• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תהיות לגבי פתיחת חשבון מסחר בארץ

• פותח הנושא פותח הנושא Oyi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Oyi

משתמש רגיל
דירוג
64
ראיתי שהנושא דוסקס חלקית בת'רד של לירן (ואני מניח שגם במקומות אחרים), אבל בכל זאת-
למיטב הבנתי פתיחת חשבון מסחר דרך חברות מסחר בארץ (אסקלנס, מיטב ד"ש, IBI, וכו') אומר שאין לי חשבון מעשי בבנק- ז"א ההעברות הן לחשבונות נאמנות ולאחר זיהוי, הכספים שלי יושבים בסוג של חשבון ווירטואלי שמזוהה אצלם בלבד.
באופן דומה לגבי ניה"ע אותם אני רוכש- הם אינם על שמי אלא בנאמנות על שם אותה החברה

..בהנחה שלא רשמתי בולשיט טוטלי ואני איפשהו בכיוון, כל התצורה הזאת לא מעט מסוכנת?

ומצטער אם אני טוחן מים :)

המנגנון של ניהול כספים בחשבון נאמנות לא הומצא היום, ומשמש בכל העולם להרבה מאוד תרחישים שונים. כל המהות של מנגנון הנאמנות הוא שהגוף הפיננסי דרכו אתה עובד (בית ההשקעות במקרה זה) אינו יכול לגעת בכספים שלך, אפילו אם הוא פושט רגל או נמצא בחובות.
יש כמה תרחישים ספיצפיים בהם אחזקה ישירה של ניירות מול הברוקר אולי רלוונטית (רוצה להצביע באסיפת בעלי המניות?), אבל ברוב המקרים החשיבות של זה היא שולית יחסית לכל השיקולים האחרים (נוחות ניהול, עלות ניהול, וכו׳).
זה נדון לדעתי זה בהרחבה פה - אז כדאי לעבור על הדיונים בפורום.

ש כמה תרחישים ספיצפיים בהם אחזקה ישירה של ניירות מול הברוקר אולי רלוונטית (רוצה להצביע באסיפת בעלי המניות?), אבל ברוב המקרים החשיבות של זה היא שולית יחסית לכל השיקולים האחרים (נוחות ניהול, עלות ניהול, וכו׳).
יש גם נושא יותר קריטי וזה טיפול נכון במיזוגים ופיצולים של חברות.
חוויתי על בשרי טיפול לא נכון שכזה (פעמיים!) בחשבון בארץ כך שלטמון את הראש בחול ולהגיד "זה לא קורה" זה לא מעשה חכם במיוחד.

בכל אופן זה באמת נטחן עד דק כולל כל היתרונות והחסרונות אז כל עוד אין שאלה לגבי מידע נוסף אני חושב שכל המידע יכול להימצא בשרשור "בית השקעות בארץ או ברוקר בחו"ל".

יש גם נושא יותר קריטי וזה טיפול נכון במיזוגים ופיצולים של חברות.
חוויתי על בשרי טיפול לא נכון שכזה (פעמיים!) בחשבון בארץ כך שלטמון את הראש בחול ולהגיד "זה לא קורה" זה לא מעשה חכם במיוחד.

בכל אופן זה באמת נטחן עד דק כולל כל היתרונות והחסרונות אז כל עוד אין שאלה לגבי מידע נוסף אני חושב שכל המידע יכול להימצא בשרשור "בית השקעות בארץ או ברוקר בחו"ל".

תודה על ההפנייה!

על פי נוסח השאלה בכותרת השרשור נראה שהשואל מתעניין במסחר בארץ וההתלבטות היא בין בנק לבית השקעות בעוד שההפניה מתייחסת למסחר בחו"ל דרך ברוקר מקומי/זר.

על פי נוסח השאלה בכותרת השרשור נראה שהשואל מתעניין במסחר בארץ וההתלבטות היא בין בנק לבית השקעות בעוד שההפניה מתייחסת למסחר בחו"ל דרך ברוקר מקומי/זר.

nope
לגמרי חו"ל

לגבי מסחר בארץ אז אם החשבון נמצא אצל בית השקעות או בנק שהוא גם חבר בבורסה הישראלית אז המניות רשומות על שמך ולא על שם בית ההשקעות/הבנק.

לגבי מסחר בארץ אז אם החשבון נמצא אצל בית השקעות או בנק שהוא גם חבר בבורסה הישראלית אז המניות רשומות על שמך ולא על שם בית ההשקעות/הבנק.
תודה!

לא מצאתי שרשור עם כותרת כזו, תוכל להוסיף לינק?

כל המהות של מנגנון הנאמנות הוא שהגוף הפיננסי דרכו אתה עובד (בית ההשקעות במקרה זה) אינו יכול לגעת בכספים שלך,
רק לוודא. אתה מתייחס לפן של המזומן בחשבון, נכון?
להבנתי הבעיה העקרונית שבגללה הסולידית כתבה על האופציה הזו של לסחור דרך ברוקר זר ואנשים פה העלו אותה היא שכשאתה סוחר דרך בנק או בית השקעות ישראלי הניירות לא רשומים על שמך אלא על שמו של בית ההשקעות היות שהוא אינו חבר בורסה בכל מקום פרט לישראל.

זה אכן השרשור - 20 עמודים של טחינה דקה :)
כבר הדפסתי ל PDF - יצא 170 עמודים...

אגב, אין כאן בפורום אפשרות לצפות/להדפיס ברצף את כל השרשור אלא לעבור עמוד עמוד.
צריך להציע זאת למנהלי האתר
לשימושי כתבתי סקריפט קטן ש'גולש' לכל העמודים בשרשור ומצרף אותם על המסך לעמוד אחד בודד.

כשאתה סוחר דרך בנק או בית השקעות ישראלי הניירות לא רשומים על שמך אלא על שמו של בית ההשקעות היות שהוא אינו חבר בורסה בכל מקום פרט לישראל.
זה לא קשור למנגנון הנאמנות שעליו הוא דיבר.

אני לא יודע מה קורה בארץ אבל בחו"ל הכל בנאמנות (מניות ומזומן).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B תהיות לגבי מכשיר השקעה שוק ההון 3
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1
ז תהיות לגבי התיק ולגבי דיבידנד שוק ההון 15
M תהיות לגבי קרנות באופן כללי וקרנות סינטתיות באופן ספציפי שוק ההון 32
כ תהיות לגבי בחירת מדד להשקעה ב IRA שוק ההון 5
כ תהיות לגבי לתיקון 190 כאלטרנטיבה לחשבון ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y תהיות לגבי השקעה בסיכון נמוך שוק ההון 6
L תהיות לגבי האינפלציה בשנים הקרובות שוק ההון 82
U תהיות לגבי השקעה לפי משקל שוק שוק ההון 39
Henchman34 תהיות לגבי ביטוח דירה צרכנות פיננסית 53
C תהיות לגבי סיפוק מהעבודה התפתחות אישית 6
יבגני וולף תהיות לגבי אגרות חוב שוק ההון 3
R תהיות לגבי אחזקה ישירה של אג״ח מבחינת מיסוי מיסים 29
Odysseus תהיות לגבי רדיפת תענוגות אוף טופיק 9
snail תהיות לגבי ריבית בנק ישראל אוף טופיק 14
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
J תהיות ומה שביניהן פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
T נושא חרוש אבל יש לי כמה תהיות על המדד העולמי והאמריקאי שוק ההון 14
ו תהיות בנוגע להתייחסותה של הסולידית ל-"מודל החרדי". פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 124
S תהיות על יעילות השקעות שמערבות סיכון למס ירושה אמריקאי מיסים 7
stamEhad לוקחים משכנתא פעם ראשונה - התייעצות, תהיות ושאלות נדל"ן 14
I תהיות על המצב הפיננסי העולמי, משבר הנדל"ן בארץ ולאן מועדות פנינו אוף טופיק 435
Roi גוגל תהיות לנפילה אחרי הדוח מאתמול שוק ההון 16
arvin תהיות ושבירת ראש למה לא להשקיע רק ב-S&P 500 שוק ההון 77
א תהיות בעקבות הסכסוך הרוסי - אוקראיני שוק ההון 7
T תהיות בנוגע לתיק שוק ההון 32
ד תהיות על ה"מסלול הרגיל" אוף טופיק 34
I תהיות של תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 12
D תהיות של סולידי מתחיל ושאלות תיאורטיות בנוגע לגיבוש תוכנית. שוק ההון 0
M [תהיות בעקבות משבר הקורונה] אוף טופיק 63
abby1994 תהיות של התחלה התפתחות אישית 14
מ תהיות על קופת גמל ותיקה שוק ההון 9
E פנסיה - מספר תהיות ושאלות צרכנות פיננסית 0
H קרן פנסיה- תהיות צרכנות פיננסית 15
C מכר שנפטר- מעלה תהיות אוף טופיק 3
יבגני וולף תהיות על מניות reit שוק ההון 6
קרן תהיות למי שלא רכש דירה נדל"ן 195
AlexNOSAM תהיות של בחור בן 22 יומני מסע אישיים 34
Sinister תהיות על חופש ברוח יום העצמאות אוף טופיק 21
Henchman34 תהיות על בחירת אג"ח בחלק הפחות תנודתי בתיק. שוק ההון 118
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
ס מכתב שקיבלתי לגבי הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
ק מאמר שנתקלתי בו בסופ"ש לגבי מוטבים/צוואות/יורשים. כבוד בשופט עופר גרוסקופף פסק ביוני השנה, שביטוח חיים, גמל ופנסיה, שייכים רק למוטב שנקבע בקופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E התייעצות לגבי משכנתא ושאלה בנוגע ליתרה והחזרים נדל"ן 2
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11

נושאים דומים

Back
למעלה