• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ?

• פותח הנושא פותח הנושא alin99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

alin99

משתמש רגיל
דירוג
51
נתקלתי בכתבה הזו ביוטיוב בדקה 3:20-3:40 - https://www.youtube.com/watch?v=NiGD4rl-nPk
בכתבה הזו אומר כלכלן ותיק מאוד שדור הZשזה לדעתי גילאי 20-28 מחליף עבודות, פחות יציב, מפחד מעבודה קשה..
אני לא נכנסת לכל הכתבה או האם זה נכון באמת או לא, אני לא יודעת. אבל אני מניחה שכלכלן שחוקר את זה הסבירות שהוא טועה נמוכה.

שאלתי אנשים שעוסקים בתחומים שונים וגם מגייסים למה הם יעדיפו לגייס מישהו צעיר,וסביר להניח שגם לא יקדמו מישהו מבוגר לתפקיד יותר ניהולי וגם לא יתנו לו אחריות וענו לי כמה סיבות:
בגלל שמבוגר יותר קרוב יותר לפנסיה כלומר אדם בן 30 שנכנס לעבוד מול אדם בן 24 שסיים תואר כי התחיל בגיל 21. אז לאדם בן 25 יש יותר שנים לפנסיה וככה שווה להשקיע בהכשרה שלו
עכשיו ברור שזה נשמע הגיוני מתמטית, הרי מישהו בן 31 -35 יש לו פחות זמן לפנסיה מאשר בן 24-26, ולכן גם מישהו מבוגר יותר הוא לא יקדם אותו לתפקיד ניהולי כי יש לו פחות זמן לפנסיה.
וגם אמרו לי שמבחינת "שכל" אדם צעיר הוא יותר "נקי" וגם יותר "רעב להצליח, מאשר מבוגר שהוא כבר עבד הרבה שנים ופחות המח שלו עובד כמו פעם

אבל עובדה שהרבה צעירים מבולבלים.. כי יש צעירים שהיה להם מזל והלכו בגיל 21 ללמוד תואר וסיימו ובסוף גם לא בטוחים בעצמם שהם רוצים לעסוק בזה כי הם רצו ללמוד מהר להכנס לשוק העבודה בלי להבין מה באמת מתאים להם, אז גם את העבודה שלהם הם אולי יעשו בהיסוס, או חצי קלאץ' או יחליטו בסוף לעשות תואר שני ויעזבו את העבודה כי יש להם זמן הם צעירים.. לא לחוצים להתקדם לניהול.
האם שווה למעסיק לקחת את הסיכון שהוא יקח מישהו שהתחיל בגיל 22 תואר סיים ב26 ויש מצב שהוא ישקיע בו הכשרה וללמד ועוד חצי שנה הבן 26 יחליט שבא לו להגשים את הטיול אחרי צבא ויתפטר.. או שיבוא לו לעבור לתל אביב כי אין לו מחויבות ובא לו לחוות את העיר הגדולה כי עד עכשיו הוא עשה צבא ותואר ולא באמת חווה.. כלומר לאדם "אטרקטיבי" מבחינת גיל ושהמח שלו יותר צעיר יש גם סיכונים. במיוחד בתחומים שדורשים אחריות כמו למשל, רואי חשבון,עורכי דין,כלכלנים, מהנדסים.
מול אדם שאולי התחיל ללמוד תואר בגיל מאוחר בגלל סיבות שונות אבל הוא מבוגר, יציב יותר יש לו אולי גם ילדים לפרנס לכן לא ימהר לזרוק עבודה, ואולי גם יפחד לדרוש דברים ויהיה יותר "ממושמע "כי הוא צריך את הכסף לפרנס..ויודע שבגילו לא יקבלו אותו במקום אחר אז הוא גם לא "יזרוק" ולא ימהר להחליף מקום עבודה..

מישהו יכול להסביר לי את ההגיון בזה ? כאילו מבחינה "מתמטית" יבשה זה אכן הגיוני להעדיף לקבל צעיר אבל כשיש כלכך הרבה כלכלנים ופסיכולוגים שאומרים שהדור הזה פחות יציב מהדור הקודם למה עדיין עושים את האפליה הגילאית הזו? למה לא נותנים גם צ'אנס למבוגרים ומעדיפים צעירים למרות שמבחינת סיכון הגיוני יותר להעדיף מישהו מבוגר לעבודה.

מוזר.
אותי קידמו לניהול עכשיו בגיל 47.
אחרי שקלטו אותי עם הסטוריה של מחליף עבודה כל שנה ב-2 העבודות הקודמות.

כן אני יודע שזו אנקדוטה. אבל כל מה שתארת זה גם כן תחושות ואנקדוטות.
30 ל-24 יש פחות שנים לפנסיה? באיזה תחום שאלת, כי בהייטק, הרוב לא בונים על 35 שנים להחזיק באותו מקום.

זוכר כתבה שדיברה על קופת חולים שלמדה להשקיע בעובדים, כדי להעלות את ממוצע משך העסקה מ-1.4 שנים ל - 2.5 שנים.

מגייסת שכתבה על מספר חודשים מינימלי/מקסימלי להשאר במקום עבודה אחד... זה עמד בין 18 ל-72 חודשים. עם טענה ש-48 זה מספר הקסם, לא מהר מידי ולא יותר מידי.

נערך לאחרונה ב:
אדם בן 30 שנכנס לעבוד מול אדם בן 24 שסיים תואר כי התחיל בגיל 21. אז לאדם בן 25 יש יותר שנים לפנסיה וככה שווה להשקיע בהכשרה שלו
עכשיו ברור שזה נשמע הגיוני מתמטית, הרי מישהו בן 31 -35 יש לו פחות זמן לפנסיה מאשר בן 24-26, ולכן גם מישהו מבוגר יותר הוא לא יקדם אותו לתפקיד ניהולי כי יש לו פחות זמן לפנסיה.
את חיה בסרט, חוזרת על אותן שטויות שוב ושוב. אולי אפשר להניח לנו? צא דיבוק, צא.

נו באמת, אף אחד לא סופר שנים לפנסיה כשהוא שוקל את מי לקדם או למי לתת העלאה. מקדמים על בסיס יכולת ומקצועיות.
זה כבר שרשור חמישי שאת פותחת מסביב לאותו נושא, במקום לנסות להאחז בתאוריות על בסיס יוטיוב וטיקטוק לזה שהרסת את החיים כשנשרת מהתואר היית מנצלת את הזמן טוב יותר אם היית הולכת ללמוד משהו ויוצאת לעולם האמיתי

ממה את מתפרנסת עכשיו?

אתן לך את הדוגמה של הבת שלי.
היא לקראת סוף לימודי הסיעוד, הסבה לאקדמאים, באסף הרופא. הלימודים בחינם אבל התחייבות שתעבוד שם לפחות שנתיים אחרי התואר. את התואר הראשון עשתה בניהול מערכות רפואה במכללה.

במשך כל שנות הלימודים, כולל כיום, היא מתפרנסת ממשמרות בסופר שכונתי שפתוח 24x7, משמרות לילה וסופי שבוע.

היא גרה איתנו, ההורים, ואת רוב הכסף שחוסכת היא מפקידה בקופת גמל להשקעה במסלול מנייתי.

האם שקלת ללמוד סיעוד לתואר אחות אקדמאית? מבחינת עבודה, תהיה בשפע, עד הפנסיה ומעבר, מבחינת עניין, יש הרבה כיווני התפתחות והתמחויות.

בכל מקרה, נראה לי שאת צריכה לקבל החלטה ולהעסיק את עצמך במשהו במקום להמשיך את ניתוח היתר האובססיבי לגבי העתיד.

האם שקלת ללמוד סיעוד לתואר אחות אקדמאית? מבחינת עבודה, תהיה בשפע, עד הפנסיה ומעבר, מבחינת עניין, יש הרבה כיווני התפתחות והתמחויות.
שקלתי את זה, הבעיה שלי זה עם דם ועם זה שאני נגעלת לגעת באנשים.. וזה משהו שאח ואחות עושים, וגם שזו עבודה עם הידיים.
אני יותר בכיוון עבודה משרדית.

רוב המעסיקים אולי מתבאסים להעסיק אימהות ואבות בתפקיד התחלתי. בעיקר אימהות שיש להן פחות זמן פנוי - איסוף ילדים, חולי של ילדים וכד' זה מתכון להעדרות ולכן יש מעט מאוד חברות שבאמת שווה לעבוד בהן בגלל שהמדיניות שונה.
כמובן שזה לא אומר שמעסיקים רק צעירים - בכל חברה תמצאי הרבה אימהות ואבות... רק שלצעירים יתרון קל על השאר בתפקידים התחלתיים.

ועדיין כל השרשורים שלה מעוררים עניין ונשארים בטופ, אז כנראה שזה מעסיק עוד אנשים:roll:

אני חוששת לחזןר לעבודה שעבדתי בה לפני התואר
יש מלא עבודות אחרות, תסתכלי על זה בתור עבודה זמנית עד שתחליטי מה לעשות. בכל מקרה המזל וההזדמנות מגיעים לאנשים שפועלים באופן פעיל לחפש אותם, מקום עבודה יפגיש אותך עם אנשים ואולי משם תצוץ ההזדמנות.

כרגע לא עובדת
יש לי חסכונות אז מזה
אני חוששת לחזןר לעבודה שעבדתי בה לפני התואר כי כולם שם בני -24 22 לפני תואר. ארגיש רע עם זה
חבל שאת לא עובדת לפחות במשהו זמני. מספיקה שעה בחודש עם תלוש שכר ואת לא צריכה לשלם ביטוח לאומי, אחרת יצטבר לך חוב.

חבל שאת לא עובדת לפחות במשהו זמני. מספיקה שעה בחודש עם תלוש שכר ואת לא צריכה לשלם ביטוח לאומי, אחרת יצטבר לך חוב.
כן זה אני עושה, עובדת פעם בחודש בעבודה זמנית בשביל הביטוח הלאומי.
יש מלא עבודות אחרות, תסתכלי על זה בתור עבודה זמנית עד שתחליטי מה לעשות. בכל מקרה המזל וההזדמנות מגיעים לאנשים שפועלים באופן פעיל לחפש אותם, מקום עבודה יפגיש אותך עם אנשים ואולי משם תצוץ ההזדמנות.
קשה לי ללכת לעבודה עכשיו אני חוששת שאם אלך לעבוד אוותר לגמרי על האקדמיה ואתקע כל החיים בעבודות פשוטות בשכר מינימום.
וגם לא יודעת מה אני אומרת להורים כרגע, שויתרתי ? שאהיה פקידה כל החים?
ועבורי זה קשה נפשית..

את תקועה במקום כי את מנתחת דברים לעומק יותר מדי במקום לעשות.

אף אחד לא מבטיח לנו כלום, הכל זה רק סיכוי סביר יותר להצליח.

כל נתוני הגיל האלה שלך חסרי משמעות פרקטית.

"לא", "לא", "לא", "גם זה לא", "זה גם לא".

אני לא ממליץ דבר.

בהצלחה.​

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
oferM כיצד יושפע שוק הנדל"ן משינויים גדולים בשוק העבודה ? נדל"ן 2
א סקר שוק מול יועצים/סוכנים עבור אבא שלי, שמעוניין כעת להפעיל את הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
R מי מגן על יזמי תמ"א אם שוק הנדל"ן בצרות נדל"ן 8
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1
N פלטפורמת מסחר המציאה לי ערך קניה של מניה - האם זו ההוראה של המפקח על שוק ההון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
D מתעניין בתחום שוק ההון, יש לי רצון להשקיע במדדים טיפה יותר... "מיוחדים" שוק ההון 17
M רשות שוק ההון רוצה לחסל את הIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 52
ה חישוב נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 79
נ שוק שובר שיאים שוק ההון 37
ש תזמון שוק מתי כמה ואיך שוק ההון 43
Y איך לכסות החזרי משכנתא באמצעות שוק ההון? שוק ההון 20
י מצב שוק התכנות בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 13
J פריסייל במחיר שוק נדל"ן 29
א השקעה בנדל"ן דרך שוק ההון שוק ההון 15
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
ר מה היתרון ברכישת דירה שניה לעומת שוק ההון? נדל"ן 21
F ממוצע תשואה נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 13
S דירה למגורים אל מול שוק ההון נדל"ן 7
algo.il מקורות ידע למיסוי נדל"ן ומס-הכנסה+שוק ההון מיסים 3
נ השקעה ארוכת טווח: שוק ההון או נדל"ן? שוק ההון 6
S האם אפשרי לייצר תזרים שאפשר לחיות ממנו לטווח ההווה באמצעות שוק ההון? שוק ההון 27
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס חסיד של שוק ההון אבל הנדל"ן קורץ שוק ההון 102
1 מה ההשפעות של הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ג השקעות ערך - מחקר שוק התפתחות אישית 1
שושן צחור קרנות ישראליות, עושי שוק ושווי הוגן שוק ההון 11
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
K האם שוק המניות לא יכול להיות מימוש של מעבר פשוט בין סוגי משאבים שוק ההון 47
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
D שוק הקנאביס קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 11
S סחירות בקרנות סל בבורסת ת"א + רגולציה על עושה שוק שוק ההון 0
C באיזה תנאי שוק פק"מ נותן יותר ריבית מהתשואה של קרן כספית? שוק ההון 6
G הצמדה לנדלן דרך שוק ההון שוק ההון 5
N קשר בין שוק בעלייה לדולר יורד שוק ההון 43
H איך ללמד ילד על שוק ההון? התפתחות אישית 1
י איך להתחיל להתעסק עם שוק ההון שוק ההון 3
R איך מחלקים את ההשקעות בין שוק ההון ובין נדל״ן? שוק ההון 24
ת דירה או שוק ההון נדל"ן 8
R ג'ק בוגל (ז"ל, 2017) - "מה שיוביל לתשואה שנתית בשיעור של 4% עבור שוק ההון האמריקאי" שוק ההון 3
ה למה שוק המניות הישראלי גרוע? שוק ההון 36
S שוק ההון כתחליף לעו"ש שוק ההון 15
Y השפעת הרפורמה המשפטית על שוק ההון בישראל שוק ההון 429
yossik תוכנות, אפליקציות למעקב ואנליזה של שוק ההון, ניהול תקציב ועוד... אוף טופיק 13
מ החזר מס שוק ההון עם קבלות על פי סעיף 46 מיסים 5
ג החזרי מס על רווחי שוק ההון שוק ההון 8
מ מדריך שוק ההון ללמידה עצמאית שוק ההון 0
M דרושים משקיעים לולידציית שוק אוף טופיק 0
ג מעונין ללמוד א' ב' של מושגי שוק ההון לא למטרת השקעה התפתחות אישית 3
C בס״ד שוק ההון תשואות 2022 YTD שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה