרגע בגלל המרחק והמזג אויר. אולי בעתיד ניקח אותה גם בחשבון.

אני מאמין שגם ההחלטה להגר צריכה להיות מנוהלת ומתוכננת, וממנה ייגזרו לוחות זמנים להוצאת נכסים מישראל
חדמ"ש, ואנחנו לא עושים את זה בגלל האופי הדחייני שלנו (ואני מאמין שאצל רוב האנשים הוא כזה).
מעבר להיערכות שבעצמה לא פשוטה, מדובר בצעד גדול וסופר קשה אם אתה לא מברי המזל שיש להם ביד הצעת עבודה מפתה או מלגה שמנה ממוסד אקדמי שמחזר אחריך, או/ו דרכון רלוונטי.
אז כנראה שעד שלא יתחיל להיות פה באמת רע אנחנו לא נעשה שום דבר בכיוון, זה ברור לי ועוד יותר ברור לה. בעסה אבל זה המצב.

מתוך החוויה שלי במילואים ההרגשה היא שדווקא הולך להיות פה יותר טוב. החלום של קורי עכביש של נסראללה התפורר. ישראלים מכל רחבי הארץ קמו להציל ב7 לאוקטובר ישראלים שהם לא מכירים (ראו לדוגמה משפחת קלמנזון שזכו בפרס ישראל). ובמשך למעלה משנה מאות אלפי משרתי מילואים נלחמים בשביל להגן על המדינה. האוירה במילואים טובה ומאוחדת. גם שוק ההון הישראלי מצביע על השיפור הגדול. ואפילו בפוליטיקה יש שיפור שפחות מדברים על חרמות ויותר על פשרות. אני מציע גם לא לפחד מדתיים. דתיים הם חלק מהמדינה והיו בכל התפקידים בממשלה (גם ראשות הממשלה) ולא ראינו שהם עושים משהו הזוי. הם היו בכל הממשלות החל מבן גוריון דרך רבין פרס ברק ואולמרט. להחרים אותם רק בגלל שיש יותר מהם זאת אסטרטגיה מוזרה.

אני אפרט קצת - לדעתי כדאי שאנשים יחיו בהווה ולא בחשש מהעתיד.
אשתך רוצה בית, נשמע שגם אתה. אם אין לכם כוונה קונקרטית לעזוב, אז סביר שזה לא יקרה בטווח של 5-10 שנים לפחות ולפי מה שאתה אומר סביר שיקרה רק אולי עוד 10-20 שנים, אם בכלל. לדעתי, זו לא סיבה מספיק טובה לפגוע באושר שלכם בהווה.

אם יש לכם משכורות יפות ויציבות ואתה חושש שיש תרחיש שבו ערך הדירה ירד בגלל כל מיני סיבות - הפתרון הוא לקחת משכנתא גדולה ככל האפשר (או סתם גדולה יותר ממה שתכננתם) ולהשקיע את ההון העצמי בנכסים ריאליים שאינם נקובים או צמודים לשקל, זה הגיבוי שלכם.

נבואות זעם היו פה מהעלייה הראשונה, ששת הימים, יום כיפור, האינתיפאדה. אז גם ברפורמה ובמלחמת 7/10.
בסוף זו תחלופת ידיים כמו שיש בכל מקום. ג'נטריפיקציה, ידי יהלום מול ידי נייר, תקרא לזה איך שתרצה.
יש מי ש"לקחו לו את הגבינה", ועוזב, אחרים במהרה תופסים את מקומו. וממשיכה אבולוציה.
שום מקום היום לא נראה כמו שהוא היה נראה לפני 20 שנה. גם ישראל של היום מפותחת פי כמה מישראל של 2005. הנבואה ניתנה לשוטים, אפשר רק לנסות קצת להתכונן.

נערך לאחרונה ב:
מתוך החוויה שלי במילואים ההרגשה היא שדווקא הולך להיות פה יותר טוב. החלום של קורי עכביש של נסראללה התפורר.
קח בחשבון שמילואים זה לא מדגם מייצג. כמו שכמה שכונות בתל אביב הן לא מדגם מייצג.
אני קורא בנבואות הזעם האלה בעיקר אקסטרפולציה - רצינו שהמדינה תראה X, עם השנים היא נהיית X-1, X-2, X-3... אין לנו מה לחפש פה.
בדיוק כמו חרדים קנאים - במקום להבין שה-X המקורי הוא השגוי, וזה הזמן לעשות חישוב מסלול מחדש ולהתאים את עצמך לעולם המשתנה, אתה עושה דאבל דאון לפוזיציה.

צריך להיות עיוור כדי לא לראות את השינויים שהתרחשו פה בשנה האחרונה, ולאן הם יכולים להקפיץ את ישראל שנים קדימה.
וכן, אם השינוי יבוא - הוא יבוא מהמילואימניקים והסדירים, הוא כבר בא מהם באספקט הצבאי.
המלצה שלי: להרחיב את מעגל האנשים כדי לצאת מתיבת התהודה.

נערך לאחרונה ב:
מתוך החוויה שלי במילואים ההרגשה היא שדווקא הולך להיות פה יותר טוב
אין כמו מלחמה טובה ואיום קיומי כדי לאחד את השורות וליצור אחדות זמנית. הסנטימנט במילואים הוא חשוב ומעודד, אבל שם הוא גם נשאר. מוזמן לצלם מסך ולבדוק אותי.

החלום של קורי עכביש של נסראללה התפורר. ישראלים מכל רחבי הארץ קמו להציל ב7 לאוקטובר ישראלים שהם לא מכירים (ראו לדוגמה משפחת קלמנזון שזכו בפרס ישראל)
האיום החיצוני הוא לא זה שמפחיד אותי אלא הפנימי.

ואפילו בפוליטיקה יש שיפור שפחות מדברים על חרמות ויותר על פשרות.
100% זריית חול. אסור שתהיה הידברות עם פשיסטים ואסור להגיע איתם לפשרות. ברור לי שאני נשמע קיצוני אבל זה בדיוק מה שהם.

אני מציע גם לא לפחד מדתיים. דתיים הם חלק מהמדינה והיו בכל התפקידים בממשלה (גם ראשות הממשלה) ולא ראינו שהם עושים משהו הזוי.
לא ראינו שהם עושים משהו הזוי? מה לגבי ההפיכה המשטרית שהם ניסו להוריד לנו על הראש בראשות קוהלת? זה לא מספיק הזוי בעיניך? ולמען הסר ספק אני לא מתכוון לכל הדתיים מן הסתם, הבעיה שעל ההנהגה שמייצגת את הציבור שלהם השתלטה חבורה של מטורפים משיחיים.
ואמנם הם היו מקום המדינה, אבל מעולם לא היה להם כזה כוח ענק ובלתי מוגבל בידיים, וכולנו רואים מה קרה מהרגע שהם קיבלו את הכח הזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 12
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
הסולידית עידן פוסט-נתניהו אוף טופיק 1618
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
Benjamin W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
H בן 26, יומן שיתוף יומני מסע אישיים 11
אנא-אל שרשור שיתוף עמותות מיוחדות אוף טופיק 2
M מגרש מאושר לבניה - האם כדאי להיכנס להסכם שיתוף עם שאר בעלי הקרקעות במגרש? נדל"ן 2
סול מודאג כי שיחקתי הגנתי (שיתוף) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 58
S קרן שיתוף תורמים כאמצעי להפחית מס רווח הון - למה לא? צרכנות פיננסית 10
ד שיתוף חוזה השקעות של חייל משוחרר - אשמח לעזרה! שוק ההון 3
N מישהו יודע מה העונש היום על אי שיתוף פעולה עם סוקר של הלמ"ס? אוף טופיק 48
Y הסכם שיתוף ברכישת מגרשים נדל"ן 2
S שיתוף התיק שלי שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה