• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מימון ובחירה דירה במחיר למשתכן בתל אביב

• פותח הנושא פותח הנושא Shnizelia
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
30 דירות היו אמורות להיות שמורות לתושבי יפו בלבד.

זה מה שכתוב באתר מחיר למשתכן לגבי פרויקט של אלעד מגורים:

בהגרלה זו, בהתאם להוראות המכרז, 20 דירות מתוך הדירות לבני מקום יוקצו לבני מקום זכאים בהתאם להגדרת העירייה.
על כן, עם פרסום תוצאות הזכייה, יקבלו הזוכים בהגרלה הודעת זכייה ללא מיקום זכייה.
לאחר עריכת ההגרלה בעירייה ל-20 הדירות, יבצע המשרד הגרלת סדר זכייה בין כל הזוכים והודעה עם מיקום הזכייה תישלח לכלל הזוכים.

זה מה שכתוב באתר מחיר למשתכן לגבי הפרויקט שלי:

מספר הדירות בהגרלה מס' 1845 בתל אביב שונה בעקבות עדכון שהועבר ביום 21.3.2022 למשרד הבינוי והשיכון מרשות מקרקעי ישראל, לפיו על פי תנאי המכרז, יוגרלו בפרויקט 153 דירות, ו-10 דירות נוספות יוקצו לבני מקום מן המגזר הערבי המתגוררים ביפו.

כן, זה המתחם. מה המשמעות לגבי?!

במקור בפרויקט שלי היו אמורות להיות 163 דירות לזוכים. לקראת סגירה של הרשמות להגרלה הורידו 10 דירות והעבירו אותן לאיזשהי הגרלה פנימית של עיריית תל אביב לתושבי יפו בלבד.

זה אומר 10 דירות יצאו להגרלה נוספת של מחיר למשתכן או יחזרו למאגר המקורי של 163 דירות לכלל הזוכים או שיבטלו לגמרי את זכיות של כולם?!
אם זו הייתה הגרלה נפרדת אז לפי מה שנראה לי (מהכתבה) מבטלים רק את ההגרלה שיועדה ל"בני המקום" (שהיה במקור מילים מכובסות לערביי יפו בלבד ולא לתושבי יפו).

אבל כמובן ששווה לוודא את זה!
(ובכל מקרה מחזיקה לך אצבעות שזה לא נוגע לך).

מה שכן בהנחה שיהיו ערעורים אז יש מצב שזה יעכב את הפרויקט:roll:...

על פניו נראה שמדובר בהגרלה נפרדת

"בית המשפט המחוזי בתל אביב ביטל מכרז של 30 דירות במחיר למשתכן שיועדו לערבים בלבד ביפו. בהחלטה נמתחה ביקורת חריפה על המדינה על שפעלה להסתיר את העובדה שהדירות משווקות לערבים בלבד, ובכך מנעה התנגדות משפטית למהלך."

כאילו אין לי מספיק כאב בראש עכשיו אני בסטרס מהדבר הזה. יש מישהו שאפשר להתייעץ איתו?

השתדרגתי למקום 76. כמובן זה לא אומר כלום לגבי המכרז.

מצאתי קבוצת וואטסאפ של הזוכים. אני מנסה להריץ אותם קצת.

נערך לאחרונה ב:
מניסיון. יהיו כאלה שיגידו לא לכל דבר, יהיו כאלה היסטרים, יהיו כאלה שמביני עניין ואפשר להריץ איתם דברים, ויהיו כאלה שיתנדבו לטפל בדברים. אתה לא רוצה לבזבז זמן ומאמץ על האנשים הלא נכונים, ואתה גם לא רוצה לתת פתח להתנהלות שרק תפגע בך. אתה גם (כנראה) לא רוצה להיות הסנג׳ר שמצפים ממנו לטפל בהכל וגם להתנדב אחר כך לנציגות הדיירים. חמור קופץ בראש.

אנשים שהיו בתחתית הרשימה מדווחים שהם קפצו 10 מקומות שזה בדיוק מספר הדירות שהקצו לערבי יפו.

שרדתי את הסערה? כנראה אדע רק בשבועות הקרובים.

מניסיון. יהיו כאלה שיגידו לא לכל דבר, יהיו כאלה היסטרים, יהיו כאלה שמביני עניין ואפשר להריץ איתם דברים, ויהיו כאלה שיתנדבו לטפל בדברים. אתה לא רוצה לבזבז זמן ומאמץ על האנשים הלא נכונים, ואתה גם לא רוצה לתת פתח להתנהלות שרק תפגע בך. אתה גם (כנראה) לא רוצה להיות הסנג׳ר שמצפים ממנו לטפל בהכל וגם להתנדב אחר כך לנציגות הדיירים. חמור קופץ בראש.

לא רוצה להיות הסנג'ר, אבל יש מצב שנצטרך להתארגן במהירות על עו"ד. אני זה שהבאתי את הפס"ד לקבוצה כל השאר שם ישנו בעמידה. הייתי אמור לתת לסורים לכבוש את החרמון? לא במשמרת של השניצל.

לא רוצה להיות הסנג'ר, אבל יש מצב שנצטרך להתארגן במהירות על עו"ד. אני זה שהבאתי את הפס"ד לקבוצה כל השאר שם ישנו בעמידה. הייתי אמור לתת לסורים לכבוש את החרמון? לא במשמרת של השניצל.
בבקשה לתת את הקרדיט לפורום של @הסולידית :>

בית המשפט המחוזי בת"א החליט היום (ב') לקבל את העתירה המנהלית הדורשת לבטל זכייה של ערבים ב-10 דירות בפרוייקט "דירה בהנחה" במתחם ג' באתר איצטדיון מכבי יפו.
העתירה הוגשה בחודש מאי האחרון נגד רמ"י, משרד הבינוי והשיכון, ועיריית ת"א-יפו ע"י ענר ומירי בר אילן, שיוצגו ע"י עוה"ד איתמר מירון ואלחנן מירון. לטענת העותרים, מתוך 32 דירות בפרויקט שהוקצו לבני המקום, 10 הוקצו לתושבי יפו הערבים בלבד, דבר שמהווה "הפליה קיצונית ופסולה אשר חותרת תחת עקרונות היסוד של השיטה הדמוקרטית". עוד טענו העותרים נגד הדרך שבה התקבלה החלטה זו.

השופט קובי ורדי קיבל את העתירה מטעמים טכניים: "כל שנאמר בפסק דיני בעתירה זו מתייחס לדרך קבלת ההחלטות המנהליות ולפגמים המהותיים שנפלו בדרך זו המביאים לטעמי לביטול ההחלטה הספציפית של זכיית המשיבים בהגרלת עשרת הדירות במתחם ג' בפרויקט מכבי יפו", נכתב בפסק הדין.

תודה לאל

מה הסיכוי שיתחילו עתירות נוספות נגד הפרויקט?

נערך לאחרונה ב:
אם יש לי גם הכנסה חייבת בתור עצמאי בערך 10,000 אלף בשנה האם זה נחשב שיש לי עוד 833 שקל להכנסה פנויה לצורך משכנתא?

אם יש לי גם הכנסה חייבת בתור עצמאי בערך 10,000 אלף בשנה האם זה נחשב שיש לי עוד 833 שקל להכנסה פנויה לצורך משכנתא?
כן. וכמובן הבנק ירצה לראות מה הדיווח של שנה שעברה אם היה. ועל השנה שטרם דווח אתה יכול להגיד לבנק מה שאתה רוצה

10,000 זה בגין שנה שעברה. השנה יש לי רווח יותר טוב. להביא לבנק רווח והפסד עם חותמת של יועץ מס? אני יכול לחתום לעצמי (יועץ מס מוסמך) או שאני חייב קולגה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ראשית החישוב הוא לפי הכנסה נטו, לא הכנסה חייבת.
ושנית, ההגדרה היא "ההכנסה משולמת באופן קבוע ועל בסיס שוטף".

מה שאומר שלפי הנוהל היבש, אם מדובר בהכנסה חד פעמית, או עסקאות אקראי(גם אם במשך כל השנה) זה עדיין לא נחשב.

נ.ב.
את התשובה אתה יכול לחפש במגבלות למתן הלוואות לדיור
ובהלוואות לדיור מגבלות למתן - שאלות ותשובות (בעיקר תשובה 4.5)

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מימון זול צרכנות פיננסית 3
V התייעצות בין שני תמהילי משכנתא | 43% מימון נדל"ן 3
F התייעצות תמהיל משכנתא וריביות | 75% מימון נדל"ן 12
P חברת מימון גבתה ממני 590 ש''ח על בדיקת היתכנות להלוואה צרכנות פיננסית 21
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
ה אפשרויות מימון לרכישת קרקע נדל"ן 3
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
C מימון דירה חדשה | משפרי דיור צרכנות פיננסית 17
S אתגרי מימון לרכישת בית קרקע למשפרי דיור - האם היעד ריאלי? נדל"ן 10
R אסטרטגיית מימון לרכישת נכס נדל"ן 4
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
M משיכת סכום קטן מהפיצויי פיטורין לצורך מימון אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מימון בניית בית פרטי נדל"ן 15
M איך מכמתים הטבה בתנאי מימון של משכנתא? נדל"ן 7
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
ב מימון ברכישת דירה בתוכנית מחיר מופחת נדל"ן 14
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
B מימון לדירה 2 או דירה על הנייר נדל"ן 2
T מימון ומנהל עסקים אוף טופיק 5
S מימון משלים והון עצמי לדירה נדל"ן 2
גיא הראשון דוקטורט בכלכלה/מימון - האם כדאי? התפתחות אישית 3
S התייעצות בנושא מימון שדרוג נכס (הלוואת בלון ועוד) נדל"ן 1
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
א הפסקת מימון לישיבות החרדיות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 311
נ מימון משכנתא באמצעות דיבידנדים שוק ההון 13
ב מימון חופשה בחו״ל צרכנות פיננסית 18
C אפשרויות מימון לרכישת בית ב-2.2 מ' צרכנות פיננסית 10
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
stamEhad סיום עבודה - מימון רכישת אופציות ע"י כספי פיצויים + ימי חופשה מיסים 6
R התלבטות לגבי אחוזי מימון במשכנתא ומסלול פיתוי נדל"ן 8
E re-finance/מימון מחדש עבור רכישת דירה שניה נדל"ן 15
B רכישת דירה מהדיור הציבורי - מימון זכאי נדל"ן 20
M דירה שניה להשקעה , אחוזי מימון ומשכנתא נדל"ן 18
H מימון נדל"ן - 80% לדירה שניה,שלישית ומעלה נדל"ן 11
L מימון כנגד נכס פוסטים מאיכות נמוכה 7
S דירה להשקעה - אחוזי מימון משכנתא נדל"ן 9
G מימון תואר שני / MBA התפתחות אישית 8
ישראלית מימון כנגד נדלן שנמכר נדל"ן 13
ח מימון בתחילת עסקת רכישת בית מיזם נדל"ן 4
L מימון/מינוף נדל"ן 10
unrealx מימון נדל"ן עם בת זוג נדל"ן 16
F מימון פתיחת עסק / ערבות מדינה צרכנות פיננסית 14
F שאלה בנושא מימון / ערבות מדינה אוף טופיק 1
O האם עדיין אפשר לקבל 70% מימון על דירה חליפית נדל"ן 11
א מימון דירה להשקעה נדל"ן 7
M מימון לרכישת קרקע - משכנתא חדשה או מחזור? נדל"ן 5
TheMailMan משכנתא של 70% מימון לדירה שנייה נדל"ן 6
יבגני_ל שאלת היתכנות מימון משכנתא אגרסיבי תוך העמדת תיק ההשקעות בשוק ההון כביטחונות נדל"ן 6

נושאים דומים

Back
למעלה