• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

תהיות בעקבות הסכסוך הרוסי - אוקראיני

• פותח הנושא פותח הנושא איתי_ס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

איתי_ס

משתמש סולידי
דירוג
10
בעקבות הסכסוך הרוסי אוקראיני, עלו לי מס' תהיות, ואשמח לשמוע כיצד אתם פועלים ואת דעתכם בכמה נושאים.
הסכסוך גרם לי לתהות אם אני ריכוזי מדי ומסכן את נכסי בצורה לא אחראית.
1. סיכון מטבע - הרובל הרוסי בצניחה ובעקבות כך הייתה נהירה של רוסים למטבעות יציבים יותר. קראתי שהרבה גם ניסו לרכוש ביטקוין. האם אתם חושבים שכדאי להחזיק חלק משמעותי בתיק בדולר / יורו? ע"מ לא להסתמך על השקל בלבד, בעיקר בעת מצב חירום מקומי העלול לגרום לאבדן ערך משמעותי.
2. סיכון חוסר זמינות מוסדות פיננסיים - מה יקרה אם בעקבות מצב חירום מקומי לא נוכל לגשת לסניפים ו/או לאתרי האינטרנט של הבנקים/ בתי השקעות? האם אתם מחלקים את התיק שלכם כך שחלק יהיה במוסד פיננסי זר (IB לדוג', ולא בגלל ענייני עמלות)? כמו"כ, האם כדאי להחזיק מט"ח נזיל גם מחוץ לישראל?
3. סיכון קריסה של מוסדות פיננסיים - אם אני מחזיק בתיק ני"ע בבנק מניה של חברה יציבה כלשהי, והבנק שלי קרס ואין לי גישה לחשבון האישי שלי. האם תהיה לי דרך לקבל את המניה שלי? האם היא רשומה על שמי במקום כלשהו?
4. סיכון קריסה של מוסד פיננסי מנפיק ני"ע - אם לדוג' אני מחזיק קרן סל של קסם עוקבת RUSSEL 2000. נניח וחב' קסם קורסת ח"ו. מה יקרה לכספים המושקעים. למיטב ידיעתי העקיבה בד"כ מתבצעת באמצעות קנייה של חוזים עתידיים ולא באמצעות רכישת נכס/י הבסיס. אז מה יקרה במצב כזה?

בעקבות הסכסוך הרוסי אוקראיני, עלו לי מס' תהיות, ואשמח לשמוע כיצד אתם פועלים ואת דעתכם בכמה נושאים.
הסכסוך גרם לי לתהות אם אני ריכוזי מדי ומסכן את נכסי בצורה לא אחראית.
1. סיכון מטבע - הרובל הרוסי בצניחה ובעקבות כך הייתה נהירה של רוסים למטבעות יציבים יותר. קראתי שהרבה גם ניסו לרכוש ביטקוין. האם אתם חושבים שכדאי להחזיק חלק משמעותי בתיק בדולר / יורו? ע"מ לא להסתמך על השקל בלבד, בעיקר בעת מצב חירום מקומי העלול לגרום לאבדן ערך משמעותי.
גם אם דולר יהיה שווה 10 ש"ח (קריסה של השקל) אתה תקבל את התמורה, לאזרח שהנכסים שלו לא עוקבים אחרי המטבע שהתרסק זה לא משנה באיזה מטבע זה עוקב,
אם השקל חזק אתה תקבל על כל דולר 3.2 ש"ח, אם יהיה חרם עולמי על ישראל והשקל ירד לסביבות 10 אג' אתה תקבל את זה בכפלות של 10, בחנות מכולת תוכל לקנות כמו מי שיש לו דולרים,
ודרך אגב שאתה מסתכל על רוסיה אתה מבין את אסון בקרן מנוטרלת מט"ח,

תהנה

1. מטבע קשיח תמיד היה טוב. קח בחשבון שמי שדבק במטבע קשיח בשנים האחרונות בישראל, גם שילם מחיר על הבטחון המסויים הזה.
2. מה יקרה? יהיה רע. יש הרבה שמפזרים לחו"ל. במקרה של רוסיה, הם גם לא יכולים לגשת למניות ולכסף, כי המט"ח מוגבל וגם פדיון מניות מחו"ל, לדעתי.
3. היא רשומה על שמך במקום כלשהו, בוודאי. אבל אם זה רק ברישומים של הברוקר, זה עדיין בעייתי אם הברוקר מעל ברישום\לא מסוגל לספק שירות. זה בגדול תרחיש אחר והרבה פחות סביר - בזמנים רגילים החוק מגן עליך מזה, בעיתות מלחמה יש מספיק מגבלות אחרות שימנעו ממך גישה כנ"ל.
לא יודע מתי הרישום על שמך מתבצע רק אצל הברוקר, ומתי בבורסה. מניח שזה תלוי במלא גורמים.

גם אם דולר יהיה שווה 10 ש"ח (קריסה של השקל) אתה תקבל את התמורה, לאזרח שהנכסים שלו לא עוקבים אחרי המטבע שהתרסק זה לא משנה באיזה מטבע זה עוקב,
אם השקל חזק אתה תקבל על כל דולר 3.2 ש"ח, אם יהיה חרם עולמי על ישראל והשקל ירד לסביבות 10 אג' אתה תקבל את זה בכפלות של 10, בחנות מכולת תוכל לקנות כמו מי שיש לו דולרים,
אם אתה לא מחזיק בנכסים דולריים, כל זה לא תקף. המטבע הנקוב כשלעצמו לא מאוד משנה, אבל במצבי קיצון זה גם לא מדויק.
ככה שהשאלה כשלעצמה טובה, אם אדם מחזיק רק בתא 35 למשל

אם אתה לא מחזיק בנכסים דולריים, כל זה לא תקף. המטבע הנקוב כשלעצמו לא מאוד משנה, אבל במצבי קיצון זה גם לא מדויק.
ככה שהשאלה כשלעצמה טובה, אם אדם מחזיק רק בתא 35 למשל
הנחה יסוד שלי שיש לו פיזור וכספו לא רק בישראל,

בגדול... שליטה אמיתית יש לך רק בביטקוין שלך. בהנחה שאתה מחזיק אותו ולא קנית דרך איזו קרן.
שים לב שגם למיליארדרים הרוסיים עושים חיים קשים, הבתים שרשומים על שמם מוחרמים ברחבי אירופה לדוגמא.. חשבונות בנק שלהם מנותרים וכו'..

בגדול... שליטה אמיתית יש לך רק בביטקוין שלך. בהנחה שאתה מחזיק אותו ולא קנית דרך איזו קרן.
שים לב שגם למיליארדרים הרוסיים עושים חיים קשים, הבתים שרשומים על שמם מוחרמים ברחבי אירופה לדוגמא.. חשבונות בנק שלהם מנותרים וכו'..
ומה יעזור להם בביטקון?, לאן יעבירו את הכסף
הביטקוין עזר להם להחזיק נכס, ברגע שהם רוצים למכור את הנכס הם באותו מצב כמו שלא היה להם ביטקוין,

הביטקוין עזר להם להחזיק נכס, ברגע שהם רוצים למכור את הנכס הם באותו מצב כמו שלא היה להם ביטקוין,
הבורסות פתוחות להם. כרגע. יכולים להמיר למטבע יציב ומשם לעשות איתו משהו, לעשות משהו עם מישהו שמקבל את הביטקוין עצמו (שתי אפשרויות פחות סבירות)
או להמיר לדולר בבורסות, ולחפש בנק שיקבל את הכסף.
אם הם ברוסיה, המצב בעייתי, אמנם בהחלט יש בנקים ללא סנקציות (בטח אם פועלים מול הסינים), אבל יש הגבלת מט"ח בתוך המדינה עצמה.
אם הם בעולם הרחב, אני בטוח שהם ימצאו איזשהו בנק שיסכים לקבל אליו מאות מיליונים מבורסת הקריפטו. כשאין בעיה להעביר אליו כי הוא לא רוסי

אני ספציפית התייחסתי לעניין שהוא הביע בכך שמוסד פיננסי יכול לקרוס ובכך לא תיהיה לו גישה לכסף/נכסים שרשומים על שמו תחת אותו מוסד פיננסי.
כעקרונית, אפשר להגר למדינה אחרת, למכור שם את הביטקוין תמורת המטבע המקומי ולהשתקם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M [תהיות בעקבות משבר הקורונה] אוף טופיק 63
T נושא חרוש אבל יש לי כמה תהיות על המדד העולמי והאמריקאי שוק ההון 14
ו תהיות בנוגע להתייחסותה של הסולידית ל-"מודל החרדי". פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 85
S תהיות על יעילות השקעות שמערבות סיכון למס ירושה אמריקאי מיסים 7
ז תהיות לגבי התיק ולגבי דיבידנד שוק ההון 15
stamEhad לוקחים משכנתא פעם ראשונה - התייעצות, תהיות ושאלות נדל"ן 14
I תהיות על המצב הפיננסי העולמי, משבר הנדל"ן בארץ ולאן מועדות פנינו אוף טופיק 435
Roi גוגל תהיות לנפילה אחרי הדוח מאתמול שוק ההון 16
arvin תהיות ושבירת ראש למה לא להשקיע רק ב-S&P 500 שוק ההון 77
M תהיות לגבי קרנות באופן כללי וקרנות סינטתיות באופן ספציפי שוק ההון 32
כ תהיות לגבי בחירת מדד להשקעה ב IRA שוק ההון 5
T תהיות בנוגע לתיק שוק ההון 32
ד תהיות על ה"מסלול הרגיל" אוף טופיק 34
I תהיות של תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 12
כ תהיות לגבי לתיקון 190 כאלטרנטיבה לחשבון ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y תהיות לגבי השקעה בסיכון נמוך שוק ההון 6
L תהיות לגבי האינפלציה בשנים הקרובות שוק ההון 82
D תהיות של סולידי מתחיל ושאלות תיאורטיות בנוגע לגיבוש תוכנית. שוק ההון 0
U תהיות לגבי השקעה לפי משקל שוק שוק ההון 39
abby1994 תהיות של התחלה התפתחות אישית 14
Henchman34 תהיות לגבי ביטוח דירה צרכנות פיננסית 53
מ תהיות על קופת גמל ותיקה שוק ההון 9
E פנסיה - מספר תהיות ושאלות צרכנות פיננסית 0
H קרן פנסיה- תהיות צרכנות פיננסית 15
C מכר שנפטר- מעלה תהיות אוף טופיק 3
C תהיות לגבי סיפוק מהעבודה התפתחות אישית 6
Oyi תהיות לגבי פתיחת חשבון מסחר בארץ שוק ההון 18
יבגני וולף תהיות לגבי אגרות חוב שוק ההון 3
יבגני וולף תהיות על מניות reit שוק ההון 6
R תהיות לגבי אחזקה ישירה של אג״ח מבחינת מיסוי מיסים 29
קרן תהיות למי שלא רכש דירה נדל"ן 195
Odysseus תהיות לגבי רדיפת תענוגות אוף טופיק 9
AlexNOSAM תהיות של בחור בן 22 יומני מסע אישיים 34
Sinister תהיות על חופש ברוח יום העצמאות אוף טופיק 21
Henchman34 תהיות על בחירת אג"ח בחלק הפחות תנודתי בתיק. שוק ההון 118
snail תהיות לגבי ריבית בנק ישראל אוף טופיק 14
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
L מעבר דירה בעקבות ריב שכנים נדל"ן 2
א מה עשיתם בעקבות המצב בארץ? (בעיקר מבחינת מט"ח) שוק ההון 46
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
M איך לצמצם את הנזק בעקבות עליית מע״מ? נדל"ן 5
S תביעה עצמאית של הביטוח בעקבות תאונת דרכים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
C הייטקיסטים - איך אתם מתמודדים עם תיק השקעות ריכוזי בעקבות RSU? שוק ההון 12
M משיכת כספי פנסיה בעקבות נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס השקעה ב-SCHG בעקבות הפוסט על השקעות לילד דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 11
א חיסכון לילדים בib (בעקבות הפוסט האחרון בבלוג) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 24
מ מכירת קרן כספית ביום האחרון בשנת המס בעקבות מעבר לתושבות מס אמריקאית מיסים 4
A החזר שכירות בעקבות איחור נדל"ן 11

נושאים דומים

Back
למעלה