צודק, ביטלתי את המיסוי על חשבון ממוסה בהנזלה בסוף תקופה בהנחה שזה כבר מגולם באחוז התשואה המופחת שחושב בצד ימין
אני מקבל במחשבון שלי תוצאה נמוכה יותר. לא מבין איך - אתה מחסר עמלות קנייה/מכירה ואני לא
הייתה לי טעות אצלי - האיזון היה בשנים 6,11,16... במקום 5,10,15. עכשיו הערכים יוצאים שווים אם אני מאפס את האינפלציה והעמלות.
אני עדיין לא יודע אם מיסוי ריאלי הוא נכון לחשב ככה, אבל זה נראה נכון. אז בהנחה שאתה עושה - שכל 5 שנים בעצם מנזילים הכל וקונים מחדש - זה צריך לצאת נכון.
אני אנסה מתישהו לשנות את המחשבון שלי לעשות גם מיסוי ריאלי.
הטור של הקופג"ה מוזר
* לקחת תשואה של 5, עלות של 0.4 ויצא לך תשואת נטו של 4.58 (גם הטור של הקופ"ג זה ככה) - זה בעצם כאילו גבו את כל דמי הניהול (ואת כל הוצאות ניהול השקעות) בסוף השנה מהתוצאה הסופית. אז יוצא לך 105% * 99.6% = 104.58%
אני חושב שזה פסימי - גובים את הדברים האלה כל חודש, "יחד" עם התשואה. יותר נכון לעשות 5-0.4 = 4.6
* הערך 'רווחים ריאליים' הוא אחד פחות האינפלציה כפול הרווחים? מה? יוצא לי, בתקופה ארוכה מספיק, רווח שלילי (כי האינפלציה מעל 100%)
אני לא בטוח שאני מבין מה המספר הזה מנסה לעשות. אם זה צריך להיות כמו שמס הכנסה מחשב, אז זה צריך להיות: צבירה פרישה פחות (סכום התחלתי כפול אינפלציה)
הטעות הזאת גורמת לשדה 'רווחים נטו' להיות לא נכון ולקופג"ה להראות יותר יקרה משהיא באמת
לדעתי זה מטעה (מוגזם) להשוות 'הפסד תשואה' כאחוז כזה על כל התקופה - שינויים קטנים, על תקופה ארוכה, יגרמו לסטייה גדולה מאוד, אם מודדים אותה ביחד לסכום ההתחלתי. צריך להסתכל על הסכום נטו הסופי ביחס לסכום נטו סופי אחר. לדוגמה, על פני 50 שנה מקבלים הבדל של 90% בתשואה - זה הבדל של 10% בנטו
ניסיתי לתקן את זה, אבל עדיין יוצא לי לא בסדר - אם התקופה 5 שנים, ואני מאפס את העלות של קופג"ה, אז היא צריכה להיות בדיוק שווה לחשבון ממוסה, נכון? בעצם שניהם מכרו את התיק אחרי 5 שנים. ועם אינפלציה 0, זה אכן יוצא כך. אבל אם אינפלציה גבוהה יותר, קופג"ה שילמה יותר מס
הרווח הריאלי שיוצא לי, אחרי תיקון, שווה לרווח הריאלי שיש בחשבון הממוסה. אז הטעות היא בחישוב המס (או בחישוב התשואה בחשבון הממוסה)
אה, נראה לי שמצאתי - המס בקופג"ה צריך להיות 25% כפול רווח ריאלי, אז 'רווחים נטו' זה 'רווחים ברוטו' פחות 25%*'רווחים ראלים' (sic)
(תשואה שנתית ברוטו של 5% ואינפלציה של 2%? נשמע מאוד פסימי, לא?)
מעניין שבתקופות קצרות, החשבון הממוסה מנצח. ואז בתקופה ארוכה יותר, הקופ"ג מנצחת, אבל לא בהבדלים עצומים.
לא מפתיע במיוחד שבחישוב שלך - בו המשקיע מחליף את כל התיק כל 5 שנים - יוצא שעדיף לו לתת למנהל השקעות (קופג"ה) לנהל את הכסף
במחשבון IRA שלי ניסיתי לשערך כמה איזון מחדש צריך התיק, ולקחתי מעין ניחוש של בערך רבע מהתיק כל חמש שנים. ואז יש לחשבון הממוסה ייתרון (אפילו ב75% יש לו ייתרון אפסי כלשהו)
מה בדבר ה15% בקופ"ג? זה גם בר קיזוז (עם נקודות זיכוי)? אני חושב שזה לא כפוף למדרגות מס. בהחלט ייתכן שבחשבון הממוסה המס הוא הכי נמוך - לפחות בין גיל 60 לתחילת הקצבה מהפנסיה
התכוונתי שאם יש שני ניירות, אחד עם הרבה רווח הון גלום ושני עם פחות, נעדיף למכור את השני ולדחות את תשלום המס על הראשון.
זה צריך להיות משני לשיקול של איזון לצרכי ניהול סיכונים, כמובן.
מה שנקרא מכירה בשכבות. (זה הפוך ממה שיקרה במקרה של נייר אחד שמוחזק לכל התקופה וממוסה כמו שרשות המסים מעדיפה - FIFO - אז החלק עם הרווח הון הכי גבוה יימכר ראשון)
אתה לא רואה תוצאה כזאת במחשבון פשוט כמו שלך, כי אתה בעצם מניח מכירה של כל התיק ביום אחד. במציאות, יהיו לך ניירות שקנית קצת לפני הפרישה, שגלום בהם מעט רווח, וניירות שקנית הרבה שנים קודם שגלום בהם הרבה רווח. באידיאל, אתה מוכר כך שיהיה לך כמה שפחות רווח הון לשלם עליו מס (או אולי בדיוק מספיק למדרגת המס שאתה מכוון אליה)
זה בדיוק מה שאני מנסה לכמת כאן, אכן לא קל
עם כל התיקונים הנ"ל התמונה התאזנה...
יוצא שחשבון ממוסה לא שונה בהרבה מקופ"ג 190
אשמח לבדיקת השינויים שבצעתי
לאן לשלוח חשבונית?
(תיקון החישוב בצד ימין וביטול המס על האופציה של החשבון הממוסה בטבלה בצד שמאל)
לא ידוע לגבי העמלות קנייה/מכירה והמיסוי שלהם, גם לא נראה לי קריטי. אם כבר, העלות האמיתית היא לא עמלות שאתה מקבל עליהן מגן מס - אלא המרווח. בניירות מסוימים (שאין להם שום עסק להיות עם מרווח גדול) המרווח הוא לפעמים חצי אחוז. זה לא כל כך נורא אם אתה קונה אותם כדי להחזיק ל30 שנה (אבל קצת מעצבן ומזכיר למה אנשים לפעמים מעדיפים את הבורסה בניו יורק או בלונדון), אבל אם אתה מחשיב אובדן של 0.1% מהתיק כדי להחליף אותו כל חמש שנים, יכול להיות שאתה צריך להחשיב גם אובדן של חצי או אחוז שלם על מרווח מכירה וקנייה.
(אני חושב שבדקתי כשהבורסה הייתה פתוחה גם בת"א וגם בלונדון, אבל אולי אני טועה)
(אגב, באמת, כל המס הריאלי הזה חל רק על ניירות שמס הכנסה מכיר במדד המחירים לצרכן כמדד הייחוס שלהם. אם הנייר נמדד כנגד הדולר, המס יהיה יותר דומה ל25% מס נומינלי - אם השערים ישארו קרובים. אם תהיה אינפלציה גבוהה בשקל, סביר שהדולר ומדד המחירים לצרכן יעלו במידה דומה. אבל אם גם בדולר וגם בשקל תהיה אינפלציה של 2%, השער כנראה ישאר ללא שינוי והמס יהיה 25% נומינלי)