שלום,
אני מעוניין לרכוש דירה ראשונה להשקעה במטרה לפזר סיכונים (כיום משקיע בשוק ההון) ולפתוח אפיק הכנסה חדש.
מעניין אותי בעיקר עליית הערך הפוטנציאלית.
עליי:
בן 30, רווק, עובד בהייטק, מרוויח 15,000 וגר בת״א.
הדירה:
מדובר בדירת ירושה, אני מחזיק בשליש ממנה ושוקל לרכוש את שני שליש הנוספים מאחיי.
היא ממוקמת בשכונת נווה שאנן שבת״א, בסמיכות רבה (כ-50 מטר) ממערב לתחנת רכבת הקלה שתיבנה בשנת 2027 בפינת רחובות לוינסקי ושדרות הר ציון.
דירת 2 חדרים + מרפסת הכוללת חניה ומחסן
הבניין חדש יחסית כ-10 שנים
שווי מוערך כיום - 2.7 מיליון ש״ח
משכנתא (בהנחה ואקבל 60% מימון) - 1.6 מיליון ש״ח
הון עצמי (בקיזוז חלקי היחסי בדירה והוצאות נלוות) - 699K ש״ח
אני מתלבט בסוגיות הבאות:
1. כיצד לשערך את עליית הערך הצפויה בעקבות הרכבת הקלה ותוכניות ההתחדשות העירונית המיסביות המתוכננות בשכונה?
2. לפי המשכנתא הנוכחית, התזרים השלילי החודשי שלי יהיה בגובה של כ-3000 ש״ח בחודש. כיום אני חוסך כ-6000 ש״ח בחודש, אבל אני דואג מהסיכון הרב הכרוך בתזרים שלילי שכזה. מה דעתכםן?
3. אשמח להמלצות פרקטיות כיצד להעריך עסקאות נדל״ן (שלב האקסל)
בשורות טובות
אני מעוניין לרכוש דירה ראשונה להשקעה במטרה לפזר סיכונים (כיום משקיע בשוק ההון) ולפתוח אפיק הכנסה חדש.
מעניין אותי בעיקר עליית הערך הפוטנציאלית.
עליי:
בן 30, רווק, עובד בהייטק, מרוויח 15,000 וגר בת״א.
הדירה:
מדובר בדירת ירושה, אני מחזיק בשליש ממנה ושוקל לרכוש את שני שליש הנוספים מאחיי.
היא ממוקמת בשכונת נווה שאנן שבת״א, בסמיכות רבה (כ-50 מטר) ממערב לתחנת רכבת הקלה שתיבנה בשנת 2027 בפינת רחובות לוינסקי ושדרות הר ציון.
דירת 2 חדרים + מרפסת הכוללת חניה ומחסן
הבניין חדש יחסית כ-10 שנים
שווי מוערך כיום - 2.7 מיליון ש״ח
משכנתא (בהנחה ואקבל 60% מימון) - 1.6 מיליון ש״ח
הון עצמי (בקיזוז חלקי היחסי בדירה והוצאות נלוות) - 699K ש״ח
אני מתלבט בסוגיות הבאות:
1. כיצד לשערך את עליית הערך הצפויה בעקבות הרכבת הקלה ותוכניות ההתחדשות העירונית המיסביות המתוכננות בשכונה?
2. לפי המשכנתא הנוכחית, התזרים השלילי החודשי שלי יהיה בגובה של כ-3000 ש״ח בחודש. כיום אני חוסך כ-6000 ש״ח בחודש, אבל אני דואג מהסיכון הרב הכרוך בתזרים שלילי שכזה. מה דעתכםן?
3. אשמח להמלצות פרקטיות כיצד להעריך עסקאות נדל״ן (שלב האקסל)
בשורות טובות