אהלן חברים,
נמצא בצומת יחסית משמעותית לקבלת החלטות על הכסף שלי ל10 שנים הקרובות ואשמח לשמוע עצות.
בן 29..
קצת פרטים טכניים-
מרוויח 15 נטו בחודש ( משכורת קבועה חתום בחוזה 4 שנים קדימה)
מוציא-
3500 משכנתא
3500 שכירות
3000 הוצאות שוטפות
יש בבעלותי
דירה 1 שקניתי ב1.2 משח כשמתוך זה 350 הון עצמי והשאר משכנתא. (דירה על הנייר עדיין בבניה לא מקבל שכירות ממנה- מסירה ב12.25)
גמל להשקעה 110 אשח
קרן השתלמןת נזילה 110 אשח
בנוסף לבת הזוג (לא נשואים - מתחתנים בשנה הקרובה) - יש כ-400 אשח בשוק ההון.
יש לי הזדמנות לקנות דירה בהנחה בפרויקט חדש במרכז לוד 3 חדרים ב1.4 משח. ( תשלום 17% עכשיו והשאר בקבלת מפתח בסוף 2028)- להבנתי משמעותית מתחת מחיר השוק.
מה שחשבתי לעשות הוא כזה -
1. קניית הדירה בלוד על חשבון הכסף שיש לי בשוק ההון.
2. בקבלת מפתח לוד- מכירת דירה קריית גת - תשלום מלא דירה לוד.
3. קניית דירה נוספת ל בת הזוג עם משכנתא קטנה יחסית ( עד 300 אשח - להקטנת סיכונים)
דילמה מרכזית שלי היא מינופים גבוהים בסביבת ריבית יחסית גבוהה ( לדוגמא הייתי מעדיף לקחת הלוואה על חשבון הקרן השתלמות ולא להוציא משם את הכסך וכו)
אשמח לשמוע את דעתכם! תודה רבה
נמצא בצומת יחסית משמעותית לקבלת החלטות על הכסף שלי ל10 שנים הקרובות ואשמח לשמוע עצות.
בן 29..
קצת פרטים טכניים-
מרוויח 15 נטו בחודש ( משכורת קבועה חתום בחוזה 4 שנים קדימה)
מוציא-
3500 משכנתא
3500 שכירות
3000 הוצאות שוטפות
יש בבעלותי
דירה 1 שקניתי ב1.2 משח כשמתוך זה 350 הון עצמי והשאר משכנתא. (דירה על הנייר עדיין בבניה לא מקבל שכירות ממנה- מסירה ב12.25)
גמל להשקעה 110 אשח
קרן השתלמןת נזילה 110 אשח
בנוסף לבת הזוג (לא נשואים - מתחתנים בשנה הקרובה) - יש כ-400 אשח בשוק ההון.
יש לי הזדמנות לקנות דירה בהנחה בפרויקט חדש במרכז לוד 3 חדרים ב1.4 משח. ( תשלום 17% עכשיו והשאר בקבלת מפתח בסוף 2028)- להבנתי משמעותית מתחת מחיר השוק.
מה שחשבתי לעשות הוא כזה -
1. קניית הדירה בלוד על חשבון הכסף שיש לי בשוק ההון.
2. בקבלת מפתח לוד- מכירת דירה קריית גת - תשלום מלא דירה לוד.
3. קניית דירה נוספת ל בת הזוג עם משכנתא קטנה יחסית ( עד 300 אשח - להקטנת סיכונים)
דילמה מרכזית שלי היא מינופים גבוהים בסביבת ריבית יחסית גבוהה ( לדוגמא הייתי מעדיף לקחת הלוואה על חשבון הקרן השתלמות ולא להוציא משם את הכסך וכו)
אשמח לשמוע את דעתכם! תודה רבה