• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

דירה להשקעה - ״מחיר למשתכן״ - איפה להתחיל?

• פותח הנושא פותח הנושא dk123
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dk123

משתמש רשום
דירוג
0
אהלן חבר׳ה,

לאחרונה אני מעוניין לגוון יותר את תמהיל ההשקעות שלי (90% מדד עולמי כרגע. קצת קופה״ג ועוד קצת בקרן כספית) עם קניית דירה דרך מחיר למשתכן (בתקווה שאזכה כמובן).

קראתי קצת פוסטים וכתבות באינטרנט אבל עדיין מרגיש שחסר לי מידע.
אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהכוין מאיפה להתחיל.

כמה שאלות שעלו לי:
- כמה נכון לפנות מההון האישי לצורך קניית הדירה? איך לגשת לזה?
- ככלל אצבע - כדאי לשים כמה שיותר על מנת לצמצם את המשכנתא?
- איך בוחרים לאילו ישובים להירשם בהגרלה? מה נכון לקחת בחשבון? (חוץ מ% הנחה לעומת מחיר שוק כמובן)
- לצורך השקעה - עדיף 4 חדרים או 5?
- בטופס זכאות ובמהלך ההגרלה - אם הסטטוס של בני הזוג משתנה מידועים לציבור לנשואים - מה הפרוצדורה?

אשמח גם לשמוע מאנשים שזכו או מכירים אנשים שזכו איך התגובות. אני שומע דעות לכאן ולכן (איכות בנייה, זמן עד שמקבלים דירה בפועל וכו׳).

תודה רבה!

התשובה תלויה בטיב העיסקה. למשל, אם אתה זוכה בהנחה של מיליון שקל, 50% הנחה משווי שוק (-אל תפתח ציפיות, כבר אין כמעט כאלה), לכאורה שווה לשים אפילו כל ההון.
במחיר למשתכן יש הטבה גם באופן חישוב המשכנתא (מחושב כ% משווי שוק, ולא ממחיר העיסקה) כך שחלק ההון בעיסקה יכול להיות קטן מאוד, והשאר משכנתא.
זו שאלה כללית, הנכונה בכל קניית דירה. התשובה תלוייה בין השאר, באלטרנטיבה לכסף, וביכולת תזרימית.
- איך בוחרים לאילו ישובים להירשם בהגרלה? מה נכון לקחת בחשבון? (חוץ מ% הנחה לעומת מחיר שוק כמובן)
גובה הנחה (או % הנחה) משווי שוק X סיכויי זכייה.
(יש שרשור פעיל אחר בו העלו טענות על אופן החישוב הזה)
לרוב, בדירה גדולה יותר ההנחה גדולה יותר, ו% ההנחה קטן יותר, לשיקולך.
- בטופס זכאות ובמהלך ההגרלה - אם הסטטוס של בני הזוג משתנה מידועים לציבור לנשואים - מה הפרוצדורה?
אם נותרתם במצב "זכאות", זה לא אמור להיות רלוונטי.
ליתר ביטחון, הייתי פונה לגוף ממנו הוצאתם זכאות ומוודא שברורה לי הפרוצדורה הרישומית במקרה כזה.
אשמח גם לשמוע מאנשים שזכו או מכירים אנשים שזכו איך התגובות. אני שומע דעות לכאן ולכן (איכות בנייה, זמן עד שמקבלים דירה בפועל וכו׳).
אני זכיתי, כ50% הנחה מהמחיר היום (כ35% ממחיר דירה דומה על הנייר אז)
זכייה לפני 4 וחצי שנים, חתימת חוזה לפני שנה, מפתח השבוע בעזרת השם D:
איכות בנייה טובה, מפרט בסיסי. אין תלונות
שמעתי גם סיפורים אחרים, זה מנעד מאוד רחב בין כישלון (1) לבין זכייה בלוטו (10). אני חושב שהממוצע איפשהו באזור 8-9.

חשוב לציין שההגרלות היום ברובן משתלמות פחות, אבל יש יוצאי דופן.

לא ממליץ פה כלום. בהצלחה

תודה על התשובה!

שאלה מתמטית - האם נכון לחשב את סיכוי הזכיה בסכימה של סיכוי הזכיה של כל הגרלה באותה עיר? הרי פר הגרלה הסיכוי הוא בערך 0.5% אבל אני לא בטוח שנכון לסכום את כל ההגרלות באותה עיר (הרי אפשר להירשם לכל ההגרלות באותה עיר).

אשמח גם לשמוע עוד דעות על העניין של אמנם מקבלים כ-20% הנחה אבל מקבלים את הדירה לאחר כ-5 שנים - איך משקללים את זה?

שאלה מתמטית - האם נכון לחשב את סיכוי הזכיה בסכימה של סיכוי הזכיה של כל הגרלה באותה עיר? הרי פר הגרלה הסיכוי הוא בערך 0.5% אבל אני לא בטוח שנכון לסכום את כל ההגרלות באותה עיר (הרי אפשר להירשם לכל ההגרלות באותה עיר)
לסכום זה לא נכון - אם הסיכוי לזכות בהגרלה היה 0.4, האם ב-3 הגרלות הסיכוי היה 1.2?
בתוך אותה עיר, כנראה שכמעט כל המשתתפים נרשמים לכל הפרוייקטים, אז צריך לקחת את כמות המשתתפים ולחלק לסך כל הדירות בפרוייקטים אליהם נרשמת.
אשמח גם לשמוע עוד דעות על העניין של אמנם מקבלים כ-20% הנחה אבל מקבלים את הדירה לאחר כ-5 שנים - איך משקללים את זה?
בסדר ראשון - בודקים כמה דירה דומה עולה היום ומה דמי השכירות שניתן לקבל עבורה. מצד שני מה התשואה על ההון העצמי שאתה יכול לעשות בשנים אלו.

שאלה מתמטית - האם נכון לחשב את סיכוי הזכיה בסכימה של סיכוי הזכיה של כל הגרלה באותה עיר? הרי פר הגרלה הסיכוי הוא בערך 0.5% אבל אני לא בטוח שנכון לסכום את כל ההגרלות באותה עיר (הרי אפשר להירשם לכל ההגרלות באותה עיר).
הדרך הכי קלה לחשב את זה היא לחשב את הסיכוי שלא תזכה בשום הגרלה, ואז לחשב את המשלים.

אז נגיד והסיכוי לזכות בהגרלה הוא 0.005 כמו שאמרת, ויש שלוש הגרלות, אז הסיכוי לזכות באחת לפחות הוא:
1
פחות
0.995 בחזקת 3

שזה יוצא 0.01492, כלומר 1.49%

התשובה תלויה בטיב העיסקה. למשל, אם אתה זוכה בהנחה של מיליון שקל, 50% הנחה משווי שוק (-אל תפתח ציפיות, כבר אין כמעט כאלה), לכאורה שווה לשים אפילו כל ההון.
ההחלטה על כן/לא משכנתא היא בהתאם להאם התשואה על הכסף שלא תשים על הדירה, כנראה דרך הבורסה, תהיה גבוהה מריביות המשכנתא, לא? (בהנחה שב2 התרחישים גודל ואיכות הדירה זהים)

אהלן DK!,
עונה כיועץ משכנתא.
אהלן חבר׳ה,

לאחרונה אני מעוניין לגוון יותר את תמהיל ההשקעות שלי (90% מדד עולמי כרגע. קצת קופה״ג ועוד קצת בקרן כספית) עם קניית דירה דרך מחיר למשתכן (בתקווה שאזכה כמובן).

קראתי קצת פוסטים וכתבות באינטרנט אבל עדיין מרגיש שחסר לי מידע.
אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהכוין מאיפה להתחיל.

כמה שאלות שעלו לי:
הדבר הכי חשוב להבין במחיר למשתכן - אם אתה רוכש את הדירה - אתה תוקע את הכסף ללפחות 5-7 שנים. אתה לא תוכל למכור את הדירה ולהפגש שוב עם הכסף שלך. זה משהו שממש חשוב לקחת בחשבון.
זה כמובן נתון לשיקול דעתו ואהבת הסיכון של כל אדם ואדם, אבל לעניות דעתי כדאי לך לשים כמה שפחות. במקומות מסוימים בארץ, יש לך אפשרות לרכוש דירה חדשה ב 60 אש"ח, ובכך להפנות את ההון שלך לרכוש את הדירה שאתה באמת רוצה לגור בה (אני יוצא מנקודת הנחה, שכפי שתיארת, הדירה תשמש אותה להשכרה)

תודה רבה!

בהצלחה,
אייל ריטברג

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y קניית דירה להשקעה ב״מחיר למשתכן״ בפרוייקט לאוכלוסיה החרדית נדל"ן 36
נ מיסוי דירה שנייה להשקעה כשהראשונה נקנתה במסגרת מחיר למשתכן נדל"ן 1
ttmoon תמהיל משכנתא, דירה ראשונה להשקעה, מחיר למשתכן נדל"ן 0
N דירה להשקעה - מחיר למשתכן - לעומת קנית דירה עצמאית נדל"ן 14
M דירה להשקעה- מחיר למשתכן או דירות תמא נדל"ן 2
A התלבטות - מחיר למשתכן \ דירה להשקעה \ דירת מגורים והיכן? נדל"ן 14
ע רכישת דירה להשקעה במחיר השוק בשכונה שרובה דירות מחיר למשתכן (יבנה) נדל"ן 7
B רכישת דירה להשקעה כרווק (מחיר למשתכן) נדל"ן 10
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
yotamavi דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
M דירה להשקעה 80/20 במגדל בגבעתיים נדל"ן 4
E דירה להשקעה כחלק מתכנון פנסיוני כדאי? נדל"ן 7
L אזרח אמריקאי - דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 0
roteml קניית דירה מסוג "דיור מוגן" להשקעה נדל"ן 1
S דירה להשקעה ברומניה נדל"ן 18
F נקודת כניסה התחלתית להשקעה בדירה במרכז (דירה ראשונה) נדל"ן 11
M דירה בהנחה מול דירה בשוק החופשי להשקעה נדל"ן 3
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
O תשואה דירה להשקעה נדל"ן 9
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
S דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 17
M דירה ראשונה להשקעה- כמה שאלות נדל"ן 20