stamEhad
משתמש רגיל
- דירוג
- 193
בשעה טובה אני ואשתי זכינו לפני כחצי שנה בתוכנית מחיר למשתכן בראשל"צ מזרח. סיכמתי את הפרטים על הזכיה בפוסט שכתבתי לפני כחצי שנה.
שלחו לנו הודעה השבוע שקבלת היתר הבניה בתהליכים סופיים וישלחו לנו עוד פרטים בחודש דצמבר, לרבות מפרט על כל הדירות בפרוייקט. אלו חדשות טובות
כעת, אני מנסה להבין 2 דברים עיקריים:
1. איזה תמהיל משכנתא יתאים לנו
2. הלו"ז הצפוי בטווח הקצר והבינוני
תמהיל משכנתא
הנחות:
1. הדירה תהיה להשקעה. ככל הנראה לא נרצה לגור בראשל"צ, גם בעתיד.
2. אנחנו ממוקמים במקום 127\138, כך שסביר שלא נוכל לבחור כל דירה שנרצה.
הנחה: נבחר דירה מתוך אלו שישארו בגודל של כ ~110 מ' [אם תהיה דירה קטנה יותר אנחנו נרצה אותה]
3. בהינתן 2, עלות סופית (כולל הוצאות מסביב) כ2-2.1 מיליון
4. יש לנו הון עצמי של כ500K ש"ח (נניח 25% מהסכום הרצוי)
5. יש בידינו אופציות ו RSU מ2 חברות שונות. לא בונים על זה אבל בהחלט מקווים שבעתיד (5+ שנים) אולי זה יעזור לנו לסגור חלק נכבד מהמשכנתא
6. הדירה תהיה מוכנה להשכרה בעוד 2.5-4 שנים. בהתחלה נצטרך לשלם גם שכירות וגם משכנתא, ובינתיים לא יהיה תזרים מהנכס. בעוד נניח 4 שנים נתחיל להשכיר את הנכס החדש ונקבל תזרים
7. אנחנו כיום מצליחים לחסוך 13-14K ש"ח בחודש נטו. מניחים שיכולת החיסכון שלנו צפויה לרדת בשנים הקרובות (ילדים, מעבר לדירה גדולה יותר) אם כי תישאר בתקווה מעל 8-9K.
8. יש לנו תיק השקעות מחקה מדדים + 2 קה"ש מחקי מדד + השקעה ב multifamily בארה"ב (כ100K דולר) שנותנת תזרים. סה"כ נכסים בסך 1M ש"ח [הערכה גסה]
9. כל סכום שנחסוך מעבר לתשלום המשכנתא שניקח יוזרם להשקעה בשוק ההון בתיק מחקה מדדים.
10. אם הריבית תרד בשנים הקרובות, כמובן נרצה למחזר משכנתא.
למה אנחנו מכוונים?
היינו רוצים בשנים הראשונות, עד שהבית יהיה מוכן ונוכל להשכיר אותו, שההחזר על המשכנתא לא יחנוק אותנו ויגיע ל 6 עד 7.5 גג החודש.
לאחר שהבית יהיה מוכן ונוכל לקבל שכירות (מניח 6-7K בחודש?) היינו רוצים להעלות את ההחזר החודשי לאזור 10-11K ש"ח.
בנוסף כמו שכתבתי, אני מקווה מאד שישחק לנו המזל וב5+ שנים נוכל למכור אופציות\RSU כדי לסלק חלק מהמשכנתא עם כמה מאות אלפי ש"ח [נניח 400-800K מתוכה]. זה כמובן הימור ולא הייתי רוצה להסתמך על זה, אבל כן חושב שזה אפשרי והיינו רוצים שהתמהיל שניקח יאפשר לנו פרעון מוקדם עם עלויות מינימליות.
השאלה הכי חשובה: איזה תמהיל לדעתכם יכול להתאים לנו כאן?
איזה תמהיל כדאי לקחת כדי שיעזור לנו בהתחלה לשלם פחות ולאחר כמה שנים לשלם יותר?
בנוסף הייתי שמח לשמוע טווח של ריביות שנשמעות הגיוניות (למשל קל"צ 4.8% זה הגיוני בימינו?
)
לו"ז צפוי
יש המון אי וודאות בתוכנית מחיר למשתכן. למיטב הבנתי הקבלן בדר"כ ייתן לוח תשלומים וכל כחצי שנה יעבור תשלום נוסף. ממה שאני מבין הלו"ז הוא +- כזה:
האם הלו"ז נשמע הגיוני? יש משהו שאני מפספס?
אני בעיקר לא מבין בדיוק באיזה שלב אני צריך להתחיל ללכת לבנקים ולעשות סקר שוק על ריביות
שלחו לנו הודעה השבוע שקבלת היתר הבניה בתהליכים סופיים וישלחו לנו עוד פרטים בחודש דצמבר, לרבות מפרט על כל הדירות בפרוייקט. אלו חדשות טובות

כעת, אני מנסה להבין 2 דברים עיקריים:
1. איזה תמהיל משכנתא יתאים לנו
2. הלו"ז הצפוי בטווח הקצר והבינוני
תמהיל משכנתא
הנחות:
1. הדירה תהיה להשקעה. ככל הנראה לא נרצה לגור בראשל"צ, גם בעתיד.
2. אנחנו ממוקמים במקום 127\138, כך שסביר שלא נוכל לבחור כל דירה שנרצה.
הנחה: נבחר דירה מתוך אלו שישארו בגודל של כ ~110 מ' [אם תהיה דירה קטנה יותר אנחנו נרצה אותה]
3. בהינתן 2, עלות סופית (כולל הוצאות מסביב) כ2-2.1 מיליון
4. יש לנו הון עצמי של כ500K ש"ח (נניח 25% מהסכום הרצוי)
5. יש בידינו אופציות ו RSU מ2 חברות שונות. לא בונים על זה אבל בהחלט מקווים שבעתיד (5+ שנים) אולי זה יעזור לנו לסגור חלק נכבד מהמשכנתא
6. הדירה תהיה מוכנה להשכרה בעוד 2.5-4 שנים. בהתחלה נצטרך לשלם גם שכירות וגם משכנתא, ובינתיים לא יהיה תזרים מהנכס. בעוד נניח 4 שנים נתחיל להשכיר את הנכס החדש ונקבל תזרים
7. אנחנו כיום מצליחים לחסוך 13-14K ש"ח בחודש נטו. מניחים שיכולת החיסכון שלנו צפויה לרדת בשנים הקרובות (ילדים, מעבר לדירה גדולה יותר) אם כי תישאר בתקווה מעל 8-9K.
8. יש לנו תיק השקעות מחקה מדדים + 2 קה"ש מחקי מדד + השקעה ב multifamily בארה"ב (כ100K דולר) שנותנת תזרים. סה"כ נכסים בסך 1M ש"ח [הערכה גסה]
9. כל סכום שנחסוך מעבר לתשלום המשכנתא שניקח יוזרם להשקעה בשוק ההון בתיק מחקה מדדים.
10. אם הריבית תרד בשנים הקרובות, כמובן נרצה למחזר משכנתא.
למה אנחנו מכוונים?
היינו רוצים בשנים הראשונות, עד שהבית יהיה מוכן ונוכל להשכיר אותו, שההחזר על המשכנתא לא יחנוק אותנו ויגיע ל 6 עד 7.5 גג החודש.
לאחר שהבית יהיה מוכן ונוכל לקבל שכירות (מניח 6-7K בחודש?) היינו רוצים להעלות את ההחזר החודשי לאזור 10-11K ש"ח.
בנוסף כמו שכתבתי, אני מקווה מאד שישחק לנו המזל וב5+ שנים נוכל למכור אופציות\RSU כדי לסלק חלק מהמשכנתא עם כמה מאות אלפי ש"ח [נניח 400-800K מתוכה]. זה כמובן הימור ולא הייתי רוצה להסתמך על זה, אבל כן חושב שזה אפשרי והיינו רוצים שהתמהיל שניקח יאפשר לנו פרעון מוקדם עם עלויות מינימליות.
השאלה הכי חשובה: איזה תמהיל לדעתכם יכול להתאים לנו כאן?
איזה תמהיל כדאי לקחת כדי שיעזור לנו בהתחלה לשלם פחות ולאחר כמה שנים לשלם יותר?
בנוסף הייתי שמח לשמוע טווח של ריביות שנשמעות הגיוניות (למשל קל"צ 4.8% זה הגיוני בימינו?

לו"ז צפוי
יש המון אי וודאות בתוכנית מחיר למשתכן. למיטב הבנתי הקבלן בדר"כ ייתן לוח תשלומים וכל כחצי שנה יעבור תשלום נוסף. ממה שאני מבין הלו"ז הוא +- כזה:
- לאחר קבלת היתר סופי, נקבל את מפרט הדירות ונתבקש להגיע ולבחור דירה ולחתום על חוזה
- עם חתימת החוזה תשלום סמלי (סוג של?) לאחר בחירת הדירה - כמה עשרות אלפי ש"ח
- לאחר מכן אני הולך ולוקח משכנתא?! זה נקודה שאני לא מבין מתי צריכה לקרות… אשמח לחידוד
- לאחר כחודש וחצי מתשלום ראשון - תשלום מאסיבי ראשון לקבלן, כמה מאות אלפים (שיילקחו מההון העצמי)
- מעתה, כל חצי שנה בערך הבנק צריך להעביר תשלום לקבלן של כמה מאות אלפים
- אני מבין שלמרות שאני מבקש משכנתא על כל הסכום, הריביות שאשלם הם רק עבור כסף שכבר עבר לקבלן.
האם הלו"ז נשמע הגיוני? יש משהו שאני מפספס?
אני בעיקר לא מבין בדיוק באיזה שלב אני צריך להתחיל ללכת לבנקים ולעשות סקר שוק על ריביות