• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי

• פותח הנושא פותח הנושא מוריה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מוריה

משתמש רגיל
דירוג
579
התחלתי להריץ תכניות מעשיות לפרישה תוך 10 שנים, זה נראה לי ריאלי. יחד עם זה זה כמה שבועות שזה ממש מדכא אותי. פתאום נראה לי שהחיים נגמרים וחשיבה על פרישה מציפה לי כמה אנחנו בני חלוף. אני רוצה להמשיך לתכנן אבל לא להיות ככ בדיכאון מזה... מוסיף לזה שהפרישה המוקדמת שלי לא תהיה כ מוקמת כמו שרציתי- רציתי גיל 50 וזה יהיה 55 מרגיש לי כבר לא שווה... אשמח לתובנות

אתה צודק, צריך להתכונן למה שהולכים לעשות. אמא שלי יצאה לפנסיה "רגילה" אבל היא אישה שקיבלה הרבה משמעות מהעבודה שלה, והשעמום והבדידות בבית לא הקלו עליה.
55 זה עוד צעיר, אל תהיה בדיכאון.
תחשוב מה מעניין אותך ותתחיל מזה. זה יותר הליך פסיכולוגי מאשר כלכלי.

התחלתי להריץ תכניות מעשיות לפרישה תוך 10 שנים, זה נראה לי ריאלי. יחד עם זה זה כמה שבועות שזה ממש מדכא אותי. פתאום נראה לי שהחיים נגמרים וחשיבה על פרישה מציפה לי כמה אנחנו בני חלוף. אני רוצה להמשיך לתכנן אבל לא להיות ככ בדיכאון מזה... מוסיף לזה שהפרישה המוקדמת שלי לא תהיה כ מוקמת כמו שרציתי- רציתי גיל 50 וזה יהיה 55 מרגיש לי כבר לא שווה... אשמח לתובנות
אתה לא פורש מהחיים - אתה ממריץ אותם. אם זה מדכא, אל תקרא לזה פרישה.

רווחה כלכלית צריכה לאפשר לך להעלות הילוך בחיים (ואולי להוריד הילוך בעבודה, אם תרצה).

צריך להנות גם מהדרך.
הייתי שם, והחלטתי לשחרר קצת כדי לא לפספס חוויות שלא יכולות לקרות בגיל מאוחר יותר, לא הכל זה כסף.

קודם כל אני שמחה שחזרת לכתוב! אני מתגעגעת לקול שלך.
ממש מדכא אותי. פתאום נראה לי שהחיים נגמרים
איך את מדמיינת את החיים בפרישה? הדמיון הוא שמשמח או מדכדך אותנו בכל הנוגע לעתיד, ובטח כזה רחוק.
הפרישה מתוכננת גם לבעלך? רק את?
אני באופן אישי נמצאת בסיטואציה של "לא חייבת" לצאת לעבודה כבר עשור. וגם מה שאני כן עושה בעסק שלנו, אני יכולה להחליט אם כן או לא (ואם כן - מתי וכמה).
בצד הטוב זה הוריד לי המון לחץ נפשי, אני לא חובבת גדולה של עבודה יומיומית. זה גם חיבר אותי לאלמנטים של משק בית שפחות עסקתי בהם קודם לכן (בישול מורכב, אפיית עוגות, התססות). בנוסף, זה מאפשר לי לנהל אורח חיים עצלני שמתאים לי (מה היו אומרים "רבני" הקיבוץ שבו גדלתי, אבוי), לחשוב, לשוחח, להתבונן, לבלות עם הנכדה, לקפוץ לטיול בארץ בעונה יפה, להיפגש יותר עם החברים והחברות.
בצד הפחות טוב - אני לא מנצלת את האפשרות לבלות יותר כי איבדתי את יכולת ההנאה מדברים כאלה (אבל זה אישי שלי, תמיד היה שם והקצין במהלך העשור).

פתאום נראה לי שהחיים נגמרים וחשיבה על פרישה מציפה לי כמה אנחנו בני חלוף.
אז אולי את מאלו שלא מתאים להם לפרוש מעבודה בכלל
אם לא פיתחת מספיק תחביבים / מעגלים חברתיים מחוץ לעבודה - אולי עדיף שתמשיכי לעבוד אפילו בהיקף חלקי בשביל להחזיק את עצמך בפעילות

מוסיף לזה שהפרישה המוקדמת שלי לא תהיה כ מוקמת כמו שרציתי- רציתי גיל 50 וזה יהיה 55 מרגיש לי כבר לא שווה... אשמח לתובנות

כל שנה של פרישה מוקדמת היא שנה נקייה שלך

אין מה להיות בדכאון , צריך למצוא משמעות בדברים אחרים לא רק בעבודה המסורתית . אפשר גם לא לקרוא לזה פרישה מוקדמת אלא האטה / הורדת הילוך ושינוי . בנוסף צריך ללמוד להעסיק את עצמך ולא להיות תלוי באחרים ( ממעגל העבודה או חברים ) שיספקו באופן בלעדי את המשמעות לחיינו

למה זה פחות טוב?
אם הבנתי נכון את נהנית מדברים אחרים היום, כן?
נכון, אבל אני מרגישה שהייתי רוצה לשהות יותר בטבע שכוח אל בחו"ל (זה ממש מבריא אותי נפשית) אבל אני מתקשה נפשית לעזוב בתקופה הזאת, וגם מתקשה לעבור את הדרך עד לשם (נסיעות ברכב וטיסות הפכו להיות מועקה גדולה בשבילי).

נפלא לראות אותך שוב בפורום.
מוסיף לזה שהפרישה המוקדמת שלי לא תהיה כ מוקמת כמו שרציתי- רציתי גיל 50 וזה יהיה 55 מרגיש לי כבר לא שווה...
למיטב זכרוני יש לך שישה ילדים. עולם ומלואו! כמות החוויות שתוכלי לצבור איתם ככל הנראה שוות הרבה יותר מכמות החוויות שהיית צוברת בחמש שנות פרישה נוספות כאם לילד אחד (או ללא ילדים).

לכל דבר יש יתרונות וחסרונות, לטעמי היתרונות במצבך עולים אלפי ממונים על פרישה מוקדמת (יותר).

תמשיכי לתכנן, תמשיכי להעז, תמשיכי להשיג.
בהצלחה!

פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי​

פשוט מאוד, זה מדכא אותך כי אתה עדיין לא עברת את גיל 50. בגיל 50 דברים מתחילים להראות אחרת.

אשמח לפירוט :)
בגיל 50 ויום אתה מגיע לרופא המשפחה לחידוש איזה מרשם, והוא מפיל עלייך מיליון בדיקות. אתה אומר לו, ״אבל הייתי פה לפני כמה חודשים, מה קרה ?

הא, אומר לך הרופא. הגעת לגיל 50 זה סטנדרט אחר לגמרי. ועכשיו לך תעשה את כל הבדיקות האלה. ודרך אגב אומר לך הרופא, אני רואה שקולונסקופיה עדיין לא עשית.

בגיל 50 ויום אתה מגיע לרופא המשפחה לחידוש איזה מרשם, והוא מפיל עלייך מיליון בדיקות. אתה אומר לו, ״אבל הייתי פה לפני כמה חודשים, מה קרה ?

הא, אומר לך הרופא. הגעת לגיל 50 זה סטנדרט אחר לגמרי. ועכשיו לך תעשה את כל הבדיקות האלה. ודרך אגב אומר לך הרופא, אני רואה שקולונסקופיה עדיין לא עשית.
לא נראה לי שזו היית הכוונה של @TheFlash

לא נראה לי שזו היית הכוונה של @TheFlash
אפשר בגיל 50 כבר להגיע לעודף משקל, להתחיל לקחת תרופות. אפשר לחיות אחרת, להיות כל יום בחדר כושר, לחיות נכון, לאכול נכון. להיות בכושר שלא היית בו בגיל 30.

מה שאני התכוונתי להעביר לך, בלי לדעת מה הגיל המדויק שלך. בגיל 50 אתה באמת מתחיל להעריך כל יום וכל דבר פשוט, לכן פרישה תיראה לך הרבה יותר הגיונית. אתה חושב פחות על מה שהיה יכול להיות ויותר על מה שקורה היום.

אם לא ניסית, תנסי ותביני
אי אפשר להסביר למי שלא חי אורח חיים ספורטיבי את היתרונות
הייתי עד גיל 40 בערך עם כושר מצוין כתוצאה מריצה אחרי ילדים והחזקתם, ממשחקי כדור איתם, ומטיולים רבים.
הכושר הגיע על הדרך, ולא הרגשתי אי פעם שהוא חזות החיים הטובים והמעניינים
כושר טוב זה סבבה, אבל לכרוך את זה כסיבה לפרישה מוקדמת נשמע לי לא סבבה במיוחד.

אפשר בגיל 50 כבר להגיע לעודף משקל, להתחיל לקחת תרופות. אפשר לחיות אחרת, להיות כל יום בחדר כושר, לחיות נכון, לאכול נכון. להיות בכושר שלא היית בו בגיל 30.

מה שאני התכוונתי להעביר לך, בלי לדעת מה הגיל המדויק שלך. בגיל 50 אתה באמת מתחיל להעריך כל יום וכל דבר פשוט, לכן פרישה תיראה לך הרבה יותר הגיונית. אתה חושב פחות על מה שהיה יכול להיות ויותר על מה שקורה היום.

הייתי עד גיל 40 בערך עם כושר מצוין כתוצאה מריצה אחרי ילדים והחזקתם, ממשחקי כדור איתם, ומטיולים רבים.
הכושר הגיע על הדרך, ולא הרגשתי אי פעם שהוא חזות החיים הטובים והמעניינים
כושר טוב זה סבבה, אבל לכרוך את זה כסיבה לפרישה מוקדמת נשמע לי לא סבבה במיוחד.
אורח חיים ספורטיבי הכרחי בכל גיל , לרוב זה מהנה וכשרואים שיפור אז זה בכלל נחמד להמשיך להתאמן אבל זו לא אמורה להיות סיבה לפרישה , אולי משהו נילווה למילוי זמן פנוי שנוצר .

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
J פרישה מוקדמת - מחשבות על אחוז האג"ח בתיק ועוד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
S בין פרישה מוקדמת לביטחון כלכלי שוק ההון 14
ח סטטוס פיננסי - האם פרישה מוקדמת אפשרית בכלל? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
N גמפא (וייעוץ), פרישה מוקדמת ומה שביניהם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 31
ל פרישה מוקדמת - בדיקת היתכנות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
T פרישה מוקדמת - האם להמשיך להפקיד עצמאית לפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 88
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
ט איך מייצרים אמונה במטרה של פרישה מוקדמת עם חוסר הוודאות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
ttmoon פרישה מוקדמת ודמי ניהול בקרן פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
J פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
F פרישה מוקדמת סולידית בארה"ב פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
א עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
O עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
fizban תכנון פרישה מוקדמת (בגיל 55~) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 16
de dud המסע שלי - פרישה מוקדמת מנדלן גלובלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
ג תכנון פרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Z הטכניקה של פרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
ח עבודה עם סיפוק או פרישה מוקדמת מה היעד הנכון? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 87
M פרישה מוקדמת - השקעות בטווח זמן בינוני פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
I משיכת פנסיה פרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A שיחות חברים על פרישה מוקדמת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
1337justme סגירת הפלח הסולידי למטרת פרישה מוקדמת שוק ההון 21
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
I פרישה מוקדמת האם ריאלי? שוק ההון 29
ש תכנון פרישה מוקדמת בן 22 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
ד פרישה מוקדמת הייטק איך לנהל את הפיצויים בין מקומות עבודה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
I פרישה מוקדמת באמצעות חברת ארנק פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
R שאלת תם של אדם שרק מתחיל להתעניין בעולם של פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
R פרישה מוקדמת, כאשר מתחילים רק בגיל 34 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
Y פרישה מוקדמת - האם אפשרי לסמוך על השוק לטווח של עשור או בכלל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
R תכנון פרישה מוקדמת עם FIRECALC למי שעתיד לרשת מיליונים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
ו פרישה מוקדמת במדינה זרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
E שכלול כספי הפנסיה בתכנית פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
S פרישה מוקדמת - בחינת המכשירים לבניית ההון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
S פרישה מוקדמת Vs. זוגיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 54
יבגני_ל מכירים את הבחור הזה? (סרטון פרספקטיבה על פרישה מוקדמת) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
Fitch פרישה (לא כל כך מוקדמת) של אמי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 37
א פרישה מוקדמת בחול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
Yos ביטוח מנהלים - גודל ההפקדה המומלץ בגישת פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
ד פרישה מוקדמת עם פנסיה תקציבית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
פרפרים האם פרישה מוקדמת זו אופציה ריאלית למשפחות? אוף טופיק 16
Z פרישה לא מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 12
א פרישה מוקדמת-עזרה לחדשה באתר :) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 60
amikal מחשבון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
ש פרישה מוקדמת באירופה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ט אומנם לא פרישה מוקדמת - אבל ממש בדרך לשם! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10

נושאים דומים

Back
למעלה