שלום לכולם,
אשמח לשמוע פידבק על התמהיל הבא שהרכבתי לעצמי. כמה נקודות:
יוצא שרוב המשכנתא ניתן לפרוע ללא קנסות, והקלצ במילא די זול, ככה שהקנס לא יהיה מטורף במידת הצורך.
ע״פי ריביות ממוצעות של משכנתא בארץ (אני אישית אקבל פחות ככל הנראה, טרם פניתי לבנק)
בשנה הראשונה החזר של 2000,
בין שנה ל5 שנים החזר של 3500,
בין 5 ל20 שנים החזר של 2500,
בין 20 ל25 שנים החזר של 900
אשמח לשמוע פידבק על התמהיל הבא שהרכבתי לעצמי. כמה נקודות:
- עבור דירה למגורים בשווי 3 מיליון והון עצמי של 2.3 (יש יותר, אבל רציתי להשאיר לשיפוץ, מס רכישה וכו׳)
- יכולת החזר מקסימלית של 7000 שח (יש אפשרות יותר, אבל זה יפגע בהשקעות אחרות)
- אין שום חובות או התחייבויות שמעל שנה וחצי
- קל״צ 40% ל20 שנים:
אין הצמדה של הקרן והריבית למדד. יש כאן הגנה מאינפלציה, ופריסה של עד 20 שנים נראה שלא משנה בכלל את הריבית. פירעון מוקדם יהיה עם קנס, כך שפחות כדאי לפרוע את המסלול הזה ככל הנראה. - פריים של שליש (המקסימום בחוק לפי ידיעתי) ל25 שנים:
ריבית מאוד זולה, הקרן לא צמודה למדד. לא משנה כמה שינוי ריבית יהיה אני אתמודד איתו. ניתן לפרוע מוקדם ללא עמלות. זה המסלול שלדעתי הוא הטוב ביותר לסיטואציה שלי - משתנה צמודה כל 5 שנים - יתרת הסכום (23%) ל20 שנים, בעיקר עבור השיפוץ (אני רואה את זה כהלוואת גישור די זולה). הקרן והריבית צמודים למדד. ריבית מתעדכנת כל 5 שנים. אני מתכנן לפרוע את המסלול הזה במלואו אחרי 5 שנים.
יוצא שרוב המשכנתא ניתן לפרוע ללא קנסות, והקלצ במילא די זול, ככה שהקנס לא יהיה מטורף במידת הצורך.
ע״פי ריביות ממוצעות של משכנתא בארץ (אני אישית אקבל פחות ככל הנראה, טרם פניתי לבנק)
בשנה הראשונה החזר של 2000,
בין שנה ל5 שנים החזר של 3500,
בין 5 ל20 שנים החזר של 2500,
בין 20 ל25 שנים החזר של 900