• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שינוי תמהיל עקב הבנת סיבולת סיכון

• פותח הנושא פותח הנושא s0lid
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

s0lid

משתמש סולידי
דירוג
67
היי חברים
לפני שנתיים בערך יצרתי תיק השקעות עם תמהיל של 70% מדד עולמי (בלאקרוק), 30% סולידי (15% מזומן, 15% קרן סל אג"ח 2-5 שנים)
בגדול אני ממשיך לפי התוכנית באדיקות (כל חודש מפקיד את החסכון החודשי)

בתקופה האחרונה עם הירידות בשוק (אני חושב שהמדד העולמי ירד בערך ב20%)
שמתי לב שאני לא מודאג מהמצב, מבין שזה "פיצ'ר" של השוק, ובונה על השקעה ארוכת שנים

הלכתי מלכתחילה על התמהיל של 70-30 בעיקר לפי הכלל של הגיל (גיל 30+), ובנוסף בפנסיה ובקה"ש אני 100% מניות (סנופי) אז בהסתכלות כללית אני אפילו 85-15

האם התקופה הנוכחית "מספיקה" בשביל להעריך סיבולת סיכון? יש טעם בלעשות שינוי תמהיל בתיק ההשקעות (80-20 לדוגמה?)
מצד אחד זה מרגיש לי כמו נסיון "לתזמן את השוק"
מצד שני אם ההבנה של הסיבולת השתנה וכן רוצה לבצע את השינוי בהקצאות עכשיו זה זמן טוב כמו כל זמן אחר (ובוודאות יותר טוב מכל נקודה אחרת בשנתיים האחרונות)

תודה!

האם התקופה הנוכחית "מספיקה" בשביל להעריך סיבולת סיכון? יש טעם בלעשות שינוי תמהיל בתיק ההשקעות (80-20 לדוגמה?)
זאת החלטה אישית. אין כאן תשובה נכונה יחידה. תבחן שוב את מכלול נסיבות החיים שלך והאמצעים העונדים לרשותך.
מצד שני אם ההבנה של הסיבולת השתנה וכן רוצה לבצע את השינוי בהקצאות עכשיו זה זמן טוב כמו כל זמן אחר
כן, אבל גם אם תחליט לבצע את השינוי זה לא צריך להיות בבת אחת. אתה יכול יכול לשנות את ההקצאה בהדרגה על פני מספר חודשים או אפילו שנה (לדעתי אף רצוי כך).

האם התקופה הנוכחית "מספיקה" בשביל להעריך סיבולת סיכון?
לדעתי כן... וגם לא... :)

אני בעיקר רואה מסביבי לאחרונה הייטקיסטים שמתווכחים בניהם מתי הירידות יפסיקו ומתי להיכנס לבורסה, מבלי שהם בכלל עוצרים להרהר בשאלה האם בכלל עוד תישאר להם הכנסה כשהירידות יעצרו כדי שיהיה להם מה להשקיע... יותר מידי אנשים עובדים במקצועות שהשכר בהם קורלטיבי חזק מאוד לשוק המניות, אבל מתייחסים לקריירה שלהם בתור השקעה חסרת סיכון.

זכור שהעבודה שלך היא חלק מהפורטפוליו שלך, ואם הידיעה הזאת לא גורמת ללב שלך ליפול לתחתונים, אז אתה כשיר לדעתי להעלות את אחוז המניות בתיק שלך.

אני בעיקר רואה מסביבי לאחרונה הייטקיסטים שמתווכחים בניהם מתי הירידות יפסיקו ומתי להיכנס לבורסה, מבלי שהם בכלל עוצרים להרהר בשאלה האם בכלל עוד תישאר להם הכנסה כשהירידות יעצרו כדי שיהיה להם מה להשקיע... יותר מידי אנשים עובדים במקצועות שהשכר בהם קורולטיבי חזק מאוד לשוק המניות, אבל מתייחסים לקריירה שלהם בתור השקעה חסרת סיכון.
1+

כן, אבל גם אם תחליט לבצע את השינוי זה לא צריך להיות בבת אחת. אתה יכול יכול לשנות את ההקצאה בהדרגה על פני מספר חודשים או אפילו שנה (לדעתי אף רצוי כך).
רעיון מעניין אבל האם ל DCA יש אפקט חיובי מבחינת תוחלת לעומת לבצע את השינוי בבת אחת? (חוץ מהאפקט הפסיכולוגי כמובן)

זכור שהעבודה שלך היא חלק מהפורטפוליו שלך, ואם הידיעה הזאת לא גורמת ללב שלך ליפול לתחתונים, אז אתה כשיר לדעתי להעלות את אחוז המניות בתיק שלך.
נקודה מאוד מעניינת. למרות שאני גם בהייטק יש לי בטחון יחסית גדול ביציבות ובכישורים שלי לגבי תעסוקה לשנים הקרובות

האם התקופה הנוכחית "מספיקה" בשביל להעריך סיבולת סיכון?
התקופה האחרונה זה קשקוש. נסה לדמיין עשר שנים של תשואה 0% ותחשוב אם זה משהו שתחזיק איתו מעמד…

התקופה האחרונה זה קשקוש. נסה לדמיין עשר שנים של תשואה 0% ותחשוב אם זה משהו שתחזיק איתו מעמד…
הייתי מוסיף שאתה צעיר אמריקני בשנות ה20 וגייסו אותך בתור הכח שאמור לכבוש את יפן (:

הייתי מוסיף שאתה צעיר אמריקני בשנות ה20 וגייסו אותך בתור הכח שאמור לכבוש את יפן (:
הייתי מוסיף שהבית שלך נחרב ברעידת אדמה, ועל כל מקורות המים השתלטו חייזרים שמוכנים למכור אותם אך ורק תמורת אג"ח ממשלתי ישראלי.

ברור שיש תרחיש שבו תצטער על הגדלת הפלח המנייתי.

יש טעם בלעשות שינוי תמהיל בתיק ההשקעות (80-20 לדוגמה?)
מצד אחד זה מרגיש לי כמו נסיון "לתזמן את השוק"
מצד שני אם ההבנה של הסיבולת השתנה וכן רוצה לבצע את השינוי בהקצאות עכשיו זה זמן טוב כמו כל זמן אחר (ובוודאות יותר טוב מכל נקודה אחרת בשנתיים האחרונות)
כן, אם ההבנה שלך לגבי ההנחות שהכתיבו את מבנה התיק השתנתה, זאת סיבה לשנות מה שנבע מאותן הנחות. לא קשור למצב השוק, רק להבנה שלך את עצמך.
האם המצב הנוכחי מלמד אותך בודאות מה סיבולת הסיכון שלך? ברור שלא. שום דבר לא עושה את זה.
אבל ההערכה הטובה ביותר של סיבולת הסיכון שלך היא מה שאתה חושב שהיא.

רעיון מעניין אבל האם ל DCA יש אפקט חיובי מבחינת תוחלת לעומת לבצע את השינוי בבת אחת? (חוץ מהאפקט הפסיכולוגי כמובן)
לא יודע. כנראה שלא. התוחלת לא משנה בכלל - אנחנו מדברים פה על רצף ארועים אמיתי ובודד שיקרה בעתיד. לכן כדי לענות על כך פסיכולוגית - זו הסיבה שאתה מתלבט - הצעתי לשקול לעשות את השינוי בהדרגה.

קח בחשבון שיכולה להתחיל קריסה יום אחרי שהכנסת את שקל האחרון ואז יצאתי קירח מכאן ומכאן.

עוד שאלה, תבדוק תרחישים של רווח של 2,4,6% שנתי לדוגמא לתקופה ארוכה ,
עד כמה הבדל זה יהיה לשים 80% בשוק המניות במקום ה70% שיש לך עכשו?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בסך הכל התיק שלך ברווח או בהפסד אחרי הירידות?
אם הוא עדיין ברווח אז זה יכול ליצור הטיה בהערכת סיבולת הסיכון שלך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A שינוי תמהיל בשנים שלקראת הגעה ליעד ההשקעה שוק ההון 28
Dim שינוי תושבות מס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
T שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן? שוק ההון 154
D שינוי מסלול בקרן פנסיה, דווקא עכשיו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
OOmer שינוי חלוקת נכסים בתיק שוק ההון 26
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 68
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות) שוק ההון 17
ח שינוי כיוון מקצועי התפתחות אישית 24
ריש-לקיש שינוי כיוון? המשך? הגיגים קדימה התפתחות אישית 27
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
P שינוי מסלול בביטוח מנהלים ישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S שינוי מדיניות פרטיות של הבנק - התייחסות לבינה מלאכותית שוק ההון 7
מ דיווח שנתי למס הכנסה - מס עבור שינוי שער המט"ח מיסים 2
א שינוי במחיר ממוצע של מניה שוק ההון 18
M שינוי מועד חיוב בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
L חשבון Coinbase קיים - שינוי כתובת לישראל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
Y שינוי מסלול התפתחות אישית 2
ד שינוי הקצעה בתיק -אשמח לחו"ד שוק ההון 8
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
A שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B רס"ן בקבע - שינוי כיוון התפתחות אישית 3
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
O שינוי אפיקי השקעות בשוק ההון שוק ההון 16
S קצב שינוי מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
B פריקה + שינוי קריירה התפתחות אישית 79
Sesquiterpene שינוי קריירה ל-data science התפתחות אישית 10
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד עמודת שינוי מעלות בספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
Echelon שינוי מדיניות השקעה בפנסיה - מסלול S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C שינוי מדיניות השקעה במסלול s&p500 במור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 29
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
algo.il ניודים מגוף אחד לאחר, שינוי מסלול השקעה - מה ידוע ומה לא ידוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה