שירותים מומלצים

ש

מדי פעם אני ממליצה על אי אילו מוצרים ושירותים.

רכישה באמצעות קישורי השותפים הבאים הבאים תניב לי עמלה צנועה.

אם הכתיבה שלי סייעה לכם בדרך כלשהי לאורך השנים ומתחשק לכם לתמוך בבלוג, זו דרך נחמדה ואופציונלית לעשות זאת, ללא עלות נוספת מבחינתכם.

מסחר עצמאי בבורסה

אקסלנס טרייד – תיק מניות הדיבידנד שלי מנוהל במסגרת חשבון מסחר עצמאי באקסלנס. מצטרפים חדשים נהנים פטור מדמי טיפול לשנתיים, בונוס הצטרפות של 100 ש"ח (שישולם אחרי חודשיים) , קורס למצטרפים חדשים, ו-40 פעולות קנייה ללא עלות של קרנות סל מבית קסם. בנוסף, אקסלנס מציעה עמלות קנייה/מכירה זולות בהשוואה לבנקים: 0.06% על אגרות חוב, 0.07% על קרנות מחקות, 0.07% על קרנות סל ומניות בישראל (בכפוף למינימום 3 ש"ח לעסקה) ו-1 סנט למניות וקרנות סל בארה"ב (בכפוף למינימום של $5 לעסקה).  אחרי שנתיים דמי הטיפול החודשיים יעמדו על 15 ש"ח בחודש ויתקזזו כנגד עמלת המסחר (כלומר, אם ביצעתם פעולות בלמעלה מ-15 ש"ח בחודש, לא תשלמו דמי טיפול). לנוחיותכם, מדריך בנושא השקעה עצמאית בבורסה נמצא כאן.  מינימום לפתיחת חשבון: 20,000 ש"ח. להרשמה לחצו כאן.

מיטב טרייד – אני מנהלת את חשבון האפוטפרופוס לילד שלי באמצעות מיטב טרייד (הגוף היחיד שמאפשר זאת כיום). אם אתם בתחילת הדרך ותיק ההשקעות שלכם קטן מ-20,000 ש"ח, תוכלו לפתוח חשבון מסחר עצמאי במיטב טרייד החל מסכום של 10,000 ש"ח. התנאים במיטב: 0.07% לקרנות מחקות וקרנות סל, 0.08% למניות בישראל, 0.08% לאג"ח, 0.06% למק"מ, ובארה"ב 1 סנט למניה מינימום 5$ לעסקה (במערכת של אינטרקטיב ברוקרס). בנוסף מציעים בונוס הצטרפות של 100 ש"ח, קורס מסחר למתחילים ונותנים פטור לשנתיים מדמי טיפול (ולאחריהן העלות 15 ש"ח בחודש).  להרשמה לחצו כאן.

Fairפלטפורמה זולה ואלגנטית לקניה ומכירה של קרנות נאמנות הנסחרות בבורסת ת"א (כולל על מדדי חו"ל). ניתן לרכוש קרנות החל מסכומים של 250 ש"ח בלבד (אין מינימום לפתיחת חשבון). רכישת קרנות נאמנות פתוחות (מנוהלות) מתאפשרת ללא עמלות כלל. עלות קניית/מכירת קרנות מחקות היא 0.08% מהעסקה, מינימום 3 ש"ח לפעולה. אין דמי טיפול, ועלות העברת תיק הניירות מפייר לבנק היא 30 ש"ח. לפתיחת חשבון לחצו כאן

אופטימיזציה של התיק הפנסיוני והביטוחי

Cover קאבר היא פלטפורמה חינמית שמאפשרת לכל חוסך לקחת את המושכות לידיו ולעשות סדר בתיק הפנסיוני והביטוחי שלו, להבין מה יש לו, מה חסר לו, ומה אפשר לשפר — למשל, בהיבטי חיסכון בדמי ניהול, ביטול ביטוחים כפולים או התאמת מסלולי השקעה לגיל החוסך. הפלטפורמה מרכזת את נתוני המבוטח, סורקת הצעות מכל בתי ההשקעות וחברות הביטוח עבור אותם מסלולים וביטוחים, ומציפה המלצות לחיסכון באופן אוטומטי.  השירות ללא עלות אולם כרוך במתן הרשאה למסלקה הפנסיונית ולהר הביטוח. להרשמה לחצו כאן.

החזרי מס הכנסה

פינאפ החזרי מס  – מס הכנסה בישראל מנוכה במקור על-ידי המעסיק. לכן, שכירים רבים מרגישים שהכסף מעולם לא יצא מכיסם, ואת הניכוי הם מקבלים כגזירת גורל. זה לא חייב להיות כך. מדינת ישראל לא תתנדב להחזיר לכם מס עודף — אלא אם תבקשו ממנה. אפשר כמובן להגיש בקשה להחזר מס הכנסה באופן עצמאי, אבל למי שמעדיף להימנע מחיכוך ישיר עם שלטונות המס ולוודא שבקשת ההחזר שלו לא תגרור חבות מס בסופו של דבר,  השירות של פינאפ (מבית מיטב) מציע חלופה קלה, פשוטה ומשתלמת למדי, בעלות של 12% מגובה ההחזר שמתקבל בפועל (אם מתקבל). לבדיקה לחצו כאן.

ביטקוין

אני מקצה חלק מתיק ההשקעות שלי לביטקוין וסבורה שיש לו מקום בתיק השקעות מבוזר.

במשך שנים קניתי ביטקוין דרך בורסת קראקן, מהטעם שמדובר בבורסת הקריפטו הנתונה לפיקוח הרגולטורי ההדוק ביותר.

לאחרונה, הקמתי הוראת קבע לרכישת ביטקוין בפלטפורמה הישראלית ביטס אוף גולד, המפוקחת על ידי רשות שוק ההון. החברה מציעה רף כניסה נמוך לקניית ביטקוין ומטבעות נוספים  (החל מ-500 ש"ח בכרטיס אשראי -750 ש"ח בהעברה בנקאית). למשקיעים ששומרים את המטבעות באמצעות הארנק הקר המנוהל של החברה, מבוצע ניכוי מס במקור בעת מכירת ביטקוין ברווח וכן ניתנים אישורים מתאימים לצורך העברת התמורה לבנקים. גולשי הסולידית שמבצעים רכישה בסך 1,000 ש"ח ומעלה בביטס אוף גולד זכאים לבונוס חד-פעמי בסך 100 ש"ח בהזנת הקופון: hasolidit100. לרכישה לחצו כאן.

באופן אישי, אני לא מחזיקה את הביטקוין בבורסות בהם אני רוכשת אותו, אלא מעבירה אותו למשמורת עצמית בארנק קר שלא מחובר לאינטרנט — זו, בעיני, המהות של רכישת ביטקוין מלכתחילה. בעבר השתמשתי בארנק קר מסוג Ledger Nano S. עם זאת, לאחרונה השתדרגתי לארנק מאובטח יותר מדגם Trezor Safe 3. הסיבה לכך היא שהקושחה (firmware) של ארנקי טרזור היא קוד פתוח הנתון לשקיפות ולפיקוח ציבורי, מה שלא קיים במידה זהה בארנקי לדג'ר.

קורס השקעות בשוק ההון

תפיסת העולם שמנחה את הבלוג הזה היא שכל אדם יכול ללמוד להשקיע בכוחות עצמו ולקחת אחריות ובעלות על גורלו הפיננסי. זו הסיבה שהתכנים כאן מוצעים לכולם ובחינם, ובאופן כללי, אני סבורה שאין סיבה להוציא כסף כדי ללמוד על כסף. לצד זאת, אני מכירה במגבלות הפדגוגיות של פורמט הבלוג ושל המילה הכתובה בכלל. לא כולם אוטו-דידקטים. רבים לומדים טוב יותר במסגרת קורס השקעות מסודר ומובנה. האתגר הוא למצוא קורס השקעות איכותי מתוך עשרות הקורסים הפיננסיים הזמינים היום בשוק, שחלקם הגדול, לדאבון הלב, עלול להסב יותר נזק מתועלת. על רקע זה, אני שמחה להמליץ על הקורסים הבאים:

קורס השקעות ופנסיה ביעילות ובפשטות של רונן מרגוליס. רונן מרגוליס הוא מייסד Simplifynance ומנהל קבוצת המשקיעים הפסיביים של ישראל בפייסבוק. קורס השקעות זה זמין הן בפורמט דיגיטלי והן כקורס פרונטלי המתקיים מעת לעת, ומספק בנוסף מעטפת תמיכה וליווי נרחבת הכוללת, בין היתר: שיחת הכוונה עם מתכנן פיננסי, הוזלת עלויות במוצרים הפנסיוניים, שירות "הנודניק האישי", תבניות אקסל, קבוצה להתייעצויות לבוגרים ועוד. הקורס מוצע בהנחה של 20% לגולשי הסולידית בהזנת קוד הקופון: למידע נוסף והרשמה באתר Simplifynance לחצו כאן.

מעקב הוצאות אישיות

מעקב הוצאות שוטף הוא חלק בסיסי מהיגיינה פיננסית בריאה. בין אם היעד שלכם הוא לצאת מחובות, לקנות בית או להגיע לעצמאות כלכלית — אתם צריכים לדעת לאן הולך כל שקל. בלי ההבנה הזו קשה מאד להתייעל, לחסוך, לתכנן ואפילו להשקיע. יש דרכים רבות לעשות את זה — החל ממעקב ידני באקסל (ראו, למשל, האקסולידית) או השו"ב הפיננסי, ועד שימוש באפליקציות ייעודיות.

רייזאפ – לאלה מכם שמעדיפים מעקב שוטף באמצעות אפליקציה, רייזאפ היא פתרון מומלץ. המערכת מתחברת לחשבונות הבנק וכרטיסי האשראי, ומציגה על בסיסם תמונה שלמה של ההוצאות וההכנסות באופן שהופך את המעקב התזרימי לאוטומטי. נרשמים דרכי זכאים לחודש חינם + חודשיים נוספים ב- 50% הנחה. להרשמה לחצו כאן.

שאר ירקות

בלוהוסט – פלטפורמה טובה וזולה להקמה ולאחסון של הבלוג הראשון שלכם. מוזמנים לקרוא את המדריך שלי בנושא כאן.

אודיבל – זהו שירות ספרי שמע (audiobooks) מצוין מבית אמאזון.

לספרים מומלצים, עיינו בספריה.

.

עקבו אחרי

תגובות אחרונות בבלוג

פרסומת

RSS מהפורום

דילוג לתוכן