• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות?

• פותח הנושא פותח הנושא רק לעזור
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

רק לעזור

משתמש סולידי
דירוג
7
אשמח לשמוע את דעתכם על רעיון שאני חושב עליו לאחרונה בהקשר של השקעות לטווח ארוך.

אם אנחנו יוצאים מנקודת ההנחה המוכרת ששוק ההון עולה לאורך זמן (תוחלת חיובית היסטורית של כ-7%-10% נומינלי בשנה, וקרוב ל-8% ריאלי), ומכירים את המחקרים שמראים שלמרות השחיקה, קרנות ממונפות עדיין מכות את מדד הבסיס בטווח הארוך – השאלה המתבקשת היא למה לא למנף.

הטענות הנגדיות ברורות: מעבר לעלות הריבית (שלרוב משאירה את התשואה הריאלית די קרובה לרמת המינוף, מכיוון שהריבית היא בדרך כלל על בסיס האינפלציה), החיסרון המרכזי של הקרנות הממונפות (פי 2 או פי 3) הוא התנודתיות הפסיכית וירידות ערך חדות מאוד בטווח הקצר,
וכמובן בעיקר שחיקת התנודתיות, אך מחקרים הוכיחו שמינוף, דווקא יכול להביא תשואה עודפת, בגלל שהעליות בשוק חזקות משחיקת התנודתיות לטווח ארוך.

ולכן אני שואל למה אין מוצרי אמצע?

למה לא קיימות קרנות מאוזנות יותר, עם חשיפה של פי 1.25 או פי 1.5?
מינוף מתון כזה נראה כמו נקודת איזון טובה:

• מצד אחד, השחיקה והירידות יהיו מתונות בהרבה מאלו של מינוף כפול או משולש.
  • מצד שני, תוחלת התשואה לטווח הארוך עדיין תהיה משמעותית גבוהה יותר מזו של מדד הבסיס.
האם יש כאן איזה קאץ' מתמטי שאני מפספס?

אשמח לתובנות!

זה קיים, פשוט לא נפוץ.
למשל יש NVDL שהוא 1.5X על אנבידיה.

מניח שזה עניין של היצע וביקוש. אין שום דבר קסום במספרים 2,3.

בנוסף, משקיעים קצת יותר מתוחכמים יכולים להתמנף בעזרת הברוקר - חשבון מרג'ין.
ברור שזה יותר מסובך, אבל במיוחד כשאתה מדבר על מינופים נמוכים דווקא... יכול להתאים, לחלק מהאנשים.

אה, וכמובן שאפשר פשוט לקנות עם חצי מהכסף 2X על הסנופי, וחצי לא ממונף... קיבלת 1.5X סה"כ.

נ.ב. קרנות ממונפות הן בד"כ ממונפות יומיות, שים לב להשלכות.

--
לא מייעץ, לא ממליץ.

מניח שזה עניין של היצע וביקוש. אין שום דבר קסום במספרים 2,3.
מסכים אבל אני חושב שגם לא במספר 1 D:
בנוסף, משקיעים קצת יותר מתוחכמים יכולים להתמנף בעזרת הברוקר - חשבון מרג'ין.
זה לא עלויות ריבית גבוהות מדי בשביל שזה יהיה שווה?
(והאם זה מתקזז במס?)

זה מוכח ומוסכם?
חשוב בהיגיון אין שום היגיון בחשיפה של 100% כי גם שם יש שחיקת תנודתיות, זהו בחירת מספר מתוך אין ספור אפשרויות.
וכן, גם לשאלתך, אמנם לא היו קרנות ממונפות תמיד, זה מוצר די חדש, אך הקרנות הממונפות על המדדים, שרדו ב 2008 חד משמעית!
ועל פי סימולציות היסטוריות של מחקרים אכן המינוף הוא לא דבר גרוע.
רק אם אתה מסתכל על קרנות שלא נמחקו. למשל, כמעט שאין קרנות ממונפות מ- 2008.
אתה בעצם מעצים את תהייתי? למה אין חשיפות מאוזנות יותר.
אתה חושב שבקרן ממונפת אתה לא משלם את את הריבית? בצורה ישירה או עקיפה?
כמובן שכן, רק כמה נקודות
1. אין מינוף יומי או חודשי רק כללי, הרווח הוא אי שחיקת התנודתיות אך סיכון יתר למחיקה, וכן איבוד הריבית דריבית,(לאזן לבד זה אירוע מס)
2.הריביות שהקרנות יכולות לקבל הן טובות בהרבה, מאשר הריביות שאני אקבל.
3.למיטב הבנתי מינוף דרך חוזים עתידיים מגלם את הריבית חסרת הסיכון, ללא מרווח.
4.לכן שאלתי האם ניתן לקזז את הוצאות ההלוואה במס, בקרנות זה מקוזז אוטומטית.
בכ"א תודה רבה!

לא ממליץ!!

תוכל להרחיב?
גוגל Should Leveraged ETFs Be Held for Long Horizons?

הם גם מביאים סימולציות לאחור על כמה מדדים.

ישנם עוד מאמרים, אבל ההיגיון פשוט.
טרם מצאתי מישהו שהפריך את ההיגיון הבסיסי הזה. (רוב התגובות : אם היית קונה ב 2008 היית נמחק, זה לא לטווח ארוך וכולי וכולי, אף אחד לא מתייחס לטיעון עצמו ולסימולציות ההיסטוריות).
לא ממליץ.

נערך לאחרונה ב:
סימולציה של tqqq ל qqq מיום היווסדו.
סביר להניח שהמצב של tqqq יותר גרוע, כי הסימולציה לא לוקחת בחשבון עלויות מינוף בהעדר נזילות, מה שבד"כ מלווה משברים. לא לדבר על הלחץ הפסיכולוגי של תיק שיורד ב 99%.

נערך לאחרונה ב:
סימולציה של tqqq ל qqq מיום היווסדו.

סביר להניח שהמצב של tqqq יותר גרוע, כי הסימולציה לא לוקחת בחשבון עלויות מינוף בהעדר נזילות, מה שבד"כ מלווה משברים. לא לדבר על הלחץ הפסיכולוגי של תיק שיורד ב 99%.
דבר ראשון, גם זה מוכיח שמינוף (פי 3 !!! על הנאסד"ק התנודתי בתקופה שבו הוא ירד מעל 80 %) לא היה מוחק את הקרן.(דבר שמתגובות קודמות היה נראה שקורה).
שנית זה סימולציה עד 2020 ומ1999 אם היו מאריכים את הסימולציה לכל כיוון זה היה נראה שונה לחלוטין.
שלישית ועיקר, אכן מעולם לא חשבתי לקנות TQQQ בגלל שהוא ממונף פי 3,
ובדיוק בגלל זה אני שואל, למה אין קרנות יותר מאוזנות ועל מדדים פחות תנודתיים (כמו ה S&P 500).
ושוב פעם אני לא אומר שמינוף הוא טוב, הרי ברור שקרן ממונפת פי 50 הייתה נמחקת כמעט מיד, אני טוען שאין שום דבר קסום במספר 1,
ולכן אני שואל למה אין קרנות שממקסמות את התשואה ושהינם בעלי תוחלת גבוהה יותר מהמדד.
ואני שוב שואל למה מתעלמים מהמחקרים?

ולכן אני שואל למה אין קרנות שממקסמות את התשואה ושהינם בעלי תוחלת גבוהה יותר מהמדד.
כמו שאמרו, מינוף קטן אתה יכול לארגן בעצמך (קח הלוואה וקנה בה עוד מניות)

המינופים הגדולים יותר מיועדים למהמרים שרוצים לעשות מכה בטווח הקצר.

שמינוף ... לא היה מוחק את הקרן
אתה מסתכל על סימולציה. בקרן אמיתית יש הוצאות ניהול, הוצאות מינוף, סביר להניח שהיא הייתה נסגרת. (למעשה היא כנראה הייתה נסגרת קודם אחרי שאנשים איבדו 80% ומשכו את כל מה שנותר שם לפני המחיקה).

דבר ראשון, גם זה מוכיח שמינוף (פי 3 !!! על הנאסד"ק התנודתי בתקופה שבו הוא ירד מעל 80 %) לא היה מוחק את הקרן.(דבר שמתגובות קודמות היה נראה שקורה).
זה לא. למען האמת יש סיכוי סביר שבמשבר 2000 הקרן הייתה מגיעה לערך שלילי ונמחקת בגלל עלויות המינוף, קרה במספר קרנות בעבר.
שנית זה סימולציה עד 2020 ומ1999 אם היו מאריכים את הסימולציה לכל כיוון זה היה נראה שונה לחלוטין.
הייתה משיג אולי קצת רווח כאשר יותר מ 50% מהזמן הקרן הייתה בהפסד של מעל 90%. שווה?
שלישית ועיקר, אכן מעולם לא חשבתי לקנות TQQQ בגלל שהוא ממונף פי 3,
ובדיוק בגלל זה אני שואל, למה אין קרנות יותר מאוזנות ועל מדדים פחות תנודתיים (כמו ה S&P 500).
מחזיק tqqq לתקופות ו sso באופן קבוע מעל עשור כחלק מתיק מאוזן בדומה לתיקים של @adamshalev הציג בזמנו. פעם החזקתי בתיק גם qld , אבל הוא גרם לתנודתיות גבוהה מידי.
ושוב פעם אני לא אומר שמינוף הוא טוב, הרי ברור שקרן ממונפת פי 50 הייתה נמחקת כמעט מיד, אני טוען שאין שום דבר קסום במספר 1,
אתה יכול לייצר משהו דומה בשילוב קרן כפול 2 עם קרן כפול 1 עם איזון מסויים.

נערך לאחרונה ב:
כי מיקסום תוחלת היא לא מטרה ריאלית, כיוון שהתוחלת היא אינסופית בלאו הכי. במינוף פי 3, הסיכוי שתוך עשור מהיום הקרן תימחק הוא לא זניח, ומנגד ישנו סיכוי לא זניח שהשווי יגיע לחלל.

נכון יותר לדבר על תשואה מותאמת סיכון, ושם המספר הנכון הוא 1.

וזה עוד לפני שמדברים על סיכונים עקיפים, כמו למשל ירידות חזקות שלא יאפסו את הקרן, אבל יגרמו למשיכות חזקות. הקרן הופכת ללא רווחית עבור החברה, ולכן היא מעלה את דמי הניהול או סוגרת את הקרן. זה לא יתבטא באף סימולציה, אבל זה שם.

מה שכן, אם אתה גם ככה מגוון את ההשקעות באמצעות נדל"ן, יש דרך טובה יותר לטעמי.

נניח שיש לי חמישה מיליון ואני רוצה לקנות דירה בשווי שני מליון. אקח משכנתא של מיליון לטובת הדירה יחד עם הון עצמי של מיליון, וארבע מיליון בשוק ההון.

המצב הזה זהה לסיטואציה בה קניתי דירה ללא משכנתא, השקעתי בשוק ההון שלושה מליון מכספי ולקחתי עוד מליון בהלוואה בריבית נמוכה לטווח ארוך כדי להשקיע עוד מליון. אז יש לי ארבעה מליון מושקעים, והתיק שלי במינוף של 1.33.

המינוף במקרה הזה זול מאוד (הכי זול שאדם פרטי יכול לקבל), חלקו בריבית קבועה בניגוד למימון הפנימי בקרנות הממונפות, ואין לך את הסיכון של התרסקות יומית.

יש סיכונים אחרים כמובן, סיכון מטבעי, קרן ההלוואה נשחקת, וצריך להזרים כסף במידה וההחזר גבוה מהשכירות. אבל לטעמי זאת דרך טובה יותר להשיג מינוף לתיק ההשקעות הכולל.

למה כוונתך? ממה שאני מכיר יש את העקום היעיל (של תשואה סיכון) והוכחה שתיק השוק נמצא עליו, אבל אין בכך הוכחה שזה התיק האופטימלי (למי שמעוניין ביותר או פחות סיכון).

כי מיקסום תוחלת היא לא מטרה ריאלית, כיוון שהתוחלת היא אינסופית בלאו הכי. במינוף פי 3, הסיכוי שתוך עשור מהיום הקרן תימחק הוא לא זניח, ומנגד ישנו סיכוי לא זניח שהשווי יגיע לחלל.

אולי 0.9? מה מצאת במספר 1 אולי תרחיב?
הרי השקעה סולידית במדדי מניות מתבסס על ביצועי העבר עם היגיון שכך יימשך בעתיד בטווח הארוך,
לכן איזה סיבה יש להניח שמינוף פי 1.5 לדוגמא, לטווח ארוך לא יעבוד כמו שהוא עבד בעבר?
בשביל דבר כזה יקרה (כלומר שיניב תשואה פחות מהמדד),
צריך שיקרה אחד משתיים או שהתנודתיות תזנק בטירוף או שהעליות ייחתכו בטירוף, (במינוף פי 2 בערך על בסיס תנודתיות העבר, צריך שהעליה השנתית המורכבת תהיה רק 6% בטווח ארוך כדי שביצועיו ישתוו!! ל1, ובפי 1.5 צריך ירידה ברווחיות גדולה בהרבה).
במקרה כזה עדיף גם רמת חשיפה של 90% או 80% (תלוי במשתנים הקודמים),
כלומר המספר 1 הוא רחוק בהרבה מהמספר המושלם, ומצד שני אם מניחים שינוי דרמטי בביצועי השוק בעתיד, עדיף אולי כבר לא להשקיע, או ברמות חשיפה מתחת ל 1
אשמח שתרחיב על עמדתך ביחס למספר 1.
דבר נוסף אשמח שתסביר מה אתה מתכוון שהתוחלת היא אינסופית? צריך לקחת רמת תנודתיות צפויה+ עליית השוק הצפויה, ולחשב מה התוחלת המקסימלית.
וזה עוד לפני שמדברים על סיכונים עקיפים, כמו למשל ירידות חזקות שלא יאפסו את הקרן, אבל יגרמו למשיכות חזקות. הקרן הופכת ללא רווחית עבור החברה, ולכן היא מעלה את דמי הניהול או סוגרת את הקרן. זה לא יתבטא באף סימולציה, אבל זה שם.
כמה סיכוי יש בקרן פי 1.5 לתרחיש כזה?
נניח שיש לי חמישה מיליון ואני רוצה לקנות דירה בשווי שני מליון. אקח משכנתא של מיליון לטובת הדירה יחד עם הון עצמי של מיליון, וארבע מיליון בשוק ההון.

המצב הזה זהה לסיטואציה בה קניתי דירה ללא משכנתא, השקעתי בשוק ההון שלושה מליון מכספי ולקחתי עוד מליון בהלוואה בריבית נמוכה לטווח ארוך כדי להשקיע עוד מליון. אז יש לי ארבעה מליון מושקעים, והתיק שלי במינוף של 1.33.
הרעיון המרכזי שלי היה להתמודד עם בעיית שחיקת התנודתיות, הרעיון שאתה מציע הוא נושא שונה לגמרי.
למה שלא אמנף בצורה כזאת פי 4?
המינוף במקרה הזה זול מאוד (הכי זול שאדם פרטי יכול לקבל), חלקו בריבית קבועה בניגוד למימון הפנימי בקרנות הממונפות, ואין לך את הסיכון של התרסקות יומית.
1.הקרנות הם מוסדיים לא פרטיים לכן הריבית שלהם זולה עוד יותר.
2.למה אתה חושב שריבית קבועה עדיפה?
3.ההפסד על הוצאות הריבית לא מתקזזות עם הרווח משוק ההון,לעניין המיסוי, בשונה מהקרנות שזה מובנה בתוך הקרן.
4.אמנם אין ההתרסקות היומית, מצד שני על הנייר אתה יכול גם להגיע למינוס.
5.למה כאן החלטת שתשואה מותאמת סיכון היא לא 1?
6.רמת המינוף נשחקת עם הזמן.
7. תיאורטית כדי שקרן ממונפת פי 1.5 תתרסק יומית, צריך ירידה יומית של 66% דבר שלא היה מעולם ואף לא קרוב לכך, במיוחד עם הבלמים הנהוגים היום בבורסה.
שוב לא ממליץ!

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה יכול לייצר משהו דומה בשילוב קרן כפול 2 עם קרן כפול 1 עם איזון מסויים.
נכון אבל יש עמלות ומיסוי.
האם ב IRA ניתן לסחור בקרנות ממונפות בשיעור כזה?
דרך אגב, ההצעה מעניינת במיוחד, לטוענים שקרנות ממונפות בסיכון מחיקה, עם איזון כזה אין סיכון מחיקה כלל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
א למה התשואה של קרנות כספיות כל כך נמוכה ? שוק ההון 5
A למה קרנות נאמנות מהסוג 10/90 , 15/85 , 20/80 מרוויחות היטב? שוק ההון 14
Gari למה מוצמדות קרנות הסל האיריות של בלקרוק ואינבסקו? שוק ההון 10
S למה קרנות נאמנות שמחזיקות 100% אג"ח ממשלתי מאבדות ערך? שוק ההון 23
בייניש שאלה של מתחילים - למה אני לא מוצא קרנות ISHARES באתרים כמו funder? שוק ההון 4
A קרנות השתלמות ופנסיות בסיכון גבוה - למה אין גידור? שוק ההון 0
לאץ' למה קרנות איריות? שוק ההון 8
ב למה קרנות ישראליות מחקות NTR? שוק ההון 1
ו למה אין קרנות מחקות חול לא סינטטיות בארץ? שוק ההון 6
ו למה אין קרנות סינטטיות על מדדים בארץ? שוק ההון 10
עמוס למה לא כדאי קרנות אקטיביות צרכנות פיננסית 8
אורן פטור מקרנות נאמנות אבל 0.05% על קרנות מחקות?! למה מבלבלים אותי?! שוק ההון 14
N קרנות מחקות על אג"ח ממשלתי - למה עדין? שוק ההון 15
someone235 למה בארה"ב אין קרנות צוברות דיוידנט? שוק ההון 6
מ למה לשים לב במעבר בין קרנות צרכנות פיננסית 3
ס למה קרנות מניות חול משקיעות בעיקר באגח שוק ההון 5
S חסכן שמשלם: למה אני מוותר על 'חינם' מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
מ למה לא נותנים לי להגיש החזר מס מיסים 15
S למה לא לחיות מהלוואות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
G האלטרנטיבה הסודית ל-S&P 500? למה כולם מתעלמים ממסלול 'מניות סחיר' בפנסיה? שוק ההון 62
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
N למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן? מיסים 19
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 140
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 104
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה