בדרך למינוס מיליון
משתמש רגיל
- דירוג
- 25
שלום לכולם,
לקראת החלטה גדולה ואשמח להיעזר בחוכמת ההון,
זוג בני 41 + 3.
הכנסות חודשיות - כ57 אלף נטו (הוצאות חודשיות כ30 אלף שח).
דירה קיימת בשווי 3.2 מיליון עם יתרת משכנתא של כ160 אלף ש"ח.
הון עצמי של כמיליון ש"ח (0.5 מיליון קרנות השתלמות ו0.5 מיליון תיק ניירות ערך).
עתידים להתחיל בבנייה של בית פרטי בעלות כוללת של כ3.5 מיליון ש"ח (המגרש כבר בבעלתנו), הבית הפרטי יכלול יחידת דיור שתכניס כ-4 אלף ש"ח בחודש.
אין הלוואות למעט המשכנתא שהזכרתי קודם.
מתלבט מה האופצייה הכי טובה מבחינת מימון הבנייה :
א. אופציית ה"אוהב סיכון" - לקיחת משכנתא של כ3 מיליון ומימוש התיק של החצי מיליון - החזר משכנתא כ17 אלף ש"ח, מתוכם הדירה הקיימת (שכירות כ7.5 אלף) ויחידת דיור ישלמו כ10\11 אלף ואת השאר נשלים מהתקציב שלנו.
ב. אופציית ה"שונא סיכון" - מכירת הדירה הקיימת בשווי של כ3.2 מיליון ש"ח ומימוש התיק של החצי מיליון.
יתרונות מבחינתי:
אופציה א' -
נוחות - נשארים בדירה עד שהבית הפרטי מוכן.
מינוף - מגייסים הון זול יחסית (מובן לי שכרגע הריביות לא נמוכות) אבל עדיין משכנתא זאת ההלוואה הכי זולה.
חיסכון כפוי - מהיכרות עם עצמנו כאשר יש לנו הלוואות\חובות אנחנו מתרכזים בלהחזיר את חוב ופחות מבזבזים.
אופציה ב' -
שקט נפשי.
חסרונות:
אופציה א - סיכון
אופציה ב:
הפסד פוטנציאלי של רווח עתידי כתוצאה מהמינוף.
חוסר נוחות - מכירת הדירה ומעבר לדירה אחרת לתקופת הבנייה בשביל לממן את הבית מכספי הדירה (ניתן לפתור את זה על ידי הלוואת גישור אבל אז יש לזה עלות מימונית).
מובן לי שיש גם אופציות ביניים של למכור את הדירה ולנצל חלק להשקעה וחלק לטובת בניית הבית, אבל בכוונה מציג את הקצוות, כדי שהדיון יתרכז באופציות שהזכרתי.
תודה מראש לכל העונים,
שיהיה חג שמח ושבת שלום
לקראת החלטה גדולה ואשמח להיעזר בחוכמת ההון,
זוג בני 41 + 3.
הכנסות חודשיות - כ57 אלף נטו (הוצאות חודשיות כ30 אלף שח).
דירה קיימת בשווי 3.2 מיליון עם יתרת משכנתא של כ160 אלף ש"ח.
הון עצמי של כמיליון ש"ח (0.5 מיליון קרנות השתלמות ו0.5 מיליון תיק ניירות ערך).
עתידים להתחיל בבנייה של בית פרטי בעלות כוללת של כ3.5 מיליון ש"ח (המגרש כבר בבעלתנו), הבית הפרטי יכלול יחידת דיור שתכניס כ-4 אלף ש"ח בחודש.
אין הלוואות למעט המשכנתא שהזכרתי קודם.
מתלבט מה האופצייה הכי טובה מבחינת מימון הבנייה :
א. אופציית ה"אוהב סיכון" - לקיחת משכנתא של כ3 מיליון ומימוש התיק של החצי מיליון - החזר משכנתא כ17 אלף ש"ח, מתוכם הדירה הקיימת (שכירות כ7.5 אלף) ויחידת דיור ישלמו כ10\11 אלף ואת השאר נשלים מהתקציב שלנו.
ב. אופציית ה"שונא סיכון" - מכירת הדירה הקיימת בשווי של כ3.2 מיליון ש"ח ומימוש התיק של החצי מיליון.
יתרונות מבחינתי:
אופציה א' -
נוחות - נשארים בדירה עד שהבית הפרטי מוכן.
מינוף - מגייסים הון זול יחסית (מובן לי שכרגע הריביות לא נמוכות) אבל עדיין משכנתא זאת ההלוואה הכי זולה.
חיסכון כפוי - מהיכרות עם עצמנו כאשר יש לנו הלוואות\חובות אנחנו מתרכזים בלהחזיר את חוב ופחות מבזבזים.
אופציה ב' -
שקט נפשי.
חסרונות:
אופציה א - סיכון
אופציה ב:
הפסד פוטנציאלי של רווח עתידי כתוצאה מהמינוף.
חוסר נוחות - מכירת הדירה ומעבר לדירה אחרת לתקופת הבנייה בשביל לממן את הבית מכספי הדירה (ניתן לפתור את זה על ידי הלוואת גישור אבל אז יש לזה עלות מימונית).
מובן לי שיש גם אופציות ביניים של למכור את הדירה ולנצל חלק להשקעה וחלק לטובת בניית הבית, אבל בכוונה מציג את הקצוות, כדי שהדיון יתרכז באופציות שהזכרתי.
תודה מראש לכל העונים,
שיהיה חג שמח ושבת שלום
נערך לאחרונה ב: