סוג ההלוואה | סכום ההלוואה | תקופת ההלוואה בחודשים | סוג ריבית | ריבית הבסיס | ריבית הבסיס (%) | תוספת הפחתה (%) | שעור ריבית נומינלי | שעור ריבית מתואמת | סהכ תשלום חודשי |
5+5 צמוד מדד שפיצר (עוגן אג"ח) - דיור | 300K | 360 | משתנה | אג"ח צמוד בנק ישראל | 1.05- | 2.8 | 1.75 | 1.76 | 1072 |
ריבית קבועה לא צמודה - דיור | 400K | 300 | קבועה | 3.9 | 3.97 | 2095 | |||
פריים דיור - דיור | 500K | 348 | משתנה | פריים | 1.85 | 0.5- | 1.35 | 1.36 | 1734 |
הנתונים הכתובים הם ההצעה המקורית עליה כבר חתמתי ונלקחה המשכנתא. השינויים מאז די משנים את התמונה ולכן אני מצרף כדי לחשב מסלול מחדש. ההחזר החודשי היום יותר בכיוון ה 6000+ (1000+ שח מהסכ הכולל). הפריים באותה תקופה היה כשליש מערכו היום.
1. רוב הסכום שאני משלם היום הוא הריבית ובקושי נוגס בקרן - איך מתמודדים נכון בתקופה זו ? יש דרך יעילה יותר או שסופגים את העלויות?
2. ההחזר החודשי הוא המקסימלי מבחינת הבנק, אני אישית ההייתי מעדיף לשלם יותר בכל חודש לתנאים טובים יותר בהיבט ההחזר הסופי (והנגיסה בקרן יותר מאשר בריבית שישפר תנאים בעתיד לסוגיית מחזורים).
3. התוכנית המקורית הייתה לסלק את המסלול הראשון בתחנת היציאה הראשונה, זה עדיין כלכלי? האם יש אפשרות לסלק את המסלול הזה לפני התקופה (מחזור \ כל דרך אחרת? במה תלוי?) על פניו יש לי את הסכום הזה בעלויות "נוחות" יותר. כל הרעש על צמוד המדד והאינפלציה גורם לרצות לסלק את המסלול כמה שיותר מהר.
אשמח לדעות והצעות
תודה