• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

קרן פנסיה- תהיות

• פותח הנושא פותח הנושא Haim942
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Haim942

משתמש רגיל
דירוג
76
מחפש דרכים למטב את דרכי החסכון שלי בקרן הפנסיה. שכיר שמפריש את המקסימום בחוק, במסלול מנייתי, ללא ביטוח שאירים, ללא ריסק, ובמינימום ביטוח נכות. יש עוד דרכים שעליי לפעול בהם חוץ מדמי הניהול? מה אם נסיון "לרקוד על שתי החתונות" ולהעביר את הכסף הצבור לקופת גמל ולהמשיך להפקיד לקרן הפנסיה כדי לא לאבד את הזכויות בקרן? מישהו התנסה בזה? האם מישהו התנסה בחסכון בגמל ורכישת ביטוחים באופן אישי?

המקסימום בחוק
אין מקסימום בחוק. אתה יכול להפקיד את כל המשכורת שלך אם תרצה.

לא הבנתי אם אין לך ביטוחים כי אתה לא צריך, או שאתה רוצה אותם מחוץ לפנסיה?

אין מקסימום בחוק. אתה יכול להפקיד את כל המשכורת שלך אם תרצה.

לא הבנתי אם אין לך ביטוחים כי אתה לא צריך, או שאתה רוצה אותם מחוץ לפנסיה?

טעות שלי. התכוונתי שאני מפריש 22.83%, המקסימום שמאפשר אי חיוב במס הכנסה.
אין לי ילדים, אז אין לי צורך בשאירים. מבחינת ביטוחים, אני מעדיף אותם מחוץ לפנסיה כדי לאפשר חסכון מרבי וגם כי אני פשוט לא מבין איך העניין הביטוחי בפנסיה עובד. אם כי בבדיקה שעשיתי לאחרונה יכול להיות שאשנה את המצב לביטוחים דרך הפנסיה, מאחר והמעסיק שלי התחלף וכרגע אני לא מקבל הטבה של ביטוחים מוזלים.

התכוונתי שאני מפריש 22.83%, המקסימום שמאפשר אי חיוב במס הכנסה
גם זה לא בדיוק. הפטור נגזר מסכום ההפקדה האבסולוטי, לא באחוזים מהשכר.
אבל לא לשם זה באת :)
מבחינת ביטוחים, אני מעדיף אותם מחוץ לפנסיה כדי לאפשר חסכון מרבי
אם קרן פנסיה הוא כלי החסכון המועדף עליך, אין שום סיבה בעולם שלא תנצל את ביטוח א.כ.ע/נכות שהוא מאפשר. זה זול משמעותית ממה שיש בשוק הפרטי, אפילו עם הטבות של מעסיק גדול, אי אפשר אפילו להשוות.
האבדן תשואה על ההפרש בין הפרמיות לא ישתווה לדחיית המס שתקבל בקרן הפנסיה.

גם זה לא בדיוק. הפטור נגזר מסכום ההפקדה האבסולוטי, לא באחוזים מהשכר.
אבל לא לשם זה באת :)

אם קרן פנסיה הוא כלי החסכון המועדף עליך, אין שום סיבה בעולם שלא תנצל את ביטוח א.כ.ע/נכות שהוא מאפשר. זה זול משמעותית ממה שיש בשוק הפרטי, אפילו עם הטבות של מעסיק גדול, אי אפשר אפילו להשוות.
האבדן תשואה על ההפרש בין הפרמיות לא ישתווה לדחיית המס שתקבל בקרן הפנסיה.

1. לגבי סכום ההפקדה, תוכל לעשות לי סדר בעניין? למיטב הבנתי מדובר בפעמיים השכר הממוצע במשק משהו באזור 19-20K.
2. נגעת בדיוק בנקודה שאני מעוניין להבין. אני לא יודע אם קרן הפנסיה היא כלי החיסכון המועדף עליי למעשה. ז"א לפי ההסבר המאוד חד משמעי שנתת בהקשר אובדן התשואה אל מול דחיית המס, הפנסיה נשמעת עדיפה לחלוטין ואפילו גורמת לי לחשוב שאני צריך להפריש הרבה יותר לשם. מצד שני, הניהול הוא לא שלי באופן אבסולוטי ואני רואה בזה חיסרון, למרות היתרונות של העדר אפשרות לקבלת החלטות נמהרות ביחס לשוק או לחילופין פעולות שעשויות לפגוע לי בחסכון.

לאור זאת, השאלה שהגעתי אליה היא בעצם בהתחשב בזה שמדובר בחיסכון לטווח ארוך- ארוך מאוד אפילו (בן 24), אז למעשה אני תוהה מה הם הקריטריונים שלי לבחינת חיסכון לטווח ארוך. למשל, מול קופת גמל, אני לא רואה כ"כ יכולת תחרות לקרן הפנסיה אלא אם כן אתה מעוניין מאוד לנהל את הכספים בעצמך וכו'. כמובן שיש כאן רבדים נוספים, אבל על פניו חיסכון סגור, קנס גבוהה במידה ותתפתה לגעת לפני הזמן, ביטוחים זולים, בשורה התחתונה.. איפה הקאצ'?

לגבי סכום ההפקדה, תוכל לעשות לי סדר בעניין? למיטב הבנתי מדובר בפעמיים השכר הממוצע במשק משהו באזור 19-20K.
על הפקדה שלך אתה מקבל 35% זיכוי מס על הפקדות של עד 609 ש"ח לחודש. בפועל זה 7% מ-8,700.
הפקדת מעסיק לתגמולים תהיה פטורה אם לא עברה את 1857.38 ש"ח לחודש. בפועל זה נגזר מ-7.5% מ-24,765.
הפקדת מעסיק לפיצויים תהיה פטורה אם לא עברה את 2,732.24 ש"ח לחודש. בפועל זה 8.33% מ-32,800.
אבל מה שחשוב זה הסכומים האבסולוטיים.

ז"א לפי ההסבר המאוד חד משמעי שנתת בהקשר אובדן התשואה אל מול דחיית המס, הפנסיה נשמעת עדיפה לחלוטין ואפילו גורמת לי לחשוב שאני צריך להפריש הרבה יותר לשם
אתה מפסיד תשואה גם על דמי ניהול שאתה משלם לקרן הפנסיה, ולכן דחיפת כסף לשם על בליינד (לעומת תיק רגיל בבית השקעות) הוא תת-אופטימלי.
מצד שני, הניהול הוא לא שלי באופן אבסולוטי ואני רואה בזה חיסרון
כנ"ל, בגלל זה עברתי לקופת גמל בניהול אישי.
אז למעשה אני תוהה מה הם הקריטריונים שלי לבחינת חיסכון לטווח ארוך
יש הרבה גישות... הרוב אומרים קח את האג"ח המיועדות ושים את השאר במסלול מנייתי. פשוט ולא מצריך התעסקות שלך כל חודש.
אחרים אומרים שליטה מקסימלית. בשביל זה יש קופת גמל להשקעה.
ויש כאלה שעושים אופטימזציה על האמצע, כמו שתיארתי למעלה.

אבל מה שחשוב זה הסכומים האבסולוטיים.

אתה מפסיד תשואה גם על דמי ניהול שאתה משלם לקרן הפנסיה, ולכן דחיפת כסף לשם על בליינד (לעומת תיק רגיל בבית השקעות) הוא תת-אופטימלי.

כנ"ל, בגלל זה עברתי לקופת גמל בניהול אישי.

יש הרבה גישות... הרוב אומרים קח את האג"ח המיועדות ושים את השאר במסלול מנייתי. פשוט ולא מצריך התעסקות שלך כל חודש.
אחרים אומרים שליטה מקסימלית. בשביל זה יש קופת גמל להשקעה.
ויש כאלה שעושים אופטימזציה על האמצע, כמו שתיארתי למעלה.

סבבה, אז זה מה שאני לוקח מכאן.

ואיך פעלת מבחינת ביטוחים? השארת את קרן הפנסיה במידה מסויימת?

אם מקודם הייתי בסימן שאלה לגבי הפנסיה, אני מרגיש שעכשיו אני בסימן שאלה עוד יותר גדול. הרי בסוף מה שמעניין כאן זה הטבת המס והביטוחים הזולים, השאלה באמת אם הם מפצים על דמי הניהול וחוסר היכולת לדעת כיצד האפיק שבחרת באמת פועל.

ואיך פעלת מבחינת ביטוחים? השארת את קרן הפנסיה במידה מסויימת?
ביטוח אכע יש לי מהמעסיק, ולאשתי עשינו פרטי באיזה מבצע שהיה פעם בסוכנות ביטוח בטכניון.
ביטוחי חיים עשינו ברמה כזאת שהשני יוכל לפרוש ולהיות עם הילדים במידה והשני ילך לו. גם מחירים טובים דרך מעסיק (בערך חצי ממה שאפשר להשיג דרך השוק הפרטי).

בנוגע לעוד תהיות ... מצטרף:
אם שכיר הופך לעצמאי:
א. הוא יכול לנייד את הקרן פנסיה שהייתה בתקופת המעסיק לטובת קופת גמל ?
ב. הנ"ל אפשרי גם עם קרן השתלמות ? ניתן לנייד ישנה משכיר כעצמאי ?

הוא יכול לנייד את הקרן פנסיה שהייתה בתקופת המעסיק לטובת קופת גמל ?
תמיד ניתן. גם כשאתה עדיין שכיר.
הנ"ל אפשרי גם עם קרן השתלמות ? ניתן לנייד ישנה משכיר כעצמאי ?
אתה מתכוון לשנות סטטוס שלה משכיר לעצמאי?
אם כן, אז לא ניתן, היא תמיד תהיה מוגדרת כשכיר.
אבל אין לזה שום השפעה (מלבד הסיבוך של עוד דוח שנתי שתקבל במייל).

אתה מתכוון לשנות סטטוס שלה משכיר לעצמאי?
אז בעצם לאחר שינוי סטטוס הקופה כשכיר לא תוכל לקבל ממני הפקדות ? מה ההיגיון שבכך מבחינת המדינה?

כיצד זה חסר השפעה?
עכשיו אצטרך לנהל לכאורה 2 קופות שונות והצבירה תהייה פחותה ואוכל לקבל תנאים פחות טובים מאשר קופה אחת "גדולה יותר" ?

מה ההיגיון שבכך מבחינת המדינה?
בקופת שכיר יש גם כספי פיצויים שהטיפול בהם שונה.

עכשיו אצטרך לנהל לכאורה 2 קופות שונות והצבירה תהייה פחותה ואוכל לקבל תנאים פחות טובים מאשר קופה אחת "גדולה יותר" ?
אם הם באותה חברה, החברה תתיחס לסכום המשותף.

בקופת שכיר יש גם כספי פיצויים שהטיפול בהם שונה.

אם הם באותה חברה, החברה תתיחס לסכום המשותף.
יש דרך לראות איפה הכספים הפנסיוניים שלי נמצאים חוץ מהמסלקה ?
הממשק שמה לא ידידותי ובניגוד להר הביטוח זה לא זורם לי [למה גובים על זה כסף?]

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
א קרן פנסיה ברירת מחדל ומסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב נכסי קרן פנסיה - מה הולך שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M תושבות מס ופתיחת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ב קרן פנסיה משלימה כאלטרנטיבה לקופת גמל בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג פתיחת קרן פנסיה/גמל - דגשים והמלצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
A קרן פנסיה לא פעילה - איך להתנהל כעת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ק אובדן כושר עבודה קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ttmoon קרן פנסיה IRA וETFs פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
T הגורל של קרן פנסיה מסולקת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
tomer111 האם יש משמעות לאיזה קרן פנסיה מבחינת חברה נמצא בה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ס קרן פנסיה וקרן השתלמות פעם ראשונה בחיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
י החזר מס על משיכת קרן השתלמות לפני 6 שנים \פנסיה מיסים 3
Y מעסיק לא מאשר העברת קרן פנסיה למסלול מחכה snp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S קרן פנסיה מקיפה - איך עובד מנגנון הבטחת התשואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A קרן פנסיה כללית עם כיסוי ביטוחי או תחליף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ משיכת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
I הפעלת קרן פנסיה לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
K קרן פנסיה ומסלול מחכה מדד SP500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א העברת קרן פנסיה - איחוד צבירות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ איזו קרן פנסיה מחקת סנופי בחרתם ולמה? (יש גם סיכום של תמונת המצב היום) פוסטים מאיכות נמוכה 6
deussex וותק קרן פנסיה משלימה - בעקבות העברת ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D קרן פנסיה מחקה מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U קרן פנסיה לא פעילה מצד מעביד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E קרן פנסיה מול גמל IRA - הבדל תשואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
M העברת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
The Thinker חלוקה אופטימלית בין קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 62
T קרן פנסיה משלימה ללא כיסוי ודמי ניהול - לעומת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A ניוד קרן פנסיה בחוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6

נושאים דומים

Back
למעלה