• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לבטים לגבי דירת מגורים + דירה להשקעה

• פותח הנושא פותח הנושא חוסך בן 40
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חוסך בן 40

משתמש סולידי
דירוג
25
שלום לכולם, תקציר מידע:
מתקרב ל-40, נשוי+, גר במרכז, הכנסה יפה (כ-45 נטו) אבל הוצאות יפות גם (30+) חחח.
קניתי דירה להשקעה לפני יותר מ-10 שנים (למזלי) ומחירה עלה במיליון שקל בערך, נשאר עליה משכנתא של כ-700 אלף.
גר בשכירות כל החיים, ועכשיו עם הילדים זה קצת יותר מורכב מאשר כשהייתי רווק או נשוי ללא.
נוסף על כך - בעלי הדירה הנוכחית שלי פשוט אנשים נוראיים וחמדנים, הם מתכננים לנצל את זה שאני לא רוצה לעבור דירה וידרשו ממני שכ״ד לא הגיוני וזה מרתיח אותי.
משחק בראש עם המחשבה לקנות דירה למגורים, אבל מאוד לא רוצה למכור את הדירה להשקעה, קניתי אותה במחשבה שתהיה לי הכנסה פסיבית עד וכולל פנסיה.
הבעיה כמובן שהדירות באזור מגורי ובגודל שאני צריך עולות כ-5 מיליון ש״ח (אלוהים יודע למה...).
לפי חישובים שלי, עוד כ-3 שנים אוכל להגיע להון עצמי של 2 עד 2.4 מיליון ש״ח, אבל זה כולל כל שקל שיש לי (בלי הדירה להשקעה); קה״ש, פוליסת חיסכון, השקעה אלטרנטיבית בחו״ל.
עכשיו הלבטים:
א. מי יודע מה יהיו המחירים עוד 3 שנים, האם אז ההון העצמי הזה יספיק בכלל.
ב. מה שיקולי המס מבחינת דירת מגורים כשיש לי דירה להשקעה? מס רכישה כמובן (הבנתי שאני יכול לחסוך חצי ממנו כי קניתי את הדירה הזו לפני הנישואים, זה נכון?), ישנם עוד?
ג. איך להתמודד עם הפחד הזה של להשקיע את כל מה שיש לי ב-4 קירות שאני גר בהם?
ד. איך להתמודד עם הפחד של משכנתא בגובה 2 מש״ח או יותר?
ה. האם בכלל נכון

אשמח לשמוע דעות של אנשים, הצעות או רעיונות גם יתקבלו בברכה :)
תודה רבה ושבת שלום!

נערך לאחרונה ב:
תחשוב על זה כך, שאתה גר בדירה בבעלותך זה כאילו אתה משלם שכירות לעצמך.
מי יודע מה יהיו המחירים עוד 3 שנים, האם אז ההון העצמי הזה יספיק בכלל.
לא צריך להיות שיקול אם החלטת לגור בבית בבעלותך לדעתי, לאף אחד אין כדור בדולח, כמו שזה עולה זה יכול גם להיעצר ואף לרדת.
איך להתמודד עם הפחד הזה של להשקיע את כל מה שיש לי ב-4 קירות שאני גר בהם?
אז אל, אתה יכול לגוון את התיק שלך, למכור את הדירה להשקעה ולשים כסף בשוק ההון.

אז לדעתך כדאי למכור את הדירה להשקעה ולקנות דירת מגורים? ולא להשתמש בכל הכסף בשביל הדירה?

אז לדעתך כדאי למכור את הדירה להשקעה ולקנות דירת מגורים? ולא להשתמש בכל הכסף בשביל הדירה?
אני לא יודע, זה אינדיבידואלי.
בכל מקרה של קניית דירה(גם אם אתה מוכר את הקיימת או לאו) הייתי מתמנף, משכנתא זאת הלוואה יחסית בריבית סבבה לסכום שאתה לוקח.
אני אישית (לא ממליץ כמובן) אוהב לגוון, אם הייתה לי היכולת הפיננסית הייתי קונה דירה ומשקיע בשוק ההון במקביל.

אבל מאוד לא רוצה למכור את הדירה להשקעה, קניתי אותה במחשבה שתהיה לי הכנסה פסיבית עד וכולל פנסיה.
הבעיה כמובן שהדירות באזור מגורי ובגודל שאני צריך עולות כ-5 מיליון ש״ח
אלא אם כן זו דירה עם פוטנציאל עתידי יוצא דופן, אז לדעתי זה יהיה מאוד טיפשי להמשיך ולהחזיק בדירה הזולה כדירה ראשונה ולקנות ב- 5 מליון שקל דירה שניה.
וכל זה רק בגלל שאתה רוצה להחזיק דירה להשקעה בשביל הכנסה פסיבית בפנסיה.
אם החלטת ללכת על קניית דירה למגורים (וזו החלטה שלא קשורה באיך לשלם עליה) אז הייתי מוכרת את הדירה הזולה, משתמשת בכסף לקניית דירת המגורים שאני רוצה ומוסיפה כסף נוסף מהחסכונות לפי סיבולת הסיכון שלך (גודל המשכנתא/המשך השקעה בשוק ההון).

לגבי כן לא דירה בבעלות. זה כבר עניין אישי והיו כאן הרבה דיונים בנושא.
מה שכן, אל תיתן לעצבים שלך, על בעל דירה ספציפי, לגרום לך לעשות את ההשקעה הכלכלית הכי גדולה שתהיה לך בחיים.

קניתי דירה להשקעה לפני יותר מ-10 שנים (למזלי) ומחירה עלה במיליון שקל בערך

נוסף על כך - בעלי הדירה הנוכחית שלי פשוט אנשים נוראיים וחמדנים, הם מתכננים לנצל את זה שאני לא רוצה לעבור דירה וידרשו ממני שכ״ד לא הגיוני וזה מרתיח אותי.

הבעיה כמובן שהדירות באזור מגורי ובגודל שאני צריך עולות כ-5 מיליון ש״ח (אלוהים יודע למה...).
אם תשים לב ענית בעצמך לשאלות שלך.

שים לב שברגע שאתה קונה דירה ב-5 מיליון כדירה שניה אתה תשלם הרבה יותר מס רכישה וגם זה שיקול.

קניתי דירה להשקעה לפני יותר מ-10 שנים (למזלי) ומחירה עלה במיליון שקל בערך, נשאר עליה משכנתא של כ-700 אלף.
הבעיה כמובן שהדירות באזור מגורי ובגודל שאני צריך עולות כ-5 מיליון ש״ח (אלוהים יודע למה...)

זה אומנם מעצבן כי זו חוכמה בדיעבד, אבל תחשוב מה היה קורה אם לפני 10 שנים היית קונה את הדירה שאתה באמת רוצה לגור בה (ששווה היום 5 מיליון ש"ח) עם אותו אחוז מינוף כמו שרכשת בדירה להשקעה? היא הייתה עולה העשור האחרון יותר ממיליון ש"ח?

שים לב שברגע שאתה קונה דירה ב-5 מיליון כדירה שניה אתה תשלם הרבה יותר מס רכישה וגם זה שיקול.
אכן כדאי לשקלל את זה כי מדובר במס לא קטן.
ואם בהמשך כשתהיה לך דירת מגורים תרצה למכור את הדירה להשקעה אתה חשוף למס שבח נאה (טעון בדיקה). אז משיקולי מיסים משמעותיים של כחצי מליון שקלים, תשקול היטב את סדר הפעולות שאתה עושה.

ה. האם בכלל נכון
תחשוב על יקום מקביל בו יש הבדל אחד מבחינתך - במקום הדירה להשקעה היה לך את השווי שלה נטו (כלומר, שווי בניכוי ההתחייבות עליה) בשוק ההון.
עכשיו מישהו היה בא אליך ומציע לך למכור את כל מה שיש לך בשוק ההון, נניח בלי מס, לקנות שתי דירות, אחת להשקעה ואחת למגורים, וכל אחת מהן בכ-200 אש"ח מעל מחיר השוק (בערך מס הרכישה שאתה תשלם בתוכנית שלך לשמור על דירת ההשקעה). אם היית מסכים ביקום המקביל, לך על התוכנית שכתבת.

קודם כל תודה רבה לכל המגיבים, תשובות לעניין וגרמו לי לחשוב על עוד דברים באמת.
עניין המיסים עלול באמת לפגוע בכלכליות של התוכנית שלי, לא חשבתי על מס שבח...
אם אני מוכר את הדירה להשקעה במטרה לרכוש דירה למגורים, אצטרך רק להחליט כמה משכנתא לקחת וכמה כסף להשאיר מושקע...
נראה לי שבכל מקרה כדאי לי לחכות עם ההחלטה הזו... יש לי עוד שנה שכירות בחוזה ורק עוד 3 שנים משתחררים לי הכספים שאני בונה עליהם.

ומה תעשה עם דירת 5 חדרים גדולה ועוד דירה להשקעה אחרי שהילדים יעזבו את הבית לצבא ואז לשכירות בת"א?

אם תמיד חלמת לפרוש ולהיות סבא זקן בבית גדול שמארח כל הזמן משפחה ונכדים אז זה חלום שעבורו שווה לעשות מאמץ היום ולקנות דירת 5 חדרים למגורים.

אבל אם בכלל החלום שלך זה להיות סבא זקן שחי את החיים בפנסיה בדירה קטנה ומתוקה בשכירות בת"א אז שווה להשאיר את הכסף בשוק ההון כנראה.

בסופו של דבר הכסף הוא אמצעי שמאפשר לנו את החיים שנרצה לחיות, ולא את האצבע בעין לבעל הדירה המעצבן שיש לך כרגע

אם זו אפשרות, הייתי מציע לך לחפש אקטיבית אחרי דירה להשכרה עם בעלי דירה נוחים יותר באיזור שאתה רוצה. אולי אפילו תוכלו לחתום על חוזה לכמה שנים עם סעיפים שמגדרים אותו ואותך.

יש לכם יכולת חיסכון מאוד מרשימה, אבל ההון העצמי לא מאוד גבוה. כלומר, תוך 10-15 שנים של חיסכון והשקעה תוכלו להגיע להון משמעותי הרבה יותר גבוה, ואז תוכלו לקנות דירה למגורים אם תרצו.

ומה תעשה עם דירת 5 חדרים גדולה ועוד דירה להשקעה אחרי שהילדים יעזבו את הבית לצבא ואז לשכירות בת"א?

אם תמיד חלמת לפרוש ולהיות סבא זקן בבית גדול שמארח כל הזמן משפחה ונכדים אז זה חלום שעבורו שווה לעשות מאמץ היום ולקנות דירת 5 חדרים למגורים.

אבל אם בכלל החלום שלך זה להיות סבא זקן שחי את החיים בפנסיה בדירה קטנה ומתוקה בשכירות בת"א אז שווה להשאיר את הכסף בשוק ההון כנראה.

בסופו של דבר הכסף הוא אמצעי שמאפשר לנו את החיים שנרצה לחיות, ולא את האצבע בעין לבעל הדירה המעצבן שיש לך כרגע
לא מאחל לו לחפש בעל דירה בתל אביב שלא יעלה לו כל שנה את השכירות/פעם בכמה שנים אם בכלל ימצא חוזה לכמה שנים.

אם זו אפשרות, הייתי מציע לך לחפש אקטיבית אחרי דירה להשכרה עם בעלי דירה נוחים יותר באיזור שאתה רוצה. אולי אפילו תוכלו לחתום על חוזה לכמה שנים עם סעיפים שמגדרים אותו ואותך.

יש לכם יכולת חיסכון מאוד מרשימה, אבל ההון העצמי לא מאוד גבוה. כלומר, תוך 10-15 שנים של חיסכון והשקעה תוכלו להגיע להון משמעותי הרבה יותר גבוה, ואז תוכלו לקנות דירה למגורים אם תרצו.
כנראה שזה מה שאהיה חייב לעשות כשיגמר לי החוזה הנוכחי.
10-15 שנים זו תקופה בלתי מבוטלת... חשבתי לגור בדירה בבעלותי עוד לפני :/
עוד 10 שנים כבר תגמר לי המשכנתא על הדירה להשקעה, מה שיעזור מאוד מבחינת יכולת החזר למשכנתא אחרת

נראה לי כדאי לך לכמת בכמה שווה לך לחפש דירה אחרת לשכירות.
לדעתי, היחסים מול בעל הדירה גורמים לעיוות השיקולים האובייקטיבים.

אחרי שתחליט בכמה שווה לך המעבר, תוכל בקלות רבה יותר להחליט האם להישאר או לא בלי קשר לבעל הדירה.

נראה לי כדאי לך לכמת בכמה שווה לך לחפש דירה אחרת לשכירות.
לדעתי, היחסים מול בעל הדירה גורמים לעיוות השיקולים האובייקטיבים.

אחרי שתחליט בכמה שווה לך המעבר, תוכל בקלות רבה יותר להחליט האם להישאר או לא בלי קשר לבעל הדירה.
למה אתה מתכוון ״כמה שווה לך המעבר״?
אם אתה מדבר על עלויות המעבר - כנראה גבוהות (10-15 אלף להערכתי) וזה גם חלק מהסיבה שבעלי הדירה מנצלים את העמדה שלהם מולי.

אני מסכים, העצבים שלי כלפי הבעלים ממש מוציא אותי מאיזון, אני מרגיש את זה וזו אחת הסיבות שפרסמתי את הפוסט הזה להתייעצות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
למה אתה מתכוון ״כמה שווה לך המעבר״?
אם אתה מדבר על עלויות המעבר - כנראה גבוהות (10-15 אלף להערכתי) וזה גם חלק מהסיבה שבעלי הדירה מנצלים את העמדה שלהם מולי.

אני מסכים, העצבים שלי כלפי הבעלים ממש מוציא אותי מאיזון, אני מרגיש את זה וזו אחת הסיבות שפרסמתי את הפוסט הזה להתייעצות.
לא, התכוונתי כמה שווה לך לא לעבור.
כאשר שמים את המחירים של כל אפשרות באקסל, זה מוציא את הכעס מהמשוואה, ומקל על האפשרות להגיע לתוצאה מושכלת.
יתרה מכך, כאשר אתה יודע מה המחיר שאתה מוכן לשלם (=כמה ששווה לך לא לעבור), ואתה לא מתלהם, אתה תהיה גם טוב יותר במו''מ מול בעל הבית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
W לבטים לגבי התנהלות עם דיירים שוכרים בדירה שלי נדל"ן 21
O לבטים לגבי קניית דירה להשקעה בפריפריה נדל"ן 8
C לבטים לגבי מעבר לעוסק מורשה צרכנות פיננסית 8
E לבטים בעקבות פגישת ייעוץ עם עו"ד אוף טופיק 0
B לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה התפתחות אישית 9
Y לבטים לפני רכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
ג לבטים של בן 22 יומני מסע אישיים 8
niceguy23 השקעת lump sum בזמנים של all time high - לבטים שוק ההון 49
הרציני לבטים בקניית נכס מסחרי נדל"ן 2
א לבטים בהשקעה במדד S&P שוק ההון 8
The Stoic לבטים של דירה ראשונה נדל"ן 52
המהנדל לבטים לקראת כניסה לעסקי הנדל"ן נדל"ן 17
ז איך בוחרים קופת גמל להשקעה? לבטים ומחשבות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S דירה במחיר למשתכן בדרום ללא משכנתא - לבטים נדל"ן 5
A דירה להשקעה - לבטים נדל"ן 14
I שאלות למנוסים שבחבורה + שיתוף לבטים וחששות שוק ההון 23
J לבטים התפתחות אישית 1
Myrath לבטים יומני מסע אישיים 102
C עבודה בהיי טק - לבטים התפתחות אישית 10
A לבטים על השקעה שוק ההון 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
A בן 23 מתלבט לגבי הנדסת חשמל \ הנדסת מכונות התפתחות אישית 3
1 התלבטות לגבי המשך התואר התפתחות אישית 6
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 11
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
A שאלות לגבי מעבר לאמישראגז כספק חשמל פרטי: צרכנות פיננסית 2
ס מכתב שקיבלתי לגבי הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה מעבר משכיר לעצמאי - שאלות לגבי התנהלות אופטימלית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
ק מאמר שנתקלתי בו בסופ"ש לגבי מוטבים/צוואות/יורשים. כבוד בשופט עופר גרוסקופף פסק ביוני השנה, שביטוח חיים, גמל ופנסיה, שייכים רק למוטב שנקבע בקופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E התייעצות לגבי משכנתא ושאלה בנוגע ליתרה והחזרים נדל"ן 2
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
B תהיות לגבי מכשיר השקעה שוק ההון 3
A מתלבט לגבי תואר ראשון – סטטיסטיקה ומדע הנתונים(בשילוב כלכלה): עברית מול תל-אביב התפתחות אישית 7
N אשמח להסבר לגבי מכירת קרן נאמנות מחקה פטורה שוק ההון 5
yoyo ייעוץ לגבי כדאיות מיחזור משכנתא נדל"ן 3
א פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
פ התייעצות לגבי תמהיל משכנתא נדל"ן 2
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
N פעם ראשונה פה והשאלה היא לגבי השוואת עמלות שוק ההון 5
י הסבר לגבי השקעה במניות באמצעות מטבע זר שוק ההון 16
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
M מספר שאלות לגבי צארלס שוואב שוק ההון 15
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה