• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

פיקוח ממשלתי על מחירי הדיור בעת רכישת דירה

rexton88

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם.אני משתמש חדש כאן וקורא בבלוג והפורום כשלוש שנים.
האמת שמזמן כבר חשבתי להירשם והשתתף בפורום אך זה לא קרה עד אתמול .
אני חייב לומר קודם תודה לאנשים הנהדרים כאן בפורום שעונים בצורה מכובדת לכולם ובמומחיות כל אחד בתחומי ידיעותיו.זה העשיר אותי רבות במשך השנים וכמובן תודה להסולידית על הפוסטים המושלמים אחד אחד.
שאלה שמעניינת אותי הרבה זמן.מחירי הדיור בארץ ברוב המקומות חסרי פרופורציה ביחס לעלויות האמיתיות של הבנייה.הגורם למחירים המטורפים זה הביקוש הרב מול ההיצע הדל.מה שמעניין זה שחלק גדול מהביקוש זה בכלל משקיעים שרואים עלייה מתמדת במחירי הדיור ועושים סיבוב על כל זה.
במוצרי יסוד קיים הגבלה ממשלתית על המחיר,ומובן גם למה זה קיים,כי משהו בסיסי ויסודי כמו לחם וחלב לא ניתן לעשות על זה קופה.אני שואל,בוא נעתיק את זה לדיור.קורת גג לאדם זה לא משהו בסיסי לא פחות?
האם לא ניתן לעשות פיקוח ממשלתי על מכירת דירה נניח סתם לדוגמא 20 אש״ח למטר מקסימום
מה שיגרום דבר ראשון למשקיעים לעזוב את התחום הזה (נפלתי קשה על המשקיעים..)שאסור להיות בו מסחרה כי הוא בסיסי וקיומי וכו׳ ולמוכרי הדירות לא למכור במחירים לא הגיוניים.
אני מקווה שהייתי מספיק ברור.תודה למשיבים

ומה אתה חושב שיקרה באיזורי ביקוש כשהמחיר יהיה מוגבל?
במילים אחרות, נאמר ששני מיליון איש רוצים לגור בתל אביב אבל יש שם דירות רק לחצי מיליון איש, הגבלת המחיר תאפשר ליותר אנשים לגור בתל אביב מאשר היום?

ומה אתה חושב שיקרה באיזורי ביקוש כשהמחיר יהיה מוגבל?
במילים אחרות, נאמר ששני מיליון איש רוצים לגור בתל אביב אבל יש שם דירות רק לחצי מיליון איש, הגבלת המחיר תאפשר ליותר אנשים לגור בתל אביב מאשר היום?
היא תאפשר לשני מיליון אנשים אופציה לגור במחיר שפוי

היא תאפשר לשני מיליון אנשים אופציה לגור במחיר שפוי
כן?
אחרי שהחצי מיליון הראשונים ירכשו דירה בתל אביב, איזו אופציה תישאר לשאר האנשים?

במוצרי יסוד קיים הגבלה ממשלתית על המחיר,ומובן גם למה זה קיים,כי משהו בסיסי ויסודי כמו לחם וחלב לא ניתן לעשות על זה קופה
תבדוק האם הפיקוח על אותם מוצרים עובד.
לדוגמא - תבדוק מה מחירי הלחם / חלב / ביצים בישראל לעומת מדינות אחרות בעולם.
אחרי שתראה מה התוצאות, תשאל את עצמך למה זה קורה?

כן?
אחרי שהחצי מיליון הראשונים ירכשו דירה בתל אביב, איזו אופציה תישאר לשאר האנשים?
אם כבר תל אביב ,זו אחת הערים עם הכי הרבה דירות שכורות בארץ.70% בשכירות.שתבין כמה המשקיעים שקועים שם(כמובן הרבה מהדירות זה בירושה וכדו׳ ולא מהשקעה).
אתה צריך להבין שהמטרה שלי היא לא לפתור את בעיית ההיצע אלא את בעיית המחיר

שחלק גדול מהביקוש זה בכלל משקיעים שרואים עלייה מתמדת במחירי הדיור ועושים סיבוב על כל זה.
משקיעים מהווים 20-25% בערך ממחזיקי הדירות שמהווים קצת פחות 70% בערך מהאוכלוסיה אז זה לא "חלק גדול" והם בטוח לא אחראים לעיוותים בשוק.
שנית, בתוך החלק שמוגדר "משקיעים", נמצאים אנשים מאוד פשוטים שרכשו דירה נוספת שמהווה להם פנסיה לדוגמה, והם ממש לא משקיעים "מתוחכמים" שעושים כל 18 חודשים פליפ על נכס אחר ו/או מחזיקים במעל 3-4 דירות.

מה שיגרום דבר ראשון למשקיעים לעזוב את התחום הזה

ואז השכירויות יטוסו, ממש כמו שקורה עכשיו אחרי שניסו "להרחיק את המשקיעים" ולפתור בכך את בעיית מחירי הדיור.
מה שיקרה הוא שפשוט יפתח שוק אפור צדדי, ואנשים 'ישחדו' אחד את השני כדי לקנות דירה בתל אביב.

בדיוק כמו שקורה היום בשוק השכירות, ששם אפילו אין פיקוח מינימלי
בדיוק מה שיקרה.
ולהוסיף על זה הפסדי מיסוי של המדינה על כסף שחור שיעבור ולא ימוסה.

במוצרי יסוד קיים הגבלה ממשלתית על המחיר,ומובן גם למה זה קיים,כי משהו בסיסי ויסודי כמו לחם וחלב לא ניתן לעשות על זה קופה.אני שואל,בוא נעתיק את זה לדיור.קורת גג לאדם זה לא משהו בסיסי לא פחות?
שמת לב למקרים של "חוסר במוצרי צריכה בסיסיים" לפני חגים?
בניגוד לביצה/ חלב שלוקח כמה ימים ליצר, דירה לוקחת קצת יותר.
האם לא ניתן לעשות פיקוח ממשלתי על מכירת דירה נניח סתם לדוגמא 20 אש״ח למטר מקסימום
למה 20,000? למה לא 15,000?
שים לב, שכשקובעים מחיר "מקסימום", אף אחד לא מציע בפחות...

כי מחיר בנית דירה בקומה ראשונה זה לא המחיר של בניה בקומה 15.
לשני מיליון אנשים אופציה לגור במחיר שפוי
ומה יקרה בעוד שנתיים כשיבואו עוד 100,000?

אני לא רואה איך אפשר להפריד בין השתיים.
לצורך ההמחשה, מה שאתה אומר הוא שאין בעיה שתגיע לסופר ותגלה מקרר חלב ריק ממוצרים, כל עוד יש פתק שחלב עולה 5.90 בלבד.

בקיצור, הממשלה תקבע מחיר מקס.
כל הקבלנים אומרים - אין רווח (בכל זאת עסק וחלק מהם גם בפנסיה שלך), מפסיקים בניה - אחוזי אבטלה עולים.
הממשלה מביאה חברות מסין, עד שהן מגיעות (ושוב, המחיר בפיקוח, לא בטוח שיהיה כדאי להם) הלחץ ממשיך לעלות.
מה קורה במקרה של אינפלציה, עליות במחיר הובלה...?

מקרר חלב ריק ממוצרים, כל עוד יש פתק שחלב עולה 5.90 בלבד
במקרה כזה, כמו היום...
קשה למצוא שקיות חלב, כי בקרטון זה עולה ל-6.7
יש גם כאלו שמוכרים רק קרטון של 2 ליטר, בקבוק של חלב מועשר,קוטג' בתוספת זיתים - לא בפיקוח.
בזמנו ראיתי "שמנת 37% להכנת פחזניות" - כי 38% זה בפיקוח.

אתה לא צריך להבין בהכל כי הרבה אנשים חכמים ממני ומימך עם תארים מתקדמים כתבו, קראו וחקרו אין ספור מידע בנושא.
כולם הגיעו לאותה מסקנה:
1. פיקוח מחירים מביא לעליית מחירים.
2. הדרך היחידה להוריד מחירים היא אחד מה2:
א. להוריד ביקוש.
ב. לעודד את ההיצע.

שאלה שמעניינת אותי הרבה זמן.מחירי הדיור בארץ ברוב המקומות חסרי פרופורציה ביחס לעלויות האמיתיות של הבנייה.הגורם למחירים המטורפים זה הביקוש הרב מול ההיצע הדל.מה שמעניין זה שחלק גדול מהביקוש זה בכלל משקיעים שרואים עלייה מתמדת במחירי הדיור ועושים סיבוב על כל זה.
אם מישהו משלם את מחירי הדיור סימן שהם לא חסרי פרופורציה. אם לא היתה נזילות בשוק אז אולי היה אפשר להגיד משהו כזה, אבל המחירים עלו כי היו הרבה עסקאות ואנשים קנו. זה שהמחיר עולה אפשר לייחס להרבה דברים (והיה כבר אשכול שדנו בכל מיני סיבות).
ואז יש מחסור בחלב ומחסור בלחם (כבר כתבתי בשרשור אחר שאנג'ל מפסידה כספים הרבה מאוד רבעונים ובכלל מרוויחה מנדל"ן) כי זה לא משתלם לייצר. פיקוח מחירים לא פותר שום בעיה אלא מהווה במקרה הטוב סוג של מס (כי החברות מגלגלות עלויות למוצרים אחרים) ובמקרה הרע אין ייצור כלל. יש דרכים הרבה יותר נכונות למנוע ממחירים לעלות וזה על ידי מניעת מונפולים או קרטלים ועידוד לתחרות תוך כדי הורדת מיסים ועלויות שוליות לכל הגורמים המשתתפים בייצור.
ניתן. התוצאה כנראה תהיה שרב הפרויקטים לא יהיו כדאיים כלכלית (כמו שדה דב) והקבלנים לא יבנו ויקרסו ואז יהיה מחסור חמור בדירות ואנשים יגורו ברחוב. מה גם שמוצר הצריכה הבסיסי אם כבר הוא שכירות ופה בהחלט אפשר לעשות חוקים כמו שעשו בברלין רק שגם זה לא עוזר.

הפתרונות היותר נכונים לדעתי בישראל זה עידוד בנייה ופיזור אוכלוסיה (להעלאות למשל מס הכנסה על אזורים צפופים כמו תל אביב ולקחת את הכסף העודף לבנייה והטבות מס על קרקעות וכדומה בכל מיני שיטות ותמריצים), להשקיע בתשתיות דווקא איפה שאין מספיק צפיפות אוכלוסיה וככה מעודדים את האוכלוסיה להתפזר (למשל, אם אין בית חולים במרכז ויש רק בצפון או בדרום אז אנשים יעברו לשם), לקצר תהליכי בירוקרטיה ועידוד עובדים זרים לענף הבניה באמצעות מס הכנסה מופחת בתחום וכדומה.

היום בבוקר מדברים על כך שחסר 30% מהכמות הנדרשת/ נצרכת של חלב בפיקוח - כי המחלבות לא עבדו ביום כיפור.
אבל לא לדאוג... החלב שלא בפיקוח (8+ שח לקרטון) מועשר לדוגמה... לא חסר.

היום בבוקר מדברים על כך שחסר 30% מהכמות הנדרשת/ נצרכת של חלב בפיקוח - כי המחלבות לא עבדו ביום כיפור.
אבל לא לדאוג... החלב שלא בפיקוח (8+ שח לקרטון) מועשר לדוגמה... לא חסר.
גם זה נגמר, הייתי בסופר גדול אתמול, נשאר רק חלב סויה.
אם זה היה קורה לדירות..........

אז אתה לא רוצה לגור בפנטאוז בקומה 53? לפי 20,000 למטר.

אז אתה לא רוצה לגור בפנטאוז בקומה 53? לפי 20,000 למטר.
יהיה פרמטרים ברורים לפי מה קובעים מחירים.
יהיה שמאי שיבדוק דירה לפיהם ויקבע את המחיר לפי ה׳טבלה׳ שתהיה מולו.
יהיה תמיד חריגים.אחד יבנה בית בהשקעה של מיליונים עם עלויות של חומרים מיוחדים זה יתומחר שונה.
בכללי,פרוייקטים של דירות יהיה לקבלנים הגבלה על המחיר.מבחינתי שיצטרכו להביא את כל הקבלות על כל ההוצאות שלהם ולפי זה גם יעשו הערכה .
אני לא חושב שזה משהו פשוט בכלל כזה דבר ,זה משהו מאוד מאוד מורכב.השאלה בכלל האם זה ישים.
לפי התשובות שניתנו פה כולם חושבים שזה או לא ישים או לא יעיל

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
DiverGirl פיקוח על איכות הבנייה נדל"ן 7
פטל ואוכמניות פיקוח על ברוקר זר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
Myrath מניין הביטחון הרב (בעיקר במעוז הקפיטליזם) כי לא ייתכן פיקוח על שוק השכירות? אוף טופיק 39
C פיקוח בארץ על מסחר בני"ע זרים שוק ההון 7
רוני פיקוח על השכירויות שוק ההון 47
I עמלת העברת תיק ני"ע - קיים פיקוח? צרכנות פיננסית 40
M קניית אגח ממשלתי - שאלות שוק ההון 8
2 אגח ממשלתי 1152 שוק ההון 39
L להמשיך להחזיק באגח ממשלתי צמוד 5-10? שוק ההון 5
N תחליף אירופאי לאג״ח ממשלתי שקלי 0347 שוק ההון 13
M תשואה על אגח ממשלתי צמוד אמריקאי גבוהה ממקבילו הישראלי, למה? שוק ההון 8
H אג"ח ממשלתי אמריקאי - בכל זאת מאבד ערך לאינפלציה? שוק ההון 0
G איך לבחור אגח ממשלתי לטווח ארוך? שוק ההון 3
עצמאית שאלה לגבי החלק הסולידי בתיק קרן כספית או אגח ממשלתי כללי? שוק ההון 10
ש קרן אגח ממשלתי גרמני/אירופי צמוד קצר פוסטים מאיכות נמוכה 3
א עובד מדינה במשרד ממשלתי? צרכנות פיננסית 3
ש הורדת תשואה היסטורית של אג"ח ממשלתי ישראלי שוק ההון 1
A מה עדיף היום: קנית אג"ח ממשלתי או אג"ח חברות בדרוג גבוה? שוק ההון 9
Y אופן ההשקעה באג״ח ממשלתי בינוני/ארוך שוק ההון 2
ה קרנות המשקיעות באג"ח ממשלתי עולמי צמוד מדד שוק ההון 5
Plato חלופה לאג"ח ממשלתי ישראלי בחלק הסולידי שוק ההון 9
CoinCollector השקעה קצרת טווח - פק״מ \ מק״מ \ אג״ח ממשלתי לא צמוד. שוק ההון 10
הטירונית אג"ח ממשלתי 5116181 MTF מחקה תל גוב-כללי - השפעת הארועים הפוליטיים על הקרן שוק ההון 22
NightStyle קרנות אג"ח ממשלתי כללי עולמי מפותחות שוק ההון 2
S איך משקיעים בפועל באגח ממשלתי ישראלי? שוק ההון 6
D אג"ח ממשלתי לפראיירים פוסטים מאיכות נמוכה 12
פיש נסיון להבין קורלציה בין מחיר אג"ח ממשלתי שקלי ל-30 שנה לאינפלציה שוק ההון 11
ג מעבר מאג"ח ממשלתי לפקדון שקלי שוק ההון 3
e4e5nf3nc6 קניית אג״ח ממשלתי צמוד שוק ההון 0
Level איך מחשבים בדיוק את המדד באגח ממשלתי צמוד/קונצרני ? שוק ההון 28
E חלוקת קופונים באג"ח ממשלתי שקלי שוק ההון 3
א תעודת סל אג"ח ממשלתי שוק ההון 1
I למה לא לשלב בתיק גם אג"ח ממשלתי בריבית משתנה? שוק ההון 1
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
N קרן מחקה אג"ח ממשלתי כללי - אז מה קורה עכשיו? שוק ההון 16
S למה קרנות נאמנות שמחזיקות 100% אג"ח ממשלתי מאבדות ערך? שוק ההון 23
M אגח ממשלתי כללי בנפילה שוק ההון 22
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
deussex אג"ח ממשלתי ישראלי 2-5 צמוד + לא צמוד שוק ההון 11
new-investor ב-מה הייתם משקיעים, אג״ח ממשלתי או אג״ח עולמי? פוסטים מאיכות נמוכה 10
1337justme האם 'קרן מחקת מדד אג"ח ממשלתי כללי 2-5 שנים צמודות' מהווה תחליף מתאים באותה רמת סיכון לפק"מ צמוד ונזיל? שוק ההון 37
T האם כאזרח אני זכאי לסיוע של רואה חשבון ממשלתי בענייני מס? מיסים 6
ש אג"ח דולרי ממשלתי צמוד-מדד קצר-מח"מ שוק ההון 5
1337justme מידע היסטורי של מחירי מדד אג"ח ממשלתי כללי שוק ההון 13
Y מתאם בין אינפלציה לשער חליפין ובין אג"ח ישראלי למניות חו"ל? מדוע אג"ח ממשלתי צמוד מדד? שוק ההון 9
B איזה א.ממשלתי להחזיק כדי לאזן sp500 ללא גידור מט״ח שוק ההון 8
A ושוב אג"ח ממשלתי... שוק ההון 18
B שאלה כיצד אינפלציה צפוייה להשפיע על ktf אגח ממשלתי כללי שוק ההון 5
M777 אג"ח ממשלתי לא צמוד - מה היתרון באחזקתו ובאיזה הרכב מומלץ למשקיע הפאסיבי? שוק ההון 52
O קניית אג״ח ממשלתי באופן ישיר שוק ההון 22

נושאים דומים

Back
למעלה