אהלן יקרים,
אני עוזר לגיסי עם משכנתא חדשה ואשמח לשמוע את דעתכם.
פרטים:
-יש יועץ שמלווה, לאחר בירור צרכים הוא בנה את התמהיל בתמונה המצורפת.
-מדובר בהצעה ראשונית שעל בסיסה התחלנו בליווי שלו מיקוח עם 3-4 בנקים נוספים (כך שאנו צופים שיפור קל בריביות).
-מסלול 4 הוא מסלול פיתוי, נא לא להתחשב בו, המשכנתא תהיה בסכום של 1.1M ובהחזר חודשי של 6500 ש"ח (30% מההכנסה הנטו של משק הבית)
-מחיר הדירה הוא 2.2M (משתכן), זוג קלאסי בעבודות טובות ללא נקודות שליליות או חובות נוספים.
זו המשכנתא:
כמה שאלות:
-האם הייתם משנים משהו בתמהיל? משנים את הסכומים בין המסלולים?
-זכור לי שפיצול מסלולים מקנה יתרון בסילוק עתידי, מומלץ לעשות את זה?
-האם הריביות טובות לתקופה הזו? (בהנחה ונצליח מעט לשפר)
-ריבית הקל"צ 4.45, לא כדאי להעביר 50,000 למשתנה לא צמודה 4.38 שנותנת גמישות בסילוק עתידי?
-איך מתבצע החישוב "כל 5 שנים על בסיס אג"ח ממשלתי"?
-בהצעה אני רואה שהמשכנתא היא 1.3M והצפי להחזר הוא 2.6M, זאת אומרת יחס של 2 על כל שקל, לכמה עלינו לשאוף?
כל טיפ יתקבל בברכה! ואם יש משהו שכדאי להתעכב עליו עם היועץ ולפרק לגורמים תעדכנו.
אנחנו רוצים לוודא שהתמהיל טוב ולוקח בחשבון תרחישים שונים ומשאיר גמישות בסילוק לפני שאנחנו עוברים לשלב המיקוחים עם הבנקים.
אני עוזר לגיסי עם משכנתא חדשה ואשמח לשמוע את דעתכם.
פרטים:
-יש יועץ שמלווה, לאחר בירור צרכים הוא בנה את התמהיל בתמונה המצורפת.
-מדובר בהצעה ראשונית שעל בסיסה התחלנו בליווי שלו מיקוח עם 3-4 בנקים נוספים (כך שאנו צופים שיפור קל בריביות).
-מסלול 4 הוא מסלול פיתוי, נא לא להתחשב בו, המשכנתא תהיה בסכום של 1.1M ובהחזר חודשי של 6500 ש"ח (30% מההכנסה הנטו של משק הבית)
-מחיר הדירה הוא 2.2M (משתכן), זוג קלאסי בעבודות טובות ללא נקודות שליליות או חובות נוספים.
זו המשכנתא:
כמה שאלות:
-האם הייתם משנים משהו בתמהיל? משנים את הסכומים בין המסלולים?
-זכור לי שפיצול מסלולים מקנה יתרון בסילוק עתידי, מומלץ לעשות את זה?
-האם הריביות טובות לתקופה הזו? (בהנחה ונצליח מעט לשפר)
-ריבית הקל"צ 4.45, לא כדאי להעביר 50,000 למשתנה לא צמודה 4.38 שנותנת גמישות בסילוק עתידי?
-איך מתבצע החישוב "כל 5 שנים על בסיס אג"ח ממשלתי"?
-בהצעה אני רואה שהמשכנתא היא 1.3M והצפי להחזר הוא 2.6M, זאת אומרת יחס של 2 על כל שקל, לכמה עלינו לשאוף?
כל טיפ יתקבל בברכה! ואם יש משהו שכדאי להתעכב עליו עם היועץ ולפרק לגורמים תעדכנו.
אנחנו רוצים לוודא שהתמהיל טוב ולוקח בחשבון תרחישים שונים ומשאיר גמישות בסילוק לפני שאנחנו עוברים לשלב המיקוחים עם הבנקים.