• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דירה ראשונה להשקעה - תחילת המסע

• פותח הנושא פותח הנושא carlo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

carlo

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
בימים אלה אני מחפש את הדירה הראשונה שלי להשקעה, זאת לאחר שהחלטתי לנתב את כספיי אל עולם הנדל"ן.
אני רווק בן 26 עם הון עצמי של כ-700 אש"ח, עובד במשרה חלקית (שכר של כ 14000) שתהפוך למלאה בעוד עשרה חודשים (שכר של כ 30000), מעוניין לרכוש דירה בעכו. קיימות בפניי מספר אופציות -
1. דירת יד 2 ללא משכנתה
2. דירה גדולה עם מינוף משכנתה
3. 2 דירות קטנות עם מינוף משכנתה לשתיהן
4. דירת קבלן שתהיה מוכנה עוד כ-3 שנים לפחות (פרויקט עכו מזרח)
אשמח להבין איזה כיוון מומלץ לקחת בימים אלה וביחס לגילי ומצבי -
האם משתלם לקחת משכנתה באופן כללי כשאני יכול שלא? בפרט בתנאי הריביות הנוכחיים.
האם כדירה ראשונה יש איך לעשות את זה בלי מתווך? (תוך השקעת זמן סבירה)
אשמח ואודה ממש לכל דעה בעד ונגד כל אחת מן האופציות שעומדות לפניי,
תודה מראש.

השאלה הכי חשובה, למה דווקא עכו ומה אתה מנסה להשיג מההשקעה? תזרים/עליית ערך/פסיכולוגי?

מדובר בסכום כסף גדול שהוא למעשה השקעה, ולא מוצר צריכה כמו מכונית. ההשקעה יכולה להיות כדאית או גרועה. כשבאים לבחון השקעה כדאי לחשוב במושגים של תשואה חודשית אך חשוב מכך עליית ערך באיזור לאורך שנים. למה בעצם? כי בעקרון אם קנית ב700,000 דירה ונניח 3 עד 5 שנים לא היתה עליית ערך, כנראה שהפסדת כסף כי קיימת אינפלציה.
בנוסף עלות השכירות בעכו נמוכה מאוד בערך מוחלט, אפשר "לקנות" את החלב מבלי "לקנות" את הפרה- כלומר לשכור ולהשתמש בכסף להשקעות שהן מניבות יותר, משוק ההון ועד נדל"ן באיזורי ביקוש מתפתחים.
אינדיקציה טובה לבדוק את מצב הדיור בעכו, הם נתוני ההגירה של הלשכה לסטטיסטיקה.
(הנחתי שיש לך כוונה לגור בעיר...במידה ואין אז השאלה האמיתית היא למה הגעת דווקא לעיר הזו?)

השאלה למה עכו חוזרת ולכן אגיד שההיגיון הוא שבמקור אני מעכו, מכיר באופן יחסי את האזורים והשכונות ולכן כאשר אני מגיע לבחון דירה אני מגיע עם קצת רקע והבנה, בנוסף יש לי משפחה בעכו ולכן אני מעריך שההתעסקות עם הדירה והשוכרים תהיה פשוטה יותר כך. מנגד כל עיר אחרת איני מכיר בכלל ועל כן זה פוגע ביכולת שלי להעריך את כדאיות העסקה. אשמח שתערערו את ההיגיון הזה אם לא מסכימים.
השאלה הכי חשובה, למה דווקא עכו ומה אתה מנסה להשיג מההשקעה? תזרים/עליית ערך/פסיכולוגי?
אני מעוניין להנות מעליית ערך, אני מבין שהסיכוי להיות בעוד עשר שנים עם בית גדול ובלי משכנתה חונקת הוא קטן אם אני מתבסס רק על המשכורת ולכן מעוניין ומקווה לבצע בעשור הקרוב מספר עסקאות טובות שיאפשרו לי לממש את המטרה.
מדובר בסכום כסף גדול שהוא למעשה השקעה, ולא מוצר צריכה כמו מכונית. ההשקעה יכולה להיות כדאית או גרועה. כשבאים לבחון השקעה כדאי לחשוב במושגים של תשואה חודשית אך חשוב מכך עליית ערך באיזור לאורך שנים. למה בעצם? כי בעקרון אם קנית ב700,000 דירה ונניח 3 עד 5 שנים לא היתה עליית ערך, כנראה שהפסדת כסף כי קיימת אינפלציה.
בנוסף עלות השכירות בעכו נמוכה מאוד בערך מוחלט, אפשר "לקנות" את החלב מבלי "לקנות" את הפרה- כלומר לשכור ולהשתמש בכסף להשקעות שהן מניבות יותר, משוק ההון ועד נדל"ן באיזורי ביקוש מתפתחים.
אינדיקציה טובה לבדוק את מצב הדיור בעכו, הם נתוני ההגירה של הלשכה לסטטיסטיקה.
(הנחתי שיש לך כוונה לגור בעיר...במידה ואין אז השאלה האמיתית היא למה הגעת דווקא לעיר הזו?)
תודה! למען האמת אין לי כוונה לגור בעיר, זו נטו השקעה. החל משנה הבאה סביר כי אשכור דירה במרכז.
כמו כן, האם יש דרך טובה להעריך את שווי הדירה שאותה אני בוחן? מעבר למעבר על העסקאות האחרונות שנעשו בבניין ובאזור..

השאלה למה עכו חוזרת ולכן אגיד שההיגיון הוא שבמקור אני מעכו, מכיר באופן יחסי את האזורים והשכונות ולכן כאשר אני מגיע לבחון דירה אני מגיע עם קצת רקע והבנה, בנוסף יש לי משפחה בעכו ולכן אני מעריך שההתעסקות עם הדירה והשוכרים תהיה פשוטה יותר כך. מנגד כל עיר אחרת איני מכיר בכלל ועל כן זה פוגע ביכולת שלי להעריך את כדאיות העסקה. אשמח שתערערו את ההיגיון הזה אם לא מסכימים.

אני מעוניין להנות מעליית ערך, אני מבין שהסיכוי להיות בעוד עשר שנים עם בית גדול ובלי משכנתה חונקת הוא קטן אם אני מתבסס רק על המשכורת ולכן מעוניין ומקווה לבצע בעשור הקרוב מספר עסקאות טובות שיאפשרו לי לממש את המטרה.

תודה! למען האמת אין לי כוונה לגור בעיר, זו נטו השקעה. החל משנה הבאה סביר כי אשכור דירה במרכז.
כמו כן, האם יש דרך טובה להעריך את שווי הדירה שאותה אני בוחן? מעבר למעבר על העסקאות האחרונות שנעשו בבניין ובאזור..
מכיר את האמירה ניצח בקרב, הפסיד במלחמה?
במידה והשוק בעכו הפסדי, הידע שלך יוכל אולי למקסם את הרכישה יחסית לאיזור,
אבל אם עצם בחירת האיזור תהיה מוטעת, היכולת הזו לא תשנה את התוצאה של השקעה לא טובה. מכיוון שהתזרים שלך טוב במגמת עליה ואתה עובר לגור במרכז, אין שום סיבה שלא תקנה במרכז איפה שעליות הערך חזקות יותר ותנצל את תקופת השפל הנוכחית לטובתך.

ברוך הבא לפורום!
בימים אלה אני מחפש את הדירה הראשונה שלי להשקעה, זאת לאחר שהחלטתי לנתב את כספיי אל עולם הנדל"ן.
אם החלטת להיות משקיע בנדל"ן, עליך לפתח מיומנות והבנה בתחום. זאת לא השקעה פאסיבית וגם לא השקעה נטולת סיכון.
התשובות שתקבל כאן הן רק חלק קטן מהמסע שלך, אז קח את זה בחשבון.
מעוניין לרכוש דירה בעכו.
סביר מאד בהתחשב שאתה בן המקום ומכיר היטב את השכונות והאוכלוסיה.
זה נכון שעליית הערך בעכו בעשור האחרון נמוכה מהעלייה הממוצעת בארץ (בטח לעומת המרכז) אבל גם שם יש עלייה. לפי מדלן בעשור האחרון עליה של 37% לעומת
ממוצע של 48% בכל הארץ ו-82% בתל-אביב.
לגבי תשואת שכר דירה ממוצעת, נכון להיום לפי מדלן, עכו גוברת על תל-אביב (3.8% לעומת 2.4%).
וכל זה רק ממוצעים, בסוף יש דירה אחת ספציפית לבחון את התשואה הפוטנציאלית שלה.
היות ואתה הולך להשתכר יפה מאד לדבריך, והיות ואתה רווק שיכול לחסוך כסף רב מהשכר כל חודש - תשואה חודשית משכ"ד לא תשנה לך הרבה כרגע. אתה כנראה תרצה לראות עליית ערך כדי להגדיל את הונך העתידי (בהנחה שתרצה להוסיף עוד דירות בהמשך או להחליף לדירה עם פוטנציאל עליית ערך גבוה יותר).
זה דורש תכנון מוקדם איך להתחיל ולאן להתקדם, והתכנון דורש הבנה. יש כאן בפורום כמה מלווי משקיעי נדל"ן שאולי תוכל להיעזר בהם כדי לבנות יחד את התכנית.
האם כדירה ראשונה יש איך לעשות את זה בלי מתווך?
אחרי שתדע במדויק מה אתה מחפש ואיפה, תוכל להיעזר במתווך מקומי איכותי שיצליח להביא אותך לנכסים רלוונטים שהגדרת לו.

היכרות שלך עם מקום יכולה להוות יתרון למשל אם תדע על בנין שהולך לפינוי בינוי לפני שבעל הדירה (המוכר) ידע. אבל ברוב המקרים מדובר בהטיית ביתיות שלא משחקת לטובתך.

אם הידע שלך טוב מספיק בעכו ואתה מכיר את הבניינים והרחובות ה-"טובים", הייתי נכנס לעסקת פליפ של שנה וחצי בהתאם למה שכתבת.

תודה על התגובות המגוונות, זה מאוד פותח את הראש:)
מכיר את האמירה ניצח בקרב, הפסיד במלחמה?
במידה והשוק בעכו הפסדי, הידע שלך יוכל אולי למקסם את הרכישה יחסית לאיזור,
אבל אם עצם בחירת האיזור תהיה מוטעת, היכולת הזו לא תשנה את התוצאה של השקעה לא טובה. מכיוון שהתזרים שלך טוב במגמת עליה ואתה עובר לגור במרכז, אין שום סיבה שלא תקנה במרכז איפה שעליות הערך חזקות יותר ותנצל את תקופת השפל הנוכחית לטובתך.
חיפוש במרכז יתכן ומגדיל את פטנציאל עליית הערך כפי שציינת אבל גם יגביל אותי מבחינת סוג הדירות שאמצא, לא כך? בסופו של דבר התקציב שלי מוגבל ולא מאפשר לי גמישות גדולה מידי במחירי הדירות במרכז כיום. כמו כן זה בהכרח ידרוש משכנתה ואחת משמעותית, האם זהו צעד נכון כלכלית?
ברוך הבא לפורום!

אם החלטת להיות משקיע בנדל"ן, עליך לפתח מיומנות והבנה בתחום. זאת לא השקעה פאסיבית וגם לא השקעה נטולת סיכון.
התשובות שתקבל כאן הן רק חלק קטן מהמסע שלך, אז קח את זה בחשבון.

סביר מאד בהתחשב שאתה בן המקום ומכיר היטב את השכונות והאוכלוסיה.
זה נכון שעליית הערך בעכו בעשור האחרון נמוכה מהעלייה הממוצעת בארץ (בטח לעומת המרכז) אבל גם שם יש עלייה. לפי מדלן בעשור האחרון עליה של 37% לעומת
ממוצע של 48% בכל הארץ ו-82% בתל-אביב.
לגבי תשואת שכר דירה ממוצעת, נכון להיום לפי מדלן, עכו גוברת על תל-אביב (3.8% לעומת 2.4%).
וכל זה רק ממוצעים, בסוף יש דירה אחת ספציפית לבחון את התשואה הפוטנציאלית שלה.
היות ואתה הולך להשתכר יפה מאד לדבריך, והיות ואתה רווק שיכול לחסוך כסף רב מהשכר כל חודש - תשואה חודשית משכ"ד לא תשנה לך הרבה כרגע. אתה כנראה תרצה לראות עליית ערך כדי להגדיל את הונך העתידי (בהנחה שתרצה להוסיף עוד דירות בהמשך או להחליף לדירה עם פוטנציאל עליית ערך גבוה יותר).
זה דורש תכנון מוקדם איך להתחיל ולאן להתקדם, והתכנון דורש הבנה. יש כאן בפורום כמה מלווי משקיעי נדל"ן שאולי תוכל להיעזר בהם כדי לבנות יחד את התכנית.

אחרי שתדע במדויק מה אתה מחפש ואיפה, תוכל להיעזר במתווך מקומי איכותי שיצליח להביא אותך לנכסים רלוונטים שהגדרת לו.
תודה רבה!
תהיות נוספות שעלו בעקבות התגובות -
האם עדיין הייתם ממליצים על חיפוש מחוץ לעכו גם אם מדובר בדירה שמתקדמת אל עבר תמ"א 38?
בנוסף,
מה לגבי רכישת דירה מקבלן? אני מכיר אישית בחור שקנה בעכו דירת 5 חדרים מקבלן ב1,550,000 וכעת דירה שכזאת שווה יותר משני מיליון שקלים. סה"כ הייתי אומר שזו עליית ערך מרשימה מאוד. מה הם בעצם החסרונות בקניית דירה מקבלן? ספציפית בעכו נבנה כיום פרויקט גדול במזרח העיר וניתן לרכוש דירת 4 חדרים ב 1,300,000. הדירה תהיה מוכנה לאכלוס בעוד כשלוש שנים לכל הפחות

תודה על התגובות המגוונות, זה מאוד פותח את הראש:)

חיפוש במרכז יתכן ומגדיל את פטנציאל עליית הערך כפי שציינת אבל גם יגביל אותי מבחינת סוג הדירות שאמצא, לא כך? בסופו של דבר התקציב שלי מוגבל ולא מאפשר לי גמישות גדולה מידי במחירי הדירות במרכז כיום. כמו כן זה בהכרח ידרוש משכנתה ואחת משמעותית, האם זהו צעד נכון כלכלית?

תודה רבה!
תהיות נוספות שעלו בעקבות התגובות -
האם עדיין הייתם ממליצים על חיפוש מחוץ לעכו גם אם מדובר בדירה שמתקדמת אל עבר תמ"א 38?
בנוסף,
מה לגבי רכישת דירה מקבלן? אני מכיר אישית בחור שקנה בעכו דירת 5 חדרים מקבלן ב1,550,000 וכעת דירה שכזאת שווה יותר משני מיליון שקלים. סה"כ הייתי אומר שזו עליית ערך מרשימה מאוד. מה הם בעצם החסרונות בקניית דירה מקבלן? ספציפית בעכו נבנה כיום פרויקט גדול במזרח העיר וניתן לרכוש דירת 4 חדרים ב 1,300,000. הדירה תהיה מוכנה לאכלוס בעוד כשלוש שנים לכל הפחות
"שווה 2 מיליון" זה מונח כללי, עד שלא בא קונה ונחתם חוזה, הדירה יכולה להיות שווה גם 8 מיליון.

בסופו של דבר התקציב שלי מוגבל
המשכנתא שהבנק יאשר לך מבוססת על שני פרמטרים:
1. אחוזים מסך מחיר הדירה. יש הגבלה של בנק ישראל ויש מחיר יקר יותר לאחוז גבוה בגלל דרישה מהבנק לרתק הון מעל אחוז מסוים (תקרא על זה).
2. ההחזר החודשי האפשרי כתלות באחוז מההכנסות נטו שלך.
עובד במשרה חלקית (שכר של כ 14000) שתהפוך למלאה בעוד עשרה חודשים (שכר של כ 30000),
האם זה נטו או ברוטו? אם אתה הולך להשתכר 30K נטו בחודש עוד כשנה, ואין לך החזרי הלוואות אחרים, הבנק יוכל לאפשר לך החזר חודשי של כ-10K ש"ח בחודש ואולי יותר. החזר כזה מאפשר לך לקחת סכום רציני של משכנתא (תסתכל במחשבוני משכנתא) וזה בהתייחס לסעיף 2 שכתבתי.
לגבי סעיף 1, אם תרצה ריבית במחיר זול יחסית אז אחוז המשכנתא שלך צריך להוות 60% ומטה מסך מחיר הדירה. כלומר, מחיר דירה עד 1.75M.
אם תרצה להגדיל את אחוז המשכנתא ל-70%, תוכל לחפש דירות בעלות של עד 2.3M (ויש להניח שהבנק ישמח לאפשר לך במשכורת כזאת). דירות כאלה אפשר למצוא גם בעוטף ת"א.
ואולי בכלל כדאי להמשיך לחסוך במרץ עוד שנתיים-שלוש ולעלות ליגה ביתר נוחות.
בחור שקנה בעכו דירת 5 חדרים מקבלן ב1,550,000 וכעת דירה שכזאת שווה יותר משני מיליון שקלים. סה"כ הייתי אומר שזו עליית ערך מרשימה מאוד.
איך אתה יודע? שכחת לרשום את גורם הזמן... ולכתוב "שווה יותר משני מיליון ש"ח" זה לא אומר כלום.
בסוף צריך לחשב תשואה אמיתית והיא נובעת מהכנסות שכ"ד ועליית ערך והפחתת עלויות קניה, ריבית, תחזוקה, מיסים ועלויות מכירה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
yotamavi דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
L אזרח אמריקאי - דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
F נקודת כניסה התחלתית להשקעה בדירה במרכז (דירה ראשונה) נדל"ן 11
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
M דירה ראשונה להשקעה- כמה שאלות נדל"ן 20
F דירה ראשונה להשקעה בשדרות למשל נדל"ן 17
Y לבטים לפני רכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
Y ייעוץ בנוגע לרכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 18
M קיבלתי הצעה לרכישת דירה ראשונה להשקעה - דעתכם? נדל"ן 4
ttmoon תמהיל משכנתא, דירה ראשונה להשקעה, מחיר למשתכן נדל"ן 0
T דירה להשקעה ראשונה נדל"ן 8
D דירה ראשונה להשקעה - ללא מתווך וייעוץ נדל"ן 0
ג זוג צעיר מחפש איפה לקנות דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
E דירה ראשונה להשקעה - החזר חודשי ומגורים נדל"ן 42
S שאלות בנוגע למחקר לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - בדגש על התחדשות עירונית נדל"ן 11
השועל תמהיל משכנתא | דירה ראשונה להשקעה טווח רחוק נדל"ן 44
א דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
השועל דירה ראשונה להשקעה לזוג צעיר נדל"ן 31
O תמהיל משכנתא עבור דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 5
ק רכישת דירה ראשונה להשקעה, דברים שחייבים לדעת? נדל"ן 1
mr.mo מימון דירה ראשונה להשקעה הון עצמי מול משכנתא נדל"ן 26
ל רכישת דירה ראשונה-דירה להשקעה נדל"ן 7
ס דירה ראשונה (מחיר למשתכן) ומשכנתא נדל"ן 1
ע הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה נדל"ן 34
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
M דירה ראשונה- הון עצמי+ מתנה נדל"ן 12
הירהורים מה ההגיון שריבית במשכנתא כנגד דירה ללא חובות, יותר גבוהה מריבית במשכנתא ראשונה? נדל"ן 5
ח משכנתא - חצי דירה ראשונה וחצי דירה שניה נדל"ן 4
L רכישת דירה ראשונה מקבלן נדל"ן 4
M רכישת דירה ראשונה נדל"ן 12
ב קנית דירה ראשונה - איפה שווה? נדל"ן 3
M קניית דירה ראשונה בפרויקט דירה בהנחה - השוואת תמהילים נדל"ן 52
J קניית דירה ראשונה - התלבטויות נדל"ן 2
J קניית דירה ראשונה נדל"ן 4
T רכישת דירה ראשונה באיזור חיפה ללא משכנתא נדל"ן 14
A קניית דירה ראשונה - איפה מתחילים? נדל"ן 3
N קניית דירה ראשונה למגורים בזמן המלחמה אוף טופיק 10
P דירה ראשונה | מגורים או השקעה | פוקוס בחיפוש נדל"ן 14
N קנית דירה ראשונה למגורים - התאבדות כלכלית או החלטה חכמה? נדל"ן 8