• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

סיום עבודה - מימון רכישת אופציות ע"י כספי פיצויים + ימי חופשה

• פותח הנושא פותח הנושא stamEhad
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

stamEhad

משתמש רגיל
דירוג
293
לאחר 8 שנים בעבודה אני מתקדם לאתגר הבא שלי ומסיים את עבודתי בחברת הייטק.
יש לי אופציות בסך ~$20K שהייתי רוצה לממן בעזרת פדיון ימי החופש שנשארו לי ו\או מכספי הפיצויים.

2 שאלות:
1. יש לי 30 ימי חופשה - למיטב הבנתי אני אקבל בברוטו בערך את: המשכורת שלי לחלק ב 21.67 * 30 ימי חופשה
ומזה צריך להוריד תכלס 50% מס.
האם נשמע הגיוני?

2. קראתי באתר כל זכות לגבי כספי פיצויים אבל אני לא בטוח אם הבנתי נכון, אשמח לעזרה.
יש תקרה לפטור ממס של עד משכורת של 13,310 ש"ח.
בנוסף לצורך הדוגמא נניח שב8 שנים המשכורות והפיצויים היו:

פיצויים לשנהפיצויים לחודש
(8.33% מהברוטו)
משכורת ברוטו
₪21,192₪1,766₪20,000שנה 1
₪23,311₪1,943₪22,000שנה 2
₪25,430₪2,119₪24,000שנה 3
₪27,550₪2,296₪26,000שנה 4
₪29,669₪2,472₪28,000שנה 5
₪31,788₪2,649₪30,000שנה 6
₪33,907₪2,826₪32,000שנה 7
₪36,026₪3,002₪34,000שנה 8
₪228,874סה"כ

אז יש לי בערך (לא משנה אם כמה אלפי שקלים לפה או לשם) 228K ש"ח של פיצויים שאותם אני יכול להחליט למשוך או להשאיר להיות מושקעים בפנסיה.
המשכורת שלי עוברת את התקרה ולכן אוכל למשוך סכום של:
13,310*8.33% בחודש = 1,108
כפול 12 חודשים = 13,296
כפול 8 שנים = 106K ש"ח שאותם אוכל למשוך ללא שלם אף שקל אחד מס.

הסכום הנותר = 122K ש"ח אותם עדיף לי כנראה להמשיך להשקיע בפנסיה כי לא ארצה לשלם מס.

א - השאלה החשובה ביותר שלי - האם זה אומר שאוכל למשוך סכום של 106K ש"ח ישירות לחשבון שלי נטו?!
אם כן זה מכסה לי את מימון רכישת האופציות.
ב - בנוסף - הסכום הנותר שאותו ארצה לא למשוך - יש איזו דעה רווחת במה עדיף להשקיע? בפנסיה המקיפה והמשלימה שלי אני מושקע ב"קרן פנסיה" (לא ביטוח מנהלים ולא קופת גמל).
ג - נניח שיישארו לי 30K ש"ח לאחר מימון רכישת האופציות. האם יש יתרון בלא למשוך את הסכום הפטור ממס הזה? אני מעדיף לקחת אותו, אלא אם כן זה לא כדאי מבחינה מיסויית שאני לא מבין?

תודה

נערך לאחרונה ב:
יש לי 30 ימי חופשה - למיטב הבנתי אני אקבל בברוטו בערך את: המשכורת שלי לחלק ב 21.67 * 30 ימי חופשה
ומזה צריך להוריד תכלס 50% מס.
האם נשמע הגיוני?
47% מס (יחד עם ביטוח לאומי), בהנחה שלא עברת את סף מס היסף. אפשר גם לבצע פריסת פדיון ימי חופשה על עד 6 שנים אחורה - לפי המשכורות שציינת בשנים אחורה נראה שהיית במדרגת מס נמוכה מ35% (אם לא קיבלת בונוסים שהעלו אותך), כך שפריסה לאחור תוכל להפחית במס הנדרש.

השאלה החשובה ביותר שלי - האם זה אומר שאוכל למשוך סכום של 106K ש"ח ישירות לחשבון שלי נטו?!
כן, אבל זה בא עם מחיר.
ראשית, זה כמובן יפגע לך בקצבה החודשית שתקבל בעתיד מקרן הפנסיה, כי אתה מפחית את הצבירה.
שנית, משיכות פיצויים פטורים במהלך 32 שנות העבודה האחרונות לפני הפרישה, פוגעות לך בהטבת המס שתוכל לקבל בפרישה, ביחס של 1.35 ש"ח לכל שקל שאתה מושך בפטור.

תודה @האזרח הקטן

אפשר גם לבצע פריסת פדיון ימי חופשה על עד 6 שנים אחורה
מעניין. איך עושים כזה דבר?
אני צריך לדבר עם הנהלת חשבונות אח משהו בסגנון?

כמובן יפגע לך בקצבה החודשית שתקבל בעתיד מקרן הפנסיה, כי אתה מפחית את הצבירה
היום שאני מסתכל בחשבון פנסיה שלי (ספציפית אני עם קרן פנסיה של מיטב דש) האם כספי הפיצויים הם חלק מהסכום הכולל? או שזה סכום שliterally מוחזק אצל המעסיק?

פוגעות לך בהטבת המס שתוכל לקבל בפרישה, ביחס של 1.35 ש"ח לכל שקל שאתה מושך בפטור.
תוכל להרחיב איך זה בדיוק פוגע בהטבת מס? הכוונה היא מס על הרווחים שיצטברו בקרן עד גיל הפרישה?

מעניין. איך עושים כזה דבר?
יש טופס 116 ג לצורך פריסה.
תצטרך להגיש דו"ח שנתי על כל השנים הקודמות שעליהן אתה פורס, וכאשר תסתיים שנת המס הנוכחית תצטרך להגיש גם עליה.
אגב, מתקן מה שרשמתי למעלה - אין דמי ביטוח לאומי על פדיון ימי חופשה לאחר סיום עבודה.
היום שאני מסתכל בחשבון פנסיה שלי (ספציפית אני עם קרן פנסיה של מיטב דש) האם כספי הפיצויים הם חלק מהסכום הכולל? או שזה סכום שliterally מוחזק אצל המעסיק?
כן (אלא אם המעסיק מפריש את הפיצויים למקום אחר, אבל רוב המעסיקים מפרישים את הפיצויים לקרן הפנסיה/ביטוח המנהלים). אתה יכול לבדוק בתלוש השכר, יש פירוט של הפרשות הפיצויים והתגמולים ורשום לאן הם מופרשים. לחילופין אתה יכול לראות זאת בדו"ח הרבעוני / שנתי של קרן הפנסיה.
תוכל להרחיב איך זה בדיוק פוגע בהטבת מס? הכוונה היא מס על הרווחים שיצטברו בקרן עד גיל הפרישה?
המדינה נותנת לכל פורש תקציב מסויים פטור ממס בעת הפרישה. התקציב גדל במספר פעימות, וב2025 תהיה פעימה אחרונה של העלאת התקציב לכ 1.1 מיליון ש"ח לכל פורש (צמוד למדד).
זה אומר שתוכל בעת הפרישה להיות פטור ממס הכנסה על כ 6000 ש"ח ראשונים בחודש בקבלת הקצבה (לפני נקודות זיכוי וכו׳), או לחילופין למשוך חלק מהקצבה כסכום הוני פטור ממס של כ1.1 מיליון ש"ח (בתנאי שנשארת לך קצבה מזערית של כ4800 ש"ח), או כל שילוב בין השניים.

כאשר אתה מושך פיצויים פטורים במהלך השנים, אתה מקטין בעתיד את התקציב שהמדינה נותנת לך, כך שעל כל שקל שמשכת תקבל תקציב נמוך ב 1.35 (צמוד מדד), כלומר תשלם יותר מס על הקצבה בעת הפרישה.

נערך לאחרונה ב:
המשכורת שלי עוברת את התקרה ולכן אוכל למשוך סכום של:
13,310*8.33% בחודש = 1,108
כפול 12 חודשים = 13,296
כפול 8 שנים = 106K ש"ח שאותם אוכל למשוך ללא שלם אף שקל אחד מס.
13,310 זאת התקרה השנתית.
אתה לא צריך לחלק ב-12 (8.33333% x) ולהכפיל שוב ב-12
זה פשוט 13,310 לשנה.

תצטרך להגיש דו"ח שנתי על כל השנים הקודמות שעליהן אתה פורס, וכאשר תסתיים שנת המס הנוכחית תצטרך להגיש גם עליה
אז אם אני מבין מה שאתה אומר: כרגע אני אקבל סכום עם מס של 47% על כל ה30 ימים.
אם ארצה לקבל את ההחזר מס שמגיע לי על שנים קודמות, אצטרך לחכות לסוף 2023 ולהגיש דו"ח (גם על 2023 וגם על שנים קודמות)?
איזה קאדר :/

ולגבי הפיצויים, אז כביכול עדיף לי לא למשוך יותר מדיי כספי פיצויים, גם אם הם פטורים ממס כרגע וזאת על מנת לא לפגוע בקבוצה העתידית שלי. נשמע הגיוני.
אני כן ארצה למשוך סכום כלשהו (25-40 אלף) - מתי ואיך אני מחליט כמה מסכום הפיצויים ארצה למשוך לעו"ש שלי?

נערך לאחרונה ב:
אז אם אני מבין מה שאתה אומר: כרגע אני אקבל את הסכום החלקי לפי המשכורת האחרונה
ואם ארצה לקבל את ההחזר מס שמגיע לי, אצטרך לחכות לסוף 2023 ולהגיש דו"ח (גם על 2023 וגם על שנים קודמות)
לפי מה שכתוב ב 116 ג, אפשר לקבל את הפריסה גם במסגרת תיאום מס לשנה הנוכחית. בנוסף, תצטרך להגיש דו"ח שנתי על השנים הקודמות שעליהן אתה פורס.
לפני פריסה, תבצע סימולציה על אותן שנים כדי לבדוק שאתה אכן נהנה ממנה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י סיום תואר ראשון בכלכלה (חד חוגי) וחיפוש עבודה התפתחות אישית 11
S סיום עבודה והתחלת הכשרה מקצועית-מה כדאי לדעת בנוגע לקרן הפנסיה ולקרן ההשתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
L משיכת פיצויים לאחר סיום עבודה מיסים 4
A עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב התפתחות אישית 14
T משיכת תגמולים מהפנסיה ללא סיום העסקה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
ס נקודת זיכוי מס סיום תואר מיסים 3
גימפל "הודעה בגין סיום תקופת ההטבה באקסלנס טרייד", יש מה לעשות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
R תוך כמה זמן לפני סיום השכירות נהוג להראות את הדירה? נדל"ן 11
N האם שמתם לב שהדיון בין סיום שלטון החמאס לבין החזרת החטופים הפך לפוליטי טהור? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 59
C הודעה מראש על סיום העסקה ועזיבה התפתחות אישית 14
מ סיום תפקיד ויציאה לדרך חדשה וטובה יומני מסע אישיים 5
E סיום הכסף הזול? ההשפעה על ישראל שוק ההון 43
D המשך הדרך- סטודנט לרפואה לקראת סיום התפתחות אישית 44
D המשך הדרך- סטודנט לרפואה לקראת סיום התפתחות אישית 0
D סיום ביטוח סיעודי קולקטיבי צרכנות פיננסית 9
ש רוצה להתנתק, מה ההבדל בין הפסקת שירות/ניתוק/סיום? צרכנות פיננסית 11
ת דוח על סיום פירוק קרן שוק ההון 5
M מיסוי RSU בעת סיום העסקה מיסים 35
waskindalost האם לבטל את ביטוח המבנה לאחר סיום משכנתא ? צרכנות פיננסית 23
A סיום תשלומי משכנתא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
א מחפש עבודה בירושלים בלילות יזמות והגדלת הכנסות 1
S תביעת אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
ח החזר מענק עבודה מיסים 0
A עבודה זמנית כלשהי תוך כדי התכוננות לראיונות עבודה בהייטק אוף טופיק 1
Camel בא לי לשבת אחרי עבודה ופשוט לעבוד על משהו התפתחות אישית 22
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ ניצול שנה ללא עבודה מיסים 3
T בעיה במציאת עבודה - הנדסת חשמל התפתחות אישית 13
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
U אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 0
W עבודה בנגריה התפתחות אישית 1
M עבודה כעצמאי בחברה מחול - REMOTE יזמות והגדלת הכנסות 5
A עבודה בהייטק לנושרים מהתואר אוף טופיק 42
T סיוע בתמחור שעת עבודה יזמות והגדלת הכנסות 2
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
flower שאלות אישיות בראיון עבודה - סמים אוף טופיק 10
א עבודה מחו"ל עבור מעסיק ישראלי מיסים 10
מ מה הלאה? חיפוש עבודה חדשה לאחר שנים בפיתוח תוכנה התפתחות אישית 10
מ פטור ממשיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - פנסיה מול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
עידו ג איפוק בעת משבר - עבודה התפתחות אישית 4
twister ניצול ימי חופש בעזיבת מקום עבודה צרכנות פיננסית 14
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
ט מפקח עבודה/ מנהל פרוייקט בשיפוץ דירה יד 2 נדל"ן 5
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ת שתי קרנות השתלמות לאותו מקום עבודה - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
navv החזר מס והפקדה עצמאית לפנסיה בהפסקת עבודה מיסים 5
M הצעת עבודה שתאפשר הגדלת הכנסה - כן או לא ??!! יזמות והגדלת הכנסות 11
ל עבודה פוסטים מאיכות נמוכה 1

נושאים דומים

Back
למעלה