auto_trader
משתמש רגיל
- דירוג
- 53
קניית דירה מגורים, מתכנן לקחת משכנתא פחות מ-30% מימון (אין לי צורך אמיתי במשכנתא, זה בעיקר בשביל לא לשים יותר מדיי כסף בקירות אלא בהשקעות אחרות). התוכנית כרגע היא לעשות תמהיל שלישים של מסלול פיתוי עם פריים, משתנה צמודה וקלצ (ואולי קצת קבועה צמודה על חשבון חלק מהקלצ), לסגור בין 30%-50% תוך כמה חודשים ולאחר מכן להישאר עם קלצ ופריים בלבד, ללא הצמדות למדד. באופן אישי אני מעריך שהאינפלציה הגלובאלית (ונגזרת משם גם בישראל) צפויה לעלות או לכל הפחות להישאר ברמה גבוהה לפחות ל-3-5 השנים הקרובות, ולכן מאוד נזהר מצמודי מדד, למרות הריבית האטרקטיבית שלהם.
מצד שני... אם ארצה למחזר בעתיד, קלצ היום בריביות גבוהות ועמלת ההיוון יכולה להפוך את כל הסיפור למאוד יקר עד כדי לא רלבנטי, כך שקלצ מקטין את הגמישות למיחזור. בנוסף, היות ויש לי סכום נזיל בצד, תמיד אוכל להחזיר את החלקים הצמודים אם המדד ימשיך למעלה. אז בעצם תוהה האם בכלל הגיוני לי לקחת קלצ כעת? אולי פשוט כדאי לקחת קצ במקום בתמהיל שלישים (קצ, פריים, משתנה צמודה) כדי להנמיך ריביות למינימום?
מצד שני... אם ארצה למחזר בעתיד, קלצ היום בריביות גבוהות ועמלת ההיוון יכולה להפוך את כל הסיפור למאוד יקר עד כדי לא רלבנטי, כך שקלצ מקטין את הגמישות למיחזור. בנוסף, היות ויש לי סכום נזיל בצד, תמיד אוכל להחזיר את החלקים הצמודים אם המדד ימשיך למעלה. אז בעצם תוהה האם בכלל הגיוני לי לקחת קלצ כעת? אולי פשוט כדאי לקחת קצ במקום בתמהיל שלישים (קצ, פריים, משתנה צמודה) כדי להנמיך ריביות למינימום?