קרנות חוץ בבורסה הישראלית זה בדיוק כמו כל נייר ערך ישראלי אחר, עדיין עמלת הקניה/מכירה צריכה להיות 0.07%
נראה שיש קונצנזוס בפורום כלפי הקרנות האלו, גם צויינו כאן בפוסט, וגם בפוסט על מייק:
* עבור סנופי: ISHARES CORE S&P 500 UCITS ETF, מספר 1159250
* עבור עולמי: ISHARES MSCI ACWI UCITS ETF, מספר 1159235
אשמח לשאול שאלות נוספות לגבי קרנות חוץ בבורסה הישראלית, מעבר לזה שיש אותן עמלות קנייה ומכירה כפי שצויין:
1. מבחינת מס (מס הון, מגן מס), הכל אוטומטי כמו קרנות ישראליות רגילות נכון? אין צורך בדיווח/דו״ח מס?
2. מה ההבדל בין הקרן סנופי הזאת לבין קרנות חוץ סנופי אחרות כגון Lyxor 1180710, או INVESCO 1183441 ? למה דווקא 1159250 נבחרה בקונצנזוס?
3. האם יש יתרונות נוספים לקרנות חוץ על פני ישראליות מעבר לסבירות נמוכה יותר שיעלו דמי ניהול?
מניח שמכיוון שבלאקרוק זה גוף ענק אז זה נותן סוג של ביטחון כלשהו.
סתם למשל אם קורה משהו דרסטי בארץ, האם יש דרך לממש אותה בחו״ל? (אם אני עדיין משקיע דרך תיק השקעות בברוקר ישראלי).
4. איך מוצאים/בוחרים קרנות חוץ? קרנות ישראליות אני מחפש למשל ב-funder או bizportal
5. בכללי הבדל נוסף כלשהו (שלא צויין) שכדאי להכיר לעומת לקנות ניירות רגילים בארץ (שהם לא קרנות חוץ)? לפני שאני מתחיל לרכוש
שאלה נוספת לא קשורה, אבל לא בא לי לפתוח פוסט רק בשביל זה:
קרנות בבורסה הישראלית, שמניבות דיבידנדים כתזרים מזומנים ישירות למזומן (בתיק השקעות שלי בברוקר ישראלי). קיימת חיה כזאת? כי לא הצלחתי למצוא
אני יודע שיש פה הרבה שאלות טכניות, שחבר׳ה כאן פחות אוהבים לענות עליהן, אבל אשמח לפחות להפנייה למקורות ידע בנושא. שאלתי רק דברים שלא מצאתי לבד. תודה!