• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הלוואת משכנתא בסך של 230,000 ש''ח, עזרה לגבי בניית תמהיל נכון

ליאל

משתמש רשום
דירוג
5
היי,

אני מתכנן לקחת משכנתא של 230,000 ש''ח, קיבלתי הצעה בבנק מזרחי טפחות.
צריך את עזרתכם בתכנון תמהיל נכון וטוב עבורי, ואשמח לשמוע את דעתכם.
ההחזר החודשי המתוכנן הוא 1,700 ש''ח לחודש.

להלן התמהיל:
1)משתנה-אג''ח צמוד מדד-95,000 ש''ח לתקופה של 15 שנה, ריבית של 3.91
2)פריים- על סך 57,000 ש''ח לתקופה של 15 שנים בריבית של 1.4(מוזר בהחלט, הרי ריבית הפריים היא 1.6)
3)ריבית קבוע-לא צמודה-78,000 ש''ח לתקופה של 12 שנים

כמובן שהתמקחתי איתה על הריביות, כמובן כמו כל פקיד בנק היא אמרה לי שתבקש הורדת הריביות בהלוואה שלנו, יש לציין שזה בנק שהייתה לי עוד משכנתא בעבר, ל-20 שנה, ששולמה כנדרש ללא החזרים, ככה שאני אומר לה שכלקוח וותיק אני צריך לקבל ריביות הרבה יותר אטרקטיביות.

צריך את עזרתכם,

תודה רבה!
המשך יום טוב.

230 מתוך כמה?

230 מתוך כמה?

230 אלף שח בלבד, זה לטובת שיפור דיור.
חשוב לציין,
הריבית משתנה עם אפשרות יציאה כל 5 שנים.
עידכון חשוב !!
לאחר מיקוח עם הבנק, הצלחתי להוריד ריביות.
ככה שהפריים נשאר 1.4%
החלק של הריבית המשתנה-3.35%
החלק של הריבית הקבועה-3.99%

צריך את עזרתכן בדחיפות חברים,
תודה רבה!!!

תמהיל רע, ריביות על פניו גבוהות. שקול פנייה ליועץ משכנתא.
המחיר הוא כ4000 ש"ח + מע"מ.

+1

יכול להיות שהנכס כבר בבעלותך ואתה רק משעבד אותו כבטוחה להלוואה?
מסכים שאלו אכן ריביות גבוהות למשכנתא; במיוחד בשיעור מימון נמוך. מהו שווי הנכס?
הייתי מציע להתרחק ממסלול שהריבית משתנה בו כל 5 שנים, כשהריביות בתקופה בה אתה לוקח את המשכנתא נמוכות מאוד (כמו היום למשל). זאת בהנחה ובעוד 4.5 שנים לא משתחרר סכום כסף משמעותי ואתה מתכוון לסלק את החלק הזה.
פריים תנסה להעלות לשליש מסך ההלוואה.

QUOTE="DaSolid, post: 183484, member: 3468"]+1

יכול להיות שהנכס כבר בבעלותך ואתה רק משעבד אותו כבטוחה להלוואה?

מסכים שאלו אכן ריביות גבוהות למשכנתא; במיוחד בשיעור מימון נמוך. מהו שווי הנכס?

הייתי מציע להתרחק ממסלול שהריבית משתנה בו כל 5 שנים, כשהריביות בתקופה בה אתה לוקח את המשכנתא נמוכות מאוד (כמו היום למשל). זאת בהנחה ובעוד 4.5 שנים לא משתחרר סכום כסף משמעותי ואתה מתכוון לסלק את החלק הזה.

פריים תנסה להעלות לשליש מסך ההלוואה.[/QUOTE]

שווי הנכס 1.45 מליון שח, אבל שילמנו הכול רק נדרש הסכום הזה בשביל להשלים את התשלום.

מבחינת הריבית המשתנה אתה צודק, גם חשבתי על זה.

אני רוצה להוריד את החלק הזה לעד 50 אלף שח, ומה שנשאר אני מעביר לריבית הקבועה.

את הפריים אני מעדיף להשאיר ככה, משום שגם ריבית הפריים יכולה לעלות, אז אני כן נהנה מהריבית הנמוכה בסכום של כ25% מסך ההלוואה.

האם אתה חושב שאני צריך לסלק את הריבית המשתנה לגמרי?

תמהיל רע, ריביות על פניו גבוהות. שקול פנייה ליועץ משכנתא.

המחיר הוא כ4000 ש"ח + מע"מ.

אני כרגע לא רוצה לגשת ליועץ משכנתאות, אלא לדעת לבד כיצד להחליט האם המשכנתא טובה או לא.

אם התמהיל גרוע, האם יש לך תמהיל טוב יותר?

כמה עולה הדירה? זה יתן מידע לגבי "אחוז מימון" וזה ישקף ריביות אפשריות.

1.45 מליון, אני שוב יגיד אני צריך 230 אלף שח בלבד.

אולי בכל זאת תשקול שנית להעלות את החלק של הפריים, אומנם הוא חשוף לעלייה של הריבית, אך מצד שני הוא מקזז משמעותית מהקרן של המסלול, והריבית הרי מחושבת על הקרן. (ההערכות מדברות על עליית הריבית בסוף 2018, אבל מצד שני הירידה במחירי הדיור תלחץ את מדד המחירים כלפי מטה ותקשה על העלאת הריביות בטווח הקרוב).

, אבל מצד שני הירידה במחירי הדיור תלחץ את מדד המחירים כלפי מטה ותקשה על העלאת הריביות בטווח הקרוב).
הפוך! מחירי הדירות אינן כלולות מדד אבל השכ"ד שצפוי לעלות כן, הצפי הוא דווקא לעליית המדד ועליית הריבית אם לא ב2018 אז די בוודאות שב2019, הדולר כמו שאתה רואה כבר מתחיל לעלות.
אם התמהיל גרוע, האם יש לך תמהיל טוב יותר?
זה תלוי בהרבה משתנים:
אהבת הסיכון שלך
הגיל שלך
מצבך המשפחתי ומצב בריאותכם
ההכנסות שלך וצפי ההכנסות שלך בשנים הקרובות

לא פשוט לעשות זאת על רגל אחת בפורום אבל בגדול:
שליש פריים ל25 שנים
1/3 משתנה כל 5 צמוד או לא צמוד, צמוד רק אם יש לך כוונה להחזיר את החלק הזה בשנים הקרובות.
1/3 קל"צ לתקופה הכי קצרה שאפשר תוך כדי שיאפשר לך לעמוד בהחזר החודשי

יש תרגיל נוסף שאפשר לעשות בשביל להוריד את הריבית אבל צריך כבר לבנות את זה פרטנית בהתאם ליכולת החזר שלך.

אולי בכל זאת תשקול שנית להעלות את החלק של הפריים, אומנם הוא חשוף לעלייה של הריבית, אך מצד שני הוא מקזז משמעותית מהקרן של המסלול, והריבית הרי מחושבת על הקרן. (ההערכות מדברות על עליית הריבית בסוף 2018, אבל מצד שני הירידה במחירי הדיור תלחץ את מדד המחירים כלפי מטה ותקשה על העלאת הריביות בטווח הקרוב).

קשה להעריך שמחירי הדיור ימשיכו לרדת, נכון דיש כרגע קיפאון במחירי הנדלן ומעט ירידה למטה, אבל במקרה והפריים יזנק, שזה משהו שקרה לפני כמה שנים, וגם מחירי הדיור בו זמנית, האם זאת לא הופך להיות בור?
הדבר היחיד שמנחם אותי זה שניתן לסגור את הלוואת הפרחים באופן מיידי ללא קנסות, אז גם במקרה של עלייה, אפשר באמת לסגור אותה.

הפוך! מחירי הדירות אינן כלולות מדד אבל השכ"ד שצפוי לעלות כן, הצפי הוא דווקא לעליית המדד ועליית הריבית אם לא ב2018 אז די בוודאות שב2019, הדולר כמו שאתה רואה כבר מתחיל לעלות.

זה תלוי בהרבה משתנים:
אהבת הסיכון שלך
הגיל שלך

שליש פריים ל25 שנים
1/3 משתנה כל 5 צמוד או לא צמוד, צמוד רק אם יש לך כוונה להחזיר את החלק הזה בשנים הקרובות.

יש תרגיל נוסף שאפשר לעשות בשביל להוריד את הריבית אבל צריך כבר לבנות את זה פרטנית בהתאם ליכולת החזר שלך.

מעדיף שלא לקחת הרבה סיכון, זה בשביל המשפחה שלי.
2 הורים שעובדים, סך הכנסות של 15 אלך שח לחודש.
מצב בריאות כרגע תקין ומקווה שגם בהמשך.
צפי ההכנסות תואם את ההכנסות שאמרתי לעיל, אין שינוי.
אני לא מתכנן לסגור את ההלוואה של הריבית המשנתה ב5 שנים הקרובות, אז אקח ללא מדד.
סתם כדי להבין, למה אם אני מתכנן לסגור אז כן להצמיד למדד?
האם יש עוד פרטים שאתה צריך בכדי לייעץ בצורה טובה?

ושוב אגיד לכם תודה רבה על העזרה.

הדבר היחיד שמנחם אותי זה שניתן לסגור את הלוואת הפרחים באופן מיידי ללא קנסות, אז גם במקרה של עלייה, אפשר באמת לסגור אותה.
אם אפשר לסגור אותה אז למה לקחת את הלוואה הזו?
אז בשאיפה תיקח כמה שפחות בפריים ובמשתנה וכמה שיותר בקל"צ, אתה תשלם על הביטחון הזה בריביות גבוהות יותר.
לא אומר כן להצמיד אלא לשקול זאת. הסיבה היא שמדד אפשר לצפות ולהניח שיהיה נמוך בשנים הקרובות, גם טובי הנביאים לא יודעים מה יהיה המדד ב25 שנים הבאות.
כבר קיבלת, עכשיו רק נשאר לשחק עם טווחי הזמנים במסגרת יכולת ההחזר החודשי שלך, לקחת מקדמי ביטחון ראויים ולהחליט כמה ריבית עודפת אתה מוכן לשלם תמורת סיכון נמוך.
בגדול ככל שמרכיב הפריים שלך גבוה יותר ככה המשכנתא שלך מסוכנת יותר וכנ"ל במסלול המשתנה כל 5.
הבעיה היא שכדי שה1/3 הבטוח שהוא הקל"צ יהיה בריבית אטרקטיבית אתה תהיה חייב לקחת כ1/3 במשתנה כל 5.
את הפריים אפשר להאריך בלי לפגוע בריבית ככה שעדיף לך לקצר את המשתנה ובמיוחד את הקל"צ ככל האפשר ולהאריך את הפריים.
אני לא ממש בקיא באיזה ריבית אפשר לקבל לכל טווח וכאמור הריביות גם משתנות בהתאם להרכב המסלולים.

זה תלוי בהרבה משתנים:
אהבת הסיכון שלך
הגיל שלך

שליש פריים ל25 שנים

אני יודע שהמדד כולל את מחירי השכירויות.
אני טוען שבשוק הנמצא במגמת ירידה, השכירויות בפריפריה ירדו ובאזור המרכז ידשדשו (ברחוב ארבע ארצות דירות 2 חדרים בין השנים 98 עד 2006 הושכרו בשכירות חודשית של $650).
בשנים האחרונות למרות עליית מחירי השכירויות, ואחוזי אבטלה נמוכים, ראינו אנפלציה שלילית, כעת עלויות הדיור במידה ולא יעלו, לא יוסיפו לסיכוי של המדד לעלות, אבל כמובן שבאיזה שהוא שלב זה עלול להשתנות.

נערך לאחרונה ב:
קשה להעריך שמחירי הדיור ימשיכו לרדת, נכון דיש כרגע קיפאון במחירי הנדלן ומעט ירידה למטה, אבל במקרה והפריים יזנק, שזה משהו שקרה לפני כמה שנים, וגם מחירי הדיור בו זמנית, האם זאת לא הופך להיות בור?

2 הורים שעובדים, סך הכנסות של 15 אלך שח לחודש.
מצב בריאות כרגע תקין ומקווה שגם בהמשך.
צפי ההכנסות תואם את ההכנסות שאמרתי לעיל, אין שינוי.
אני לא מתכנן לסגור את ההלוואה של הריבית המשנתה ב5 שנים הקרובות, אז אקח ללא מדד.

ושוב אגיד לכם תודה רבה על העזרה.

ליאל, לא קיים כזה מונח קיפאון, כאשר בעלי דירות לא מצליחים למכור, "קיפאון" פרושו מחירי הדירות יורדים כדי להימכר !
השוק בפרוש נמצא במגמת ירידה.

אם אפשר לסגור אותה אז למה לקחת את הלוואה הזו?

אז בשאיפה תיקח כמה שפחות בפריים ובמשתנה וכמה שיותר בקל"צ, אתה תשלם על הביטחון הזה בריביות גבוהות יותר.

לא אומר כן להצמיד אלא לשקול זאת. הסיבה היא שמדד אפשר לצפות ולהניח שיהיה נמוך בשנים הקרובות, גם טובי הנביאים לא יודעים מה יהיה המדד ב25 שנים הבאות.

כבר קיבלת, עכשיו רק נשאר לשחק עם טווחי הזמנים במסגרת יכולת ההחזר החודשי שלך, לקחת מקדמי ביטחון ראויים ולהחליט כמה ריבית עודפת אתה מוכן לשלם תמורת סיכון נמוך.
בגדול ככל שמרכיב הפריים שלך גבוה יותר ככה המשכנתא שלך מסוכנת יותר וכנ"ל במסלול המשתנה כל 5.
הבעיה היא שכדי שה1/3 הבטוח שהוא הקל"צ יהיה בריבית אטרקטיבית אתה תהיה חייב לקחת כ1/3 במשתנה כל 5.
את הפריים אפשר להאריך בלי לפגוע בריבית ככה שעדיף לך לקצר את המשתנה ובמיוחד את הקל"צ ככל האפשר ולהאריך את הפריים.
אני לא ממש בקיא באיזה ריבית אפשר לקבל לכל טווח וכאמור הריביות גם משתנות בהתאם להרכב המסלולים.

יהיה אפשר לסגור אותה בעוד כמה שנים, ברגע שיהיה לנו עוד כסף...כרגע אין.
אני לא טועה, פריים אפשר לסגור בכל זמן ללא קנס נכון?

עוד משהו שיעזור לי, אני מחפש באימטרנט איזה טבלה שמרכזת ריביות ממוצעות שמוצעות ע"י הבנקים....
ככה שיהיה לי טווחים של ריביות ממוצעות, וככה אוכל להתמקח עם הבנק כדי לקבל ריבית יותר נמוכה.
יש לכם במקרה אתר או משהו שיוכל לעזור לי?

וכמובן תודה רבה

ההמלצה הכי טובה שלי היא ללכת לכמה שיותר בנקים שונים ולעשות תחרות ביניהם. לפעמים הדבר היחיד שיוריד לך את הריבית זו הצעה מתחרה. אני עכשיו לקראת לקיחת משכנתא, הייתי ב5 בנקים וההצעה הראשונית שקיבלתי השתפרה כבר 6-7 פעמים, הרבה מתחת לריביות שבכלל ציפיתי לקבל.

יהיה אפשר לסגור אותה בעוד כמה שנים, ברגע שיהיה לנו עוד כסף...כרגע אין.
אני לא טועה, פריים אפשר לסגור בכל זמן ללא קנס נכון?

עוד משהו שיעזור לי, אני מחפש באימטרנט איזה טבלה שמרכזת ריביות ממוצעות שמוצעות ע"י הבנקים....
ככה שיהיה לי טווחים של ריביות ממוצעות, וככה אוכל להתמקח עם הבנק כדי לקבל ריבית יותר נמוכה.

וכמובן תודה רבה

אתר משכנתאמן מפרסם ריביות משכנתא ממוצעות מדי חודש (גם אתר בנק ישראל מפרסם את אותו המידע) ויש בו עוד המון מידע שימושי, למדתי משם הרבה. גם קבוצת "פורום סיוע למשכנתאות" בפייסבוק מאוד עוזרת.

אתר משכנתאמן מפרסם ריביות משכנתא ממוצעות מדי חודש (גם אתר בנק ישראל מפרסם את אותו המידע) ויש בו עוד המון מידע שימושי, למדתי משם הרבה. גם קבוצת "פורום סיוע למשכנתאות" בפייסבוק מאוד עוזרת.

תודה רבה,אני יקרא שם יש באמת המון מידע שיעזור לי.

הלוואה נדרשת ₪ 230,000.00
החזר חודשי נדרש-מתחת ל2,000 ש''ח
חלוקת משכנתא-
פריים-75000 ש''ח לתקופה של 12 שנה-1.4% ניתן לפרוע ללא עמלת סילוק
משתנה לא צמודה תחנת יציאה כל 5 שנים- 35,000 לתקופה של 12- ריבית של % 3.35
ריבית קבועה לא צמודה 120,000 לתקופה של 12 שנים-ריבית של 3.99%

בריביות שהציעה מזרחי טפחות, על פי מחשבון משכנתא אני מגיע להחזר חודשי של 1863.80 ש''ח
לקחתי 1/3 פריים כדי לנצל את הריבית הנמוכה כמה שניתן, במקרה של עלייה אפרע אותה בשנים הבאות.(אחסוך עד אז קצת כסף)
ריבית משתנה לדעתי הסכום הזה הוא סכום סביר, כאשר אהנה מהריבית היחסית נמוכה יותר, לעומת הקבועה, ובמקרה של עליית ריבית אני יוכל גם לפרוע אותה, כל 5 שנים ללא עמלת סילוק.
ריבית קבועה זה הוא החלק הכי גדול של ההלוואה, כמובן בגלל שהוא יחסית בטוח אך עם עמלה יותר גבוה.
האחוזים שרשמתי לכם למעלה זה ההצעה של בנק מזרחי טפחות, הצעה לאחר התמקחות, אני ממשיך לבנקים הבאים כדי להגיע לעמלות יותר נמוכות, ממשיכים
כמובן שאעדכן בהמשך!

תודה רבה על העזרה, אתם עושים עבודת קודש.

אין כזה דבר, זה משתנה פר סניף פר בנאדם ופר עסקה.
פריים-75000 ש''ח לתקופה של 12 שנה-1.4% ניתן לפרוע ללא עמלת סילוק
משתנה לא צמודה תחנת יציאה כל 5 שנים- 35,000 לתקופה של 12- ריבית של % 3.35
ריבית קבועה לא צמודה 120,000 לתקופה של 12 שנים-ריבית של 3.99%
ריביות יקרות מאד.

אין כזה דבר, זה משתנה פר סניף פר בנאדם ופר עסקה.

ריביות יקרות מאד.
ואו זה פשוט מטורף, הריביות שהם נותנים, ועוד זה אחרי שהורידו לי קצת את הריביות, ב0.5% למשתנה ולקבועה.
ממשיך עם המיקוח, ועובר לעוד בנקים.
לא עוד לגניבה של הבנקים
אעדכן אתכם על ההמשך, ואם יהיו עוד שאלות ארשום פה.
תודה ושבת שלום

ואו זה פשוט מטורף, הריביות שהם נותנים, ועוד זה אחרי שהורידו לי קצת את הריביות, ב0.5% למשתנה ולקבועה.
ממשיך עם המיקוח, ועובר לעוד בנקים.
לא עוד לגניבה של הבנקים
אעדכן אתכם על ההמשך, ואם יהיו עוד שאלות ארשום פה.
תודה ושבת שלום
לך ליועץ חבל על הזמן שלך...
יועץ טוב ישיג לך ריביות נורמליות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M הרכב הלוואת משכנתא שקיבלתי מהבנק נדל"ן 16
ש ניצול כספי הלוואת משכנתא לנכס חדש נדל"ן 3
E התייעצות לגבי הון פנוי, סגירת הלוואת פריים או השקעה באפיקים אחרים נדל"ן 9
ב הלוואת margin בתקופת אבטלה? שוק ההון 2
M הלוואת גישור נדל"ן 2
R הלוואת גישור על דירה על הנייר לפני קבלת טופס 4 נדל"ן 6
S הלוואת זכאות נדל"ן 5
Itaigrin שאלה לגבי הלוואת בלון צרכנות פיננסית 2
J השקעה ב-P2P או לקיחת הלוואת מינוף להשקעה אחרת? השקעות אלטרנטיביות 10
MichaelScott הלוואת גרייס לכל החיים נדל"ן 13
R הלוואת גישור על חשבון קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
1337justme הלוואת גישור כנגד פק"מ שקלי - ניסיון לחמוק מסיכון אינפלציה שוק ההון 4
L "לא קוראת עברית וחתמה על הלוואה" - באיזה בנק יש הלוואת עם 44% ריבית? אוף טופיק 18
S באוצר שוקלים: "הלוואת קורונה" מהציבור - לטובת מימון המשבר אוף טופיק 61
F הלוואת בלון לרכישת נכס מניב בחו"ל נדל"ן 35
ImCarryGG המלצה לספרים/מאמרים על מינוף באמצעות הלוואת בנק שוק ההון 52
דוג לקיחת הלוואת כדי להעלות את דירוג האשראי שוק ההון 47
Z הלוואת מט"ח מהבנק נדל"ן 8
A הלוואת מינוף ב-IB שוק ההון 32
I הלוואת מניות בIB? שוק ההון 2
לוויתן ריבית על הלוואת מינוף בתיק השקעות שוק ההון 21
מ דעה על תמהיל משכנתא נדל"ן 0
ttmoon תמהיל משכנתא, דירה ראשונה להשקעה, מחיר למשתכן נדל"ן 0
amit מסלול משכנתא משתנה כל 5 עוגן אגח לא צמוד נדל"ן 2
א סגירת משכנתא מהחלק ההוני/הקצבתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S איך לבחור פרמטרים של משכנתא נדל"ן 5
D נטילת משכנתא לבעלי אזרחות אירופאית נדל"ן 0
S לשכור ולהשקיע במדד או לקנות - באירופה עם 100% משכנתא וסבסוד הריבית נדל"ן 5
Y הערכה גסה לעלות משכנתא כיום פוסטים מאיכות נמוכה 1
J סגירת מסלול משכנתא אל מול השקעה בפקדון נדל"ן 9
O שיקולי משכנתא ותזרים נדל"ן 13
M הייתכן שרק ל-28% ממשקי הבית החילוניים בישראל יש משכנתא, וההחזר ההמוצע עליה הוא רק 3,800 ש"ח? נדל"ן 11
R החזרת משכנתא - מסלול פריים אל מול השארת הכסף בקופת גמל להשקעה נדל"ן 5
E קיצור מסלול משכנתא לא משנה ריביות? נדל"ן 17
U משכנתא או הלוואה "לכל מטרה" נדל"ן 9
S משכנתא בגיל 60 נדל"ן 3
H לגבי יועץ משכנתא. נדל"ן 13
S ביטוח חיים עבור משכנתא עתידית נדל"ן 3
P הבדלים עיקריים בין משכנתא לפני קניה, לכזו על בית בבעלות? נדל"ן 8
U פרעון חלקי של משכנתא ע"ח קרן השתלמות נדל"ן 0
ש תשלומי ריבית משכנתא נדל"ן 8
Odnight והפעם שאלה שונה לגמרי - האם לפרוע משכנתא? נדל"ן 14
ה צימצום משכנתא באמצעות קרן הפנסיה נדל"ן 6
T שאלות לגבי משכנתא נדל"ן 5