• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הפסקת מימון לישיבות החרדיות

איניגו מונטויה

משתמש בכיר
דירוג
5,905
כמו שכולם מן הסתם ראו, יש חדשות מדהימות בנושא:
בג"ץ בצו ביניים דרמטי: עוצר מיד תקציבים לישיבות עבור מי שלא מתגייס

(אגב, ממש לא ציפיתי שהיועמ"ש והשופטים יגלו כזה אומץ!
שאפו ענק!)

למרות שהנושא של גיוס/תקצוב בחורי ישיבות מוזכר כבדרך אגב בשרשורים רבים,
אני חושב שהוא מצדיק שרשור נפרד.

מה דעתכם -
האם אנחנו סוף סוף עומדים בפני נקודת מפנה?
האם יש מקום לאופטימיות, בזכות ההבנה שחילונים ודתיים מתונים (*) בצמתי מפתח הפסיקו סוף סוף לאפשר בשתיקה את התדרדרות המדינה?
(*) אגב, אחד מהשופטים בהרכב הוא סולברג, דתי בעצמו, ומינוי של איילת שקד. זה בעיניי מעורר עוד יותר אופטימיות - גם הדתיים המתונים מבינים שאי אפשר להמשיך כך.

או שלדעתכם יימצאו דרכים למסמס את זה?

נערך לאחרונה ב:
לפני שאני מוציא את כדור הבדולח, אני מתוודה שאני לא מבין עד הסוף מה בדיוק קורה ברמה הטכנית. בהחלטה יש אבחנה בין שני סוגים של מתגייסים (כאלו שמשהו פקע לגביהם וכאלו שלא), וגם בקטעי הדיון מבג"צ היה נראה שיש איזה עניין עם דחיית שירות שניתנת כל פעם מחדש.

מה שלא ראיתי, הוא האם החל מה-01.04 צריך גם להתחיל לגייס את החרדים שחייבים בשירות? (לעמדת היועמ"שית כן, אך עמדתה בדבר תקופת מעבר לתקצוב נדחתה באופן חלקי). קראתי גם שבמאי יהיה דיון בהרכב של 9 שופטים אודות הפיכת הצו לצו מוחלט.

יש לך ספק בכלל?
הם 64, יעבירו חוק שמפצה את מי שנשללה ממנו המלגה.
אין לי ספק שהקואליציה תנסה לעשות את זה :(

יש לי ספק אם השופטים יתנו לחוק כזה (שהוא בלתי חוקי בעליל) לעבור.
עד עכשיו לא חשבתי שיש להם אומץ, אבל אם כבר קיבלו אומץ - אולי ימשיכו איתו עד הסוף?

כמו שכולם מן הסתם ראו, יש חדשות מדהימות בנושא:
בג"ץ בצו ביניים דרמטי: עוצר מיד תקציבים לישיבות עבור מי שלא מתגייס

(אגב, ממש לא ציפיתי שהיועמ"ש והשופטים יגלו כזה אומץ!
שאפו ענק!)

למרות שהנושא של גיוס/תקצוב בחורי ישיבות מוזכר כבדרך אגב בשרשורים רבים,
אני חושב שהוא מצדיק שרשור נפרד.

מה דעתכם -
האם יש מקום לאופטימיות, בזכות ההבנה שחילונים ודתיים מתונים (*) בצמתי מפתח הפסיקו סוף סוף לאפשר בשתיקה את התדרדרות המדינה?
(*) אגב, אחד מהשופטים בהרכב הוא סולברג, דתי בעצמו, ומינוי של איילת שקד. זה בעיניי מעורר עוד יותר אופטימיות - גם הדתיים המתונים מבינים שאי אפשר להמשיך כך.

באמת המון אומץ , כל הכבוד להם.

האם ילכו עד הסוף ?

- יש להם תמיכה חזקה וגורפת בעם לנושא הזה. זה גם נושא שאין למכונת התעמולה הצלחה בלחרטט כי הוא נושא פשוט ורגשי

- מבחינה משפטית בברור הם עושים כאן צדק גדול

- במעשה הזה הם גם בולמים דיקטטורה. סביר להניח שזהו האקט בעל המשמעות הגדולה ביותר בכל עבודתם כשופטים

- סביר להניח שבכך הם מונעים תגובה נגד החרדים מהרחוב

מה יש להם להפסיד ? איזה רע יכול לקרות ?

- הממשלה כבר פעלה בהרבה כוח נגדם. לא חושב שיש לה עוד הרבה מה לעשות בעניין, בצורה חוקית

- אלימות כלפי שופטי בג"צ. יש מערכות שלמות שיגנו עליהם. והם גם אנשים אמיצים.

אני חושב שילכו עד הסוף

לא. ברור שלא.
לא.
הם 64, יעבירו חוק שמפצה את מי שנשללה ממנו המלגה.
הם כבר עשו את זה, ויותר.
כבר העלו את שכרם של המורים, שהם כשליש מהמפרנסים במשפחות החרדיות, בכמה אלפי שקלים לחודש,
כבר העלו הצעת חוק להעברת כסף ל״רבני שכונות״ לא רצויים , הצעת (?) חוק ל״הגמשת״ ההכשרה בעיסוקים פרא-רפואיים ( פיזיותרפיה, טיפול בתקשורת, תזונה, ועוד), ומי יודע מה עוד
כבר מעבירים מיליארדי שקלים לעמותות חרדיות

השוחד הקואליציוני שנוסף רק בנתיים ורק ב 2024 הוא 8 מיליארד שח ( בנוסף למה שכבר הוזרם קבוע) עם דרישה שיכנס לבסיס התקציב שאני לא יודע אם כבר עברה.
הסכום שיגרע מהישיבות בגלל הפסקת הכסף למשתמטים הוא רק שש מאות מיליון שח בשנה - מכה קטנה בכנף.
קטן עליהם.

הכסף הולך בכל מקרה לישיבות ולא ישירות למשפחות ועדיין חישוב קטן להמחשה:
יש כ 140000 אברכים לסוגיהם, ואם נוסיף את אילו שרישמית עובדים ונוסיף דתיים-משיחיים ונעגל קלות נקבל כמאתיים אלף משפחות.
8 כפול עשר בחזקת תשע חלקי 200000 משפחות זה 4 כפול עשר בחזקת 4 לשנה, שזה 3333 שח לחודש למשפחה, וזה רק התוספת מהשנה האחרונה.
גם אם חצי מהסכום הזה זורם לעסקנים עדיין התוספת הממוצעת למשפחה חרדית או משיחית גדולה משמעותית מהסכום שניגרע פר אברך בגלל הפסקת הזרמת הכסף למשתמטים.

אני חושב שילכו עד הסוף
כל מה שבגץ עשה זה להגיד ״תפסיקו לשקר ולזלז בי בצורה כל כך בוטה״, וטוב מאד שהוא אמר את זה סוף סוף, אבל זה כל מה שקרה, וזה לקח יותר מעשרים שנה.

בג״ץ כבול על ידי החוק, שנחקק על ידי הכנסת, שנשלטת על ידי הקואליציה, שנישלטת על ידי חרדים משיחיים ודתיים.
בג״ץ לא מסוגל, וגם לא תפקידו, להציל את העם מבחירותיו.

נערך לאחרונה ב:
אגב, ממש לא ציפיתי שהיועמ"ש והשופטים יגלו כזה אומץ!
שאפו ענק!)
לא בדיוק, היועמש״ית ביקשה ״תקופת הסתגלות״ , בג״ץ חתך את זה.

לא.

תמיד יש מקום לאופטימיות, אבל בנושא הספציפי הזה, לא.

ברור שכן.

לא לדאוג, יש עוד הרבה דרכים לקושש 600 מיליון מהמדינה. תן להם קצת זמן.

כשיתחילו לדבר על הפטור לבנות דתיות והשירות המקוצר של הישיבות הסדר, אולי אהיה אופטימי.

ואני יהפוך לממש מאמין בעתיד של המדינה אם יקרו הדברים הבאים,
1. תשלום למורים חרדים יגיע ישירות למורים ולא דרך העמותות שחותכות קופון.
2. המסלולים החרדיים באוניברסיטאות יהפכו למסלולים חד-מגדרים לבני אדם שנוח להם יותר ללמוד עם אותו מין.

בבקשה,
למי שצריך פירוש , ״תתקשה״ == ״לא יקרה״

נערך לאחרונה ב:
אחרי שישנתי על זה לילה..הבנתי ששום דבר לא ישתנה.
חרדים ימשיכו להשתמט ולחיות על חשבון משלם המיסים שעושה צבא, מילואים ועובד.
הינה הם הולכים לחלוב אותנו בדרכים אחרות:
הדרכים העוקפות של החרדים לקבלת תקצוב לאחר קיצוץ קצבת האברך
לא רק שהחרדים פטורים מגיוס, אלא שהמדינה גם משלמת להם 870 שקל בחודש כדי שלא יתגייסו — והחלטת בג"ץ מהערב משהה זאת ■ ואולם, החרדים ונתניהו צפויים לנסות להגדיל את תקציבי החינוך החרדי או את קצבאות הילדים
עד שהחילונים והדתיים לאומיים (המתונים) לא יתעוררו ויתחילו לעבוד ביחד, שום דבר לא ישתנה.
אם זה לא קרה 75 שנה אז זה לא יקרה גם בעתיד.

נערך לאחרונה ב:
עשיתי קצת סדר בעתירות בעניין, אשתף:

ביוני שנה שעברה פקע החוק שאיפשר למעשה לחרדים פטור משירות ("חוק הפטור"), על כן לפי חוק שירות ביטחון גם הם הפכו לחייבים בגיוס. הממשלה קיבלה החלטה לפיה היא מורה לשר הביטחון להורות לצה"ל שלא לגייס את תלמידי הישיבות למשך שנה.

הוגשו אוסף של עתירות לבג"צ לפיהן החלטת הממשלה התקבלה בחוסר סמכות ולכן בטלה, וניתן לחלקן לשתיים - האחת, טוענת כי על הצבא לגייס את בני הישיבות שטרם קיבלו פטור, והשנייה טוענת כי יש להפסיק את התקצוב לישיבות בגין הלומדים בהן החייבים בגיוס (ישנו תקצוב המותנה בכך שהלומדים פטורים/קיבלו דחייה לשירות הצבאי).

בכל העתירות ניתנו צווים על תנאי המורים למשיבים השונים להשיב לטענות.

בקבוצת העתירות הראשונה, ניתן צו ביניים לפני כחודש, לפיו לא תקוזז תקופת הזמן מפקיעת "חוק הפטור" מתקופת השירות בה יתכן ויהיו חייבים תלמידי הישיבות (אם הצבא לא מגייס אדם תוך פרק זמן מסוים, החל משלב מסויים התקופה בה לא נקרא לשירות מופחתת מזמן השירות בה הוא חייב, עד שהופכת לפטור).

צו הביניים שניתן אתמול, נוגע לקבוצת העתירות השנייה, וקובע כי החל מה-01.04 יופסקו העברות כספים בגין תלמידי ישיבה שדחיית השירות שלהם תמה ושאין להם פטור. דחיית שירות הייתה ניתנת לשנה בכל פעם, כך שלהבנתי החל מיוני הקרוב, רק בני 24 ומעלה שכבר קיבלו פטור בעבר יהיו זכאים לתמיכות. (עם הסתייגות שהתקצוב מועבר לישיבות, כך שישיבות שמאבדות זכאות בגלל אחוז גדול מדי של תלמידים שהופך להיות חייב בשירות, הן יקבלו תקצוב עד סוף שנת הלימודים.

בהחלטה אתמול גם נקבע כי יקבע דיון (בקבוצת העתירות השנייה) למאי בדבר הפיכת הצו לצו מוחלט.

בשורה התחתונה, אין פה הרבה חדש. גם לפני כ-12 שנה היה הסדר שפג (חוק טל) והכנסת חוקקה לבסוף הסדר חדש, שנפסל בבג"צ וחזרנו שוב לנקודת ההתחלה. דברים אלו נטענו בדיון שהיה ובית המשפט התבקש לדון בעניין בסדר זמנים קצר. נחיה ונראה.

גם לדעתי המימון ימשיך בדרך זו אח אחרת וההשתמטוץ לא תפסק
אבל, החבל קרוב להיקרע וקשה לי לראות את חבקי הקואליציה משכנעים את בוחריהם שהולכים לטחון חודשיים מילואים בשנה, כל שנה, שזה רק גשם.

אבל, החבל קרוב להיקרע וקשה לי לראות את חבקי הקואליציה משכנעים את בוחריהם שהולכים לטחון חודשיים מילואים בשנה, כל שנה, שזה רק גשם.
תופתע לגלות כמה חברי הקואליציה הם בעצם חברי כת.
מה רע להם?

דיברתי על אלו שבוחריהם משרתים.
חודשיים מילואים בשנה זו חובה שהורסת לאנשים את החיים.
לא נורא, הכל בשביל המנהיג. אתה מזלזל בכמה תומכי הליכוד מונעים מיצר של נקמה והם מוכנים לחיות בסיטואציה הזו כל עוד "השמאלנים" סובלים.
דף המסרים כבר הוציא סיסמא חדשה:"החלטת בגץ היא בשביל להפיל ממשלת ימין"

לא נורא, הכל בשביל המנהיג. אתה מזלזל בכמה תומכי הליכוד מונעים מיצר של נקמה והם מוכנים לחיות בסיטואציה הזו כל עוד "השמאלנים" סובלים.
דף המסרים כבר הוציא סיסמא חדשה:"החלטת בגץ היא בשביל להפיל ממשלת ימין"
ימים יגידו. הפער בין הגושים לא גדול ונראה כמה אנשים יסכימו להקריב בשביל האמונות עליהן כתבת שבהחלט עדיין קיימות אצל אנשים רבים.

והנה, סמוטריץ' מקדם פתרון עוקף בג"צ.
אם זה לא תרגיל הסחה מ"פתרון" מושחת לגמרי (ואני חושד שכן), אז דווקא סביר.
כרגע אין פסק דין מוחלט בעתירה, וסביר לשמור את הכספים המוקפאים בצד למקרה שיושג הסדר / פסק דין, שמאפשרים את העברת הכספים כולל רטרואקטיבית.

אם זה לא תרגיל הסחה מ"פתרון" מושחת לגמרי (ואני חושד שכן), אז דווקא סביר.
כרגע אין פסק דין מוחלט בעתירה, וסביר לשמור את הכספים המוקפאים בצד למקרה שיושג הסדר / פסק דין, שמאפשרים את העברת הכספים כולל רטרואקטיבית.
אני לא בטוח... גם לעמדת היועמ"שית אין כל בסיס חוקי לתשלום הכספים. האם באופן כללי אפשר לשים כספים "בצד" כי אולי בעתיד יהיה חוק שיאפשר תשלום רטרואקטיבי שלהם?

אני לא בטוח... גם לעמדת היועמ"שית אין כל בסיס חוקי לתשלום הכספים. האם באופן כללי אפשר לשים כספים "בצד" כי אולי בעתיד יהיה חוק שיאפשר תשלום רטרואקטיבי שלהם?
זה לא נראה לי באמת חשוב, כי בהנחה שניתן יהיה לשלם אז יימצא המקור גם לא שמרו בצד (בפרט אם הפתרון בתוך שנת הכספים) ואם אין פתרון חוקי אז לא משנה כמה תשמור בצד, עדיין אסור להעביר את הכסף. שים לב שאין עדיין פסק דין סופי בעתירה.
על רקע הביזה של הקופה הציבורית והיעדר נורמות בסיסיות בממשלה הנוכחית במתן ההעדפה למגזרים המקורבים, הלוואי והסיפור הזה היה מהבעיות הקשות שיש לנו.

מי מחייב את המדינה להקשיב להם?
אדלשטיין כבר סירב לקיים פסקת בגץ.
אני לא אופתע אם הכסף פשוט ימשיך לזרום.
אני לא פוסל מה שכתבת, אבל זו רעידת אדמה.
כעובד מדינה, אם הייתי קשור לנושא הזה, הייתי מסרב לבצע את ההוראה.
אבל אני מניח שפשוט יחוקקו חוקים שיתנו לכספים האלו שם אחר ויביאו לתוצאה דומה (וגם עליהם יוגש בג"צ שיתדלק את הטענות שבגצ לא נותן למשול).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
קפיטליסט מרושע "העברת" משכנתא לאחר הפסקת עבודה נדל"ן 2
A הפסקת מסחר בניירות P.T.P שוק ההון 2
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
א דמי הבראה + ימי חופש אחרי הפסקת עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ttmoon הפסקת ביטוח מנהלים ומעבר לפנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
לאץ' הפסקת הפחתת דמי ניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
C הפסקת אפשרות מסחר בשותפויות ציבוריות נסחרות - PTP ומה המשמעות לישראלים שוק ההון 28
D הפסקת הפרשות לקרן פנסיה עקב טעות של נציגת שירות לקוחות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
1337justme דרישה לתשלום עבור אכ"ע פרטי לאחר הפסקת עבודה צרכנות פיננסית 3
S המשמעות של הפסקת תשלום לפנסיה אוף טופיק 30
ש רוצה להתנתק, מה ההבדל בין הפסקת שירות/ניתוק/סיום? צרכנות פיננסית 11
bsod הפסקת הפקדות לקרן השתלמות שוק ההון 1
S הפסקת הפקדות לפנסיה - חופשת לידה אוף טופיק 20
אבא סולידי הפסקת מסחר במניה שוק ההון 38
H מכתב ערעור - הפסקת לימודים - מחפש עזרה אוף טופיק 0
א הפסקת פעילות קרן נאמנות - למכור או להמתין? שוק ההון 12
שניצלוינאי הפסקת מסחר בפורקס? שוק ההון 4
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 2
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
B מימון לדירה 2 או דירה על הנייר נדל"ן 2
T מימון ומנהל עסקים אוף טופיק 5
S מימון משלים והון עצמי לדירה נדל"ן 2
גיא הראשון דוקטורט בכלכלה/מימון - האם כדאי? התפתחות אישית 3
S התייעצות בנושא מימון שדרוג נכס (הלוואת בלון ועוד) נדל"ן 1
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
נ מימון משכנתא באמצעות דיבידנדים שוק ההון 9
ב מימון חופשה בחו״ל צרכנות פיננסית 18
C אפשרויות מימון לרכישת בית ב-2.2 מ' צרכנות פיננסית 10
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
stamEhad סיום עבודה - מימון רכישת אופציות ע"י כספי פיצויים + ימי חופשה מיסים 6
R התלבטות לגבי אחוזי מימון במשכנתא ומסלול פיתוי נדל"ן 8
E re-finance/מימון מחדש עבור רכישת דירה שניה נדל"ן 15
B רכישת דירה מהדיור הציבורי - מימון זכאי נדל"ן 20
Shnizelia מימון ובחירה דירה במחיר למשתכן בתל אביב נדל"ן 202
M דירה שניה להשקעה , אחוזי מימון ומשכנתא נדל"ן 18
H מימון נדל"ן - 80% לדירה שניה,שלישית ומעלה נדל"ן 11
L מימון כנגד נכס פוסטים מאיכות נמוכה 7
S דירה להשקעה - אחוזי מימון משכנתא נדל"ן 9
G מימון תואר שני / MBA התפתחות אישית 8
ישראלית מימון כנגד נדלן שנמכר נדל"ן 13
ח מימון בתחילת עסקת רכישת בית מיזם נדל"ן 4
L מימון/מינוף נדל"ן 10
unrealx מימון נדל"ן עם בת זוג נדל"ן 16
F מימון פתיחת עסק / ערבות מדינה צרכנות פיננסית 14
F שאלה בנושא מימון / ערבות מדינה אוף טופיק 1
O האם עדיין אפשר לקבל 70% מימון על דירה חליפית נדל"ן 11
א מימון דירה להשקעה נדל"ן 7
M מימון לרכישת קרקע - משכנתא חדשה או מחזור? נדל"ן 5
TheMailMan משכנתא של 70% מימון לדירה שנייה נדל"ן 6
יבגני_ל שאלת היתכנות מימון משכנתא אגרסיבי תוך העמדת תיק ההשקעות בשוק ההון כביטחונות נדל"ן 6

נושאים דומים

Back
למעלה