נניח שיש לי (רווק) סכום אותו אני מייעד לדירה להשקעה - סכום עד 2M (לא אתנגד למשהו זול יותר). מיקום של הנכנס, עדין לא החלטתי.
הכוונה היא, קניית דירה אותה אשכיר במטרה לקבל שכר דירה (בשאיפה סכום הפטור ממס - עד 5K בחודש).
ההתלבטות היא האם לקנות דירה מוכנה (חדשה/יד שניה) או להשתתף בהגרלות מחיר למשתכן.
יש לי את ההון הנדרש (כרגע מושקע, קצת בהפסד, אבל מאמין שיהיה ניתן למשוך בשנה הקרובה, גם אם יישאר בהפסד) זכאי להשתתף בהגרלות מחיר למשתכן.
החיסרונות במחיר למשתכן לדעתי:
* עיקוב במסירת הדירה (עד שתהיה מוכנה, יכול לקחת 6 שנים)
* אי אפשר לשלם הכל מראש ולכן, יש מיסים נוספים (תשומות מדד הבניה)
* זכייה אינה בטוחה (ז"א יכול להיות שאשתתף בהגרלות שנה ולא אזכה באף דירה)
* יותר קשה לקבל נכנס במיקום מועדף (פחות הגרלות במקומות ביקוש)
* איכות בניה ירודה יותר - כדי להוזיל עלויות לקבלן (לא יודע כמה נכון, אבל שמעתי על כיווני אוויר בעייתים - קצת חלונות או חלונות קטנים)
יתרונות מחיר למשתכן:
* הוזלה משמעותית בעלויות (תלוי מיקום)
ראיתי נושאים דומים בפורום שואל עכשיו, כי אנשים שהשתתפו במחיר למשתכן כבר קיבלו דירות, יש מידע יותר מדוייק מבעבר.
הכוונה היא, קניית דירה אותה אשכיר במטרה לקבל שכר דירה (בשאיפה סכום הפטור ממס - עד 5K בחודש).
ההתלבטות היא האם לקנות דירה מוכנה (חדשה/יד שניה) או להשתתף בהגרלות מחיר למשתכן.
יש לי את ההון הנדרש (כרגע מושקע, קצת בהפסד, אבל מאמין שיהיה ניתן למשוך בשנה הקרובה, גם אם יישאר בהפסד) זכאי להשתתף בהגרלות מחיר למשתכן.
החיסרונות במחיר למשתכן לדעתי:
* עיקוב במסירת הדירה (עד שתהיה מוכנה, יכול לקחת 6 שנים)
* אי אפשר לשלם הכל מראש ולכן, יש מיסים נוספים (תשומות מדד הבניה)
* זכייה אינה בטוחה (ז"א יכול להיות שאשתתף בהגרלות שנה ולא אזכה באף דירה)
* יותר קשה לקבל נכנס במיקום מועדף (פחות הגרלות במקומות ביקוש)
* איכות בניה ירודה יותר - כדי להוזיל עלויות לקבלן (לא יודע כמה נכון, אבל שמעתי על כיווני אוויר בעייתים - קצת חלונות או חלונות קטנים)
יתרונות מחיר למשתכן:
* הוזלה משמעותית בעלויות (תלוי מיקום)
ראיתי נושאים דומים בפורום שואל עכשיו, כי אנשים שהשתתפו במחיר למשתכן כבר קיבלו דירות, יש מידע יותר מדוייק מבעבר.