קפיצת הדרך
משתמש בכיר
- דירוג
- 6,846
צודק לגמרי.החלטה שלך בהתאם למה שאת רוצה שיהיה לך בארגז הכלים...עולם השקעות המדדים מתאים בעיני בעיקר כהשקעות לטווח ארוך מאד...עשורים...
נגיד ויש לך סכום שאת צריכה לעוד חמש שנים? שווה להכיר בעיני את האלטרנטיבות...יכולת נגיד לקנות אג"ח דולרי של בנקים ישראלים לחמש שנים לפני כמה חודשים בריבית 6-7%...לא רע...היית מלווה ללאומי כסף לחמש שנים בשביל התשואה הזו?
פשוט, אם הבנתי נכון (ויתקן אותי @חתול לילה), ההחלטה להשקיע 50% מהכסף שלו באג״ח, לא הייתה בגלל שהוא היה זקוק ל- 50% מההון שלו לטווח קצר/בינוני. אלא כדרך לאזן את התיק, למתן את הסיכונים ולהימנע מקריסה של כל התיק. וההחלטה שלו עכשיו להחזיר את הכסף למסלול מנייתי (בשלבים) היא שוב, החלטה אסטרטגית לגבי הכסף המיועד להשקעה לטווח ארוך (שאני מקווה שלא יתחרט גם עליה
אין כאן שאלה מה לעשות עם סכומים שרוצים בעוד חצי שנה/שנה/חמש שנים.
כלומר השאלה בשרשור הזה (להבנתי לפחות, ואשמח לשמוע את תשובתך) היא לא האם אג״ח מתאים להשקעה לטווח קצר. אלא האם הכלי הזה מתאים *גם* עבור המטרה הזו - השקעה לטווח ארוך מאוד/עשרות שנים. לפי ההודעה של @חתול לילה, *לטווח ארוך*, זה לא מתאים לו (והוא הסביר את הרציונאל שלו).
אגב, לגבי השקעה לטווח קצר/בינוני…
אצלנו כספים שמיועדים להוצאות בטווח קצר בכלל לא נכנסים לחישוב של החיסכון… הם נמצאים בפקדונות/קרן כספית וכדומה. והם נכנסים ויוצאים מחשבונות הבנק בהתאם לצורך. כך שלסכומים קטנים יחסית (חופשה שנתית/רכב/קרן ביטחון) זה אולי יכול להתאים, אבל מודה שהקרן הכספית מספקת אותי.
אבל בסכומים משמעותיים מאוד (ברמה של אחוזים משמעותיים מהתיק) קשה לי לדמיין משהו שאני אדע שאצטרך את הסכום הזה למשיכה בבת אחת ובדיוק בעוד חמש שנים/או לפי טווח זמן מוקצב אחר של האג״ח שרכשתי. אולי מלבד דירה שכבר קניתי ואני יודעת שאצטרך לשלם עליה בתאריך X...
למעשה כל ההשקעה שלנו מיועדת לטווח ארוך כשהמטרה היא עצמאות כלכלית. כלומר משיכה חודשית של התקציב הנדרש/רצוי לנו. אין איזה יעד למשיכה בבת אחת של סכום מאוד גדול.
גם סכומים (גדולים) שמיועדים לילדים לרכישת נדל״ן מושקעים במניות. גם שם אין תאריך יעד ולכן כאשר זה יהיה אקטואלי הם יראו כמה כסף יש להם שם ולפי זה יבצעו את ההחלטה מתי ובאיזה הון ראשוני הם יכולים לרכוש את הדירה. בתוחלת, בגלל שהכסף מושקע במניות, יהיה שם (כנראה) יותר כסף. כמובן, שזה גם יכול להיחתך בחצי (או יותר). במקרה כזה הם יצטרכו להחליט האם רכישת הדירה מספיק חשובה להם בשביל למכור בהפסד את מה שיש שם, או להמשיך לשכור דירה ולחכות עם רכישת הדירה.