• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נושא חרוש אבל יש לי כמה תהיות על המדד העולמי והאמריקאי

• פותח הנושא פותח הנושא Tomand
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Tomand

משתמש סולידי
דירוג
15
אני מעתיק את הפוסט שהעלתי באיזה קבוצה בפייסבוק ולא קיבלתי בערך תגובות

היי לכולם , בחלק המנייתי של התיק
למה רבים מן האנשים מגוונים עם מדד עולמי ולא מספיק להם האס אנד פי 500 ? יש לי כמה נקודות להגיב לכל הטיעונים שרשמו נגד אבל אם יש למישהו טיעון קצת מעניין יותר אני אשמח לשמוע ואולי אשקול לשנות אסטרטגיה

1 רוב החברות במדד הן גלובאליות ובינלאומיות יש מלא חברות במדד שרוב ההכנסות שלהן בכלל לא באמריקה וכמעט לכל חברה בה יש עשרות אם לא מאות סניפים בכל העולם והיא אינה מושפעת רק מהכלכלה האמריקאית , אותו טיעון נגד תקף לכל מדינות אירופה סין יפן ושווקים מתפתחים שהכנסות של החברות שלהן תלויות בארצות הברית

2 סיכון מטח / דולר - כמו שאמרתי בסעיף 1 קנייה בעשרות מטבעות שונות וגיוון גם שם

3 גם ככה המדד העולמי 60 אחוז ממנו זה אמריקה

4 גם אם יקרה תרחיש אימים שפוגע בכלכלה האמריקאית הוא ירד בעוצמה כמו בשאר המשברים בעשרות שנים האחרונות ואז חברות בינלאומיות אחרות יכנסו למדד ואז הוא שוב יעלה

5 היא המובילה הכי גדולה בai וחדשנות וטכנולוגיה

6 שרדה מלחמות עולם משברים כלכלים חמורים כמו הסאבפריים והדוטקום וגם אחרי עשור אבוד הוכיחה שביא יכולה להתאושש ועדיין להביא לשיאים חדשים

7 גם אם היא לא תיהיה המעצמה המובילה בעתיד עדיין זה לא סיבה להגיד שהיא לא תספק תשואה סולידית של 8 אחוזים שהיום היא מספקת יותר

8 יש אנשים שאומרים שיש סיכון פוליטיי / רגולוטורי

הם צודקים אבל אל תשכחו שנשיאות זה 4 שנים ואנחנו משקיעים לטווחמהרחוק מאוד אף החלטה לא תוביל למחיקה של המדד לעשרות שנים קדימה אחרת הנושא הכלכלי תיהיה הבעיה האחרונה שלנו

בעיקרון זהו פוסט ארוך וחפרתי של החיים אבל אשמח לדעות.

אם אתה מקבל את הגישה שהשוק יודע יותר ממך, אז שים לב שהשוק מורכב מכ 40 אחוז מניות שאינן אמריקאיות.

תהיות ולא טהיות.

גוגל: הסולידית מדד אמריקאי או עולמי

אני בטוח שכל השאלות כבר מכוסות שם.

למה רבים מן האנשים מגוונים עם מדד עולמי ולא מספיק להם האס אנד פי 500 ?
לדעתי השאלה צריכה להיות הפוכה.
נקודת המוצא היא השוק העולמי. אם אתה רוצה להתמקד רק בחלק קטן ממנו (למשל רק 500 חברות גדולות בארה"ב), צריכה להיות לך סיבה מאוד טובה.
למה דוקא ארה"ב?
למה רק 500 חברות?
למה דוקא החברות האלה?

לדעתי השאלה צריכה להיות הפוכה.
נקודת המוצא היא השוק העולמי. אם אתה רוצה להתמקד רק בחלק קטן ממנו (למשל רק 500 חברות גדולות בארה"ב), צריכה להיות לך סיבה מאוד טובה.
למה דוקא ארה"ב?
למה רק 500 חברות?
למה דוקא החברות האלה?
שמתי לב שהimid.l הניב תשואה של 220 אחוז בעשור האחרון וvt קצת פחות מחצי 98 % בערך
שניהם עולמיים פשוט אחד מהם זה חברות קטנות גם
זה נתן עד כדי כך הבדל גדול?

למרות שהמדד העולמי משווק בצורה יותר אגרסבית בחלק מהקבוצות הפיננסיות, אני חושב שבסוף זו שאלה יותר פילוסופית וסוג של מיקרו-אופטימזציה, מהבחינה הפרקטית לא ממש משנה מה תבחר- שתי האופציות מספיק טובות.

שמתי לב שהimid.l הניב תשואה של 220 אחוז בעשור האחרון וvt קצת פחות מחצי 98 % בערך
זה נתן עד כדי כך הבדל גדול?
לא יודע מאיפה הנתונים שלך אבל VT קרן מחלקת לכן צריך לחפש אתר שעושה תשואה כוללת (TR) כמו זה
לפי זה כולל דיבידנדים VT עשה 248%

א. כמו שאמרתי, תשואות עבר לא רלוונטיות.
ב. כמו שאחרים ענו לך, אחד כולל דיבידנד (אחרי מס) והשני לא כולל דיבידנד.

לא נכון.
שניהם כוללים חברות קטנות.
כולל דיבידנד אבל לפני מס.

א. כמו שאמרתי, תשואות עבר לא רלוונטיות.
ב. כמו שאחרים ענו לך, אחד כולל דיבידנד (אחרי מס) והשני לא כולל דיבידנד.

לא נכון.
שניהם כוללים חברות קטנות.

כולל דיבידנד אבל לפני מס.
אתה חושב שזה מסוכן מידי להשקיע באס אנד פי 500 בdca ל30 שנה אם זאת ההשקעה היחידה שלך ever ?

חוץ מדירה שאתה חיי בה

לא יודע מאיפה הנתונים שלך אבל VT קרן מחלקת לכן צריך לחפש אתר שעושה תשואה כוללת (TR) כמו זה
השאלה ששאלתי את רונן למעלה גם מופנת אליך אשמח לדעתך

אתה חושב שזה מסוכן מידי להשקיע באס אנד פי 500 בdca ל30 שנה אם זאת ההשקעה היחידה שלך ever
זה לא מסוכן בהיבט של אבדן סופי וממשי של כספך.
עכשיו זה כבר תלוי כמה אתה מגדיר את האפשרות לתשואת חסר כסיכון.

יש סיכוי מסוים שארה"ב תלך בדרכה של יפן ואנגליה לפניה ותפסיק להיות הכלכלה המובילה. השקעה עולמית מונעת ממך לנחש אם ומתי אירוע כזה קורה.

זה לא מסוכן בהיבט של אבדן סופי וממשי של כספך.
עכשיו זה כבר תלוי כמה אתה מגדיר את האפשרות לתשואת חסר כסיכון.

יש סיכוי מסוים שארה"ב תלך בדרכה של יפן ואנגליה לפניה ותפסיק להיות הכלכלה המובילה. השקעה עולמית מונעת ממך לנחש אם ומתי אירוע כזה קורה.
אם היא לא תיהיה הכלכלה המובילה היא עדיין יכולה לתת 8 אחוז שנתי בממוצע ב 30 שנה הקרובות?

הסיכון המשמעותי הוא שלא תעמוד בתוכנית שלך כי בטווח של 30 שנה כל אחת מהנחות הבסיס יכולה להשתבש והסיכוי שאף אחת מהן לא תשתבש, הוא לא גדול (בפרט אם אתה מאד צעיר).

אם היא לא תיהיה הכלכלה המובילה היא עדיין יכולה לתת 8 אחוז שנתי בממוצע ב 30 שנה הקרובות?
רק כאנקדוטה ליפן היה את שווי השוק הכי גדול עד סוף שנות ה80, תבדוק אם הם עשו 8% שנתי מאז.

וכמו שחתול לילה אמר, אך אחד לא יודע לחזות את העתיד בין אם הם ימשיכו להוביל ובין אם לא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א שאלות נושא מיסוי - ירושה מורכבת מכמה חלקים מיסים 6
S חקירה שעורכת רשות ניירות ערך כנגד עובד שאיננו נושא משרה בחברת קסם שוק ההון 4
D קרן השתלמות שמשתחררת לי (נושא- הלוואה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ר משקיע מתחיל- נושא האג"ח שוק ההון 11
A איך ללמוד לעומק את הסולידית (או כל נושא אחר) אוף טופיק 8
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
V מה הסיבה שאיננני יכול לפתוח נושא ב>שוק ההון>ברוקרים ופלטפורמות מסחר אוף טופיק 2
M [אני עצלן מכדי לפתוח נושא אינדיקטיבי ונהנה להטריח את המנהלים] שוק ההון 9
de dud flash crash או נושא דומה אוף טופיק 4
לא חשוב שמות מחפש מידע על נושא ה-Spread שוק ההון 12
מ נושא להצעה- הצעות להקמת עסק מהצד התפתחות אישית 6
ז נושא שלא הבנתי ברגע שיש ירידות בשוק ההון. שוק ההון 48
איליה אכיפה של נושא של מס עיזבון במדינה זרה צרכנות פיננסית 272
amidar נושא נפיץ! - "כסף וזוגיות" אוף טופיק 68
yossik אגרת טלוויזיה - משלמים או לא? עדכון נושא - דיון כללי בנושא ראשות השידור אוף טופיק 34
N דיון חרוש אבל לגבי הex- us investing שוק ההון 4
J מבצעים, אבל בכאילו. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
L חייב לבצע תיאום מס... אבל... מיסים 1
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
B מניה ירדה אבל השווי הכספי עלה, איך זה יכול להיות? שוק ההון 9
M בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה נדל"ן 14
W פתיחת IB דרך המתווך הישראלי, אבל איזה מסלול לבחור - ארה"ב או אירלנד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
W האם לקנות "את התחתית" אבל עם מינוף היא אסטרטגיה יעילה? שוק ההון 54
D עכשיו יש לי זמן, אבל זה מבלבל יזמות והגדלת הכנסות 12
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
S מפחד ממס ירושה אבל כבר קניתי קרנות אמריקאיות שוק ההון 28
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
ס השקעה לטווח הארוך במדד הs&p 500 אבל עם אופציות גידור למשברים שוק ההון 5
T יש לי הון להשקיע בדירה חדשה. אבל מרגיש תקוע נדל"ן 27
A אני מנסה לפתוח חשבון באינטרקטיב ברוקרס אבל אני ניתקל בדברים לא מובנים: ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
נגב עצמאי שאינו מכניס הכנסות אבל מעוניין להפקיד לקרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס חסיד של שוק ההון אבל הנדל"ן קורץ שוק ההון 102
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
E s&p 500 , נסד"ק 100, מדד עולמי, יש לי את כולם. אבל במה עדיף להשקיע? שוק ההון 23
מ מדד עולה אבל קרן יורדת? שוק ההון 3
H מנסה לקנות CSPX ב IB אבל רשום לי שאין לי מספיק כסף? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
F 1322: חשבון IB, יש הפסד רווח הון, אבל על דיבידנדים שולם מס במקור - למלא 2 טפסים? מיסים 7
F החזרי מס - מותר עד 6 שנים אחורה, אבל ברשות המיסים ניתן עד קדימה באפריל מיסים 11
GeraltOfHaifa יש קריירה, יש כסף. אבל מרגיש ריקנות. מה עכשיו? התפתחות אישית 83
D לבעלי חניה בבניין,. לא ביקשנו חלף חניה בתמ'א פינוי בינוי , לאחר תכנון וחתימה אבל טרם חתימה סופית., מה הכי טוב כרגע לעשות? נדל"ן 4
R גידור דולר/שקל אבל עם טוויסט שוק ההון 4
L משכנתא 50% לדירה שניה, אבל מאיזה מחיר זה נגזר? נדל"ן 3
ה רוצה להעביר את הקרן השתלמות, קופת הגמל, והפנסיה מאלטשולר, למקום אחר למסלול עוקב מדד s&p. בסלייס יש מסלול כזה עם דמי ניהול 0.3 אבל הבנתי שלא ככ מומלץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
P מע"מ בהוצאה מתועדת אבל ללא חשבונית מס? מיסים 5
Z בשקעה בניירות ערך זרים אם אדם שהפסיד 30,000 ש"ח הפסד נומינלי אבל עליית שער החליפין מיתן את ההפסד ל20,000 ש"ח האם יוכר לו מלא הפסד הנומינלי לקיזוז? פוסטים מאיכות נמוכה 2
D זוג בני 30 רוצים לקפוץ לבריכה, אבל חוששים יומני מסע אישיים 6
E שוקל להחליף מקצוע מצלם לנדל"ן, אבל ההתלבטות קשה. מה אומרים? אוף טופיק 34
B אף פעם לא הייתי מיליונר, אבל הייתי שמח לעשות תכנוני מס מורכבים. מיסים 6

נושאים דומים

Back
למעלה