• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

מעבר מבית השקעות לבנק ושבירת המיתוס

• פותח הנושא פותח הנושא ארגמן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ארגמן

משתמש רגיל
דירוג
865
במשך שנים הייתי שבוי בקונספציה שעמלות הבנק הן תמיד יקרות יותר מבית ההשקעות.
אני הייתי מאלה שכל הזמן לחשו את המנטרה הזאת בכל שיחה ופוסט.
תודות לתגובה שהופיעה באחד הפוסטים באתר, התעוררתי, בדקתי וגיליתי את טעותי.

הבינלאומי (שאין לי שום קשר עסקי אליו) בראשות אלי כהן החל בסדרת מהלכים שמטרתם למשוך לקוחות עם כסף לבנק.

לדעתי, כחלק מהמדיניות החדשה הזאת (ואולי לא) גם היה שינוי משמעותי בטבלה שמשווה בין עמלות המסחר באתר הבורסה:

כשמציבים בטבלה תיקי השקעות בגודל 100-200 אלף ש"ח מתהפכת התמונה! הבנק הבינלאומי עוקף את בתי ההשקעות ומציג עמלות מסחר ממוצעות יותר זולות ממיטב, אקסלנס, אי.בי.אי ופסגות.
הפער לטובת הבנק לא נשמר בכל הקטגוריות אך הוא הולך ומתרחב בממוצע ככל שהתיק גדל.

כשעזבתי את הבנק לטובת בית השקעות, לפני 17 שנים, הייתי בין הראשונים שגילו את היתרונות שיש לבתי ההשקעות. בתי ההשקעות היו נישה שהבנקים בכלל לא התייחסו אליה ולכן לא נלחמו נגדה. גם היום חלקם עיוורים לכך.
עמלת הק/מ כשעזבתי את הבנק (לאחר הנחה משמעותית) היתה 0.25%
בבית ההשקעות הראשון שאליו הגעתי קיבלתי 0.1%. אם הזמן (ושינויים בבית ההשקעות) זה ירד ל-0.07%.
עכשיו אני חוזר לבנק ומקבל 0.05%.

בשיחה הראשונה שקיימתי מול הבנק קיבלתי מה שביקשתי (משקיע רק דרך הבורסה הישראלית, תיק מעל מיליון ש"ח):
עמלת ק/מ 0.05%, עמלת מינימום 4.5ש"ח, ק/מ אופציות מעו"ף 2ש"ח כולל אפשרות כתיבה, 0ש"ח דמי משמרת או ניהול או שטויות אחרות.
לא ביקשתי יותר כי פשוט לא האמנתי שזה בכלל אפשרי.

קושרתי לסניף הקרוב לביתי ונוצר קשר עם אחד הפקידים. הוא הזמין אותי לסניף וחתמתי על הטפסים השונים.
בשרשור זה אפרט בהמשך את הדרך. רציתי רק להתחיל לצעוק לכולם שיתעוררו וישימו לב.

האם התנאים נחשבים הטבה? ואז זה מוגבל בזמן?
או שהם חלק מהמסמכים שחתמת ולא ניתנים לשינוי?

• אהבתי
Reactions: HHH
התנאים נחשבים להטבה וכביכול מוגבלים בזמן.
הפקיד אמר לי שהם מוארכים אוטומטית אם אין שינוי משמעותי בגודל התיק. ציינתי במפורש שמדובר בתיק פסיבי עם מעט פעילות.
בכל מקרה אקבל התראה במידה ויחליטו לשנות את דעתם. המעבר חזרה לבית השקעות, עם כל המטרד הכרוך בכך, יעלה לי 5 ש"ח (בניגוד לבית השקעות שם הסיפור יותר מסובך...).

התנאים נחשבים להטבה וכביכול מוגבלים בזמן.
הפקיד אמר לי שהם מוארכים אוטומטית אם אין שינוי משמעותי בגודל התיק. ציינתי במפורש שמדובר בתיק פסיבי עם מעט פעילות.
בכל מקרה אקבל התראה במידה ויחליטו לשנות את דעתם. המעבר חזרה לבית השקעות, עם כל המטרד הכרוך בכך, יעלה לי 5 ש"ח (בניגוד לבית השקעות שם הסיפור יותר מסובך...).
למיטב ידיעתי צריך להאריך בעצמך כל סוף שנה, אם יש לך התחייבות בכתב מהפקיד אז אין מה לחשוש.
בכל מקרה, אם צריך להאריך, פשוט שולחים הודעה לבנקאי דרך האתר, לא סיפור.

מיותר לציין שלא מדובר בשבירת מיתוס.

בצורה ממשית ואמיתית עמלות הבנקים היו (ועודם) יותר יקרים.
זו בשורה משמחת כמובן, וצריך באמת לעקוב ולראות אם הכיוון הזה יזלוג לבנקים האחרים.

לפני מספר שנים העברתי תיק השקעות מבית השקעות לבינלאומי כי קיבלתי תנאים יותר טובים בית השקעות.

בעוד כל פעם התנאים היו מתחדשים אוטומטית לשנה נוספת, בתחילת השנה הנוכחית שמתי לב שהתנאים תחדשו לחצי שנה בלבד. בדקתי עם הבנקאי שלי והוא אישר שהבנק קיבל החלטה לחדש כל פעם לחצי שנה ולא לשנה.

נראה שאם פעם היו בוחנים תיקים פעם בשנה, עכשיו הם בודקים פעמיים בשנה כדי להחליט האם לחדש הטבות או לא.

מה זה אומר? לא בטוח. מה שכן בטוח, זה שלא מדובר כאן במהפכה אמיתית בגישת הבנקים וכל ההטבות שלהם בסופו של דבר הן תמיד על תנאי.

• אהבתי
Reactions: HHH
עמלת ק/מ 0.05%, עמלת מינימום 4.5ש"ח, ק/מ אופציות מעו"ף 2ש"ח כולל אפשרות כתיבה, 0ש"ח דמי משמרת או ניהול או שטויות אחרות.
אחלה תנאים. הסיבה שאני מעדיף בית השקעות על בנק היא שבבית השקעות התנאים קבועים ובבנק (לפחות הבנקים שבדקתי) ההטבה מתבטלת אוטומטית אחרי שנה ואם אתה לא מדבר איתם כל שנה לשמר את התנאים אז דמי הניהול קופצים למשהו יקר רצח.
התנהלות בלתי מקובלת לחלוטין בעיני.

בתור משקיע פאסיבי, כמה עמלות אתה משלם בשנה?
אני שואל מכיוון שאני מרגיש שאין פה כבר מה לשייף עבור המשקיע הפאסיבי הממוצע - לפני שעברתי לאינטרקטיב הייתי ב-ibi וסה״כ העמלות השנתיות שלי היו חסומות ב-180 ש״ח. עבור 180 ש״ח בשנה מתוך תיק השקעות גדול אני לא רואה את הטעם אפילו להתעסק במשא ומתן מול הבנק על עמלות שאינן עמלות ברירת המחדל.

אני מוכן שיבדקו את התיק שלי כל יום ויקבלו החלטה אם אני מתאים להם או לא כלקוח.
חשוב לי שאם יחליטו שלא מתאים להם, יודיעו לי בכתב בהתראה של 14 יום לפחות על ביטול ההטבות. זה מה שאני מקבל כאן ואפילו יותר.

לפני שעברתי לאינטרקטיב הייתי ב-ibi וסה״כ העמלות השנתיות שלי היו חסומות ב-180 ש״ח
סך העמלות שלי באקסלנס היה יותר גבוה מ-180. אני גם כותב אופציות. לדעתי המרכיב העיקרי של העמלות אצלי היה ק/מ לצורך איזון התיק ושינוי עמדות.

במשך שנים הייתי שבוי בקונספציה שעמלות הבנק הן תמיד יקרות יותר מבית ההשקעות.
אני הייתי מאלה שכל הזמן לחשו את המנטרה הזאת בכל שיחה ופוסט.
תודות לתגובה שהופיעה באחד הפוסטים באתר, התעוררתי, בדקתי וגיליתי את טעותי.

הבינלאומי (שאין לי שום קשר עסקי אליו) בראשות אלי כהן החל בסדרת מהלכים שמטרתם למשוך לקוחות עם כסף לבנק.

לדעתי, כחלק מהמדיניות החדשה הזאת (ואולי לא) גם היה שינוי משמעותי בטבלה שמשווה בין עמלות המסחר באתר הבורסה:

כשמציבים בטבלה תיקי השקעות בגודל 100-200 אלף ש"ח מתהפכת התמונה! הבנק הבינלאומי עוקף את בתי ההשקעות ומציג עמלות מסחר ממוצעות יותר זולות ממיטב, אקסלנס, אי.בי.אי ופסגות.
הפער לטובת הבנק לא נשמר בכל הקטגוריות אך הוא הולך ומתרחב בממוצע ככל שהתיק גדל.

כשעזבתי את הבנק לטובת בית השקעות, לפני 17 שנים, הייתי בין הראשונים שגילו את היתרונות שיש לבתי ההשקעות. בתי ההשקעות היו נישה שהבנקים בכלל לא התייחסו אליה ולכן לא נלחמו נגדה. גם היום חלקם עיוורים לכך.
עמלת הק/מ כשעזבתי את הבנק (לאחר הנחה משמעותית) היתה 0.25%
בבית ההשקעות הראשון שאליו הגעתי קיבלתי 0.1%. אם הזמן (ושינויים בבית ההשקעות) זה ירד ל-0.07%.
עכשיו אני חוזר לבנק ומקבל 0.05%.

בשיחה הראשונה שקיימתי מול הבנק קיבלתי מה שביקשתי (משקיע רק דרך הבורסה הישראלית, תיק מעל מיליון ש"ח):
לא ביקשתי יותר כי פשוט לא האמנתי שזה בכלל אפשרי.

קושרתי לסניף הקרוב לביתי ונוצר קשר עם אחד הפקידים. הוא הזמין אותי לסניף וחתמתי על הטפסים השונים.
בשרשור זה אפרט בהמשך את הדרך. רציתי רק להתחיל לצעוק לכולם שיתעוררו וישימו לב.
1. מהי העמלה שתשלם על ני"ע בחו"ל?
2. מהו מרווח ההמרה למט"ח?

לנו יש תיק בבינלאומי בתנאים דומים לאלו שציינת (דרך אגב עם הסכם לתנאים קבועים לחמש שנים), אבל מכניסים כסף חדש ל IB כבר כמה שנים. היכולת לקנות ני"ע בכל בורסה בעולם, למכור בשכבות כדי לחסוך מס, להמיר בשער הרציף תמורת עמלה קבועה וזעומה - זה פשוט מוצר אחר ממה שמציע הבנק.

אנקדוטה - לאחרונה רצינו למכור מניות שהחזקנו בבנק ב100k דולרים. מרווח ההמרה שאנחנו משלמים בבנק, אחרי תנאים משופרים, הוא אגורה על כל דולר מהשער הרציף, מה שאומר 1000 שקלים על השווי שציינתי.

יכולתי עקרונית להעביר את הני"ע לתיק ב IB ולמכור שם, ולהישאר עם 1000 שקלים יותר. אבל זמן המכירה היה חשוב לי, ועשיתי חשבון שעל התנודתיות אוכל להפסיד הרבה יותר. וגם הבירוקרטיה לא שווה לי את הסכום.

רוצה לומר: 1. הבנק עדיין מרוויחים כסף מאי-יעילות דמויית עמלות, גם אם לא קוראים להן עמלות במפורש. 2. אנשים (כולל אותי) מוכנים לשלם על נוחות כסף, וכל מספר מתחת ל 0.1% בעמלות קנייה/מכירה כנראה הופך זניח. לדעת שהתנאים לא ישתנו - זאת נוחות.

לא שבירת מיתוס, אפשר לקבל תנאים זהים גם בבנק דיסקונט למשל (עם מיקוח, תיק של כמה מאות אלפים ועבודה מול יועץ השקעות ממרכז ההשקעות שלהם), אבל לוודא כל שנה שזה מתחדש זה כאב ראש שאני מעדיף לחסוך לעצמי.

ההתנתקות מבית ההשקעות לוקחת לא מעט זמן. באתר של אקסלנס מבטיחים 7 ימי עסקים (בניגוד לבנקים שם יש הוראה שמחייבת אותם בפחות).
בפועל מנסים להערים עליך קשיים בירוקרטיים ומושכים את הזמן כמה שאפשר.
בפנייה הראשונה שלי לאקסלנס ביקשתי השוואת תנאים ונעניתי בשלילה. ביקשתי לסגור את החשבון ואמרו שיפנו לאחראי ויחזרו אלי תוך יום.
כמובן שלא חזרו אז התקשרתי וביקשתי לבצע את המעבר. ביקשתי טופס ואמרו שעכשיו זה "הכל דרך האתר".
תחילה שיניתי את פרטי הבנק שאליו יועברו הכספים לפרטים של הבנק הבינלאומי. זה אושר תוך יום אבל לא עודכן באתר.
אמרו לי שאפשר להמשיך בתהליך סגירת החשבון למרות שהאתר עדיין לא מעודכן ובכל מקרה יצרו איתי קשר טלפוני ברגע שההעברה תתבצע.
כמובן שזה לא קרה.
חיכיתי. מדי פעם התקשרתי ואמרו שזה מתקדם. בפועל שום דבר לא קרה.
אחרי יותר מ-7 ימי עסקים פניתי מה קורה ואז קיבלתי מייל שמבקש ממני למלא טופס חדש לסגירת חשבון! מה? למה?
בשיחה עם שירות לקוחות אמרו לי שאם אני רוצה שזה יתקדם, אני צריך לפתוח בקשה חדשה באתר. מילאתי מחדש. ואז תוך יום-יומיים התיק עבר.
הכספים שהיו בעו"ש עברו אחרי יום-יומיים נוספים.
סך הכל היתה חוויה לא נעימה אבל בסוף הכל עבר ללא בעיות.

מילה לגבי עלות העברת תיק ני"ע. בזמנו חתמתי על מסמך שבו עלות המעבר היתה 0.1% מהתיק. זה מאוד משמעותי בתיק גדול (מספר מיליונים).
עלות העברת תיק ני"ע בבנקים היא 5 ש"ח. בשנים האחרונות בתי ההשקעות הציעו 99 ש"ח עלות העברת תיק ני"ע בהצעות החדשות שלהן. לפני כמה שנים ביקשתי שישנו את התנאים שלי בחשבון כך שגם לי זה ינתן. הם התנגדו ופניתי בתלונה לרשות לני"ע. בעקבות התלונה הסכימו לשנות לי ל-99 ש"ח. זה היה הסכום שירד לי במעבר.

משקיע רק דרך הבורסה הישראלית. מבחירה.
זכותך. אבל אם אתה מדבר על "מדיניות חדשה", "שבירת מיתוס" וכו', ציפיתי שהשיח יתמקד בתנאים ולא בהעדפות שלך.

לאור זאת, האם תוכל לציין
1. מהי העמלה שתשלם על ני"ע בחו"ל?
2. מהו מרווח ההמרה למט"ח?

זכותך. אבל אם אתה מדבר על "מדיניות חדשה", "שבירת מיתוס" וכו', ציפיתי שהשיח יתמקד בתנאים ולא בהעדפות שלך.
בימינו אין צורך לקנות בחו"ל אם רוצים מחקה מדד, אפשר בשקלים הבורסה הישראלית ועדיין לקבל את המעטפת האירית שיש לה יתרון מס.

בימינו אין צורך לקנות בחו"ל אם רוצים מחקה מדד, אפשר בשקלים הבורסה הישראלית ועדיין לקבל את המעטפת האירית שיש לה יתרון מס.
יש לא מעט אנשים שאין להם סיבה לעשות את זה.

למשל בעלת פורום פיננסי גדול בישראל שרוכשת מניות דיבידנד בארה"ב. או אחד, מודרטור בפורום פיננסי גדול בישראל, שהוא במקרה גם אזרח אמריקאי. יש אינסוף סיבות לרצות להשקיע בני"ע זרים, ולא בזה הפוסט עוסק.

השאלות שלי נועדו כדי להבין אם הבנק הבינלאומי (שאני לקוח שלו) החליט כאסטרטגיה להקריב את הבורסה הישראלית בתור מה שנקרא loss leader.

מילה לגבי עלות העברת תיק ני"ע. בזמנו חתמתי על מסמך שבו עלות המעבר היתה 0.1% מהתיק. זה מאוד משמעותי בתיק גדול (מספר מיליונים).
עלות העברת תיק ני"ע בבנקים היא 5 ש"ח. בשנים האחרונות בתי ההשקעות הציעו 99 ש"ח עלות העברת תיק ני"ע בהצעות החדשות שלהן. לפני כמה שנים ביקשתי שישנו את התנאים שלי בחשבון כך שגם לי זה ינתן. הם התנגדו ופניתי בתלונה לרשות לני"ע. בעקבות התלונה הסכימו לשנות לי ל-99 ש"ח. זה היה הסכום שירד לי במעבר.
אני מצטט את זה
מידע חשוב, שחבל שלא יקבל את מקומו הראוי.

אני עדיין עוקב אחר כל פעולה והעמלות שהבנק גובה ממני. האמון שלי לאט לאט נבנה.
בינתיים התנאים שהובטחו לי נשמרים בלי שום הערה מצידי (ק/מ מניות 0.05%).
מערכת המסחר היא מאוד לא איכותית. בהשוואה למה שהתרגלתי אליו בבית ההשקעות.
אחרי שהתלוננתי, קיבלתי הרשאה למערכת מסחר "דוכיפת". במערכת הזאת הממשק בכלל פרימיטיבי אבל שידור הפקודות ונתוני זמן האמת הם מהירים.
זה פחות חשוב למי שסוחר בקרנות פסיביות אבל אני קצת חוטא באופציות מעו"ף להפגת השעמום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S מעבר מבית השקעות בארץ לשוויץ שוק ההון 7
F מעבר פנסיה מהפניקס להראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
P מעבר מביטוח מנהלים לקופת גמל או לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
מ מעבר לדלפק שוק ההון 0
ש המשך הפקדה לקרן פנסיה וביטוח מנהלים מעבר לתקופת הריסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
J מעבר דירה לעיר אחרת. התפתחות אישית 4
M מעבר אל חשבון מסחר באקסלנס טרייד - דורשים שאגיע לחתימה?! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
א מעבר מביטוח מנהלים עם מקדם גבוה מובטח לקרן פנסיה במסלול סנופי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מעבר מהמרכז (לא רחוק) אוף טופיק 8
O אשמח להכוונה ממי שהתנסה בזה מעבר מחשבון קאש למארגין בIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
L מעבר דירה בעקבות ריב שכנים נדל"ן 2
O מעבר ברוקר שוק ההון 0
H מעבר לבית השקעות זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
M מעבר לעריכת דין מראיית חשבון התפתחות אישית 8
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
A מעבר ללא מס בין מסלולים בקופת גמל להשקעה שוק ההון 1
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Q מעבר ל-IB ממייטב או אקסלנס ללא בנק בדרך שוק ההון 1
ETF Shark מעבר לבאר שבע: האם לבחור בסאבלט לסמסטר א'? נדל"ן 16
I מעבר לדירה - קניית מוצרים בזול צרכנות פיננסית 6
T מעבר מibi ל ib העולמית עם קרן שקלית שוק ההון 3
I מעבר בנק לפני כיסוי מלא של הלוואת הטבה פוסטים מאיכות נמוכה 0
E מעבר מתוכנן לחו"ל שוק ההון 4
F מכירת RSU שהבשילו בישראל לאחר מעבר לארה"ב מיסים 0
N המשך התנהלות בקרן פנסיה לאחר מעבר לחו"ל + ניוד מיסים 1
H מעבר פנסיה לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D מעבר מאינטרקטיב ישראל לIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
Z מעבר לעבודה מחו"ל תמורת קבלות מיסים 39
A מעבר כספים לIB ושימוש כללי בIB (העולמי) שוק ההון 14
M מעבר לקרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 56
משה Barista fire - מעבר למשרה חלקית במקביל למשיכה מתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 27
ש הגדלת הפרשת חלק עובד לקרן השתלמות מעבר ל-2.5% פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
K האם שוק המניות לא יכול להיות מימוש של מעבר פשוט בין סוגי משאבים שוק ההון 47
littleSeal מעבר מעוסק זעיר לחברה גדולה יזמות והגדלת הכנסות 0
G מעבר מ-VTI ל-1183441 INVESCO S&P 500 UCITS ETF שקלית שוק ההון 35
מ מעבר למסלול מניות בקרן פנסיה בגיל 47 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
Y מעבר בין בתי השקעות וטופס 867 שוק ההון 6
F מעבר לעצמאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
I מעבר קרן השתלמות ואיפוס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N מעבר חברת סלולר צרכנות פיננסית 2
AlexNOSAM מעבר לארצות הברית - מה לעשות עם הפנסיות וקה״שים למיניהם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
yossik מעבר לדיור מוגן - האם למכור את הדירה או את תיק ההשקעות? צרכנות פיננסית 19
M מעבר לIRA, הסכנה שלא מדברים עליה שוק ההון 26
R מעבר לבלינק שוק ההון 1
מ מכירת קרן כספית ביום האחרון בשנת המס בעקבות מעבר לתושבות מס אמריקאית מיסים 4

נושאים דומים

Back
למעלה