היי,
אני מעוניין לרכוש דירת קבלן חדשה (הדירה מוכנה) - ב-3 מיליון.
יש ברשותי דירה ללא משכנתא בשווי של 2.2 מיליון שעדיין שאני מעוניין למכור.
יש ברשותי בנוסף 800 אלף ש״ח נזילים שיושבים בקרן כספית ועוד 300 אלף שח בקרן השתלמות (שאותם אני לא מעוניין בשלב זה להשתמש).
מכיוון שאין לי את כל הכסף נזיל על מנת לרכוש את הדירה, ויקח לי כנראה לא מעט זמן ( שנה?) למכור את הדירה יש לי מספר שאלות:
-בהינתן ואני מעוניין לשלם לאחר מכירת הדירה משכנתא של מיליון שקלים - האם יהיה נכון לקחת את המשכנתא רק אחרי מכירת הדירה וקבלת תשלום עבורה?
- האם יהיה נכון לשלם לקבלן מיידית 800 אלף שח ולקחת הלוואת בלון על 2 מיליון שקלים?
- האם נכון יהיה לקחת את הלוואת הבלון למשך שנה או ללכת על בטוח למשך תקופה ממושכנת יותר של שנה וחצי / שנתיים?
- מה העלות המשוערת היום לריבית בהלוואת בלון?
- האם יש לכם המלצות מה נהוג לסגור במקרה כזה עם הקבלן?
- מה נהוג לבקש ממי שרוכש את הבית מבחינת הסדרי תשלום?
- האם יש משהו חשוב שאני מפספס בתהליך בשדורג דירת מגורים?
או במילים אחרות - איך עלי לנהוג בשלב זה ?
תודה רבה על העזרה!!!
אני מעוניין לרכוש דירת קבלן חדשה (הדירה מוכנה) - ב-3 מיליון.
יש ברשותי דירה ללא משכנתא בשווי של 2.2 מיליון שעדיין שאני מעוניין למכור.
יש ברשותי בנוסף 800 אלף ש״ח נזילים שיושבים בקרן כספית ועוד 300 אלף שח בקרן השתלמות (שאותם אני לא מעוניין בשלב זה להשתמש).
מכיוון שאין לי את כל הכסף נזיל על מנת לרכוש את הדירה, ויקח לי כנראה לא מעט זמן ( שנה?) למכור את הדירה יש לי מספר שאלות:
-בהינתן ואני מעוניין לשלם לאחר מכירת הדירה משכנתא של מיליון שקלים - האם יהיה נכון לקחת את המשכנתא רק אחרי מכירת הדירה וקבלת תשלום עבורה?
- האם יהיה נכון לשלם לקבלן מיידית 800 אלף שח ולקחת הלוואת בלון על 2 מיליון שקלים?
- האם נכון יהיה לקחת את הלוואת הבלון למשך שנה או ללכת על בטוח למשך תקופה ממושכנת יותר של שנה וחצי / שנתיים?
- מה העלות המשוערת היום לריבית בהלוואת בלון?
- האם יש לכם המלצות מה נהוג לסגור במקרה כזה עם הקבלן?
- מה נהוג לבקש ממי שרוכש את הבית מבחינת הסדרי תשלום?
- האם יש משהו חשוב שאני מפספס בתהליך בשדורג דירת מגורים?
או במילים אחרות - איך עלי לנהוג בשלב זה ?
תודה רבה על העזרה!!!