• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

דירה להשקעה בגאסר א זרקא קו שני לים.

• פותח הנושא פותח הנושא THHKG
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

THHKG

משתמש רשום
דירוג
0
שלום.

בפרוייקט טורקיז החדש דירת גן 4 חדרים 110 מטר בנוי עם גינה 65 מטר קו שני לים ויש נוף לים, כניסה אוקטובר 2024.

לצערי עקב בעיה כספית אשר נקלעתי אליה ברצוני למכור את הדירה, אך יש הגבלה על מכירת הדירה במשך 5 שנים.

אני מחפש קונה רציני שמוכן להשכיר את הדירה לתקופה בה אני מוגבל למכירה שהיא 5 שנים.

כאשר אני המוכר מתחייב לקונה למכור לו את הבית לאחר 5 שנים בסכום השווי העדכני כיום בשוק העומד על 2.3-2.4 מיליון שקל בלבד.

[נמחק, חל איסור פרסום בפורום - יוסיק]

נערך לאחרונה ב:
שלום.

בפרוייקט טורקיז החדש דירת גן 4 חדרים 110 מטר בנוי עם גינה 65 מטר קו שני לים ויש נוף לים, כניסה אוקטובר 2024.

לצערי עקב בעיה כספית אשר נקלעתי אליה ברצוני למכור את הדירה, אך יש הגבלה על מכירת הדירה במשך 5 שנים.

אני מחפש קונה רציני שמוכן להשכיר את הדירה לתקופה בה אני מוגבל למכירה שהיא 5 שנים.

כאשר אני המוכר מתחייב לקונה למכור לו את הבית לאחר 5 שנים בסכום השווי העדכני כיום בשוק העומד על 2.3-2.4 מיליון שקל בלבד.
סתם מחשבה בשבילך -

נניח ששמאי אומר שהדירה שווה 2.4, כלומר שאם היום הייתה נמכרת בשוק החופשי העסקה הייתה מתבצעת במחיר הזה בערך. הקונה היה רושם את הדירה בטאבו בזמן המכירה. היה יכול לשעבד את הדירה ולקחת משכנתא.

בעסקה שאתה מציע, הנכס לא נרשם ברגע ביצוע העסקה. אי אפשר לקחת משכנתא כיוון שאין מה לשעבד. יש קושי במימוש העסקה בתאריך היעד כיוון שאין דרך להכריח אותך למכור.

כפועל יוצא, אתה מחפש אנשים עם הון נזיל וזמין. אין הרבה אנשים שיכולים/מעוניינים להרשות לעצמם לשים מעל שני מליון במזומן על דירה, בטח לא דירה להשקעה.

במצב הזה, אתה צריך לתת 20-30% הנחה על המחיר היום בשביל שמשקיע יסתכל על העסקה. וגם אז לא בטוח שימצא כזה משקיע.

עוד רעיון - תחפש משקיע שיקנה חלק מהדירה. תמכור לו 10-20% מהדירה או כמה שאתה צריך בשביל לעבור בשלום את חמש השנים הללו, אבל ב 50% הנחה. ככה רמת הסיכון של המשקיע נמוכה יותר.

בהצלחה.

בעסקה שאתה מציע, הנכס לא נרשם ברגע ביצוע העסקה. אי אפשר לקחת משכנתא כיוון שאין מה לשעבד.
יהיה ניתן לקחת משכנתא בעוד 5 שנים, כשתתבצע המכירה.
יש קושי במימוש העסקה בתאריך היעד כיוון שאין דרך להכריח אותך למכור.
יש דרכים אבל זה אכן מעמיד סכנות משפטיות (לשני הצדדים) עד מועד החתימה על חוזה מכירה.

אבל מסכים שיש פה מצב בעייתי מאוד עבור הקונה, מה שאמור לשקף הנחה משמעותית ממחיר השוק.

היי אני מעוניין

אם זה השווי היום למה הוא צריך אותך? הוא יכול לקנות דירה טובה יותר בסכום הזה ישירות מהיזם ועוד לקבל הטבות מפה ועד הודעה חדשה.

למיטב הבנתי אי אפשר לבצע את העסקה הזאת בצורה חוקית, הדרך היחידה היא אם יש לך בן משפחה\קרוב שיהיה מעוניין.

אם זה השווי היום למה הוא צריך אותך? הוא יכול לקנות דירה טובה יותר בסכום הזה ישירות מהיזם ועוד לקבל הטבות מפה ועד הודעה חדשה.
כי לא ניתן לקנות מהקבלן דירות גן 4 חדרים, הקבלן מוכר רק 6 חדרים במחיר התחלתי של 3 מיליון שקל, לא ניתן להשיג דירות 4 חדרים בפרוייקט בשוק החופשי.

כי לא ניתן לקנות מהקבלן דירות גן 4 חדרים, הקבלן מוכר רק 6 חדרים במחיר התחלתי של 3 מיליון שקל, לא ניתן להשיג דירות 4 חדרים בפרוייקט בשוק החופשי.
אם כך, המספרים שציינת הם לא המחיר של הדירה.

אני אחדד: אם שמאי מעריך את הדירה שלך כיום במחיר X אילו הייתה נמכרת בשוק החופשי. באיזה הנחה היית מוכן/רוצה למכור?

ג'סר א זרקא הוא אחד היישובים העניים ביותר בישראל. בממוצע לדעתי יש אירוע אלימות קשה שם לפחות פעם בשבוע. ממש ה סלאמס של קיסריה.
שוכנת ממש על שפת הים, ואין לה לאן לגדול.

בשומר החומות נזרקו בלוקים מהכפר על נוסעי כביש החוף. (הכפר ממש צמוד לכביש).

אז ברור שהפרויקט הזה לא היה מיועד לבני המקום. משווקים את זה ליהודים בעקרון להשקעה כאילו אין שם דמי פרוטקשן ולא יהיה חיכוכים עם בני המקום. זה אחלה מקום לגלוש, משם לגור באופן קבוע לא נראה לי בתוכנית של הרוכשים. גם לנפוש שם באייר בי אנד בי זה לא כזה ריאלי.

לדעתי מקווים לשכונה הזאת תהיה כביש מחבר עם קיסריה אבל קשה לי להאמין, החברה מקיסריה לא רוצים את זה.

להמשך קריאה :

נערך לאחרונה ב:
סתם מחשבה בשבילך -

נניח ששמאי אומר שהדירה שווה 2.4, כלומר שאם היום הייתה נמכרת בשוק החופשי העסקה הייתה מתבצעת במחיר הזה בערך. הקונה היה רושם את הדירה בטאבו בזמן המכירה. היה יכול לשעבד את הדירה ולקחת משכנתא.

בעסקה שאתה מציע, הנכס לא נרשם ברגע ביצוע העסקה. אי אפשר לקחת משכנתא כיוון שאין מה לשעבד. יש קושי במימוש העסקה בתאריך היעד כיוון שאין דרך להכריח אותך למכור.

כפועל יוצא, אתה מחפש אנשים עם הון נזיל וזמין. אין הרבה אנשים שיכולים/מעוניינים להרשות לעצמם לשים מעל שני מליון במזומן על דירה, בטח לא דירה להשקעה.

במצב הזה, אתה צריך לתת 20-30% הנחה על המחיר היום בשביל שמשקיע יסתכל על העסקה. וגם אז לא בטוח שימצא כזה משקיע.

עוד רעיון - תחפש משקיע שיקנה חלק מהדירה. תמכור לו 10-20% מהדירה או כמה שאתה צריך בשביל לעבור בשלום את חמש השנים הללו, אבל ב 50% הנחה. ככה רמת הסיכון של המשקיע נמוכה יותר.

בהצלחה.
20-30% הנחה זה נראה לי נמוך. אם אני הייתי מנסה להעריך את העסקה הייתי עושה את החישוב הבא:
1. זה סוג של future על מחירי הנדל"ן. בהנחות מאוד אופטימיות (לדעתי) הדירה תהיה מוצמדת למדד וכל עוד אין שכירות חודשית זה מה שמקבלים עוד 5 שנים.
2. הריבית חייבת להיות מהוונת בלפחות פריים שזה כ-6% כי יש כאן סיכונים רבים שאורבים לקונה (עיקולים על המוכר מצד הבנק למשל כי הנכס משועבד עם משכנתא ואז הוא יכול להפסיד 100% מהעסקה).
3. המדד נניח יתן בממוצע 10% שנתי נומינלי - זה קשה מאוד להעריך.
4. נניח שהמדד יהיה 3% בממוצע ב-5 שנים הקרובות.

לסיכום, שווי הדירה עוד 5 שנים יהיה לאור ההנחות 1.16 מערכו היום. לעומת זאת, ההון אם היה מושקע סולידית היה 1.34 מערך הדירה בעוד 5 שנים. אם היה מושקע בשוק ההון הוא היה 1.61 מערך הדירה בעוד 5 שנים.

נניח שנדל"ן הוא חצי סולידי וחצי מנייתי ולכן נהוון לו ערך של 1.475 מערך הדירה היום על מנת שישתלם להשקיע. לכן אנחנו נרצה פיצוי על 1.475-1.16=0.315 מערך הדירה כך נגיע לתשואה שאנחנו רוצים עוד 5 שנים. זה אומר שאנחנו מצפים להנחה של לפחות 31.5% על שווי הדירה היום כדי לפצות על הסיכונים והתשואות האלטרנטיביות במידה והעסקה מבוצעת ללא מינוף.

אני אבהיר קצת יותר את דבריי.

אני מחפש משקיע אם הון עצמי נזיל או לחילופין אדם עם נכסים שניתן לשעבד ולקחת עליהם משכנתא כדי להשיג את הכסף.

תמורת הכסף אשר נותן הקונה ועד להשלמת העסקה בפועל אני יכול לתת לקונה בטוחה נדלנית באזור המרכז בשווי דומה, אשר תיתן לקונה בטחון מלא על הכסף אשר הוא נותן, וזאת על מנת שלא יהיה לקונה שום סיכון מיותר עד להשלמת העיסקה.(עסקה עם בטחון מלא על הכסף) ועל כן העסקה היא עסקה משתלמת ובטוחה.

הכל כמובן יעשה בצורה חוקית ובצורה שלא תסכן אף צד בעסקה.

הכל כמובן יעשה בצורה חוקית ובצורה שלא תסכן אף צד בעסקה.
אז תפנה לבנק או לגורם מימון חוץ בנקאי, ישמחו לתת לך אשראי ואף בריבית לא רעה בכלל.

20-30% הנחה זה נראה לי נמוך. אם אני הייתי מנסה להעריך את העסקה הייתי עושה את החישוב הבא:
1. זה סוג של future על מחירי הנדל"ן. בהנחות מאוד אופטימיות (לדעתי) הדירה תהיה מוצמדת למדד וכל עוד אין שכירות חודשית זה מה שמקבלים עוד 5 שנים.
2. הריבית חייבת להיות מהוונת בלפחות פריים שזה כ-6% כי יש כאן סיכונים רבים שאורבים לקונה (עיקולים על המוכר מצד הבנק למשל כי הנכס משועבד עם משכנתא ואז הוא יכול להפסיד 100% מהעסקה).
3. המדד נניח יתן בממוצע 10% שנתי נומינלי - זה קשה מאוד להעריך.
4. נניח שהמדד יהיה 3% בממוצע ב-5 שנים הקרובות.

לסיכום, שווי הדירה עוד 5 שנים יהיה לאור ההנחות 1.16 מערכו היום. לעומת זאת, ההון אם היה מושקע סולידית היה 1.34 מערך הדירה בעוד 5 שנים. אם היה מושקע בשוק ההון הוא היה 1.61 מערך הדירה בעוד 5 שנים.

נניח שנדל"ן הוא חצי סולידי וחצי מנייתי ולכן נהוון לו ערך של 1.475 מערך הדירה היום על מנת שישתלם להשקיע. לכן אנחנו נרצה פיצוי על 1.475-1.16=0.315 מערך הדירה כך נגיע לתשואה שאנחנו רוצים עוד 5 שנים. זה אומר שאנחנו מצפים להנחה של לפחות 31.5% על שווי הדירה היום כדי לפצות על הסיכונים והתשואות האלטרנטיביות במידה והעסקה מבוצעת ללא מינוף.
מקבל, זה היה יותר חישוב סנדלרים. וגם - הנחתי שהקונה מקבל את דמי השכירות...

כולם מסכימים שעסקה שכזאת תקרה רק אם הקונה יקבל הנחה משמעותית. במקום למצוא חד קרן (קונה) ולתת לו הנחה גדולה, תמכור בהסכמה עם רשויות מחיר למשתכן. תשלם את ה450K למדינה, עדיין תצא ברווח על המחיר שאתה שילמת במקור.
ככה תוכל למכור את הנכס בצורה רגילה, מהירה, ישרה וקלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ישראלי מצוי מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 12
M דירה בהנחה או קופת גמל להשקעה נדל"ן 2
T עדכון תמהיל משכנתא בן 3 עבור דירה להשקעה נדל"ן 15
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
I האם למכור דירה שרכשתי להשקעה? נדל"ן 15
A דירה להשקעה נדל"ן 6
S דירה להשקעה נדל"ן 6
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
yotamavi דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
M דירה להשקעה 80/20 במגדל בגבעתיים נדל"ן 4
E דירה להשקעה כחלק מתכנון פנסיוני כדאי? נדל"ן 7
L אזרח אמריקאי - דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
roteml קניית דירה מסוג "דיור מוגן" להשקעה נדל"ן 1
S דירה להשקעה ברומניה נדל"ן 18
F נקודת כניסה התחלתית להשקעה בדירה במרכז (דירה ראשונה) נדל"ן 11
M דירה בהנחה מול דירה בשוק החופשי להשקעה נדל"ן 3
Y קניית דירה להשקעה ב״מחיר למשתכן״ בפרוייקט לאוכלוסיה החרדית נדל"ן 36
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
O תשואה דירה להשקעה נדל"ן 9
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
S דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 17