• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים)

• פותח הנושא פותח הנושא SolidAce
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

SolidAce

משתמש רגיל
דירוג
157
שלום לכולם,
זכינו במחיר למשתכן בגלגולו הנוכחי (מחיר מטרה אם אני לא טועה), כרגע עוד לא הוגשה בקשה להיתר.
לוח הזמנים על פי הניחושים הנוכחיים הוא קבלת היתר בעוד כשנתיים וקצת (סה״כ שלוש שנים מהמכרז), ובנייה עוד 3 שנים נוספות, כלומר אכלוס בקיץ 2031.

הפרויקט במרכז הארץ, וככל הנראה נרצה ונכוון לדירת 5 חדרים, עם מחסן ו2 חניות, מה שיצא סכום של 2.8 מיליון בערך.

כרגע אנחנו חוסכים כסף לפרויקט, כאשר להבנתי נידרש לסכום מוכן בקבלת ההיתר וחתימה על החוזה, כלומר עוד שנתיים מהיום.
האסטרטגיה הנוכחית שלי היא להחזיק את הסכום הכי גבוה שאני יכול במדדי מניות כרגע (נסמן בX), כך שיחד עם הסכום הסולידי שאני מחזיק + החסכון בשנתיים האלו (שגם ילך לאפיק סולידי) נגיע להון המינימלי הנדרש עבורנו (בערך 800 א״ש).

כלומר אם יש לי X במניות, Y סולידי, וA חסכון עתידי (כלומר קבוע), אז אני בוחר את הX הכי גדול כך ש X/2+Y+A>800 , וגם כמובן X+Y=סכום הכסף שיש לנו כרגע.ֿ

(סדרי הגודל הם 500 במניות, 150 בסולידי ועוד 12 כל חודש בחסכון (לסולידי)).

תהיתי מה האפשרויות הקיימות לאפיק סולידי.
אני כרגע מחזיק קרן כספית. פקדון לא על הפרק כי דרושה נזילות.
אני תוהה אם לא עדיף לי לקנות כבר אג״ח - וככה בפועל להבטיח סכום קבוע בשקלים (+לשמור על סחירות). בנוסף, אם השקל יורד אני גם לא מושפע מכך - כי גם התשלום העתידי הוא בשקלים.
אולי אפילו להגדיל ולעשות ולקנות קצת נכסים שמתנהגים דומה למדד תשומות הבנייה שגם ישפיע על העלויות שאשלם(?)

בקיצור, מניח שאני לא הראשון כאן שנתקל בסיטואציה, והייתי שמח לשמוע קצת אילו אפיקי השקעה בחרתם בתקופה הזו, ואם מצאתם חלוקת נכסים טובה לתקופה הקצרה הזו :)
תודה!

אתה מוכן לזה שיתכן ותצטרך לממש בהפסד גדול את תיק המניות בשביל לממש את הזכייה? אם לא, אולי לא כדאי להחזיק מניות.

אגח קצר יתן תשואה דומה לכספית. אגח ארוך, יכול לרדת יותר ממניות.

באופן אישי, במצב דומה, מחזיק כספית + אגח צמוד לטווח קצר (של בנקים).
החלק המנייתי צפוי להמשיך להיות מושקע במניות.

אתה מוכן לזה שיתכן ותצטרך לממש בהפסד גדול את תיק המניות בשביל לממש את הזכייה? אם לא, אולי לא כדאי להחזיק מניות.

אגח קצר יתן תשואה דומה לכספית. אגח ארוך, יכול לרדת יותר ממניות.

באופן אישי, במצב דומה, מחזיק כספית + אגח צמוד לטווח קצר (של בנקים).
החלק המנייתי צפוי להמשיך להיות מושקע במניות.

חשבתי על אג״ח לשנתיים, אבל אם הוא יתן תשואה דומה אולי לא שווה את ההתעסקות (והבדלי המיסוי(?))

למה אתה בחרת לפצל בין אגח לטווח קצר לכספית?

וכן, לצורך העניין מוכן למכור בהפסד, כל עוד הוא לא גבוה מ50% (ואז מגביל אותי ברכישת הדירה)

חשבתי על אג״ח לשנתיים, אבל אם הוא יתן תשואה דומה אולי לא שווה את ההתעסקות (והבדלי המיסוי(?))

למה אתה בחרת לפצל בין אגח לטווח קצר לכספית?
למקרה של אינפלציה גבוהה מהצפוי, האג"ח הצמוד יתן תשואה טובה יותר.
וכן, לצורך העניין מוכן למכור בהפסד, כל עוד הוא לא גבוה מ50% (ואז מגביל אותי ברכישת הדירה)
לדעתי זה הימור גם אם בטוחים שההפסד לא יעלה על 50 אחוז, לשיקולך.

יש גם פיקדונות צמודי מדד נזילים יחסית. למשל קרמבולה.
בעיקרון הגישה שלך די נכונה וקרובה למה שעשיתי בעצמי. מיקרו אופטימיזציות באגח קצר לא יעשו הבדל גדול. אפשר לשלב קרן כספית ואגח צמוד עם מח"מ של 1-3 שנים. תשקול כבר עכשיו למכור חלק מהמניות בשביל לקיים את הנוסחה שלך.
עקרונית אם אתה חושש לעלייה במדד תשומות הבנייה אתה יכול להשקיע גם בסחורות כמו מלט אלומיניום ופלדה. או להקדים תשלומים.

הנייר סופג הכול. אבל יש את המציאות.
אני באופן אישי לא הייתי מסכן את הסכום שנדרש כדי להשלים את העסקה. הייתי שם את ה800 באפיק סולידי. ומה שנצבר מעבר משקיע אותו בנפרד ללא תלות אחד בשני. כך גם לא יצא לך למכור בהפסד.
לגבי אפיק סולידי. קרן כספית או פיקדון יעשה את העבודה. (יש פיקדונות עם התראה של 7/30/60 יום עם ריבית בנק ישראל).

מהיכן הביטחון שכאשר יגיע תורך לבחור דירה תהיה הדירה שאתה רוצה?!
אתה במיקום גבוה בזכייה?
התשלום אגב הוא 10-15% במעמד בחוזה ואז לוח תשלומים לפי קצב ההתקדמות.

שאלה לצרכי מחקר -
כמה עולה דירה דומה יד2 כחדשה לכניסה השנה ?
דירה עם מזגן, ללא הצמדה למדד תשומות הבנייה וחיסכון של תשלום שכר דירה לתקופה של 4-6 שנים (לפחות). וכראה מפרט גבוה יותר ממחיר למשתכן.

אתה במיקום גבוה בזכייה?

שאלה לצרכי מחקר -
דירה עם מזגן, ללא הצמדה למדד תשומות הבנייה וחיסכון של תשלום שכר דירה לתקופה של 4-6 שנים (לפחות). וכראה מפרט גבוה יותר ממחיר למשתכן.
במצב שלו דווקא כניסה בעוד 5 שנים מסתדרת טוב. הוא חוסך כסף כל חודש ובינתיים הוא לא צריך דירת 5 חדרים. אם עכשיו הוא יקנה נכס דומה זה כן יעלה לו יותר (אולי אפילו ברמה שאין לו כעת כסף לכך) וגם יצטרך משכנתא עם ריביות שיכולות להיות גבוהות יותר ממדד תשומות הבנייה.
לפי התוכנית שלו הוא יצטרך לקחת משכנתא קטנה רק בעוד 4 שנים. ובתוחלת ירוויח יותר כי רוב הכסף שלו מושקע במניות.

אני מציע לך להשקיע בהרבה מניות או שכבות שונות כדי שתוכל למכור את אלו שעלו פחות כשתצטרך כסף עם מעט מס. עקרונית אפשר גם להשקיע באג"ח ארוך כי הוא גידור נגד ריביות משכנתא שתקח עוד 4 שנים.

במצב שלו דווקא כניסה בעוד 5 שנים מסתדרת טוב. הוא חוסך כסף כל חודש ובינתיים הוא לא צריך דירת 5 חדרים. אם עכשיו הוא יקנה נכס דומה זה כן יעלה לו יותר (אולי אפילו ברמה שאין לו כעת כסף לכך) וגם יצטרך משכנתא עם ריביות שיכולות להיות גבוהות יותר ממדד תשומות הבנייה.
לפי התוכנית שלו הוא יצטרך לקחת משכנתא קטנה רק בעוד 4 שנים. ובתוחלת ירוויח יותר כי רוב הכסף שלו מושקע במניות.

אני מציע לך להשקיע בהרבה מניות או שכבות שונות כדי שתוכל למכור את אלו שעלו פחות כשתצטרך כסף עם מעט מס. עקרונית אפשר גם להשקיע באג"ח ארוך כי הוא גידור נגד ריביות משכנתא שתקח עוד 4 שנים.
ועדיין...ייתכן שהנחת מחיר למשתכן נבלעת בהמתנה ארוכה לנכס עם הכל הקשור בכך.
אם למשל הדירה תעלה לו 1.9 עם המתנה 5-6 שנים למפתח וכעת חש דירה יד2 כחדשה מאובזרת כניסה מיידית באותו המחיר. מה עדיף?
שנות ההמתנה יכולות לעלות לו רק בשכירות קרוב לחצי מיליון ₪....נתון 1 לצד רבים של עלויות בהמתנה.

ועדיין...ייתכן שהנחת מחיר למשתכן נבלעת בהמתנה ארוכה לנכס עם הכל הקשור בכך.
אם למשל הדירה תעלה לו 1.9 עם המתנה 5-6 שנים למפתח וכעת חש דירה יד2 כחדשה מאובזרת כניסה מיידית באותו המחיר. מה עדיף?
שנות ההמתנה יכולות לעלות לו רק בשכירות קרוב לחצי מיליון ₪....נתון 1 לצד רבים של עלויות בהמתנה.
כרגע הוא לא צריך דירת 5 חדרים וגם לא 4 חדרים. הוא יכול לשכור דירה קטנה בינתיים.
אני מסכים איתך שבהרבה מקרים לחכות 5 שנים לדירה זה לא אטרקטיבי, אבל במקרה שלו זה דווקא הגיוני.

כרגע הוא לא צריך דירת 5 חדרים וגם לא 4 חדרים. הוא יכול לשכור דירה קטנה בינתיים.
אני מסכים איתך שבהרבה מקרים לחכות 5 שנים לדירה זה לא אטרקטיבי, אבל במקרה שלו זה דווקא הגיוני.
את המספרים הוא מכיר יותר טוב ומדוייק מאיתנו ב5 השנים הקרובות.

למקרה של אינפלציה גבוהה מהצפוי, האג"ח הצמוד יתן תשואה טובה יותר.

לדעתי זה הימור גם אם בטוחים שההפסד לא יעלה על 50 אחוז, לשיקולך.

כן, זה באמת קצת ״תנודתי״, אבל בפועל ממקסם את תוחלת הרווח, והסכומי חסכון האלו זה סכומים שאני ״מסוגל״ להפסיד.
באותו אופן, אם אני לא מוכן להפסיד

אתה במיקום גבוה בזכייה?

שאלה לצרכי מחקר -

אני במיקום יחסית גבוה (בערך שליש עליון בבחירה)
וכן, אם אני זוכר נכון צריך בערך 10% במעמד חוזה (ואז להבנתי זה מההון העצמי, ללא משכנתא), ומשם תשלומים לקבלן. בפועל זה אומר שדיי מהר אצטרך את כל הסכום הדרוש למשכנתא, כי תוך שנתיים וכמה חודשים כבר אצטרך מעל ל25% מהסכום, ואז אני מניח שאתחיל לקחת את המשכנתא, אז אני מתכונן כלכלית ללהביא את הסכום לשנתיים מהיום.

לגבי המחירים בשוק החופשי - באזור המיליון שקל יותר (כלומר פי 1.3). זה עוד בלי שאני לוקח בחשבון שאצטרך לשלם את הסכום על הדירה רק עוד שנתיים (כלומר המחיר ״מקובע״ ואני מרוויח גם עליית מחירים פוטנציאלית בשנתיים הקרובות מבלי שהמחיר קנייה שלי עולה).
אני לא יודע מה קורה בפרויקטים אחרים, אבל במקרה הזה בעיני זו ממש החלטה קלה..
בנוסף, באמת כמו ששלומו ציין, הטיימינג מסתדר, ועוד ארבע-חמש שנים אצטרך את הדירה, וכרגע היא ״גדולה״ לנו עדיין :)

יש גם פיקדונות צמודי מדד נזילים יחסית. למשל קרמבולה.
בעיקרון הגישה שלך די נכונה וקרובה למה שעשיתי בעצמי. מיקרו אופטימיזציות באגח קצר לא יעשו הבדל גדול. אפשר לשלב קרן כספית ואגח צמוד עם מח"מ של 1-3 שנים. תשקול כבר עכשיו למכור חלק מהמניות בשביל לקיים את הנוסחה שלך.
עקרונית אם אתה חושש לעלייה במדד תשומות הבנייה אתה יכול להשקיע גם בסחורות כמו מלט אלומיניום ופלדה. או להקדים תשלומים.

תודה, אסתכל על קרמבולה והצעות דומות!
לגבי מכירת המניות, אני אולי צריך לעשות אופטימיזציות מס כדי לנצל את השנה הנוכחית מבחינת מס יסף. יש לי חלוקה טובה של מספר שכבות עם רווחים שונים, אבל אקח את העצה ואשמור על כמה שיותר בתקופה הזו. ככל הנראה אשאר עם קנייה בibkr ואז למעשה אוכל גם למכור את אותו נייר בשכבות שונות להבנתי.

לגבי הגידור לעלייה בריבית, במובנים מסוימים אני חושב שזה שאני מחזיק נכסים עולמיים מגדר אותי גידור דיי חזק מהיחלשות השקל (ואז למעשה, מעליית הריבית שעשויה להגיע כתוצאה מכך). אז דווקא אולי זה מאזן את הנושא הזה, ולא נדרש גידור נוסף.

בפועל אני עושה צעד שאני עשוי להיכוות ממנו בגלל מכירה בהפסד, אבל זהה בראייה שלי לקניית המניות ואחזקה שלהם לטווח רחוק, בייחוד שזה כסף וחסכון שאין לו כרגע מטרה מוגדרת (כי למינימום לדירה, אנחנו נגיע עם האחוז הזה במניות).
זה קצת כואב, ומלחיץ, אבל אני מאמין שמשהו שצריך לקבל ולהתרגל אליו, קצת כמו שהיה לי מלחיץ וכואב לחשוב שהסכום במניות ״דווקא כשהשוק כל כך גבוה״ לפני שנה או שנתיים, גם כשלא היה לי ייעוד בשבילו.. אם אני מוכר, או לא, בכל מקרה אני עשוי להיות מופסד

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
במיקום יחסית גבוה (בערך שליש עליון בבחירה)
וכן, אם אני זוכר נכון צריך בערך 10% במעמד חוזה (ואז להבנתי זה מההון העצמי, ללא משכנתא), ומשם תשלומים לקבלן.
במחיר מטרה זה בפועל 20% בהתחלה (7% בחוזה, 13% עד 45 יום אחר-כך)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
שמוליק קיפוד חניית כספים - ניטרול מט״ח שוק ההון 52
F צומת דרכים - עבודה, כסף, תפיסות תרבותיות, סיפוק מקצועי, ומה שביניהם התפתחות אישית 14
ד קשיים בהעברת כסף ל kraken קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
א הוצאת קבלות על כסף שהגיע באפליקציה מיסים 5
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
ריש-לקיש כמות כסף מזומן חירום אוף טופיק 23
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y צומת דרכים עם כסף בקירות יומני מסע אישיים 5
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
R איפה להחנות כסף בברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
P לא מרגיש בנוח לדבר על כסף אפילו לא מהמשפחה אוף טופיק 41
מ פערים בזוגיות כלפי כסף שוק ההון 94
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 4
M מילוי פרטים בהעברת כסף מהבנק ל IBKR USA שוק ההון 3
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
M כסף ראשון להשקעה, מאיפה להתחיל? שוק ההון 10
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
ה יותר שעות עבודה, פחות כסף? (לשעה) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 32
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
Z העברת כסף ל-IB מתוך חשבון משותף עם אזרחית אמריקאית שוק ההון 1
D אני עושה המון כסף יזמות והגדלת הכנסות 27
R הכנסת כסף חדש - בעקבות הירידות שוק ההון 10
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
מ דרך איפה להכניס כסף נוסף להשקעה שוק ההון 8
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
N יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים? שוק ההון 12
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
ת מה הכוונה שריבית בנק ישראל היא אמצע המרווח שבין שיעור הריבית שבו מלווה בנק ישראל כסף לבנקים המסחריים לבין שיעור הריבית שבו בנק ישראל לווה כסף מהבנקים? שוק ההון 7
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 11
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
ori_ להפקיד סכום כסף גדול - ולקבל קצבה חודשית שוק ההון 11
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
A העברת כסף לאינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
E הכנסת כסף לKRAKEN - מה הדרך הטובה ביותר? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
M העברת כסף בתשלומים, יש אפליקציה שעושה את זה? צרכנות פיננסית 21
NeonDrift לעביר כסף ל Kraken קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3

נושאים דומים

Back
למעלה