• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

קיבלתי הצעה לרכישת דירה ראשונה להשקעה - דעתכם?

• פותח הנושא פותח הנושא moshikoy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

moshikoy

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
קצת עלי, בן 36, נשוי, הכנסה משותפת 32 אלף נטו, הון עצמי נזיל כ-800 אש״ח (לא כולל מניות, קרנות השתלמות וכו׳)

אני מעוניין לקנות דירה ראשונה להשקעה,
לאחרונה הוצעה לי דירה חדשה מקבלן בשכונה חדשה במערב רחובות
4 חדרים, מרפסת גדולה, חניה, מחסן במחיר של 2.7 מ׳ ללא הצמדה למדד וריביות. מדובר בפריסייל לפני היתר בנייה (היתר צפוי להתקבל בשבועות הקרובים, יש כבר היתר חפירה ודיפון העבודות בשטח התחילו)
קבלת מפתח ב 2028, תנאי תשלום 15/85.
על פניו נראה שהמחיר תואם את המחיר של דירות חדשות ברחובות כיום (בסביבות 25 אש״ח למטר). ומדובר במינוף של 450 אלף ש״ח על 2.7 מיליון שזה מעולה, יש ערבות בנקאית לפי חוק המכר, סיכון נמוך.

אז למה אני כותב כאן
1. אפשרות נוספת זה לקנות דירה ב 1.8 מיליון עם משכנתא של 1.1-1.2 בשכונה טובה בחיפה או דירת יד 2 במרכז הארץ ולתת לשוכר לשלם את המשכנתא. טענות בעד\נגד?
2. עשיתי חשבון ונניח שבעוד 4 שנים הדירה מוכנה, אני אשלים 10% אחוז מהמחיר כדי לקבל משכנתא של 75/25. במילים אחרות לקחת 2 מ׳ מהבנק ל25 שנים - מדובר בהחזר של כ 14-12 אש״ח, כך שזו לא דירה שאפשר לתת לדיירים ״לשלם״ עבורי את המשכנתא.
3. כיוון שמדובר בהשקעה ל5 שנים (לפחות) לא ניתן לצפות את המחירים בהמשך. אבל לי קשה לדמיין שהשוק יגיע ל 3.5 מ׳ עבור דירת 4 חדרים (חדשה מקבלן) בעיר שיחסית לא קרובה למרכז הארץ כמו רחובות.

האם אתה מכיר את רחובות? יש שם אזורים במחירים לא נמוכים בכלל. יש רכבת, ואוכלוסיה חזקה. יש סיבות טובות לקנות ולגור שם.

ממש לא ממליץ לקנות דירה כזאת להשקעה. תשואה נמוכה סביב 2.5%, מס רכישה, כנראה גם מס שכירות.
אם כבר מדברים על רחובות, עדיף לרכוש דירה 3 חדרים במרכז ליד מכון ויצמן / רכבת.
תשואה יותר גבוה, ללא מסים, פחות ריבית על משכנתא.

שלום לכולם,
קצת עלי, בן 36, נשוי, הכנסה משותפת 32 אלף נטו, הון עצמי נזיל כ-800 אש״ח (לא כולל מניות, קרנות השתלמות וכו׳)

אני מעוניין לקנות דירה ראשונה להשקעה,
לאחרונה הוצעה לי דירה חדשה מקבלן בשכונה חדשה במערב רחובות
4 חדרים, מרפסת גדולה, חניה, מחסן במחיר של 2.7 מ׳ ללא הצמדה למדד וריביות. מדובר בפריסייל לפני היתר בנייה (היתר צפוי להתקבל בשבועות הקרובים, יש כבר היתר חפירה ודיפון העבודות בשטח התחילו)
קבלת מפתח ב 2028, תנאי תשלום 15/85.
על פניו נראה שהמחיר תואם את המחיר של דירות חדשות ברחובות כיום (בסביבות 25 אש״ח למטר). ומדובר במינוף של 450 אלף ש״ח על 2.7 מיליון שזה מעולה, יש ערבות בנקאית לפי חוק המכר, סיכון נמוך.

אז למה אני כותב כאן
1. אפשרות נוספת זה לקנות דירה ב 1.8 מיליון עם משכנתא של 1.1-1.2 בשכונה טובה בחיפה או דירת יד 2 במרכז הארץ ולתת לשוכר לשלם את המשכנתא. טענות בעד\נגד?
2. עשיתי חשבון ונניח שבעוד 4 שנים הדירה מוכנה, אני אשלים 10% אחוז מהמחיר כדי לקבל משכנתא של 75/25. במילים אחרות לקחת 2 מ׳ מהבנק ל25 שנים - מדובר בהחזר של כ 14-12 אש״ח, כך שזו לא דירה שאפשר לתת לדיירים ״לשלם״ עבורי את המשכנתא.
3. כיוון שמדובר בהשקעה ל5 שנים (לפחות) לא ניתן לצפות את המחירים בהמשך. אבל לי קשה לדמיין שהשוק יגיע ל 3.5 מ׳ עבור דירת 4 חדרים (חדשה מקבלן) בעיר שיחסית לא קרובה למרכז הארץ כמו רחובות.

האם עשית ניתוח של כל אחת מהאפשרויות וחישבת מה הרווח?
האם חישבת שכירות צפויה, עלויות מימון, מתווכים ומיסים, זמן שהכסף "יושב" אצל הקבלן ואין עליו תשואה?
האם השוות לאטרנטיבות אחרות (עם מינוף או בלי)?
האם חשבת מה סיבולת הסיכון שלך?
האם חשבת מה הנכונות שלך להתעסק בהשכרת נכס? זמינות פיזית ומנטלית?

חישבת פריסה של משכנתא וכו', אבל בתכל'ס - האם חישבת מה הרווח של כל אפשרות לעומת ההתעסקות הנדרשת ומה האלטרטיבות לרכישת דירה להשקעה?

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
stamEhad קיבלתי הצעה למשכנתא - אשמח לדעתכם נדל"ן 34
TheMailMan קיבלתי דולרים מ1980, איך בודקים כמה הם שווים? יזמות והגדלת הכנסות 12
Y האם צריך להגיש דו״ח מס אם רק קיבלתי דיבידנדים מETF אמריקאי? מיסים 2
N קיבלתי טופס W9 לכתובת האמריקאית מיסים 7
B למה קיבלתי כסף ממס הכנסה? מיסים 8
M קיבלתי זהב ומטבעות בירושה שוק ההון 18
L קיבלתי בדואר 1042-S ואני מגיש דוח שנתי עם חישוב ידני של רווח הון ודיבידנדים - אני צריך לעשות עם זה משהו? מיסים 0
א בנק מול בית השקעות? - קיבלתי תנאים דומים בשניהם שוק ההון 17
י קיבלתי החזר מס אבל בלי ריבית של 4%? מיסים 2
א פרנואיד? הזמנתי כ"א חדש, קיבלתי עם שליח - משהו לא מריח לי טוב צרכנות פיננסית 1
א אני פרנואיד? הזמנתי כ"א חדש, קיבלתי עם שליח - משהו לא מריח לי טוב צרכנות פיננסית 7
אוגורן משקיע בשקלים, אבל קיבלתי סכום בדולרים - להמיר או לא להמיר? שוק ההון 8
א יש פה וועדי בתים? קיבלתי עם חשבון המים "צריכה משותפת-חריגה" אוף טופיק 6
N קיבלתי הטבה לפתוח קרן השתלמות במעמד שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת שאלה מעולם הביטוח (רכב) הגיוני שאם קיבלתי הצעת מחיר מסוכנות צרכנות פיננסית 5
2028_שנת_פרישה קיבלתי את הקינדל שלי, והוא איטי כמו פועל איטלקי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ח לא קיבלתי שומה. בעיה שלי או של מס הכנסה? צרכנות פיננסית 16
ל קיבלתי דירה מירושה צרכנות פיננסית 63
ט קיבלתי הודעה על החזר מס - 16 שח וזה לא הגיוני צרכנות פיננסית 6
D לא זוכר אם קיבלתי החזר מס ב 2015, איך מבררים? צרכנות פיננסית 7
Jane Doe הבלתי יאומן קרה - קיבלתי פיצוי מחברת תעופה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
efrat הצעה לקורס וליווי עם תשואה מובטחת חלומית שוק ההון 28
Williamsburg הצעה מהבנק לטובת רידוד הנתח המנייתי שוק ההון 26
twister הצעה מגאמפא התפתחות אישית 81
D דעות על תמהיל משכנתא - הצעה מהבנק נדל"ן 2
S הצעה להעביר תיק לבנק הבינלאומי פוסטים מאיכות נמוכה 17
Rakli הצעה להלוואה לטווח ארוך צרכנות פיננסית 9
ט הצעה למשכנתא - התייעצות נדל"ן 2
A בירור מחירי נכסים שנמכרו -- לצורך הצעה ומו״מ נדל"ן 60
H הצעה לקנית דירה בבת ים. נדל"ן 2
י חוות דעת על הצעה למשכנתא נדל"ן 10
deussex הצעה לניהול כספי פיצויים ב S&P500 גם כן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ט הצעה נגדית לביטוח מסוג יותר הון. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
deussex ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח מול הצעה אטרקטיבית לקרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 53
מ תיק השקעות בניהול אישי - איזו הצעה טובה יותר? צרכנות פיננסית 8
ה הצעה לשיפור: לאפשר עריכה פוסטים בכל עת אוף טופיק 14
ת הצעה לפיקדון שקיבלתי (עבור קרן חירום) צרכנות פיננסית 31
F הצעה שקיבלתי מפסגות למסחר עצמאי על תיק בשווי 1,100,000 ש״ח שוק ההון 14
A ריביות למשכנתה + האם יש לחץ לקחת הצעה ? נדל"ן 3
Odnight קרן גמל להשקעה - האם זו הצעה משתלמת? שוק ההון 22
Odnight קרן גמל להשקעה - האם זו הצעה משתלמת? שוק ההון 0
ד הצעה ממיטב על ira השתלמות שוק ההון 5
L לא ייעוץ - אלא בדיקת הצעה של הבנק שוק ההון 28
D הצעה שקיבלתי לפקדונות מובנים בבנקים באירופה שוק ההון 19
aeh רכז הצעה מורשה ע"י רשות ני"ע - מי שמע מי השקיע שוק ההון 15
oz1987 הצעה שקיבלתי במסגרת קורס שוק ההון 12