• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מימון ברכישת דירה בתוכנית מחיר מופחת

בוב הבנאי

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם

בקרוב מאוד נצטרך להגיע לבחור דירה בפרוייקט מחיר מופחת בו זכינו לפני מעל לשנתיים, אני מכין את עצמי מבחינת המימון כדי להבין כמה להתמנף וזאת על מנת להתחיל להזרים חזרה כסף שנחסך במידת הצורך לתיק ההשקעות (עצרנו כרגע את ההפקדות לתיק ההשקעות כדי לחסוך קצת הון עצמי)

ככל הנראה ניקח דירת 4 חדרים, התכנון כרגע לגור בה אך יכול מאוד להיות שגם נשכיר
מחיר לדירת 4 חדרים בפרוייקט כ- 1,350,000
מחיר שוק לדירת 4 חדרים חדשה באיזור בפרוייקטים דומים כ- 2,500,000
השכירות באזור כרגע עומדת על כ- 6,000 לאחר שהשכונה תיבנה יגיע גם ל- 6,500+

הלכתי קצת לאיבוד בעניין המימון עקב עליות הריבית בשוק ולכן אני מנסה להבין מה כדאי מבחינתנו, רואה 2 חלופות וקשה להחליט :)
א. האם כדאי להכניס כמה שיותר הון עצמי כדי להרוויח 4.5%+- בטוחים ולא לסכן אותם בשוק ההון
ב. להכניס את המינימום הנדרש שזה אומר 100,000 הון עצמי, להשאיר קצת כסף לעלויות נוספות ולקחת משכנתא של כ- 1,250,000 - אם נשכיר את הנכס השוכר יחזיר את המשכנתא ואם נגור בה אז נעמוד בתשלומי המשכנתא

כרגע יושבים לנו כבר כ- 250,000 בכספית ואני מנסה לקבל החלטה כדי לחזור להזרים כספים לתיק ההשקעות במידה ואחליט ללכת על ב' למשל
אשמח לקבל עוד כיוונים למה אתם הייתם עושים בנעלי

לקחת בחשבון עלויות אכלוס?
אם אין לך בעיה לעבור במימון מקסימאלי אז שלב ראשון הייתי מכניס את המינימום הון עצמי שנדרש ומשאיר את היתר בקרן כספית.
מקסימום בסוף התקופה תשתמש בכסף שבקרן במקום למשוך מהמשכנתא.
זה שאושרת על 1.25 מיליון חא אומר שאתה לא יכול לעצור אחרי שמשכת 1.1 מיליון.

לקחת בחשבון עלויות אכלוס?
אם אין לך בעיה לעבור במימון מקסימאלי אז שלב ראשון הייתי מכניס את המינימום הון עצמי שנדרש ומשאיר את היתר בקרן כספית.
מקסימום בסוף התקופה תשתמש בכסף שבקרן במקום למשוך מהמשכנתא.
זה שאושרת על 1.25 מיליון חא אומר שאתה לא יכול לעצור אחרי שמשכת 1.1 מיליון.
כמובן שאקח, ובכל זאת מתחיל להיצבר לנו סכומים שיכולים להיות מוזרמים לשוק ההון.

להשאיר את הכסף בכספית עד לסוף התקופה משמע איבוד תשואה בשוק ההון, במידה והריבית תרקיע שחקים לפני המשיכות אמצא דרך להנזיל כסף אחר כדי לקחת פחות משכנתא.

מה התזרים שלכם?
לדעתי זה קריטי אם הדירה תהיה מושכרת או תשמש למגורים. אם תשכירו אותה אז אני הייתי מעדיף לקחת משכנתא ככה שגובה ההחזר שלה יהיה בסדר גודל של השכירות כדי שהתזרים לא יפגע/ יפגע מעט ותוכלו להמשיך להפקיד כסף לשוק ההון.

אבל אם תגורו שם אז זה תלוי בתזרים שלכם, לא הייתי מייעד את רובו להחזר משכנתא. זה תלוי בעבודות שלכם, כמה אתם רגישים לפיטורים, פוטנציאל שכר, משך הזמן שתרצו לקחת משכנתא, הוצאות עתידיות כמו ילדים וגם כמה כסף כבר יש לכם בתיק השקעות (יש הבדל אם זה תיק של 2 מיליון או חצי)

מה התזרים שלכם?
לדעתי זה קריטי אם הדירה תהיה מושכרת או תשמש למגורים. אם תשכירו אותה אז אני הייתי מעדיף לקחת משכנתא ככה שגובה ההחזר שלה יהיה בסדר גודל של השכירות כדי שהתזרים לא יפגע/ יפגע מעט ותוכלו להמשיך להפקיד כסף לשוק ההון.

אבל אם תגורו שם אז זה תלוי בתזרים שלכם, לא הייתי מייעד את רובו להחזר משכנתא. זה תלוי בעבודות שלכם, כמה אתם רגישים לפיטורים, פוטנציאל שכר, משך הזמן שתרצו לקחת משכנתא, הוצאות עתידיות כמו ילדים וגם כמה כסף כבר יש לכם בתיק השקעות (יש הבדל אם זה תיק של 2 מיליון או חצי)
תזרים חיובי של כ- 15K
כיום אנו שוכרים דירה בכ- 3K

פוטנציאל השכר הוא במגמת עליה, אנחנו בתחילת דרכנו ויש לנו 2 ילדים
תיק השקעות של כ- 1KK

העניין הוא שגם אם אקח את המקסימום משכנתא האפשרית (1.25KK כי אתה מחוייב להכניס 100K לעסקה) אני אעמוד על כ- 6-6.5K החזרי משכנתא ל 20+- שנים ואוכל לעמוד בתזרים הנוסף לשכירות שאנו משלמים היום במידה ונגור בה, במידה ונשכיר השוכר יכסה את המשכנתא.

השאלה אם עדיף ללכת על אופציה זו או לחלופין להכניס יותר הון עצמי, לחסוך בריביות ולהוריד את השנים/תזרים במידה ונגור בה או לייצר תזרים חיוב במידה ונשכיר.

השאלה אם עדיף ללכת על אופציה זו או לחלופין להכניס יותר הון עצמי, לחסוך בריביות ולהוריד את השנים/תזרים במידה ונגור בה או לייצר תזרים חיוב במידה ונשכיר.
אתה מתייחס לשאלה הזאת בתור שאלה כלכלית? או פסיכולוגית?

בתיק השקעות לא הייתי נוגע בגלל תשלום המס, ההתלבטות פה על הכסף בקרן כספית, האם להכניסו לדירה או לשור ההון.

בתיק השקעות לא הייתי נוגע בגלל תשלום המס, ההתלבטות פה על הכסף בקרן כספית, האם להכניסו לדירה או לשור ההון.
לגמרי
השאלה הגדולה היא האם עדיף 4.5% בטוחים או שוק ההון ואיפה עובר הגבול?
הרי 100% הון עצמי לא חכם בעסאות נדל"ן

השאלה הגדולה היא האם עדיף 4.5% בטוחים או שוק ההון ואיפה עובר הגבול?
אם ההשקעה בשוק ההון היא לטווח ארוך, אני חושב שעדיף הון עצמי לדירה כמה שיותר נמוך והשאר בשוק ההון, כי בטווח הארוך ההבדל בין 4.5% תשואה ל9% תשואה הוא משמעותי יותר מההבדל ביניהם לטווח הקצר.(בפרט שיש לכם תזרים חיובי גבוה) לא מיעץ לא ממליץ.
נ.ב. אני חושב שמחיר מינימום בתוכנית מחיר מופחת הוא או 100K או 10%ממחיר הדירה הגבוהה מביניהם כלומר 135K

נערך לאחרונה ב:
נ.ב. אני חושב שמחיר מינימום בתוכנית מחיר מופחת הוא או 100K או 10%ממחיר הדירה הגבוהה מביניהם כלומר 135K
לפי תקנות בנק ישראל ברכישה במסגרת מחיר למשתכן ההון העצמי המינימלי יעמוד על 100,000 שח, והמשכנתא המקסימלית תהיה עד 75% משמאות (נדרש הון עצמי הגבוה מביניהם). במקרה זה 75% הנחה שהבנק משתתף, מ-1.8 מיליון (מחיר מקסימום במסגרת מחיר למשתכן) = 1.35 מיליון.

שזה אומר שאוכל לקחת 1.25 מיליון מימון ולהכניס מינימום 100 אלף לעסקה.

כמובן שאקח, ובכל זאת מתחיל להיצבר לנו סכומים שיכולים להיות מוזרמים לשוק ההון.

להשאיר את הכסף בכספית עד לסוף התקופה משמע איבוד תשואה בשוק ההון, במידה והריבית תרקיע שחקים לפני המשיכות אמצא דרך להנזיל כסף אחר כדי לקחת פחות משכנתא.
כל עוד אתה לוקח בחשבון שעל טווח של שנתיים עד 3 שנים (זמן הבניה) קיים סיכוי שלא תרוויח (בהתבסס על נתוני העבר) אז אין בעיה. במקרה הכי גרוע תמכור חלק מהתיק אם המשכנתא תחנוק.
יש אנשים שלא יכולים לקחת את הסיכון הזה ולכן המלצתי על כספית.

בדירה כזאת שמחיר השוק שלה מעל 1.8 מליון אתה לא יכול לשים הון עצמי של 100,000, אתה חייב לפחות 25% הון עצמי, שיוצא פה הרבה יותר

בדירה כזאת שמחיר השוק שלה מעל 1.8 מליון אתה לא יכול לשים הון עצמי של 100,000, אתה חייב לפחות 25% הון עצמי, שיוצא פה הרבה יותר
השמאות מוגבלת בתקרה של 1.8 מיליון, גם אם הנכס שווה 3 מיליון השמאות תצא תמיד עד 1.8 שזה אומר שמותר לך לקחת מימון של 75% על השווי לפי השמאות (1.8*70%=1.35 מיליון מימון), היות ואני רוכש את הנכס ב- 1.35 מיליון וחייב להכניס מינימום 100 אלף לעסקה זה הוא ההון העצמי המינימלי

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
unrealx אחוז מימון ברכישת דירה נדל"ן 17
ח תנאי מימון ברכישת דירה חדשה מקבלן נדל"ן 2
M משיכת סכום קטן מהפיצויי פיטורין לצורך מימון אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מימון בניית בית פרטי נדל"ן 15
M איך מכמתים הטבה בתנאי מימון של משכנתא? נדל"ן 7
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
I השקעה דרך תיק השקעות או דרך קופת גמל להשקעה - מימון שוק ההון 3
B מימון לדירה 2 או דירה על הנייר נדל"ן 2
T מימון ומנהל עסקים אוף טופיק 5
S מימון משלים והון עצמי לדירה נדל"ן 2
גיא הראשון דוקטורט בכלכלה/מימון - האם כדאי? התפתחות אישית 3
S התייעצות בנושא מימון שדרוג נכס (הלוואת בלון ועוד) נדל"ן 1
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
א הפסקת מימון לישיבות החרדיות פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 301
נ מימון משכנתא באמצעות דיבידנדים שוק ההון 13
ב מימון חופשה בחו״ל צרכנות פיננסית 18
C אפשרויות מימון לרכישת בית ב-2.2 מ' צרכנות פיננסית 10
A רכישה בפריסייל עד 2 מיליון - השקעה , 100% מימון נדל"ן 9
stamEhad סיום עבודה - מימון רכישת אופציות ע"י כספי פיצויים + ימי חופשה מיסים 6
R התלבטות לגבי אחוזי מימון במשכנתא ומסלול פיתוי נדל"ן 8
E re-finance/מימון מחדש עבור רכישת דירה שניה נדל"ן 15
B רכישת דירה מהדיור הציבורי - מימון זכאי נדל"ן 20
Shnizelia מימון ובחירה דירה במחיר למשתכן בתל אביב נדל"ן 206
M דירה שניה להשקעה , אחוזי מימון ומשכנתא נדל"ן 18
H מימון נדל"ן - 80% לדירה שניה,שלישית ומעלה נדל"ן 11
L מימון כנגד נכס פוסטים מאיכות נמוכה 7
S דירה להשקעה - אחוזי מימון משכנתא נדל"ן 9
G מימון תואר שני / MBA התפתחות אישית 8
ישראלית מימון כנגד נדלן שנמכר נדל"ן 13
ח מימון בתחילת עסקת רכישת בית מיזם נדל"ן 4
L מימון/מינוף נדל"ן 10
unrealx מימון נדל"ן עם בת זוג נדל"ן 16
F מימון פתיחת עסק / ערבות מדינה צרכנות פיננסית 14
F שאלה בנושא מימון / ערבות מדינה אוף טופיק 1
O האם עדיין אפשר לקבל 70% מימון על דירה חליפית נדל"ן 11
א מימון דירה להשקעה נדל"ן 7
M מימון לרכישת קרקע - משכנתא חדשה או מחזור? נדל"ן 5
TheMailMan משכנתא של 70% מימון לדירה שנייה נדל"ן 6
יבגני_ל שאלת היתכנות מימון משכנתא אגרסיבי תוך העמדת תיק ההשקעות בשוק ההון כביטחונות נדל"ן 6
Harvey אחוז מימון בדירה שניה נדל"ן 8
נ פרוייקט בניה להשקעה- מימון מכספי פרישה ושיקולים נוספים שוק ההון 6
O רכישת דירה(ות) בחול, איך ניתן לקבל מימון לאחר רכישת דירה ראשונה נדל"ן 7
T קניית דירה שנייה ב 70% מימון נדל"ן 7
ש מימון שוק ההון 0
U רכישת דירה נוספת-שאלה בענייני מימון ומשכנתאות נדל"ן 5
B מימון באנגליה נדל"ן 9
M השקעה בנכס בחו"ל עם מימון נדל"ן 22
J רכישת נכס עם מימון ללא משכון הנכס הנקנה נדל"ן 3
S באוצר שוקלים: "הלוואת קורונה" מהציבור - לטובת מימון המשבר אוף טופיק 61

נושאים דומים

Back