• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

תהיות לגבי ביטוח דירה

• פותח הנושא פותח הנושא Henchman34
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Henchman34

משתמש רגיל
דירוג
1,219
אני עומד לבטח דירה ויש מספר נקודות שלא ברורות לי עד הסוף.
החלטתי לכלול:
  • ביטוח מבנה (לפי חישוב של 6K למטר)
  • ביטוח צד ג' - בדיוק כמו עם ביטוח הרכב נראה לי בסיסי והגיוני.
  • ביטוח שריפה \ רעידות אדמה.
החלטתי לוותר:
  • ביטוח נזקי צנרת - לא נוטה לבטח דברים שלא הורסים אותי כלכלית ולא מאמין בלקנות מראש אופציה על קבלת שירות במועד לא ידוע באיכות לא ברורה.
  • ביטוח תכולה - נופל תחת נזק כלכלי שאני יכול לסבול.
עולה לי מספר שאלות:
  1. ביטוח מבנה \ שריפה \ רעידת אדמה. הרי בכל המקרים האלה מקבלים רק את עלות בניית הדירה בלי תלות בקרקע, אבל מה קורה אם לשאר הדיירים אין את היכולת הכלכלית (לא עשו ביטוח למשל) לבנות מחדש את הבניין, הרי אז אני נשאר תקוע, אני מקבל בחזרה רק חלק קטן (עלות הבניה) מהשווי הכולל של הדירה. האם יש פתרון ביטוחי לבעיה הזו?
  2. בהנחה שאני לא קונה נזקי מים, מתפוצץ לי צינור ומציף את השכנים, האם ביטוח צד ה-ג' מכסה את נזקי ההצפה ברכוש של השכנים?

הדירה בבעלותך?
אתה מתכנן להשכיר אותה?

הדירה בבעלותך?
אתה מתכנן להשכיר אותה?
הדירה בבעלות של קרוב משפחה, אין לו כוונה להשכיר אותה, הוא גר בה.
מה הרלוונטיות של ההשכרה לעניין הביטוח?

ביטוח שריפה \ רעידות אדמה.
רעידות אדמה זה בד"כ רכיב נפרד בפוליסה, זה גם רכיב שעלותו אינה זניחה.

ביטוח נזקי צנרת
יש שלוש אפשרויות בנושא הזה:
1. לא לקנות
2. לקנות עם כתב שירות מחברה שבהסכם
3. לקנות עם אפשרות להזמין שרברב פרטי.

אופציה 2 אינה מומלצת, מדובר בחברות שידועות בשירות גרוע ואיטי.
אופציה 3 מייקרת את הפוליסה משמעותית, שווה את המחיר כתלות במבנה המבוטח וזהות הדיירים.

• ביטוח מבנה \ שריפה \ רעידת אדמה. הרי בכל המקרים האלה מקבלים רק את עלות בניית הדירה בלי תלות בקרקע, אבל מה קורה אם לשאר הדיירים אין את היכולת הכלכלית (לא עשו ביטוח למשל) לבנות מחדש את הבניין, הרי אז אני נשאר תקוע, אני מקבל בחזרה רק חלק קטן (עלות הבניה) מהשווי הכולל של הדירה. האם יש פתרון ביטוחי לבעיה הזו?
צודק, מקבלים צינור בעיקר וכן, יש חברות ביטוח שאפשר לבטח גם את ערך הקרקע.
  • ביטוח נזקי צנרת - לא נוטה לבטח דברים שלא הורסים אותי כלכלית ולא מאמין בלקנות מראש אופציה על קבלת שירות במועד לא ידוע באיכות לא ברורה.
דווקא זה הביטוח החשוב ביותר לדעתי, הסיכוי שיקרה לך משהו כזה הוא גבוה מאד יחסית לשאר הנזקים והנזקים הכספיים יכולים להיות עצומים.

בדיוק נגמר לי ביטוח הדירה ואני גם תוהה אם צריך לשנות משהו בפוליסה:

דווקא זה הביטוח החשוב ביותר לדעתי, הסיכוי שיקרה לך משהו כזה הוא גבוה מאד יחסית לשאר הנזקים והנזקים הכספיים יכולים להיות עצומים.

מה חשוב בעצם לבדוק ברכיב זה? מניח שיש אותיות קטנות ושכדאי לוודא ששירותים מסויימים כלולים בביטוח וכמו כן גם תקרת עלויות, תוכל לתרום מהידע שלך בנושא?.

הרי אז אני נשאר תקוע, אני מקבל בחזרה רק חלק קטן (עלות הבניה) מהשווי הכולל של הדירה. האם יש פתרון ביטוחי לבעיה הזו?
כשרכשתי את דירתי קראתי על כך הרבה, כעקרון אפשר לבטח גם את שווי הקרקע, אבל יש את הנושא של הסיכוי לקבל את השווי הזה במקרה של חלילה התממשות מקרה הביטוח, כלומר אם באמת מתחרשת איזו קטסטרופה וכל הבניין נהרס.
יש הטוענים שבתרחיש כזה כנראה יגרם הרס דומה ברוב האזור, ואז חברת הביטוח כלל לא תוכל להחזיר את שווי הנזק כי היא תאלץ לשלם להמון אנשים סכומים עצומים, ולכן אין טעם לבטח את שווי הקרקע.

מצד שני, שמעתי טיעונים שחברות הביטוח עצמן מבוטחות ע"י חברות אחרות בשביל להיות מסוגלות לקיים את חלקן בתרחישים כאלו (אם זכרוני אינו בוגד בי, נציג חברת ביטוח אמר לי את זה, כך שאני לוקח את זה בערבון מוגבל). אשמח אם עוד מישהו שמבין קצת יותר יוכל להרחיב בנידון.

מה חשוב בעצם לבדוק ברכיב זה? מניח שיש אותיות קטנות ושכדאי לוודא ששירותים מסויימים כלולים בביטוח וכמו כן גם תקרת עלויות, תוכל לתרום מהידע שלך בנושא?.
עד כמה שאני יודע אין כ"כ מה לבדוק, התנאים זהים וזה לא שאתה יכול לשנות משהו.
תלוי ברמת הגימורים בבית שלך צריך לשקול להעלות את ערך המבנה של הבית, הביטוח הבסיסי לא מתקרב לכסות את העלויות האמיתיות וזה ישים אותך בתת ביטוח.
מצד שני, שמעתי טיעונים שחברות הביטוח עצמן מבוטחות ע"י חברות אחרות בשביל להיות מסוגלות לקיים את חלקן בתרחישים כאלו (אם זכרוני אינו בוגד בי, נציג חברת ביטוח אמר לי את זה, כך שאני לוקח את זה בערבון מוגבל). אשמח אם עוד מישהו שמבין קצת יותר יוכל להרחיב בנידון.
כמה שאמרת, כל חברות הביטוח גם מבוטחות בביטוח משנה שלהם כדי להגן על עצמם מקטסטרופות.

כשרכשתי את דירתי קראתי על כך הרבה, כעקרון אפשר לבטח גם את שווי הקרקע, אבל יש את הנושא של הסיכוי לקבל את השווי הזה במקרה של חלילה התממשות מקרה הביטוח, כלומר אם באמת מתחרשת איזו קטסטרופה וכל הבניין נהרס.
יש הטוענים שבתרחיש כזה כנראה יגרם הרס דומה ברוב האזור, ואז חברת הביטוח כלל לא תוכל להחזיר את שווי הנזק כי היא תאלץ לשלם להמון אנשים סכומים עצומים, ולכן אין טעם לבטח את שווי הקרקע.

מצד שני, שמעתי טיעונים שחברות הביטוח עצמן מבוטחות ע"י חברות אחרות בשביל להיות מסוגלות לקיים את חלקן בתרחישים כאלו

תוכל למצוא רקע והסברים טובים על הנושא במסמך "הערכות פיננסית לרעידות אדמה בישראל" של המועצה הלאומית לכלכלה (PDF). תקרא פרקים 4 ו-5.

תלוי ברמת הגימורים בבית שלך צריך לשקול להעלות את ערך המבנה של הבית, הביטוח הבסיסי לא מתקרב לכסות את העלויות האמיתיות וזה ישים אותך בתת ביטוח.

כעקרון המבנה בן כ12 שנה, בניין משותף חדיש, אך בפנים לא השקעתי יותר מסיוד, אני רואה שאנשים כאן רשמו שהם נתנו הערכה של כ6K למ"ר, כדאי להסתפק בזה? איך נהוג להעריך?.

כמה שאמרת, כל חברות הביטוח גם מבוטחות בביטוח משנה שלהם כדי להגן על עצמם מקטסטרופות.
ראיתי שביטחת בAIG, בהצעת ביטוח אונליין לא ניתן לקבל הצעה לביטוח ערך הקרקע, האם דיברת איתם טלפונית בשביל זה?

אני רואה שאנשים כאן רשמו שהם נתנו הערכה של כ6K למ"ר, כדאי להסתפק בזה? איך נהוג להעריך?.
לסטנדרד סביר/קבלן זה בסדר.
ראיתי שביטחת בAIG, בהצעת ביטוח אונליין לא ניתן לקבל הצעה לביטוח ערך הקרקע, האם דיברת איתם טלפונית בשביל זה?
לא ביטחתי את ערך קרקע, בת"א זה יצא סכום גבוה מאד.

ביטוח נזקי צנרת
אם יש משכנתא, אז הבנק מחייב אותך לעשות נזקי צנרת.

ביטוח תכולה
חלק מחברות הביטוח מחייבות משהו מינימליסטי.

בהנחה שאני לא קונה נזקי מים, מתפוצץ לי צינור ומציף את השכנים, האם ביטוח צד ה-ג' מכסה את נזקי ההצפה ברכוש של השכנים?
לדעתי, זה עונה לעניין נזקי הצנרת. וגם כשיש ביטוח וכיסוי לזה - זה יכול להיות ברוך רציני. מכיר מישהו שחודשים של טיפול הבריחו לו את הדייר שהיה לו למשך שנים ואחרי כמה חודשי טיפול (איטיות מצד הביטוח וכן בסופו של דבר פיצוי נמוך) וחודשים של חיפושי דיירים, הוא הצליח להכניס אנשים במחיר פחות.
מנסיוני אוסיף כי עדיף לסגור על אינסטלטור פרטי. ב-AIG זה ניתן ללא עליה משמעותית בביטוח הרגיל. ככה אתה שולט במי מגיע ובעיקר מתי. גם את האיתור נזילות הם מאשרים לך להביא מישהו בעצמך ומחזירים. כך שאם בעבר היתה לי נזילה ולקח חודש ומשהו לתקן, בפעם הבאה שזה קרה הבאתי מישהו שאיתר ותיקן למחרת זיהוי הבעיה.

טיפ קטן: מציע להירשם לאפליקציה READ MY METER אם מתאפשר דרך תאגיד המים. נכנסים ישירות לדיווחים של מונה המים ולא צריך לחכות לחשבון מים מפוצץ. האפליקציה גם אמורה להתריע בשימוש מופרז די מיידית.

לדעתי, זה עונה לעניין נזקי הצנרת. וגם כשיש ביטוח וכיסוי לזה - זה יכול להיות ברוך רציני. מכיר מישהו שחודשים של טיפול
אני אוודא את עניין נזקי מים וצד ג' מול חברת ביטוח ואעדכן כאן. אני ככלל נמנע איפה שאני רק יכול לרכוש שירותים באיכות לא ברורה. הרי ברגע שכבר שילמת על מוצר אתה קהל שבוי, אפשר למרוח אותך, אפשר לעשות חצי עבודה.

וכמו שציינתי אני לא מבטח דברים שלא הורסים אותי כלכלית.

יפ קטן: מציע להירשם לאפליקציה READ MY METER
תודה על הטיפ!

חידשתי לאחרונה גם ביטוח דירה, חלק גדול מהמידע מגיע מסוכן שדיברתי איתו (wobi), שנשמע ממש אחלה אבל עדיין לא הייתי לוקח אותו כמובן מאליו.
my 2 cents:
1. לרכוש ביטוח גם לרכיב הקרקע זה בעייתי להבנתי כי במקרה הזה מה שקורה זה שחברת הביטוח קונה ממך את הדירה ואת הקרקע ואתה פשוט מקבל את הכסף. רכיב הקרקע מתומחר למעשה בסטנדרט כמו רכיב הבנייה (דהיינו, מכפילים את הסכום). כשאני בדקתי לדירה שלי היה הפרש משמעותי (כ-25%) בין מחיר הדירה כמו שהוא כרגע לעומת השווי הכספי שאקבל במקרה כזה (לרעתי, כמובן). אפשר להגדיל לכל סכום שרוצים, אבל הפרמיה עולה. המצב אמור להשתנות בסוף השנה.
מקור - מתוך אתר Hon:
"לידיעת בעלי דירות בבתים משותפים – לא כל הדיירים מבוטחים בביטוח מבנה. בשעת קטסטרופה, שבה הבניין נהרס ברובו, הסכום שנקבל מחברת הביטוח לא יספיק לרכישת דירה חדשה. כדי לקבל מחברת הביטוח סכום שיספיק לנו לרכוש דירה אחרת, אפשר להוסיף לפוליסה כיסוי לערך הקרקע של הדירה הקיימת ואז לקבל מחברת הביטוח פיצוי בשווי הדירה כולל ערך הקרקע. במקרה כזה, הזכויות על הדירה שניזוקה יועברו לחברת הביטוח.
לאחרונה הוסיף משרד האוצר תקנות חדשות לטובת המבוטחים בביטוח מבנה ובהן, קביעת תנאים אחידים להרחבת הביטוח בבית משותף במקרה של רעידת אדמה. בשונה מהביטוח הקיים, הזכויות בקרקע יישארו בידי המבוטח ולא יועברו לחברת הביטוח. התקנות ייכנסו לתוקף בסוף שנה זו ויחולו על פוליסות חדשות בעיקר. כדאי לדרוש מחברת הביטוח פוליסה חדשה כדי שהתקנות החדשות יחולו עליה."

2. לפי אתר Hon - "מקרים נוספים נפוצים למדי שמכסה ביטוח דירה צד ג' קשורים לנזקים שנגרמים לדירות שכנות בשל שריפה בדירתכם, או נזקים הנגרמים לדירות השכנים כתוצאה מנזילה או הצפה בדירתכם."

המצב אמור להשתנות בסוף
מה שציינת לגבי ערך כינון כפול, זה ככה בAIG אבל בביטוח ישיר דווקא מאפשרים לבטח על כל סכום שבו אתה מעריך את שווי הדירה (שגם עולה השאלה, אם השמאות האחרונה שעשיתי הייתה לפני שנתיים בערך, איך אדע מה השווי האמיתי הנוכחי מבלי לעשות שמאות נוספת?).

לגביי התקנות החדשות שאתה מדבר עליהן, האם כבר אפשר לרכוש פוליסות שעליהן הן חלות או שצריך לחכות לשנה הבאה?.

(שגם עולה השאלה, אם השמאות האחרונה שעשיתי הייתה לפני שנתיים בערך, איך אדע מה השווי האמיתי הנוכחי מבלי לעשות שמאות נוספת?).
תעריך, זה לא צריך להיות מספר מדויק.

מה שציינת לגבי ערך כינון כפול, זה ככה בAIG אבל בביטוח ישיר דווקא מאפשרים לבטח על כל סכום שבו אתה מעריך את שווי הדירה (שגם עולה השאלה, אם השמאות האחרונה שעשיתי הייתה לפני שנתיים בערך, איך אדע מה השווי האמיתי הנוכחי מבלי לעשות שמאות נוספת?).

לגביי התקנות החדשות שאתה מדבר עליהן, האם כבר אפשר לרכוש פוליסות שעליהן הן חלות או שצריך לחכות לשנה הבאה?.

לגבי ביטוח בסכום גבוה יותר - גם שאלתי על זה, לפי דברי הסוכן זה לא שווה כלום וההסבר שלו הוא (פחות או יותר):
במקרה שבו המבנה מוכרז כTotal loss, אפילו במקרה של רעידת אדמה שהחריבה את הבניין לחלוטין, חברת הביטוח תשלח שמאי. מכיוון שהביטוח שלך הוא על המבנה בלבד, החברה לא תחזיר לך את כל סכום הביטוח (נגיד 2 מיליון) אלא אם תצליח להוכיח שבדירה עצמה הושקעו כספים שהופכים את שווי הבנייה שלה ל-2 מיליון (חימום תת רצפתי מזהב נוזלי וג'קוזי מצופה יהלומים).

לגבי התקנות החדשות - לא יודע, גיליתי את זה כאשר חיפשתי תשובות לשאלות שלך בפוסט ואחרי שעשיתי את הביטוח... אני מניח שחברות הביטוח ידחו עד הרגע האחרון. מה שכן, אפשר לעשות ביטוח רגיל וברגע שהתקנות יכנסו לתוקף לבטל אותו ולעשות חדש עם התקנות החדשות.

לגבי ביטוח בסכום גבוה יותר - גם שאלתי על זה, לפי דברי הסוכן זה לא שווה כלום וההסבר שלו הוא (פחות או יותר):
במקרה שבו המבנה מוכרז כTotal loss, אפילו במקרה של רעידת אדמה שהחריבה את הבניין לחלוטין, חברת הביטוח תשלח שמאי. מכיוון שהביטוח שלך הוא על המבנה בלבד, החברה לא תחזיר לך את כל סכום הביטוח (נגיד 2 מיליון) אלא אם תצליח להוכיח שבדירה עצמה הושקעו כספים שהופכים את שווי הבנייה שלה ל-2 מיליון (חימום תת רצפתי מזהב נוזלי וג'קוזי מצופה יהלומים).

לגבי התקנות החדשות - לא יודע, גיליתי את זה כאשר חיפשתי תשובות לשאלות שלך בפוסט ואחרי שעשיתי את הביטוח... אני מניח שחברות הביטוח ידחו עד הרגע האחרון. מה שכן, אפשר לעשות ביטוח רגיל וברגע שהתקנות יכנסו לתוקף לבטל אותו ולעשות חדש עם התקנות החדשות.

רגע אבל התקנות החדשות הן לגביי ביטוח ערך הקרקע או שהתבלבלתי?.

חשבתי שלבטח בסכום גבוהה יותר המשמעות היא לבטח בנוסף גם את ערך הקרקע, לא כך? כי לפי מה שאתה טוען, יש כאן הטעיה מכוונת של הלקוח, מריח לי פלילי, אתה בטוח? או שלא הבנתי את כוונתייך?
בישיר כאמור טענו שאני יכול להגדיל את הכיסוי עם השתתפות עצמית גבוהה יותר, עכשיו אחרי שציינת את זה, בפוליסה ששלחו לי רשום "הפוליסה מורחבת כדי לכסות סכום נוסף בגין נזק שיגרם למבנה כתוצאה מרעידת אדמה בהתאם לתנאי הכיסוי", באמת נשמע כאילו הם מכוונים שהערך הנוסף הוא של המבנה, כלומר מטעים אותי לבטח סתם עוד מיליון ומשהו שקל מיותרים רק על מבנה?.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז תהיות לגבי התיק ולגבי דיבידנד שוק ההון 15
M תהיות לגבי קרנות באופן כללי וקרנות סינטתיות באופן ספציפי שוק ההון 32
כ תהיות לגבי בחירת מדד להשקעה ב IRA שוק ההון 5
כ תהיות לגבי לתיקון 190 כאלטרנטיבה לחשבון ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y תהיות לגבי השקעה בסיכון נמוך שוק ההון 6
L תהיות לגבי האינפלציה בשנים הקרובות שוק ההון 82
U תהיות לגבי השקעה לפי משקל שוק שוק ההון 39
C תהיות לגבי סיפוק מהעבודה התפתחות אישית 6
Oyi תהיות לגבי פתיחת חשבון מסחר בארץ שוק ההון 18
יבגני וולף תהיות לגבי אגרות חוב שוק ההון 3
R תהיות לגבי אחזקה ישירה של אג״ח מבחינת מיסוי מיסים 29
Odysseus תהיות לגבי רדיפת תענוגות אוף טופיק 9
snail תהיות לגבי ריבית בנק ישראל אוף טופיק 14
T נושא חרוש אבל יש לי כמה תהיות על המדד העולמי והאמריקאי שוק ההון 14
ו תהיות בנוגע להתייחסותה של הסולידית ל-"מודל החרדי". פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 34
S תהיות על יעילות השקעות שמערבות סיכון למס ירושה אמריקאי מיסים 7
stamEhad לוקחים משכנתא פעם ראשונה - התייעצות, תהיות ושאלות נדל"ן 14
I תהיות על המצב הפיננסי העולמי, משבר הנדל"ן בארץ ולאן מועדות פנינו אוף טופיק 435
Roi גוגל תהיות לנפילה אחרי הדוח מאתמול שוק ההון 16
arvin תהיות ושבירת ראש למה לא להשקיע רק ב-S&P 500 שוק ההון 77
א תהיות בעקבות הסכסוך הרוסי - אוקראיני שוק ההון 7
T תהיות בנוגע לתיק שוק ההון 32
ד תהיות על ה"מסלול הרגיל" אוף טופיק 34
I תהיות של תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 12
D תהיות של סולידי מתחיל ושאלות תיאורטיות בנוגע לגיבוש תוכנית. שוק ההון 0
M [תהיות בעקבות משבר הקורונה] אוף טופיק 63
abby1994 תהיות של התחלה התפתחות אישית 14
מ תהיות על קופת גמל ותיקה שוק ההון 9
E פנסיה - מספר תהיות ושאלות צרכנות פיננסית 0
H קרן פנסיה- תהיות צרכנות פיננסית 15