Shnizelia
משתמש בכיר
- דירוג
- 2,023
בהגרלה האחרונה שהייתה זכיתי במחיר למשתכן בתל אביב. אני מקום 79 מתוך 153 לבחירת דירה. (במקור היו 163 דירות בהגרלה, אך 10 עברו להגרלה פנימית של עיריית תל אביב)
מחיר למטר: 17,433 ש"ח כולל מע"מ. הצמדה מיום קבלת היתר בנייה.
הוצאתי את התוכנית של הפרויקט מאתר של מחלקת הנדסה של עיריית תל אביב. אני יכול לעלות את הסכמות למי שמעוניין, אבל בגדול מדובר ב-5 בניינים בגובה 16 קומות + קומה מסחרית + חניון תת-קרקעי.
בכל קומה 5 דירות כאשר דירה 1 בגודל 3 חד', 3 דירות בגודל 4 ח' ודירה 1 בגודל 5 חד'.
בהנחה וחישוב שטחים שעשיתי נכון אז דירה 3 חד' בגודל 60 מ"ר + 9 מ"ר מרפסת + מחסן. מחיר כ-1.2M. (לפי חישוב שלי)
דירה 4 חד' "רגילה" בגודל 85 מ"ר + 12 מ"ר מרפסת + מחסן. מחיר כ-1.65M.
דירה 4 חד' "פרימיום" בגודל 92 מ"ר + 12 מ"ר מרפסת + מחסן. מחיר 1.8M
דירה 5 חד' בגודל 100 מ"ר + 12 מ"ר מרפסת + מחסן. מחיר 1.9M.
כמו כן יש דירת גן, פנטהאוזים ודירות עם מרפסת ענק בקומה 2. (המרפסת היא בעצם הגג של הקומה המסחרית). מאחר והקבלן כנראה ישמור את הדירות האלה לעצמו לא טרחתי לחשב שטחים.
לפי המצב בשטח והוויב הכללי שיקבלתי מהאישורים שהוענקו לקבלן נראה שאוטוטו מתקבל היתר בנייה. לפני שבוע ביקרתי פעם נוספת באזור השטח גודר והקבלן הביא כלים הנדסים כבדים. לכן אני מרגיש צורך להתארגן על כסף.
מצב אישי:
רווק בן 36. שכר נטו בין 12,000 ל-13,000. אין הלוואות או חובות מכל סוג.
הון עצמי 300K + אפשרות לקבל עוד 350K הלוואה מההורים.
אני רוצה לקנות דירה למגורים. מבחינה פרקטית דירה 3 חד' מספיקה לי מעל ומעבר, אבל בהסתכלות עתידית עדיף לי ללכת על דירה 4 חד' גם מבחינה של עליית ערך וגם מבחינת התרחבות.
מימון:
מאחר ואני נמצא במקום טוב באמצע אני מאמין שתהיה לי אפשרות לבחור דירה של 3 חד' או 4 חד'. אולי גם 5 חד' תלוי מה תהיה היכולת הכלכלית והתוכניות של ה-78 זוכים שנמצאים לפני.
החזר חודשי מירבי שאקבל מהבנק הוא 5,200 ש"ח. (40% משכר נטו)
דירה 3 חד' אין שום בעיה מבחינת מימון. במקרה של דירה 4 חד' מדובר על משכנתא של 1.0 עד 1.1M. דירה 5 חד' כנראה תהיה גדולה עלי מבחינת יכולת כלכלית.
אני נלחץ מעליות ריבית. החזרים לא מפחידים אותי כי אני יודע לנהל כסף, אבל עדיין צריך לעבור את ה-due diligence של הבנק.
האם תהיה לי בעיה לקבל אישור משכנתא מהבנק?
איזה מסלולים מומלצים עבורי וכמה זמן?
האם הורים שלי יוכלו להיות ערבים במידה ויהיה צורך? הם פנסיונרים.
האם כדאי "להתאבד" על דירה 5 חד' במידה ותהיה אפשרות לקחת כזאת? אם כן מה הדרך הכי חכמה לעשות את זה?
מחיר למטר: 17,433 ש"ח כולל מע"מ. הצמדה מיום קבלת היתר בנייה.
הוצאתי את התוכנית של הפרויקט מאתר של מחלקת הנדסה של עיריית תל אביב. אני יכול לעלות את הסכמות למי שמעוניין, אבל בגדול מדובר ב-5 בניינים בגובה 16 קומות + קומה מסחרית + חניון תת-קרקעי.
בכל קומה 5 דירות כאשר דירה 1 בגודל 3 חד', 3 דירות בגודל 4 ח' ודירה 1 בגודל 5 חד'.
בהנחה וחישוב שטחים שעשיתי נכון אז דירה 3 חד' בגודל 60 מ"ר + 9 מ"ר מרפסת + מחסן. מחיר כ-1.2M. (לפי חישוב שלי)
דירה 4 חד' "רגילה" בגודל 85 מ"ר + 12 מ"ר מרפסת + מחסן. מחיר כ-1.65M.
דירה 4 חד' "פרימיום" בגודל 92 מ"ר + 12 מ"ר מרפסת + מחסן. מחיר 1.8M
דירה 5 חד' בגודל 100 מ"ר + 12 מ"ר מרפסת + מחסן. מחיר 1.9M.
כמו כן יש דירת גן, פנטהאוזים ודירות עם מרפסת ענק בקומה 2. (המרפסת היא בעצם הגג של הקומה המסחרית). מאחר והקבלן כנראה ישמור את הדירות האלה לעצמו לא טרחתי לחשב שטחים.
לפי המצב בשטח והוויב הכללי שיקבלתי מהאישורים שהוענקו לקבלן נראה שאוטוטו מתקבל היתר בנייה. לפני שבוע ביקרתי פעם נוספת באזור השטח גודר והקבלן הביא כלים הנדסים כבדים. לכן אני מרגיש צורך להתארגן על כסף.
מצב אישי:
רווק בן 36. שכר נטו בין 12,000 ל-13,000. אין הלוואות או חובות מכל סוג.
הון עצמי 300K + אפשרות לקבל עוד 350K הלוואה מההורים.
אני רוצה לקנות דירה למגורים. מבחינה פרקטית דירה 3 חד' מספיקה לי מעל ומעבר, אבל בהסתכלות עתידית עדיף לי ללכת על דירה 4 חד' גם מבחינה של עליית ערך וגם מבחינת התרחבות.
מימון:
מאחר ואני נמצא במקום טוב באמצע אני מאמין שתהיה לי אפשרות לבחור דירה של 3 חד' או 4 חד'. אולי גם 5 חד' תלוי מה תהיה היכולת הכלכלית והתוכניות של ה-78 זוכים שנמצאים לפני.
החזר חודשי מירבי שאקבל מהבנק הוא 5,200 ש"ח. (40% משכר נטו)
דירה 3 חד' אין שום בעיה מבחינת מימון. במקרה של דירה 4 חד' מדובר על משכנתא של 1.0 עד 1.1M. דירה 5 חד' כנראה תהיה גדולה עלי מבחינת יכולת כלכלית.
אני נלחץ מעליות ריבית. החזרים לא מפחידים אותי כי אני יודע לנהל כסף, אבל עדיין צריך לעבור את ה-due diligence של הבנק.
האם תהיה לי בעיה לקבל אישור משכנתא מהבנק?
איזה מסלולים מומלצים עבורי וכמה זמן?
האם הורים שלי יוכלו להיות ערבים במידה ויהיה צורך? הם פנסיונרים.
האם כדאי "להתאבד" על דירה 5 חד' במידה ותהיה אפשרות לקחת כזאת? אם כן מה הדרך הכי חכמה לעשות את זה?
נערך לאחרונה ב: