שלום לכולם,
אתמול פורסם הדוח לרבעון הראשון של גוגל השנה והמניה הסתחררה למטה אחרי המסחר, למרות שסהכ הדוח טוב, חוץ מקשיים קלים בענן, מניח בגלל תחרות קשה בתחום מול מיקרוסופט, אמזון וכו.
יש למישהו הסבר?
אם אתה מחזיק גוגל, זה היה עוד רבעון, מדהים ומשעמם...זה הנקודות שאני שמתי לב אליהן:
1. חיפוש גדל במעל 20%, למרות הגדול העצום.
2. יוטיוב האט....אומרים שהמלחמה באירופה ועצירת הפעילות שלהם ברוסיה עשתה השפעה משמעותית על יוטיוב ביחס לשאר העסקים(מסכנים פייסבוק...)...בנוסף המונטיזציה של ה shorts עדיין בחיתולים.(סטטיסטיקה מעניינת שלקחתי היא שיש עליה של מעל 40% YOY בערוצים שעושים יותר מ10K מהכנסות...מעניין כמה בונים עסק על הפלטפורמה).
4. הענן גדל במעל 40%(גם מיקרוסופט הצליחו, ז"א שאמאזון כנראה תהיה בסדר בדוחות אחרי "ההפסד" על rivian).
זה העסק שאתה בעלים בו:
אני רואה הרבה חברות..זה די לא רע.
5. הענן ממשיך להפסיד, גוגל בתור שחקן שלישי רחוק מול דואפול בהתהוות...הם מוכנים להשקיע...יצא מזה משהו או לא?
6. הם ממשיכים לצמצם את גודל החברה:
ומאיצים באופן מהותי...
7. החברה "פספסה" ברווח הנקי...שהוא אחרי שיערוך של רווח/הפסד מהוצאות השקעה(והרבעון הראשון לא בדיוק היה מדהים בשוקי ההון):
הביזנס...עבד בסדר גמור.
יש עוד נקודות...אבל בגדול...בכל רבעון יכולים לקרות הרבה דברים...
השאלה האם אתה חושב שבסבירות גבוהה גוגל תהיה עסק חזק יותר ורווחי יותר בעוד 10 שנים? מה יכול להפיל את זה? איך אתה גורם לגוגל להפסיק להרוויח כל כך?(אפל שמעבירה את החיפוש לבפנים?)
אני אישית חושב שבסיכוי/סיכון...זה עסק די(!) טוב שנסחר(בניטרול מזומן) בפחות ממכפיל 20 על רווחי השנה(כשרווחי השנה הם understated בגלל כל ההפסדים בענן וכו...ובהתבסס על זה שהמוצר של גוגל הוא מוצר שבכל רגע יש להם 100 ידיות שהם יכולים להפעיל בשביל לעשות ממנו עוד כסף...אני אשכרה חושב שהם מתכנתים את הכל בשביל להדפיס בדיוק כמה שצריך בשביל לא להראות כמה הם רווחיים).