אני קורא קצת בפורום ובמקומות אחרים ומדי פעם עולה הנושא של תיזמון השוק. בכל מקום (כולל בבלוג הזה) נאמר שמפורש שאף אחד לא יודע איך ומתי השוק יעלה או ירד. כל ניסיון למקסם רווחים דרך הצמדות לתחזית כלשהי לגבי מצב השוק נועדה לכישלון. לכן הפילוסופיה היא ביזור התיק והמתנה. העניין הוא שלאסטרטגיה הזאת יש מגבלה והיא כמובן שזה לוקח המון זמן להגיע לתיק ששווה מליוני שקלים. אני כרגע בשנות השלושים שלי ואני לא מתייבש להגיד את זה, הייתי שמח לכמה מליוני שקלים עכשיו ולא בעוד עשרים שנה מעכשיו. ככה שזה מאוד הגיוני הרצון הזה להגיע למקסום הרווחים שלך על ידי השקעות נכונות. ככה שאני רוצה לפתוח דיון. על מה אנשים מדברים כשהם אומרים לתזמן את השוק? זה נכון שלרוב האנשים אין גישה למידע פנימי של חברות ואף אחד לא יודע איך חברה תתפקד בשוק כזה או אחר, אבל אם בצורה היפותתית הייתי יודע על חברת תרופות שהולכת להשיק תרופה חדשה לסרטן שהוכחה בניסויים לקיניים כאפקטיבית יותר ב70% מהתרופה הנוכחית. כמובן שהייתי משקיע בה. השאלה היא האם במצבים מסוימים כן אפשר לדעת מראש איך חברה תתפקד על סמך נתונים כמו מצב השוק, מוניטין החברה, פרויקטים חדשים שהיא מפתחת והאימפקט שלהם על השוק בו היא פועלת. לסיכום אני אביא דוגמא מהחיים האישיים שלי, היה לי חבר בתיכון שאבא שלו היה משקיע חובב. הוא נתן לבן שלו לשחק עם חשבון ההשקעות שלו (כמובן שהכל מהכסף שהוא הרוויח מעבודות מזדמנות בחופש ולא מהכסף הפרטי שלו) והחבר הזה שם כמה אלפי שקלים על מניה של בליזארד כי הוא היה משחק בוורלד אוף וורקראפט בתור ילד והוא היה בטוח ששווי החברה יעלה אחרי עידכון מאוד מצופה שהיה אמור לצאת. הוא צדק. הוא הכפיל את הכסף שלו אחרי שהעידכון יצא והמניה היתה בשיא שלה. כמובן שזאת דוגמא מאוד קטנה אבל אני זוכר את זה עד היום כי אותו בחור בן 16 "תיזמן" את השוק ומימון לעצמו טיול לפני צבא מהכסף הזה. ככה כשאני קורא על זה שאי אפשר לתזמן את השוק אני תמיד נזכר בסיפור הזה איך ילד בן 16 עם הבנה מאוד מעטה בפיננסים צדק שחברת המשחקים שהוא אהב תעלה אחרי שתשיק מוצר או עידכון חדש למשחק שהוא אהב. מה אתם אומרים? יש משהו בזה שאפשר לצפות התנהגות של חברה בשוק במצבים מסוימים? או שזה עדיין וודו לחלוטין לדעתכם.