לא יודע כמה בסיס עליי לדרוש
וכמה מניות
אם וכאשר תגיע לשלב של ציפיות השכר -
1. לחברה אכפת כמובן בעיקר מה-TC, פחות אכפת להם איך אתה מחלק את המרכיבים (שכר חודשי / מניות).
השאלה אם אתה רוצה למקסם (to maximize) את השכר החודשי או את המניות היא שאלה אישית לגמרי -
תלויה בצרכים וברצונות שלך (למשל: צריך/רוצה למקסם תזרים חודשי, או רווח ארוך טווח?),
תלויה ברמת הסיכון שאתה מוכן לקחת (מוכן להחזיק כמות גדולה של RSU?), ועוד.
כמובן שיהיה טווח מסוים שבתוכו זזים (למשל - מניח שלא יתנו לך לקחת 100% שכר חודשי ו0% מניות, או הפוך),
אבל בהחלט יוכלו להתחשב בבקשה שלך לגבי איזה מהמרכיבים למקסם.
2. לא חושב שכדאי לך "לדרוש".
כש"דורשים" מאחרים דברים -
לרוב יש להם פחות רצון להתאמץ בשבילך,
ולפעמים זה גם עלול לגרום להם לחשוב שאתה חצוף (בטח אם אתה דורש יותר מדי).
יכול לשתף כששאלו אותי מה הן ציפיות השכר שלי (בשלב הסופי, לפני חתימת החוזה),
כתבתי שאני לא יודע מה מקובל אצלם, אבל אשמח לקבל כך וכך שכר וכך וכך מניות (עם נימוקים הגיוניים).
כתבתי בכוונה שכר גבוה, מתוך ידיעה שהניסוח המרוכך שלי ("אשמח לקבל" / "נראה לי סביר ש...") יגרום לכך שבHR ובהנהלה יבינו שאני לא דוחה אוטומטית הצעות נמוכות יותר.
המגייסת התקשרה אליי ואמרה (בטון שהביע הלם
) שהיא מכירה את השכר בדרגה הזו, ואף אחד לא מקבל כמו שביקשתי.
אז פשוט עניתי לה בנחת (ובטון נעים!) שאני מבין, ושתציע לי את מה שהיא יכולה, ונראה איך להתקדם מכאן.
היא חזרה אלי עם הצעה שהיא "המקסימום שהיא יכולה" (לפי הגינות כלפי עובדים אחרים בדרגה ובניסיון מקבילים, ולפי בדיקה עם צוות מקצועי על מה שמקובל בשוק),
אבל נתנה לי רמז שמנהלים בכירים יכולים לאשר יותר אם צריך.
ההצעה כבר הייתה בתוך הטווח ההגיוני מבחינתי, אבל בכל זאת ביקשתי שתבדוק אם אפשר להוסיף עוד סכום מסוים.
היא אמרה שתבדוק, וחזרה אלי אחרי יומיים עם אישור.
אגב, כשדיברתי על זה אח"כ עם מנהל הקבוצה, הוא אמר לי שממש לא הייתה לו בעיה עם בקשה כזו, כי הוא רוצה שאנשים יגיעו מרוצים.
בקיצור, כש
דורשים - או שאתה מעצבן אחרים, או שאתה מראש מנמיך ציפיות כדי לא לעצבן.
כשמתקשרים את הרצונות שלנו בנחת ובצורה הגיונית (לא נואשת או דורשת) - אפשר לכוון לשכר גבוה יותר...