ריבית פריים
משתמש רשום
- דירוג
- 4
שלום לכל חברי הפורום, מקווה שפתחתי את הנושא בקטגוריה הנכונה (לא הייתי בטוח אם זה יותר מתאים לשוק ההון או לנדל"ן).
אז ככה, אני בן 25, עובד בבנק אירופאי בתחום הסייבר. שכר גבוה.
יש לי תיק השקעות ע"ס 100 אש"ח, שאליו אני מפקיד כל חודש סכום מסוים ולפעמים סכומים גדולים בבת אחת.
קריפטו ~20 אש"ח
עו"ש 50 אש"ח
קרן השתלמות 25 אש"ח נזילה ב 2027 (לא פעילה יותר)
קרן השתלמות חדשה 6 אש"ח נזילה ב 2029 (עולה בקצב מהיר)
בשנים הקרובות (4/5/6) אני מעוניין לרכוש דירה להשקעה באיזור הצפון ולהשכיר אותה.
ההתלבטות שלי היא מה עליי לעשות מהרגע הנוכחי עד הרגע שבו אחליט לרכוש את הדירה.
האם זה יהיה נכון יותר למכור את תיק ההשקעות במעמד רכישת הדירה ולנייד את הכספים עבור ההון עצמי?
האם זה יהיה נכון יותר להשאיר את תיק ההשקעות כמו שהוא כרגע, אבל לא להפקיד אליו כספים יותר כל חודש, ופשוט לשמור אותם בעו"ש עבור הון עצמי?
כל חודש שאני ממשיך להפקיד כספים לתיק ההשקעות, אני אפקטיבית מפחית מההון העצמי הנזיל שיהיה זמין עבורי לרכישת הדירה (בהנחה שאני לא מעוניין למכור את תיק ההשקעות, וזאת ההעדפה שלי כרגע). לפי מה שאני יודע כרגע, אני יכול להשתמש רק בכסף נזיל שיש לי עבור הון עצמי, וגם לקחת הלוואה כנגד קרן השתלמות (לא חושב על זה כרגע).
אשמח מאוד לשמוע מחוכמת הקהילה ומהחוויות האישיות של כולם/ן. תודה רבה!
אז ככה, אני בן 25, עובד בבנק אירופאי בתחום הסייבר. שכר גבוה.
יש לי תיק השקעות ע"ס 100 אש"ח, שאליו אני מפקיד כל חודש סכום מסוים ולפעמים סכומים גדולים בבת אחת.
קריפטו ~20 אש"ח
עו"ש 50 אש"ח
קרן השתלמות 25 אש"ח נזילה ב 2027 (לא פעילה יותר)
קרן השתלמות חדשה 6 אש"ח נזילה ב 2029 (עולה בקצב מהיר)
בשנים הקרובות (4/5/6) אני מעוניין לרכוש דירה להשקעה באיזור הצפון ולהשכיר אותה.
ההתלבטות שלי היא מה עליי לעשות מהרגע הנוכחי עד הרגע שבו אחליט לרכוש את הדירה.
האם זה יהיה נכון יותר למכור את תיק ההשקעות במעמד רכישת הדירה ולנייד את הכספים עבור ההון עצמי?
האם זה יהיה נכון יותר להשאיר את תיק ההשקעות כמו שהוא כרגע, אבל לא להפקיד אליו כספים יותר כל חודש, ופשוט לשמור אותם בעו"ש עבור הון עצמי?
כל חודש שאני ממשיך להפקיד כספים לתיק ההשקעות, אני אפקטיבית מפחית מההון העצמי הנזיל שיהיה זמין עבורי לרכישת הדירה (בהנחה שאני לא מעוניין למכור את תיק ההשקעות, וזאת ההעדפה שלי כרגע). לפי מה שאני יודע כרגע, אני יכול להשתמש רק בכסף נזיל שיש לי עבור הון עצמי, וגם לקחת הלוואה כנגד קרן השתלמות (לא חושב על זה כרגע).
אשמח מאוד לשמוע מחוכמת הקהילה ומהחוויות האישיות של כולם/ן. תודה רבה!