• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

תהיות לגבי אגרות חוב

יבגני וולף

משתמש רשום
דירוג
4
שלום חברים יקרים,
הנני משקיע פסיבי כשהתיק שלי הינו תיק סטנדרטי המוחלק בצורה הבאה:
* סכום כסף קבוע במק"מ- לכל צרה שלא תהיה
* X% מושקע במניות- מנוע הצמיחה של התיק
* (X-100)% מושקע באג"ח- לטובת איזון

התהיה שלי היא בנוגע לחלק האג"חי של התיק.
קראתי פה פוסטים שאומרים שמבחינה תיאורטית שווה להשקיע ב-100% במניות, אולם אני לא חושב שאני להתמודד מבחינה פסיכולוגית עם תנודתיות כל כך גבוהה של התיק. לכן חשוב שיש לי חלק בתיק יאזן את במניות.

החלק הזה הוא אג"ח ממשלתי (ישראל). אשמח לקבל מענה לסוגיות הבאות:
1. כיום יש ריבית מאוד נמוכה- ההתמודדות שלי היא בכך שאני קונה מדד של אג"ח קצר טווח (2-5 שנים)- האם השיקול נכון לטעמכם?
2. האם קיימים דרכים אחרות להנמיך את התנודתיות של התיק לטעמכם בסביבה של ריבית נמוכה? אולי כדאי להשקיע באג"ח של ארה"ב תך כדי לקיחת סיכון מט"ח?

תודה מראש לעונים

כל אחד והשיקולים שלו... אבל במצב הנוכחי אני לא רואה יתרון לאג״ח ממשלתי על פני מק״מ. אם הייתי שומר סכום מחוץ למניות אז הייתי שם אותו במק״מ הן לצורכי חירום והן לצורכי איזון, ובשלב מאוחר יותר, אם וכאשר תשואות האג״ח עולות - מתחיל להעביר אותו לאג״ח. לא ממליץ כמובן, רק כותב את ההשקפה שלי.

זה תלוי בטווח ההשקעה שלך (אם אתה מוכן להחזיק את האג"ח ליותר זמן, אז תוכל להנות גם מריבית קצת גבוהה יותר), בסיבולת הסיכון שלך (כנ"ל, תוכל להחזיק אג"ח עם ריבית קצת גבוהה יותר) ובאמונה שלך לגבי מה צפוי להיות עם הריבית, למשל אם אתה מאמין שהיא לא תעלה או אפילו תרד עוד אז אתה יכול להחזיק אג"ח עם ריבית קצת גבוהה יותר.
לגבי מט"ח - תלוי אם זה מפריע לך. לי כלל לא מפריע סיכון מט"ח כי אני לא מאמין שבטווח ארוך יש סכנה שהשקל יתחזק ושאר מטבעות העולם יחלשו לאורך זמן (למי שששכח, אנחנו מדינה פצפונת מוקפת אוייבים), לעומת זאת הסיכון שהשקל יחלש ביחס לשאר מטבעות העולם הוא ממשי וקרה בשנות ה-80 עם היפר אינפלציה.
אם אתה לא מעוניין בסיכון מט"ח, אז הגיוני להשאר עם אג"ח ישראלי, אבל אם זה לא מפריע לך הגיוני להשקיע באג"ח של ארה"ב או מדינות אחרות. זה לא יקטין אבל את התנודתיות של התיק מבחינת סיכוני ריבית, כי יש המון חוסר וודאות לגבי הריבית בארה"ב וזה לא הולך להשתנות עוד הרבה שנים לדעתי, אז האג"ח ישאר נכס תנודתי בכל מקרה.

לדעתי תיק 100% שקלי מגלם סיכון מט"ח הרבה יותר גדול מתיק רב מטבעי, גם אם בסופו של דבר ההוצאות שלך הן רק במטבע השקל.
בכל מקרה ברמת התשואות אני לא רואה הבדל משמעותי כיום בין אג"ח ישראל לאג"ח ארה"ב, כך שלא ברור איזו מטרה זה אמור לשרת אם אתה חושש מהחשיפה לדולר.
אם אתה רוצה להפחית תנודתיות בתיק אתה יכול לקטין את הפלח שמושקע בנכסים תנודתיים, או לחילופין לתבל בנכסים שמתאפיינים בקורלציה נמוכה או שלילית לנכסים אותם אתה מחזיק. (אני באופן אישי לא חושב שבין אג"ח ממשלתי למניות צפויה קורלציה שלילית ברמת הריביות הנוכחית, אם כבר להפך).
יכול להיות שאפשר גם להפחית תנודתיות באמצעות פיזור טוב יותר. למשל, נראה לי שתיק "ת"א 100" צפוי להיות תנודתי יותר מתיק "מניות עולמי" לטווח ארוך.
בכל מקרה לא מומלץ להחזיק תיק שיותר תנודתי מהיכולת שלך להיות חשוף לסיכון, וזה גרוע במיוחד גם לאור העובדה שאנשים נוטים להיות אופטימים במיוחד ליכולת הסבילות שלהם דווקא בתקופות שהשוק גואה.
אג"ח מח"מ 3.5~ חצי שקלי חצי צמוד, לדעתי לא צפוי להיות תנודתי במיוחד אם אתה לא מתרגש מירידות מזדמנות של כמה אחוזים בודדים. סה"כ אמור לשרת את המטרה של לשמור על ערך הכסף פחות או יותר בטווח הבינוני, שזה סביר כרגע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז תהיות לגבי התיק ולגבי דיבידנד שוק ההון 15
M תהיות לגבי קרנות באופן כללי וקרנות סינטתיות באופן ספציפי שוק ההון 32
כ תהיות לגבי בחירת מדד להשקעה ב IRA שוק ההון 5
כ תהיות לגבי לתיקון 190 כאלטרנטיבה לחשבון ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Y תהיות לגבי השקעה בסיכון נמוך שוק ההון 6
L תהיות לגבי האינפלציה בשנים הקרובות שוק ההון 82
U תהיות לגבי השקעה לפי משקל שוק שוק ההון 39
Henchman34 תהיות לגבי ביטוח דירה צרכנות פיננסית 53
C תהיות לגבי סיפוק מהעבודה התפתחות אישית 6
Oyi תהיות לגבי פתיחת חשבון מסחר בארץ שוק ההון 18
R תהיות לגבי אחזקה ישירה של אג״ח מבחינת מיסוי מיסים 29
Odysseus תהיות לגבי רדיפת תענוגות אוף טופיק 9
snail תהיות לגבי ריבית בנק ישראל אוף טופיק 14
T נושא חרוש אבל יש לי כמה תהיות על המדד העולמי והאמריקאי שוק ההון 14
ו תהיות בנוגע להתייחסותה של הסולידית ל-"מודל החרדי". פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 85
S תהיות על יעילות השקעות שמערבות סיכון למס ירושה אמריקאי מיסים 7
stamEhad לוקחים משכנתא פעם ראשונה - התייעצות, תהיות ושאלות נדל"ן 14
I תהיות על המצב הפיננסי העולמי, משבר הנדל"ן בארץ ולאן מועדות פנינו אוף טופיק 435
Roi גוגל תהיות לנפילה אחרי הדוח מאתמול שוק ההון 16
arvin תהיות ושבירת ראש למה לא להשקיע רק ב-S&P 500 שוק ההון 77
א תהיות בעקבות הסכסוך הרוסי - אוקראיני שוק ההון 7
T תהיות בנוגע לתיק שוק ההון 32
ד תהיות על ה"מסלול הרגיל" אוף טופיק 34
I תהיות של תיק השקעות עצמאי ראשון שוק ההון 12
D תהיות של סולידי מתחיל ושאלות תיאורטיות בנוגע לגיבוש תוכנית. שוק ההון 0
M [תהיות בעקבות משבר הקורונה] אוף טופיק 63
abby1994 תהיות של התחלה התפתחות אישית 14
מ תהיות על קופת גמל ותיקה שוק ההון 9
E פנסיה - מספר תהיות ושאלות צרכנות פיננסית 0
H קרן פנסיה- תהיות צרכנות פיננסית 15