ארגמן
משתמש רגיל
- דירוג
- 865
במשך שנים הייתי שבוי בקונספציה שעמלות הבנק הן תמיד יקרות יותר מבית ההשקעות.
אני הייתי מאלה שכל הזמן לחשו את המנטרה הזאת בכל שיחה ופוסט.
תודות לתגובה שהופיעה באחד הפוסטים באתר, התעוררתי, בדקתי וגיליתי את טעותי.
הבינלאומי (שאין לי שום קשר עסקי אליו) בראשות אלי כהן החל בסדרת מהלכים שמטרתם למשוך לקוחות עם כסף לבנק.
לדעתי, כחלק מהמדיניות החדשה הזאת (ואולי לא) גם היה שינוי משמעותי בטבלה שמשווה בין עמלות המסחר באתר הבורסה:
כשמציבים בטבלה תיקי השקעות בגודל 100-200 אלף ש"ח מתהפכת התמונה! הבנק הבינלאומי עוקף את בתי ההשקעות ומציג עמלות מסחר ממוצעות יותר זולות ממיטב, אקסלנס, אי.בי.אי ופסגות.
הפער לטובת הבנק לא נשמר בכל הקטגוריות אך הוא הולך ומתרחב בממוצע ככל שהתיק גדל.
כשעזבתי את הבנק לטובת בית השקעות, לפני 17 שנים, הייתי בין הראשונים שגילו את היתרונות שיש לבתי ההשקעות. בתי ההשקעות היו נישה שהבנקים בכלל לא התייחסו אליה ולכן לא נלחמו נגדה. גם היום חלקם עיוורים לכך.
עמלת הק/מ כשעזבתי את הבנק (לאחר הנחה משמעותית) היתה 0.25%
בבית ההשקעות הראשון שאליו הגעתי קיבלתי 0.1%. אם הזמן (ושינויים בבית ההשקעות) זה ירד ל-0.07%.
עכשיו אני חוזר לבנק ומקבל 0.05%.
בשיחה הראשונה שקיימתי מול הבנק קיבלתי מה שביקשתי (משקיע רק דרך הבורסה הישראלית, תיק מעל מיליון ש"ח):
עמלת ק/מ 0.05%, עמלת מינימום 4.5ש"ח, ק/מ אופציות מעו"ף 2ש"ח כולל אפשרות כתיבה, 0ש"ח דמי משמרת או ניהול או שטויות אחרות.
לא ביקשתי יותר כי פשוט לא האמנתי שזה בכלל אפשרי.
קושרתי לסניף הקרוב לביתי ונוצר קשר עם אחד הפקידים. הוא הזמין אותי לסניף וחתמתי על הטפסים השונים.
בשרשור זה אפרט בהמשך את הדרך. רציתי רק להתחיל לצעוק לכולם שיתעוררו וישימו לב.
אני הייתי מאלה שכל הזמן לחשו את המנטרה הזאת בכל שיחה ופוסט.
תודות לתגובה שהופיעה באחד הפוסטים באתר, התעוררתי, בדקתי וגיליתי את טעותי.
הבינלאומי (שאין לי שום קשר עסקי אליו) בראשות אלי כהן החל בסדרת מהלכים שמטרתם למשוך לקוחות עם כסף לבנק.
הבנק הבינלאומי מקים את "חוג הסילון" של שוק ההון
אלי כהן, המנכ"ל הנכנס של הבנק הבינלאומי מקים היום את "מועדון הסילון" של שוק ההון ולמעשה הוא מייצר אגרגצייה של שני סיגמנטים חזקים מאוד בבנק למוצר אחד וזה כבר מעניין
www.ice.co.il
לדעתי, כחלק מהמדיניות החדשה הזאת (ואולי לא) גם היה שינוי משמעותי בטבלה שמשווה בין עמלות המסחר באתר הבורסה:
דף הבית - הבורסה לניירות ערך בתל אביב | אתר הבורסה
הבורסה לניירות ערך ממלאת תפקיד מרכזי במשק הישראלי ויש לה תרומה חשובה לצמיחתו. אתר הבורסה מאפשר צפייה בנתוני מסחר, דיווחי חברות ותוכן על הבורסה. האתר מהווה כלי עבודה לציבור המשקיעים, לחברות הבורסאיות ולכל קהילת שוק ההון.
market.tase.co.il
כשמציבים בטבלה תיקי השקעות בגודל 100-200 אלף ש"ח מתהפכת התמונה! הבנק הבינלאומי עוקף את בתי ההשקעות ומציג עמלות מסחר ממוצעות יותר זולות ממיטב, אקסלנס, אי.בי.אי ופסגות.
הפער לטובת הבנק לא נשמר בכל הקטגוריות אך הוא הולך ומתרחב בממוצע ככל שהתיק גדל.
כשעזבתי את הבנק לטובת בית השקעות, לפני 17 שנים, הייתי בין הראשונים שגילו את היתרונות שיש לבתי ההשקעות. בתי ההשקעות היו נישה שהבנקים בכלל לא התייחסו אליה ולכן לא נלחמו נגדה. גם היום חלקם עיוורים לכך.
עמלת הק/מ כשעזבתי את הבנק (לאחר הנחה משמעותית) היתה 0.25%
בבית ההשקעות הראשון שאליו הגעתי קיבלתי 0.1%. אם הזמן (ושינויים בבית ההשקעות) זה ירד ל-0.07%.
עכשיו אני חוזר לבנק ומקבל 0.05%.
בשיחה הראשונה שקיימתי מול הבנק קיבלתי מה שביקשתי (משקיע רק דרך הבורסה הישראלית, תיק מעל מיליון ש"ח):
עמלת ק/מ 0.05%, עמלת מינימום 4.5ש"ח, ק/מ אופציות מעו"ף 2ש"ח כולל אפשרות כתיבה, 0ש"ח דמי משמרת או ניהול או שטויות אחרות.
לא ביקשתי יותר כי פשוט לא האמנתי שזה בכלל אפשרי.
קושרתי לסניף הקרוב לביתי ונוצר קשר עם אחד הפקידים. הוא הזמין אותי לסניף וחתמתי על הטפסים השונים.
בשרשור זה אפרט בהמשך את הדרך. רציתי רק להתחיל לצעוק לכולם שיתעוררו וישימו לב.