• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שיפוץ אסתטי דירה להשקעה

• פותח הנושא פותח הנושא זה עני
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

זה עני

משתמש רגיל
דירוג
67
יש כבר כמה שרשורים בפורום בנושא, לדעתי קראתי את כולם

יש לדוד שלי דירה להשקעה, נקנתה לאחרונה. היא במצב טוב (מבחינת צנרת, חשמל וכו') כי היא הייתה שמורה היטב וגם כי בעל הבית הקודם דאג לה (הבניין קיים 20 שנה פלוס מינוס).
המיקום מעולה ומרכזי מאוד כך שאין צורך להפוך את התשתיות על מנת שתהיה ראויה למגורים או בשביל להגדיל אטרקטיביות.
עם זאת, מבחינת נראות קצת מיושנת ודוד שלי, בתור בעל הדירה החדש, כן רוצה שיהיה יפה בעין ובלב לשוכרים, אבל במחיר כמה שיותר נמוך כי בסוף זה נטו קוסמטי (שיראה קצת יותר מודרני).

בתכנון: החלפת דלתות, מנורות, רשתות לחלונות וברזים בכיורים ובמקלחות (אליאקספרס?). כמובן שכל זה מעבר לניקיון סטנדרטי בדירה. הריצוף למשל לא יוחלף.

הדירה מרוהטת חלקית (לא בכל חדר שינה יש מיטה/ארון/שולחן), יש ארונות מטבח ואינדוקציה אבל אין תנור וכו'

השאלות שלו, שענייננו אותי ולכן אני מתייעץ גם כאן:
1. האם להסתפק רק בשיפוץ הזה?
2. קהל היעד בהתאם לעיר, לשכונה/מיקום ולגודל הדירה, הוא לא "סטודנטים" אלא אנשים מבוגרים, זוגות או משפחות קטנות/צעירות. הדירה כאמור עם ריהוט חלקי. האם לרוקן אותה לגמרי? האם לאבזר אותה יותר (יש ציוד זמין שיכול לשמש)?

נערך לאחרונה ב:
בתור בעל הדירה החדש, כן רוצה שיהיה יפה בעין ובלב לשוכרים
מכיר הום סטייג'ינג?
לרוב מדובר על עיצוב דירה לצורך הצגתה לקונים פוטנציאלים.
על אותו רעיון, אפשר לעשות עיצוב לפני הצגתה להשכרה. מדובר על פרטי "הלבשת הבית" שנועדו בחלקם רק להצגה, ובחלקם נועדו להישאר (לפי בחירה של המשכיר והשוכר). יש אנשים שמתמחים בכך ואפשר לקרוא ולראות באינטרנט.
אבל כל זה נועד למקסם מחיר מכירה/השכרה. אם בכל מקרה הוא מתכוון להשכיר באותו מחיר, אז פחות שווה להתאמץ.
החלפת דלתות, מנורות, רשתות לחלונות וברזים בכיורים ובמקלחות
זה יכול להיות הגיוני בתלות מי השוק של הדירה הזאת.
אני זוכרת שפעם השתתפתי בסיור של מלווה לקניית דירה להשקעה. היא הראתה לנו דירה ואמרה ששוק השוכרים לדירה הוא די בוודאות מהעדה הגיאורגית ולכן מומלץ להכניס הרבה צבע אדום וזהב (נניח בארונות המטבח). זה נשמע לי משונה, ואני לא בטוחה שאני הייתי עושה דבר כזה, אבל אולי זה כיוון נכון?
אף שוכר לא יכעס אם תשים דלתות מודרניות וברזים מעוצבים, בסוף השאלה אם זה מה שיגרום לו לשכור את הדירה במחיר המבוקש או שבכל מקרה אפשר להשיג את המחיר הרצוי ללא תוספות קוסמטיות.

בסוף השאלה אם זה מה שיגרום לו לשכור את הדירה במחיר המבוקש או שבכל מקרה אפשר להשיג את המחיר הרצוי ללא תוספות קוסמטיות
כלומר את מציעה לנסות מבלי לשפץ ורק אם קשה להשיג שוכרים אז לשפץ
הבנתי נכון?

הדירה מרוהטת חלקית (לא בכל חדר שינה יש מיטה/ארון/שולחן),
לדעתי זו טעות. אם הדירה מיועדת למשפחות קטנות, המשפחה מביאה את הריהוט שלה איתה, למעט ארונות קיר. ברגע שהדירה מרוהטת זה מאלץ משפחות לזרוק/למסור ריהוט שהן כבר צברו עם השנים, ועוד שנתיים כשהן יעברו שוב דירה יצטרכו לקנות מחדש.

וברזים בכיורים ובמקלחות (אליאקספרס?).
למה אליקספרס? זו הוצאה חד פעמית קטנה יחסית, עדיף להשקיע בחברה נורמלית ולא באיזה חיקוי סיני שבעוד שנתיים ייראה כמו הצרות, או שיתחיל לטפטף.
בכלל, מקלחת ומטבח הם הדברים שבדרך כלל שוכרים מתעניינים הכי ישימו לב - אם יש מקלחון, לראות שהוא נראה נקי ומזמין, ושהגומי אוטם כראוי, ושיש מתקן לסבונים/ שמפו.
אסלה ומושב - שיהיו נקיים ולא שבורים. וכמובן לשים בקבוק ריח בשירותים.
מתגים ושקעים - גם כן, שייראו חדישים ולא שקע בן 30.
במטבח, לראות שכל הדלתות והמגירות מיושרות ונפתחות ונסגרות בצורה תקינה. אם הידיות נראות מיושנות, להחליף אותן.
זה דברים קטנים שעולים גרושים אבל כששוכר מתעניין מגיע לראות את הדירה, זה יגרום לו להרגיש שהדירה מזמינה ונעימה, אחרת הוא ירגיש שהדירה ככה ככה, גם אם לא יידע לשים את האצבע.

לדעתי זו טעות. אם הדירה מיועדת למשפחות קטנות, המשפחה מביאה את הריהוט שלה איתה, למעט ארונות קיר. ברגע שהדירה מרוהטת זה מאלץ משפחות לזרוק/למסור ריהוט שהן כבר צברו עם השנים, ועוד שנתיים כשהן יעברו שוב דירה יצטרכו לקנות מחדש.
מסכים. אם זאת אל תמהר להיפטר מהכל. תתחילו להראות את הדירה - אולי דווקא מישהו יהיה מעוניין להשאיר חלק מהריהוט. למכור/לזרוק תמיד אפשר.

מתגים ושקעים - גם כן, שייראו חדישים ולא שקע בן 30. זה דברים קטנים שעולים גרושים
דווקא להחליף שקע מרובע ישן לשקע "גאביס" מודרני דורש עבודה של חצי שעה - שעה ע"י איש מקצוע. מעריך שבאיזור ה200 שקל לשקע - יכול להגיע לאלפים רבים בדירה גדולה.

דווקא להחליף שקע מרובע ישן לשקע "גאביס" מודרני דורש עבודה של חצי שעה - שעה ע"י איש מקצוע. מעריך שבאיזור ה200 שקל לשקע - יכול להגיע לאלפים רבים בדירה גדולה.
לא יודע מה זה שקע גאביס. אני לא איש מקצוע, והחלפת שקע לוקחת לי חמש דקות. צריך כמובן לדעת מה עושים, אחרת בשום פנים לא להתעסק בחשמל.

עריכה: ראיתי מה זה שקע גאביס. התכוונתי להחליף שקעים מצהיבים / סדוקים / עם סימני צבע, לשקעים רגילים חדשים.

מוסיפה מהניסיון שלי כבעלת דירה -
- לוודא שכל מתגי החשמל ונקודות התאורה עובדות
- לוודא שכל המזגנים מקררים
- לוודא שדוד השמש תקין
- לוודא שהגז מחובר
- כל החלונות תקינים בלי תריסים שבורים
- שום דבר לא שבור, הדירה מסויידת ונקייה לחלוטין
וכמובן בלי סתימות ובלי נזילות.

בעל הבית סימפטי וזמין.
וכל דבר אחר, חביב ולא מחייב.

בתכנון: החלפת דלתות, מנורות, רשתות לחלונות וברזים בכיורים ובמקלחות (אליאקספרס?). כמובן שכל זה מעבר לניקיון סטנדרטי בדירה. הריצוף למשל לא יוחלף.
דעתי:
דלתות: בדרך כלל מיותר, אם הם טובות ומעץ אפשר לצבוע אותם.
רשתות זה טוב.
ברזים לא לגעת בזבל סיני, אישית הייתי קונה רק גרואה, אפשר להזמין מאמזון גרמניה בבערך 30% עד 50% פחות, גם מחזיק יותר זמן וגם יש חלקי חילוף אם צריך. אם רוצים לחסוך אפשר חמת אבל זה לא מציאה גדולה (גם סיני).
אסלות אם יש זולות מפלסטיק אפשר לשדרג למונובלוק.
תאורה: לד נורמלי בכל הבית, יש היום פסי צבירה וספוטים בזול (עדיף 3000K בכל הבית).
מיזוג: מניח שיש בכל הבית
מקלחונים: האם במצב סביר? אם לא להחליף אם כן לשקול להחליף גומיות אם צריך
רצפה: כיום גרניט פורצלן או טרצו של פעם? אם טרצו אפשר לשייף + פוליש ולמלא פוגות בדבק שיש, נראה מיליון דולר.
אמבטיה/מקלחת: פלסטיק או מפח? אם מפח כנראה כבר רקוב לשקול להחליף או לעשות הלבשה.
והכי חשוב: שפכטל+צבע לכל הבית כולל תקרות אם צריך לצבע נורמלי ולבן

זה מעניין, יכול להגיע ל 20 אלף שקלים לדירה גדולה...
עלה לי משהו כמו 100 ש"ח למ"ר וזו הייתה עבודה קטנה, בכל מקרה זה הרבה יותר זול מרצפה חדשה או למינציה וגם לא דורש שינוי גובה או החלפת פנלים.

דעתי:
דלתות: בדרך כלל מיותר, אם הם טובות ומעץ אפשר לצבוע אותם.
רשתות זה טוב.
ברזים לא לגעת בזבל סיני, אישית הייתי קונה רק גרואה, אפשר להזמין מאמזון גרמניה בבערך 30% עד 50% פחות, גם מחזיק יותר זמן וגם יש חלקי חילוף אם צריך. אם רוצים לחסוך אפשר חמת אבל זה לא מציאה גדולה (גם סיני).
אסלות אם יש זולות מפלסטיק אפשר לשדרג למונובלוק.
תאורה: לד נורמלי בכל הבית, יש היום פסי צבירה וספוטים בזול (עדיף 3000K בכל הבית).
מיזוג: מניח שיש בכל הבית
מקלחונים: האם במצב סביר? אם לא להחליף אם כן לשקול להחליף גומיות אם צריך
רצפה: כיום גרניט פורצלן או טרצו של פעם? אם טרצו אפשר לשייף + פוליש ולמלא פוגות בדבק שיש, נראה מיליון דולר.
אמבטיה/מקלחת: פלסטיק או מפח? אם מפח כנראה כבר רקוב לשקול להחליף או לעשות הלבשה.
והכי חשוב: שפכטל+צבע לכל הבית כולל תקרות אם צריך לצבע נורמלי ולבן
שאלה לגבי הברזים - ברזי איקאה הם בסדר לדעתך? מה היתרון של גרואה לעומת מותגים אחרים?

שאלה לגבי הברזים - ברזי איקאה הם בסדר לדעתך? מה היתרון של גרואה לעומת מותגים אחרים?
אוי ואבוי! רק גרואה! רוצה לחסוך? תזמין באמזון גרמניה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח שיפוץ דירה או מכירה וקניית דירה משופצת נדל"ן 9
M שיפוץ בית חדש: עם אלו בעלי מקצוע לדבר ואיך להתנהל נדל"ן 1
A רטיבות מהשכן בזמן שיפוץ בדירתי נדל"ן 6
ד שיפוץ מטבח חסכוני - שאלה לגבי הדבקת אריחים על רצפה קיימת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
L מי ישלם על שיפוץ של מעלית? שוכר או משכיר אוף טופיק 8
ט חשמל בענייני שיפוץ נדל"ן 21
ט שיחה עם הקבלן לקראת שיפוץ נדל"ן 11
עלילה מסלול בדק בית בדירה שעברה שיפוץ נדל"ן 8
Y שיפוץ צפוי בבניין - השערות במה מדובר? נדל"ן 3
פטל ואוכמניות שיפוץ דירה בשלט רחוק אוף טופיק 1
F הוצע לי להשכיר את דירתי ל-3 שנים מעל מחיר שוק, כולל שיפוץ הדירה על חשבונם. יש קאצ'? נדל"ן 1
ב שיפוץ דירה להשקעה נדל"ן 2
S הורדת מחיר שכירות באמצעות תשלום שיפוץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
Ron.B שיקולים של בעלי דירה בהשכרה- שיפוץ משותף נדל"ן 16
Fitch שיפוץ לטובת השכרה נדל"ן 26
ל שיפוץ והרחבת הבית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
hommie שיפוץ דירה אוף טופיק 12
ס שיפוץ הבית התפתחות אישית 3
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 13
M ביטוח דירה חדשה עם משכנתא נדל"ן 11
ד קניית דירה למגורים נדל"ן 1
ע אזרח אמריקאי - העברת דירה ללא תמורה מאב לבן מיסים 1
ה לקנות דירה או לשכור? נדל"ן 21
A ארנונה- העברת דירה ע"ש הרוכש נדל"ן 13
N פערים במחירי ביטוח דירה בין חברות שונות נדל"ן 1
א דירה יחידה יקרה או 2 זולות? נדל"ן 0
C כיצד נוצר הבלבול בין ויתור על זכות שיבוב ואחריות צולבת בביטוח דירה מושכרת נדל"ן 5
I סקר: משכנתא או שכירות? דירה למגורים נדל"ן 186
H חישוב מחיר דירה שנבנתה בעסקת קומבינציה למס שבח נדל"ן 0
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 9
ב האם לרכוש דירה למגורים? זוג+2, קיימת דירה נדל"ן 18
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
הירהורים דירה להשקעה - עם משכנתא או בלי? אשמח לשמוע מה דעתכם במקרה שלי נדל"ן 18
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
Vit7 דירה יד 1 על הנייר מקבלן או דירה יד 2 ? נדל"ן 1
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9