• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תהיות של התחלה

abby1994

משתמש רגיל
דירוג
33
אחריי שהבנתי שאין לי שום כלים ושום ידע פיננסי , הגיע הרצון לשנות את זה. כתבתי פוסט ראשוני פה והרבה אנשים נתנו לי עצות טובות ומכוונות. אתם מקסימים !(:
בפוסט הזה שאלתי איך אפשר להתחיל להבין את המושגים של העולם הפיננסי לפני שאני בכלל מגיעה להשקעות וכדומה, חלק אמרו לחפש בגוגל ,לחפש פה . אז התחלתי עם כמה מושגים ,מה אני עושה אם אני עדיין לא מבינה? אני קוראת אותו הסבר חמישה פעמים וכלום צרצרים. מרגישה ממש בורה ואז קראתי את הפוסט הזה : https://www.hasolidit.com/המקפצה-שלך-לאזרחות-2-0
הוא רק דיכא אותי יותר, אמר לי בעצם שהתואר שלי לא שווה לכלום, התואר עצמו לא משנה כרגע משום שנאמר לוותר על הלימודים האקדמאים ככלל. זו תשמע שאלה טיפשית אבל מה אני עושה עם עצמי אז?
לחיות חיים מינמלים וזהו? איך אני אפנה את הראש שלי ללמידה הזו כשאני לא מצליחה להתחיל אותה ולהבין אותה.
ההתחלה היא הכי קשה :'(

אל תפסיקי לעשות את מה שאת עושה (לימודים), התחלת תסיימי.
פשוט תשקיעי זמן בלקרוא, גם אם את לא מבינה משהו, תעברי הלאה לפוסט אחר ותחזרי אחר כך למה שלא הבנת ותנסי שוב.
אפילו אם רק למדת מילה חדשה ביום בלי להבין את המשמעות שלה - זו עדיין התקדמות.

ובמקום להיות בלחץ שאת כרגע לא יודעת, תשמחי שיש לך את ההזדמנות ושטוב שהבנת את החשיבות של הנושא בגיל צעיר.

ואל תתביישי לשאול שאלות בפורום.

הוא רק דיכא אותי יותר, אמר לי בעצם שהתואר שלי לא שווה לכלום
הלימודים מעניינים אותך? התואר יכול לפתוח לך דלתות (התואר הספציפי או רק מעצם זה שיש לך תואר)? אז אל תהססי להמשיך אותו.
יחד עם זאת, אל תיבהלי מהמושגים החדשים. תתייחסי לזה כשפה חדשה שאת לומדת ותבואי לשאול שאלות תם. כולנו היינו שם וכידוע "לא הביישן למד".
בהצלחה!

אחריי שהבנתי שאין לי שום כלים ושום ידע פיננסי , הגיע הרצון לשנות את זה. כתבתי פוסט ראשוני פה והרבה אנשים נתנו לי עצות טובות ומכוונות. אתם מקסימים !(:
בפוסט הזה שאלתי איך אפשר להתחיל להבין את המושגים של העולם הפיננסי לפני שאני בכלל מגיעה להשקעות וכדומה, חלק אמרו לחפש בגוגל ,לחפש פה . אז התחלתי עם כמה מושגים ,מה אני עושה אם אני עדיין לא מבינה? אני קוראת אותו הסבר חמישה פעמים וכלום צרצרים. מרגישה ממש בורה ואז קראתי את הפוסט הזה : https://www.hasolidit.com/המקפצה-שלך-לאזרחות-2-0
הוא רק דיכא אותי יותר, אמר לי בעצם שהתואר שלי לא שווה לכלום, התואר עצמו לא משנה כרגע משום שנאמר לוותר על הלימודים האקדמאים ככלל. זו תשמע שאלה טיפשית אבל מה אני עושה עם עצמי אז?
לחיות חיים מינמלים וזהו? איך אני אפנה את הראש שלי ללמידה הזו כשאני לא מצליחה להתחיל אותה ולהבין אותה.
א. אפשר ללמוד יותר לאט אם מתקשים, כל עוד תתמידי, נראה לי שתהיי בסדר.
ב. לא כל מה שהסולידית כותבת זה תורה מסיני והיא בעצמה מסייגת כל פוסט שלה בכך שהיא לא ממליצה ולא מייעצת. האם התואר שאת עושה הוא התואר הכי שימושי ורווחי? לא נראה לי. האם כיום לימודים אקדמאיים הם הכרחיים להצלחה כלכלית? כנראה שלא. עם זאת, אין מניעה שתסיימי את התואר (ואפילו תאכלי במסעדות ותטיילי בחו״ל מדי פעם). יותר חשוב (עבורך) שתעשי את זה באופן שיאפשר לך לשמור (ואף לשפר) את רמת החיים שלך.
ג. גם בבלוג וגם בפורום יש הסברים להרבה מושגים חשובים. כנראה שמספיק שתתמקדי בתור התחלה בבסיס: איך להבין מה המצב שלך (הוצאות, הכנסות, התחייבויות), איך להקטין הוצאות, איך להגדיל הכנסות (זה יכול להיות לפעמים מורכב יותר), וכאשר את ללא הלוואות ועם מאזן חודשי חיובי, איך להשקיע את הכסף העודף.

קודם כל, שום דבר כזה שאת קוראת באינטרנט לא אמור לבאס או לדכא אותך, עם כל האהבה שלי לפוסטים של הסולידית היא מציגה רק את השקפתה ותו לא וגם לפרישה מוקדמת יש המון אסטרטגיות שונות ואין רק דרך אחת נכונה וחקוקה באבן.
גם הסולידית בעצמה אמרה שהיא בזבזה סכומי כסף גדולים על שופינג כתחביב ותראי אותה עכשיו - אנשים עושים טעויות וזה בסדר, אף אחד לא יודע בגיל 18 ויום מה הוא אמור לעשות. והיא בעצמה עושה תואר, אמנם להנאתה ולא בשביל שוק העבודה אבל תואר לא גורע ממך והוא כן מגדיל את ה"הון האנושי" שלך והוא כן כנראה יתרום לך בעתיד בצורה כזאת או אחרת.
יעזור אם תספרי במה את עושה את התואר שלך.

אני אישית נתקלתי בסולידית קצת אחרי השחרור, הבנתי שאני לא יודעת כלום ופשוט קראתי המון פוסטים שלה בעיקר כי נהניתי מהקריאה. לאט לאט שמתי לב שבפוסטים הבאים שאני קוראת אני כבר מזהה יותר ויותר מושגים ומבינה יותר ויותר למה היא מתכוונת גם כשהיא רק מרמזת על משהו. אחר כך הגעתי לקבוצות בפייסבוק כמו נינג'ה פיננסית וראיתי מה אנשים שואלים או מפרסמים, עם הזמן תראי שעולים פוסטים שתחשבי בלב "היי אני יודעת מה התשובה לזה!"

אני לומדת ספרדית כרגע וכשאין לי כוח ללמידה מאומצת אני שמה סדרה בספרדית או קוראת כתבה בספרדית בלי להתרכז יותר מדי ולהתעכב על כל מילה, וככל שאני חושפת את עצמי יותר לשפה ככה המוח שלי יוצר יותר קשרים בצורה סוג של פסיבית. אז אותו הדבר בכלכלה, ככל שתקראי יותר ותיחשפי יותר ככה זה יהפוך לך יותר לטבע שני, העיקר לא לפחד מזה ולאמץ את זה בטבעיות, זה באמת לא מסובך כמו שזה נראה, זה רק עניין של זמן

אגב, פודקאסט ממש ממש ממש מצוין של גלובס עם פסגות שנקרא מנועי הכסף הוא גם מעניין וגם מלמד. הרבה פעמים המומחה של פסגות מגיע לנושא טיפה מסובך ואז המנחה עושה לו "רגע רגע איך הגענו מא' לנ' על מה אתה מדבר בכלל" ואז הם לוקחים צעד אחורה ומסבירים בשפה פשוטה מאוד מה הולך, וזה גם הרבה פעמים משולב עם אקטואליה, אני אישית נמנעת מחדשות אבל זה פשוט מעולה.

שימי לב רק להימנע מכתבות בנושאים פיננסיים שכל מטרתם זה להפחיד אותך עם הכותרת כדי שתלחצי על הקישור והם ימחאו לעצמם כפיים שהם עשו עלייך 8 אגורות על הפרסומות, יש הרבה כתבות כאלה שכל המטרה שלהם זה להכניס אותך לפאניקה או שהן מתיימרות לחזות את העתיד, לאט לאט תדעי להבדיל בעצמך

תבואי בגישה שכל דבר שאת עושה בחיים הוא לא בזבוז זמן בתנאי שאת לומדת ממנו באמת ומפיקה ממנו תובנה חדשה על עצמך/על העולם, כמו שנאמר ידע הוא כוח במיוחד שהוא משולב עם ידע כללי או ספציפי אחר, ככה רעיונות טובים ומהפכנים באים לראש.
גם תואר הוא עניין של עלות לעומת תועלת, יש המון תארים שהעלות שלהם זניחה לעומת השכר שתקבלי עבור הידע שלך לאחר מכן ולכן כל תואר והמצב שלו, אין נוסחה כללית שמתאימה לכולם, את צריכה להסתכל על עצמך ולהבין מה הדרך שאת צריכה לעבור ולא מה הדרך שאחרים עברו.(כמובן אפשר ללמוד מטעויות של אחרים אך להעתיק את הדרך שלהם "מילה במילה" כנראה יוביל לתוצאה שונה לגמרי משלהם).
כמו שאמרת ההתחלה הכי קשה וזה הזמן להשקיע הכי הרבה, מאחל לך הרבה הצלחה בדרך וכמובן הפורום מקום מדהים להתייעץ ולבקש הכוונה ועזרה.

קודם כל, שום דבר כזה שאת קוראת באינטרנט לא אמור לבאס או לדכא אותך, עם כל האהבה שלי לפוסטים של הסולידית היא מציגה רק את השקפתה ותו לא וגם לפרישה מוקדמת יש המון אסטרטגיות שונות ואין רק דרך אחת נכונה וחקוקה באבן.
גם הסולידית בעצמה אמרה שהיא בזבזה סכומי כסף גדולים על שופינג כתחביב ותראי אותה עכשיו - אנשים עושים טעויות וזה בסדר, אף אחד לא יודע בגיל 18 ויום מה הוא אמור לעשות. והיא בעצמה עושה תואר, אמנם להנאתה ולא בשביל שוק העבודה אבל תואר לא גורע ממך והוא כן מגדיל את ה"הון האנושי" שלך והוא כן כנראה יתרום לך בעתיד בצורה כזאת או אחרת.
יעזור אם תספרי במה את עושה את התואר שלך.

אני אישית נתקלתי בסולידית קצת אחרי השחרור, הבנתי שאני לא יודעת כלום ופשוט קראתי המון פוסטים שלה בעיקר כי נהניתי מהקריאה. לאט לאט שמתי לב שבפוסטים הבאים שאני קוראת אני כבר מזהה יותר ויותר מושגים ומבינה יותר ויותר למה היא מתכוונת גם כשהיא רק מרמזת על משהו. אחר כך הגעתי לקבוצות בפייסבוק כמו נינג'ה פיננסית וראיתי מה אנשים שואלים או מפרסמים, עם הזמן תראי שעולים פוסטים שתחשבי בלב "היי אני יודעת מה התשובה לזה!"

אני לומדת ספרדית כרגע וכשאין לי כוח ללמידה מאומצת אני שמה סדרה בספרדית או קוראת כתבה בספרדית בלי להתרכז יותר מדי ולהתעכב על כל מילה, וככל שאני חושפת את עצמי יותר לשפה ככה המוח שלי יוצר יותר קשרים בצורה סוג של פסיבית. אז אותו הדבר בכלכלה, ככל שתקראי יותר ותיחשפי יותר ככה זה יהפוך לך יותר לטבע שני, העיקר לא לפחד מזה ולאמץ את זה בטבעיות, זה באמת לא מסובך כמו שזה נראה, זה רק עניין של זמן

אגב, פודקאסט ממש ממש ממש מצוין של גלובס עם פסגות שנקרא מנועי הכסף הוא גם מעניין וגם מלמד. הרבה פעמים המומחה של פסגות מגיע לנושא טיפה מסובך ואז המנחה עושה לו "רגע רגע איך הגענו מא' לנ' על מה אתה מדבר בכלל" ואז הם לוקחים צעד אחורה ומסבירים בשפה פשוטה מאוד מה הולך, וזה גם הרבה פעמים משולב עם אקטואליה, אני אישית נמנעת מחדשות אבל זה פשוט מעולה.

שימי לב רק להימנע מכתבות בנושאים פיננסיים שכל מטרתם זה להפחיד אותך עם הכותרת כדי שתלחצי על הקישור והם ימחאו לעצמם כפיים שהם עשו עלייך 8 אגורות על הפרסומות, יש הרבה כתבות כאלה שכל המטרה שלהם זה להכניס אותך לפאניקה או שהן מתיימרות לחזות את העתיד, לאט לאט תדעי להבדיל בעצמך
איזה תואר למדה הסולידית?

זו תשמע שאלה טיפשית אבל מה אני עושה עם עצמי אז?
זו לא שאלה טיפשית בכלל... רובנו (מדבר בשם ה"רוב") לא יודעים מה בדיוק "אנחנו עושים עם עצמנו" מה שזה לא אומר.
בית/משכנתא/שכירות? אחלה.
משפחה/זוגיות? אחלה.
עבודה/עיסוק/עסק? אחלה.
חלק בתהליך של רכישת מקצוע (סטודנטים), או סוג כלשהוא של משלח יד.
קמים. עושים. מתעלמים. נהנים. מדחיקים. כואבים.
מדוושים הלאה.

באיזה אזור את גרה?...
אני, או אולי מישהו אחר, יהיה מוכן להיפגש איתך ולנסות לעזור לך ולהסביר חלק מהדברים הבסיסיים (אם תגיעי עם שאלות מדוייקות).
יש גם מפגשי צעירים באיזור המרכז, תנסי לפנות זמן ולהגיע למפגש כזה ולבקש גם שם עזרה.
אל תפחדי לבקש עזרה אמיתית מעבר לשורות על המסך.

התואר שלי לא שווה לכלום
מה זה "לא שווה כלום"?...
אם את מתכוונת לפוטנציאל ההשתכרות בשוק התעסוקה עם התואר שלך - אז את יכולה לדעת די טוב מהו, לפי המשכורות של מי שעובד בו כבר.
את יכולה לגגל, להתעניין, לבדוק טבלאות שכר, לקפוץ ולשאול אנשים שעובדים בתחום (הכי טוב).
ולעולם לא תדעי אם תואר X יזרוק אותך למשרה Y שהיא "לא קשורה" (בעיקר נכון למשפטים, תקשורת, וכל שאר התארים שהם לא מקצוע ספציפי).
את כל שאר הדברים שתואר נותן תוך כדי השנים שעושים אותו וחיים אותו - זה את תצטרכי לגלות לבד.
אני הרווחתי מהתואר שלי כל כך הרבה יותר מרק "משכורת בתחום".
הוא שינה אותי מקצה לקצה.
אלו שנים שלימדתי את עצמי לאהוב מוזיקה אחרת ממה ששמעתי עד אז. ספרות אחרת. תרבות אחרת. השקפה פוליטית אחרת.
הרווחתי חברים מדהימים לחיים שהם כל כך הרבה יותר שונים ממה שהיה לי עד אז.
הרווחתי תקופה מאתגרת, וענייה, והזויה ומדהימה במעונות עם כל מי שפםגשתי וגרתי איתו.
הרווחתי שכל חריף יותר, ריאלי יותר, אנליטי יותר, מודע יותר, קפדן יותר, ביקורתי יותר.
רכשתי כלים לנתח מידע ולהפיק ממנו מסקנות.
ועוד ועוד ועוד... הרשימה לא נגמרת.
אני לא מסוגל לחשוב על עצמי ועל החיים שלי לולא השנים הארוכות שעשיתי באוניברסיטה העברית. הם עשו אותי למי שאני היום (לטוב ולרע).

,בתור אחד שלומד לתואר בפסיכולוגיה (גם אני באותה סירה) את יודעת כמה פעמים קורה שחומר חדש שרק למדת את לא מבינה בהתחלה בצורה מרצה, ולאחר כמה קריאות וכמה ימים שהמוח "מעכל" את המידע החדש פתאום הוא הרבה יותר בירור. אז אין מה להילחץ עם ההתמדה תגיע ההשתפרות בכל תחום זו רק אשליה שאין שינוי גם מבחינה ההבנה וגם מבחינת אפילו המוח הפיזי.

חושב שהיה יותר קל לעזור לך אם היית יותר אומרת מה המטרות שלך לפתוח תיק השקעות ? להתחיל לחסוך לטווח הארוך?

צריך להיות אמיתי להגיד שצריך. קודם כל ליצור מנוע הכנסות שאפשר לחסוך ממנו ובלוד מתאים בעיקר לאנשי הייטק עם משכורת גדולה שיכולים לחיות טוב וגם לחסוך טוב ואת בבניית עצמך. וחיפוש עצמי אז יכולה לחזור עוד כמה שנים לפה וליישם נאמנה ובינתיים לרכוש השכלה פיננסית וחיסכון קל והעיקר לעשות דברים נכונים בהשקעה ולא להסתכל על המספרים רק

זו לא שאלה טיפשית בכלל... רובנו (מדבר בשם ה"רוב") לא יודעים מה בדיוק "אנחנו עושים עם עצמנו" מה שזה לא אומר.
בית/משכנתא/שכירות? אחלה.
משפחה/זוגיות? אחלה.
עבודה/עיסוק/עסק? אחלה.
חלק בתהליך של רכישת מקצוע (סטודנטים), או סוג כלשהוא של משלח יד.
קמים. עושים. מתעלמים. נהנים. מדחיקים. כואבים.
מדוושים הלאה.

באיזה אזור את גרה?...
אני, או אולי מישהו אחר, יהיה מוכן להיפגש איתך ולנסות לעזור לך ולהסביר חלק מהדברים הבסיסיים (אם תגיעי עם שאלות מדוייקות).
יש גם מפגשי צעירים באיזור המרכז, תנסי לפנות זמן ולהגיע למפגש כזה ולבקש גם שם עזרה.
אל תפחדי לבקש עזרה אמיתית מעבר לשורות על המסך.

מה זה "לא שווה כלום"?...
אם את מתכוונת לפוטנציאל ההשתכרות בשוק התעסוקה עם התואר שלך - אז את יכולה לדעת די טוב מהו, לפי המשכורות של מי שעובד בו כבר.
את יכולה לגגל, להתעניין, לבדוק טבלאות שכר, לקפוץ ולשאול אנשים שעובדים בתחום (הכי טוב).
ולעולם לא תדעי אם תואר X יזרוק אותך למשרה Y שהיא "לא קשורה" (בעיקר נכון למשפטים, תקשורת, וכל שאר התארים שהם לא מקצוע ספציפי).
את כל שאר הדברים שתואר נותן תוך כדי השנים שעושים אותו וחיים אותו - זה את תצטרכי לגלות לבד.
אני הרווחתי מהתואר שלי כל כך הרבה יותר מרק "משכורת בתחום".
הוא שינה אותי מקצה לקצה.
אלו שנים שלימדתי את עצמי לאהוב מוזיקה אחרת ממה ששמעתי עד אז. ספרות אחרת. תרבות אחרת. השקפה פוליטית אחרת.
הרווחתי חברים מדהימים לחיים שהם כל כך הרבה יותר שונים ממה שהיה לי עד אז.
הרווחתי תקופה מאתגרת, וענייה, והזויה ומדהימה במעונות עם כל מי שפםגשתי וגרתי איתו.
הרווחתי שכל חריף יותר, ריאלי יותר, אנליטי יותר, מודע יותר, קפדן יותר, ביקורתי יותר.
רכשתי כלים לנתח מידע ולהפיק ממנו מסקנות.
ועוד ועוד ועוד... הרשימה לא נגמרת.
אני לא מסוגל לחשוב על עצמי ועל החיים שלי לולא השנים הארוכות שעשיתי באוניברסיטה העברית. הם עשו אותי למי שאני היום (לטוב ולרע).

אני אשמח, איפה אני יכולה לראות אילו מפגשים יש? ראיתי רק שרשור אחד ארוך שהוא דיי ישן לגבי מפגש במרכז.

אני אשמח, איפה אני יכולה לראות אילו מפגשים יש? ראיתי רק שרשור אחד ארוך שהוא דיי ישן לגבי מפגש במרכז.
אז תרענני אותו...

אם המפגשים בתל אביב רלבנטים לך את מזומנת לשלוח לי הודעה בפרטי ואעביר לך לינק להצטרפות לקבוצת הוואטסאפ (אם אין לך אפשרות לשלוח הודעה את יכולה להגיב כאן ואני אשלח לך).

אם את מהצפון/דרום/ירושלים אז תחפשי את השרשורים למפגשים שם (לדעתי יש כמה).

וברוכה הבאה (מאוחרת) לפורום!

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם המפגשים בתל אביב רלבנטים לך את מזומנת לשלוח לי הודעה בפרטי ואעביר לך לינק להצטרפות לקבוצת הוואטסאפ (אם אין לך אפשרות לשלוח הודעה את יכולה להגיב כאן ואני אשלח לך).

וברוכה הבאה (מאוחרת) לפורום!
תודה רבה !((: ואני ממש אשמח לקישור

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ו תהיות בנוגע להתייחסותה של הסולידית ל-"מודל החרדי". פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 124
I תהיות של תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 12
D תהיות של סולידי מתחיל ושאלות תיאורטיות בנוגע לגיבוש תוכנית. שוק ההון 0
R תהיות לגבי אחזקה ישירה של אג״ח מבחינת מיסוי מיסים 29
AlexNOSAM תהיות של בחור בן 22 יומני מסע אישיים 34
S כמה תהיות על איך לקנות מדד עולמי שוק ההון 0
B תהיות לגבי מכשיר השקעה שוק ההון 3
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
J תהיות ומה שביניהן פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
T נושא חרוש אבל יש לי כמה תהיות על המדד העולמי והאמריקאי שוק ההון 14
S תהיות על יעילות השקעות שמערבות סיכון למס ירושה אמריקאי מיסים 7
ז תהיות לגבי התיק ולגבי דיבידנד שוק ההון 15
stamEhad לוקחים משכנתא פעם ראשונה - התייעצות, תהיות ושאלות נדל"ן 14
I תהיות על המצב הפיננסי העולמי, משבר הנדל"ן בארץ ולאן מועדות פנינו אוף טופיק 435
Roi גוגל תהיות לנפילה אחרי הדוח מאתמול שוק ההון 16
arvin תהיות ושבירת ראש למה לא להשקיע רק ב-S&P 500 שוק ההון 77
א תהיות בעקבות הסכסוך הרוסי - אוקראיני שוק ההון 7
M תהיות לגבי קרנות באופן כללי וקרנות סינטתיות באופן ספציפי שוק ההון 32
כ תהיות לגבי בחירת מדד להשקעה ב IRA שוק ההון 5
T תהיות בנוגע לתיק שוק ההון 32
ד תהיות על ה"מסלול הרגיל" אוף טופיק 34
כ תהיות לגבי לתיקון 190 כאלטרנטיבה לחשבון ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y תהיות לגבי השקעה בסיכון נמוך שוק ההון 6
L תהיות לגבי האינפלציה בשנים הקרובות שוק ההון 82
U תהיות לגבי השקעה לפי משקל שוק שוק ההון 39
M [תהיות בעקבות משבר הקורונה] אוף טופיק 63
Henchman34 תהיות לגבי ביטוח דירה צרכנות פיננסית 53
מ תהיות על קופת גמל ותיקה שוק ההון 9
E פנסיה - מספר תהיות ושאלות צרכנות פיננסית 0
H קרן פנסיה- תהיות צרכנות פיננסית 15
C מכר שנפטר- מעלה תהיות אוף טופיק 3
C תהיות לגבי סיפוק מהעבודה התפתחות אישית 6
Oyi תהיות לגבי פתיחת חשבון מסחר בארץ שוק ההון 18
יבגני וולף תהיות לגבי אגרות חוב שוק ההון 3
יבגני וולף תהיות על מניות reit שוק ההון 6
קרן תהיות למי שלא רכש דירה נדל"ן 195
Odysseus תהיות לגבי רדיפת תענוגות אוף טופיק 9
Sinister תהיות על חופש ברוח יום העצמאות אוף טופיק 21
Henchman34 תהיות על בחירת אג"ח בחלק הפחות תנודתי בתיק. שוק ההון 118
snail תהיות לגבי ריבית בנק ישראל אוף טופיק 14
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0

נושאים דומים

Back
למעלה